İyot

İyot

Son dakika iyot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan iyot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını iyot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İyot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan iyot gelişmeleri de dahil olmak üzere 278 iyot haberi bulunmuştur. Tüm iyot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi...
Mineral İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Mineral Barındıran Gıdalar Listesi... Mineral, vücudun aldığı besinlerin yakılmasından sonra vücutta kalan inorganik maddelerdir. Vücutta kalan mineraller besinlerin içerisinde kendiliğinden de bulunur.
1.02.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
4. Sınıf Besinler Ve Özellikleri: Besin Özellikleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Besinler, canlı organizmaların hayatta kalması için gereklidir. Günlük aktivitelerimizi gerçekleştirebilmemiz ve herhangi bir hasar durumunda vücut parçalarımızı geliştirebilmemiz, büyütebilmemiz ve onarabilmemiz için bize enerji sağlar. Bu nedenle doğru türde gıda tüketmenin önemini anlamak bir zorunluluk haline geliyor.
25.12.2023 Eğitim
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir?
Yoğurt Otu Nedir? Yoğurt Otu Faydaları Nelerdir? Yoğurt otu bilimsel adı ile galium aparine olarak da bilinen bir bitkidir. Halk arasındaki isimleri içinde çoban süzgeci ve yapışkan otu isimleri vardır.
17.06.2023 Sağlık
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede
Uzmanı uyardı: Türkiye’de süt tüketimi yetersiz seviyede Bireylerin sağlıklı beslenme ve yaşam biçimlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesinin toplum sağlığı açısından büyük öneme sahip olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Halit Tanju Besler, Türkiye’de süt tüketiminin yetersiz seviyede olduğunu kaydetti.
30.05.2023 Sağlık
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı
Türkiye'de kişi başı tüketilen tuz miktarı 3 gram azaldı Türkiye'de tuz tüketiminin azaltılmasına yönelik olarak 2010 yılından itibaren uygulanan ve ulusal program çerçevesinde yürütülen çalışmalar sonuç vermeye başladı. İlk olarak günlük tüketilen ana besin maddesi ekmeğe katılan tuz miktarı düşürülürken, lokantalardaki masalarda bulunan tuzlukların da kaldırılması sağlandı.
4.05.2023 Sağlık
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor
Evlerde kullanılan tuza standart geliyor Yemeklik tuz için hazırlanan yeni standarda göre tuz ambalajları, ağzı açıldığında tekrar kapatılmayacak veya tekrar kapatıldığında kapatıldığı belli olacak şekilde olacak. Paketlerde tuzun iyot içeriği ve tavsiye edilen tüketim tarihi zorunlu olacak. Yemeklik tuzda; kilogram başına 0.1 miligrama kadar civa, 2 miligrama kadar kurşun, 0.5 miligrama kadar arsenik bulunabilecek.
1.04.2023 Gündem
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti
AB’den Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı anti-radyasyon tableti Avrupa Birliği (AB), Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmaların ardından "önleyici bir güvenlik önlemi" olarak Ukrayna’ya radyasyon riskine karşı 5 milyondan fazla anti-radyasyon tableti gönderileceğini açıkladı.
30.08.2022 Dünya
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum...
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum... Kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde çok etkili oluyor, LDL kolesterolünü düşürüyor, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini ise yükseltiyor, akne, egzema ve dermatit gibi hastalıklar tedavisinde kullanılıyor. А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu besin, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduruyor. Sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkiye sahip, mide yanması, bulantı, kusma gibi sindirim sorunlarında kullanılıyor. Uçuk, aft, hafif yanıklar, pişik, cilt tahrişine, egzama, kaşıntı ve cilt kuruluğuna karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu besini, kanser tedavisi görenlerin ve antioksidan takviyesi kullananların doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi öneriliyor.
6.05.2022 Sağlık
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır?
Tarhana Çorbası Tarifi: Tarhana çorbası nasıl yapılır? Türk Mutfağı’na özgü lezzetlerden olan tarhana çorbası, Anadolu'da yaygın olan geleneksel, baharatlı bir çorbadır. Sade yoğurt, un ve sebzelerin fermente edilmiş karışımından yapılan tarhananın faydaları ise saymakla bitmiyor. Peki, Tarhana çorbası nasıl yapılır? Evde kısa sürede hazırlayabileceğiniz tarhana çorbası tarifi arıyorsanız tarifimize bir göz atın. İşte tarhana çorbası yapılışı ve tarifi!
17.04.2022 Ramazan
Tansiyon ve kolesterolü düşürüyor, vitamin, mineral ve protein deposu! Alzheimer, kalp krizi, kronik hastalıklar...
