Gazete Vatan Logo

Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı!

Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerlilere Hristiyanlığı öğretmek için bölgeye giden ABD'li misyoner vahşice katledilmişti. Dış dünyadan gelen yabancılara karşı sıcak davranmadığı bilinen yerlilerin öldürdüğü misyonerin yıllar sonra ortaya çıkan gizemli mektubu ise tüm dünyada yankı buldu.

Gidilmesi yasak olan Sentinal Adası'nda yerliler tarafından öldürülmüştü mektubu yıllar sonra ortaya çıktı!

Hindistan'da yıllardır dış dünya ile iletişime geçmemiş yerlileri içerisinde barındıran Sentinel Adası, gidilmesi yasak olan yerler arasında. Ancak 2018 yılında John Allen Chau adlı ABD'li bir misyoner, Hristiyanlık dinini ve Hz. İsa'yı adada yaşayan yerlilere öğretmek için bölgeye gitti. Ancak işler Chau'nun planladığı gibi olmadı.

OK İLE VURDULAR

Adaya yaklaştığında kabile tarafından güzel bir karşılama bekleyen Chau, karaya çıkar çıkmaz yerliler tarafından öldürüldü. Hindistanlı yetkililer o dönem Chau'nun ok ile vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini yazdı.

DIŞ DÜNYA İLE TEMASA GEÇMİYORLAR

Sentinel Adası sakinlerinin dış dünyadan gelen yabancılara karşı sıcak davranmadığı bilinen bir gerçek. Adaya yaklaşan gemi ve uçakları ok ile vuran yerliler, binlerce yıldır dış dünya ile temasa geçmiyor ve dışarıdan gelen yabancılara saldırıyor.

KIYIYA GÖMDÜLER

Chau ise 2018 yılının Kasım ayında kaçak yollarla adaya çıktı. Onu en son canlı gören kişiler ise çevredeki balıkçılardı. Chau'nun ölümüne kimse şahit olmadı ancak balıkçılar birkaç gün sonra kıyıda bir mezara benzer bir yapı gördü.

Haberin Devamı

MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI

Chau'nun ölümü sonrası ise ailesine ve geride bıraktığı sevdiklerine yazdığı mektup ortaya çıktı. Öldürülmesi takdirde yerlilerin suçlanmamasını isteyen Chau, yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Deli olduğumu düşünebilirsiniz ama o insanlara Hz. İsa'yı öğretmek istiyorum. Öldürürsem Tanrı'ya ya da onlara kızmayın. Hepinizi seviyorum ve dua ediyorum.”

Chau'nun ailesi ise mektubu aldıklarında gözyaşlarına boğuldu. Yerlileri yaptıklarından dolayı affettiklerini belirten aile konuyla ilgili "Dini bütün bir insandı. İnsanlara yardım etmeyi seviyordu. Ölümünden sorumlu olanları affediyoruz" dedi.