Gazete Vatan Logo

Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir?

Köy ve vahalarda göçebe bir yaşam sürdüren konargöçer kişiler bedevi olarak bilinir. Daha çok Sahra Çölü ile beraber Ortadoğu'da, bu şekilde yaşam sürdüren Araplar için verilen bir isimdir. Bu kişiler bir grup olarak kabile şeklinde yaşamını sürdürür. Özellikle giyim tarzları, yapmış oldukları ticaret ve yaşamları ile beraber ilgi çeken kabile türler içerisinde yer almaktadır.

Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir?

Bedevilerin Arap çöllerinde devreleri ile beraber konar göçer bir yaşam sürdüklerini söylemek gerekir. Günümüzde her ne kadar çok fazla kalmamış olsa bile, belli bir amaç doğrultusunda hala bedeviler bulunur. Özellikle hayvancılık konusunda ve ticaret açısından bedevilik yapan birçok Arap olduğunu söylemek gerekir.

Bedevi Nedir?

Konargöçer bir yaşam sürdüren Arapça çölündeki Araplar Bedevi olarak bilinmektedir. Develer kullanarak farklı yerlere göç eden bu kişiler, aynı zamanda bir kabile olarak hareket ederler. Genel olarak Sahra Çölü ile beraber Atlas Okyanusu'nun Kıyısındaki Batı çölüne kadar uzanırlar. Bir kabile olarak öne çıkan belediyeler, çöle vahalarda göçebe bir yaşam sürmektedir.

Pek fazla yerleşik hayata sahip olmayan bedeviler, daha çok Araplardan oluşmaktadır. Aynı zamanda Kızıldeniz'in Afrika kıyılarında yaşayan ve Arap olmayan bazı bedevilerin de bulunduğunu söylemek mümkün.

Bedevi Kime Denir?

Belirli yaşam biçimleri ile beraber daha çok Araplar adına söylenen kelime Bedeli olarak bilinmektedir. Bu ifade göçebe bir yaşam sürdüren ve Çöllerde değişik amaçlar ışığı altında yer değişikliği yapan Araplar olarak öne çıkar. Genelde ticaret ile beraber hayvancılık konusunda Bunu gerçekleştirdiklerini ifade etmek gerekir. Eski zamanlarda önemli bir yere sahip olan bedevilik, günümüzde oldukça azalmış durumda. Diğer yandan bedevilik olarak Arap ülkelerinde bazı tarikatların da olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Bedeviler Nasıl Giyinir?

Bedeviler özellikle güneşin sıcağından ve çölün güçlü ve tehlikeli tozlarından kurtulmak için başlarında sarık ile birlikte yaşarlar. Aynı zamanda üzerindeki ayak bileklerine kadar inen tek parça elbise doğrusunda yaşamlarını sürdürürler. Bu kıyafetler hem erkekler hem de kadın bedeviler için geçerlidir.

Genelde beyaz renge sahip olan bu kıyafetler, aynı zamanda siyah ile beraber Farklı renkler üzerinden de ele alınır. Bu kıyafetler sıcağa karşı koruyan, aynı zamanda çöl ortamında rahat hareket etme imkanı veren giysilerdir. Zaman içerisinde ise bu kıyafetler bedeviler için artık bütünleşmiş giysiler şeklinde öne çıkar.

Haberin Devamı

Bedevi Kimlere Denir?

Göçebe hayatı sürdüren Araplar bedevi olarak bilinmektedir. Özellikle Sahra Çölü ile beraber orta doğunun farklı bölgelerinde birçok farklı bedevi bulunur. Bir kabile şekilde yaşayan bedeviler, hayvancılık ya da ticaret ile beraber farklı amaçlar doğrultusunda konargöçer bir yaşam sürdürmektedir.

Çöl ve vahalarda develeri ile birlikte farklı zamanlarda hareket ederek konargöçer bir yaşamı devam ettirmektedirler. Günümüzde hala Arap ülkelerinin farklı bölgelerinde değişik amaçlar altında bir kabile olarak bedeviler bulunmaktadır.