Kabile

Kabile

Son dakika kabile haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabile ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabile haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabile

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabile gelişmeleri de dahil olmak üzere 409 kabile haberi bulunmuştur. Tüm kabile haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dövme yaptıranlar bin pişman! Son 5 yılda 1 milyondan fazla kişiye uygulandı
Dövme yaptıranlar bin pişman! Son 5 yılda 1 milyondan fazla kişiye uygulandı Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avustralya ve Kanada'da son 5 yılda 1 milyondan fazla dövme sildirme tedavisi yapıldığını açıklayan Recovery, her yıl 11 milyon yeni dövme yaptırıldığı ifade etti. Dövme sildirmenin en yaygın nedenleri arasında, ‘İş ve işyeri gereksinimlerini karşılama, yaşam değişiklikleri, dövmenin anlamını yitirmesi, dövme kalitesi ilgili hayal kırıklığı ve yeni bir dövme için yer açmak’ olarak açıklayanlarda var.
2.05.2024 Gündem
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın
Gürsel Tekin'den çok sert tepki: Bu değişim falan değil, benim damarıma basmayın CHP'den istifa eden Gürsel Tekin, İmamoğlu ve CHP yönetimi hakkında çok sert açıklamalarda bulundu. İstifa kararı hakkında konuşan Tekin, "Tabii ki kolay bir karar değildir. Akraba, kabile, yakın ilişkiler, arkadaşlık, dostluk üzerine siyaseti inşa etmeyi çalışırsanız siyaseti çürütürsünüz. Bu değişim falan değil. Daha fazla damarına basmayın" tepkisinde bulundu.
16.02.2024 Gündem
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır?
Oguş Ne Demek, Özellikleri Nelerdir? Tarihte Ve Türklerde Oguş Hangi Anlamlarda Kullanılır? İslamiyet öncesi Türk Devletlerinde birçok farklı kelime bulunmaktadır. Bu kelimeler özellikle simgeledikleri yapı doğrultusunda önemli bir yere sahiptir. Özellikle söz konusu aile ve boy olduğu zaman daha da önemli hale geliyor. Bu kelimelerden biri olan oguş sözcüğü ise oymak şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda farklı Türk devletlerinde sınıflandırma yapılır. Örneğin urug finali anlamına gelir, boy kabile, budun millet ve il ise devlet şeklinde sınıflandırılır. Bundan sonra ise gelen oguş kelimesi oymak şeklinde öne çıkar.
1.02.2024 Gündem
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Uzaylı paniği! 45 gündür köylüleri hayatlarından bezdirdiler
Uzaylı paniği! 45 gündür köylüleri hayatlarından bezdirdiler Peru’nun Ikitu kabilesi, 11 Temmuz’dan bu yana kasabalarını uzaylıların terörize ettiğini söyleyerek güvenlik güçlerinden yardım istedi.
8.08.2023 Dünya
MHP lideri Bahçeli'den emekli maaşına ek zam çağrısı
MHP lideri Bahçeli'den emekli maaşına ek zam çağrısı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı açıklamada "Emeklilerimize yapılan zam makul bulunmamıştır. İlk olarak memur maaşlarına yapılan 8 bin liralık zammın emekli kök zammına eklenmesi temennimizdir" dedi.
11.07.2023 Gündem
Düşen uçaktaki çocuklar 40 gün sonra ormanda canlı bulundu! Dünyayı şoke eden 'Huitoto' mucizesi
Düşen uçaktaki çocuklar 40 gün sonra ormanda canlı bulundu! Dünyayı şoke eden 'Huitoto' mucizesi Mayıs ayı başında ormana çakılan uçakta pilot, yardımcısı ve çocukların annesi öldü, dünyayı ayağa kaldıran Twitter mesajının gerçek olmadığı ortaya çıkınca büyük bir hayal kırıklığı yaşandı. Pes etmeyen ekipler büyükannenin mesajını helikopterden ormana dinletti ve 'mucize' gerçekleşti.
10.06.2023 Dünya
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin merak edilen soruları yanıtladı. Erdoğan, depremlerin sonrasında yürütülen soruşturmalarda, bin 364 şüpheli hakkında işlem başlatıldığını, 302 şüphelinin tutuklandığını açıkladı. Erdoğan ayrıca emekliler de bir müjde verdi. Erdoğan, "5 bin 500 TL olan emekli aylığını 2 bin TL artırıyoruz" dedi. Böylece en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya yükseldi.
22.03.2023 Gündem
Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı!
Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı! Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerlilere Hristiyanlığı öğretmek için bölgeye giden ABD'li misyoner vahşice katledilmişti. Dış dünyadan gelen yabancılara karşı sıcak davranmadığı bilinen yerlilerin öldürdüğü misyonerin yıllar sonra ortaya çıkan gizemli mektubu ise tüm dünyada yankı buldu.
20.03.2023 Dünya
Huron Gölü nerede, hangi ülkede? Huron Gölü neresi?
Huron Gölü nerede, hangi ülkede? Huron Gölü neresi?  ABD ordusu, Michigan eyaletinde yer alan Huron Gölü üzerinde "tanımlanamayan uçan bir cismi" daha hedef alarak, son 8 günde 4 cismi düşürdüğünü bildirdi. Peki, Huron Gölü nerede, hangi ülkede? Huron Gölü neresi? 
13.02.2023 Dünya
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de
'Yeni Evim Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifi TBMM'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nca, orta gelirli vatandaşlara konut için düşük faizli kredi imkanı sağlayan kanun teklifinin görüşmelerine başlandı. Komisyonda sunum yapan AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, "Program kapsamında kullanılacak finansman tutarları için; 2 milyon TL'ye kadar 0,69, 2 ila 4 milyon TL aralığı için 0,79, 4 ila 5 milyon TL aralığı için 0,99 faiz oranı öngörülmüştür” dedi.
23.01.2023 Ekonomi
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir?
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir? Köy ve vahalarda göçebe bir yaşam sürdüren konargöçer kişiler bedevi olarak bilinir. Daha çok Sahra Çölü ile beraber Ortadoğu'da, bu şekilde yaşam sürdüren Araplar için verilen bir isimdir. Bu kişiler bir grup olarak kabile şeklinde yaşamını sürdürür. Özellikle giyim tarzları, yapmış oldukları ticaret ve yaşamları ile beraber ilgi çeken kabile türler içerisinde yer almaktadır.
7.11.2022 Eğitim
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek? Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr’ın siyaseti bırakma kararının üzerinden birkaç saat geçmeden, Sadr Grubu destekçileri Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastı. Başkent Bağdat’ta sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Söz konusu gelişmenin ardından Mukteda Sadr kimdir, Sadr hareketi nedir? Irak’ta ne oluyor, Sadr ne demek?
30.08.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olması süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce PKK/YPG ile FETÖ'ye destek verilmeyeceği, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla anlattık. Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesinler" dedi. Tahıl anlaşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek." dedi. Enflasyonla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Şubat-Mart ayı itibariyle düşüşü görürüz." dedi.
25.07.2022 Siyaset
AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki! 'Bu çıkmaz sokaktır'
AK Parti'den Yunanistan'a sert tepki! 'Bu çıkmaz sokaktır' AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Yunanistan başka ülkelerin kendisine verdiği desteğin karşılığında ne beklediklerini iyi değerlendirmelidir. En sağlam yolun sorunları Türkiye ile masada çözmek olduğunu anlamalıdır. Yunanistan adaların silahlandırılması ile hukuksuz bir yolu tercih etmektedir. Bu çıkmaz sokaktır." dedi.
3.06.2022 Siyaset
Bakan Kurum: Bizim davamız bugün ortaya çıkmış bir dava değildir
Bakan Kurum: Bizim davamız bugün ortaya çıkmış bir dava değildir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bizim davamız, bugün ortaya çıkmış bir dava değildir. Bizim davamız; fikirlerden bir fikir, ideallerden bir ideal değildir. Bu kutlu davanın özü; hakkın rızasıdır, mayası aşktır, hamuru vefadır. Gayemiz; yeryüzünde doğrunun, iyinin, adaletin ve güzelin hakim olmasıdır. Bu dava; yeryüzündeki tüm haksızlıklar, adaletsizlikler, zulümler karşısında; yeryüzü mazlumlarının lideri, Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında, bir kale gibi, dimdik duranların davasıdır" dedi.
30.04.2022 Siyaset
Akşener: 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi patladı
Akşener: 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi patladı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Enflasyon son 20 yılın zirvesini gördü. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' teorisi patladı. Milletimiz, ekmek ve yağ kuyruğunda bekliyor. Domatesi biberi taneyle alıyor" dedi
20.04.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak
Bakan Çavuşoğlu: Ermenistan ile ilk toplantı Moskova'da yapılacak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan ve Türkiye'nin özel temsilcileri arasında yapılması öngörülen görüşmelere ilişkin, "Her iki taraf özel temsilcilerini atadı. Edindiğimiz izlenime göre ilk toplantı, Ermenistan'ın bu yönde bir arzusu var, Moskova'da gerçekleşecek. Biz ilk toplantıdan önce temasların doğrudan olmasını istiyoruz. Karşılıklı ziyaretler dahil doğrudan temasa geçip yol haritası belirlenmesi gerekiyor" dedi.
27.12.2021 Dünya
Numan Kurtulmuş: İnsanlar eleştiriyor ama 'Yaparsa AK Parti yapacak' diyor
Numan Kurtulmuş: İnsanlar eleştiriyor ama 'Yaparsa AK Parti yapacak' diyor AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, "Esnaf, işçi, memur zorluk içerisinde. Temel gıda maddelerinde yüksek fiyatlar var. Bunların hepsi inşallah en kısa sürede geride bırakacağız. İnsanlar eleştiriyor ama arkasından diyor ki 'Yaparsa yine AK Parti yapacak, bunları düzeltecekse yine Recep Tayyip Erdoğan ve hükumeti düzeltecek'" dedi.
18.12.2021 Siyaset
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey'
Tanzanyalı ziyaretçileri İstanbul’da şaşırtan olay! ‘Bu mucize gibi bir şey' Tanzanya’dan Türkiye’ye gelen Masai kabilesi üyeleri, Afrika’daki su sıkıntısının ne boyutlarda olduğunu gözler önüne serdi. Bir hafta kaldıkları İstanbul’da doya doya su kullandıklarını söyleyen Masaililer, “Bizim ömrümüz su aramakla geçiyor. İstanbul’da musluktan temiz su akıyor, bunun kıymetini bilin” dedi. Kaldıkları otelde 7/24 su akmasını ‘mucize’ olarak nitelendiren kabile üyeleri, “Bizim için bir kova su bile çok değerli” ifadelerine yer verdiler.
13.11.2021 Dünya
Saçından torununun oğlu tespit edildi!
Saçından torununun oğlu tespit edildi! Bilim insanları, ünlü Amerikan Yerli Kabilesi Şefi Oturan Boğa’nın saçı üzerinde yaptıkları 14 yıllık çalışma sonucunda DNA’sını tespit ederek şefin torununun oğlunu teyit etti. Yeni bir teknikle bozulmuş ve az miktardaki saç örneğinden elde edilen DNA sayesinde, Oturan Boğa’nın torununun oğlunun Güney Dakota’da bulunan 73 yaşındaki Ernie La Pointe olduğu doğrulandı.
28.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Azerbaycan dönüşü çarpıcı mesajlar: Benim kitabımda geri adım atmak yok... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilere gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan büyükleçilerin skandal bildirisi ve geri adım atmalarına yönelik soruları cevapladı. Erdoğan, "Ben nasıl geri adım attım? Ben taarruzdayım. Benim kitabımda geri adım atmak yok." dedi.
27.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi: İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 büyükelçiye Kavala tepkisi: İstenmeyen adam ilan edilmeleri talimatını verdim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Eskişehir Millet Bahçesi, İl Halk Kütüphanesi ve Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni”nde konuştu. Erdoğab, "Talimatı Dışişleri Bakanımıza verdim, 'Bu 10 büyükelçinin bir an önce istenmeyen adam ilan edilmesini hemen halledeceksiniz.' dedim. Bunlar Türkiye'yi tanıyacak, anlayacak, bilecekler. Türkiye'yi bilmedikleri, anlamadıkları gün burayı terk edecekler." dedi.
23.10.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğu'na tepki: ‘Merkez Bankası bağımsız olduğu için randevu aldın’
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğu'na tepki: ‘Merkez Bankası bağımsız olduğu için randevu aldın’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi gündeme dair açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun bürokratlara yönelik sözlerine yanıt veren Erdoğan, "CHP'nin vesayet zihniyeti olduğunun itirafıdır. Bu açıklama bir suçtur. Bu dil darbe dönemi dili" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP liderinin Merkez Bankası'na yönelik ziyareti için ise “Merkez Bankası'nın bağımsızlığını tartışıyorsun. Bağımsız olduğu için randevuyu, randevu istediğin gün verdi” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca ABD'den F-35'lere ödenen para karşılığında F-16 teklifi geldiğini söyledi. Erdoğan, "F-16'ların modernizasyonundan tutun yenilerini almak suretiyle filomuzu daha da geliştirelim gayreti içerisindeyiz. Bu F-35 programı kapsamında ödemesini almamız gerekiyor. Görüşmelerimizde bu konuyu dile getiriyoruz. Sorunun çözümü için de diyaloğu önemsiyoruz." dedi.
17.10.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Kabile ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabile haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.