Tansiyon ve kolesterolü düşürüyor, vitamin, mineral ve protein deposu! Alzheimer, kalp krizi, kronik hastalıklar... Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrısı, kansere karşı çok etkili, mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılıyor. Demir deposu olarak bilinen bu besin; A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından çok zengin, vücut direncini artıyor. Karaciğer dostu olarak biliniyor, içerdiği vitamin, mineral yoğunluğu ve anti toksin özelliği ile birçok hastalıkta gıda desteği olarak kullanılıyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip, içerdiği mentol, midenin normal işlevini görmesine neden oluyor. Vücuda giren grip mikrobuna karşı savaşıyor, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini de azaltıyor. Bazı gıdalar, bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Peki hangi besin hangi hastalık için şifa? İşte o besinler ve iyi geldiği hastalıklar...
17.04.2022 Sağlık
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen...
Kanser, kalp hastalıkları, kronik yorgunluk için şifa! Kan basıncını düşürüyor, ödem atıyor, yoğurda bir kaşık eklemek yeterli, bir ay tüketen... Sağlığa sağlık katıyor. Bir ay düzenli kullananlar sonuçlara inanamıyor. Yoğurda bir kaşık ilave etmek yeterli oluyor. Yoğurt, dünya çapında faydalarıyla ilgi çeken lezzetiyle damak çatlatan besinlerin başında gelir. Yoğurttan alınan kalsiyum yağ yakımını da hızlandırmaktadır. Yoğurt ayrıca potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içermektedir. Bu da yoğurdu gastrointestinel bozukluklara, hipertansiyona yol açan kötü kolesterol ve kalp-damar hastalıklarına karşı güçlü bir koruyucu haline getirmektedir. Yoğurda ekleyeceğiniz bir baharatla etkileri inanılmaz olacak!
11.04.2022 Sağlık
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
Hipertansiyonu düşürüyor, inme riskini önlüyor! Hastalıklara karşı savaşçı, doğal antibiyotik...
Hipertansiyonu düşürüyor, inme riskini önlüyor! Hastalıklara karşı savaşçı, doğal antibiyotik... Hipertansiyon başlangıcını geciktiriyor ve azaltmaya yardımcı oluyor, kan inceltici etkisi göstererek kalp kriziyle inme riskini artıran plateletlerin birikimini önlüyor. Astım veya alerjik problemleri olan kişilerde bağışıklığı destekliyor, A, C ve B vitaminleri bakımından çok zengin. Kükürt, iyot, kalsiyum, demir, folat, magnezyum, fosfor, potasyum ve antioksidanlar açısından da zengin, enfeksiyonlara karşı bağışıklığı ve göz sağlığını destekliyor. Kış mevsiminde hastalıklardan korunmaya destek oluyor, kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltıyor. Hastalıklara adeta bir kalkan, doğal antibiyotik...
12.03.2022 Sağlık
Ağız kuruluğu ve aşırı salya varsa dikkat! Tükürük bezi hastalığı olabilir!
Ağız kuruluğu ve aşırı salya varsa dikkat! Tükürük bezi hastalığı olabilir! Ağrılı şişlikler ya da aşırı salya veya ağız kurluğu varsa dikkat! Sebebi tükürük bezi hastalıkları olabilir. İyi huylu ve kötü huylu olarak ikiye ayrılan bu hastalık ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Ela Araz Server, tükürük bezi taşı tedavisini anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Prebiyotik deposu, B12 vitamini bakımından çok zengin! Suyu vücudu baştan aşağı temizliyor
Prebiyotik deposu, B12 vitamini bakımından çok zengin! Suyu vücudu baştan aşağı temizliyor Prebiyotik kaynağı, hazımsızlık sorununu gideriyor. Aç karnına suyunu içince yemek borusundan bağırsaklara kadar temizliyor, ishal ve kabızlığın önüne geçiyor. Potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından çok zengin, A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini içeriyor. Yüksek kan basıncı riskini azaltıyor, yüksek tokluk geliştirerek kilo vermeye yardımcı oluyor. Güçlü bir kalsiyumun kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerisinde bulunan Kalsiyum ve D vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
20.02.2022 Sağlık
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği...
Zeka geriliğine neden oluyor! Troid eksikliği, düşük, guatr, büyüme geriliği... Küresel bir sağlık meselesi haline gelen iyot eksikliğinin zeka geriliğine sebep olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, Dünya nüfusunun üçte birinin iyot eksikliği bulunduğunu belirtti.
27.01.2022 Sağlık
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya
Çocuklar kötü beslenme riski ile karşı karşıya Korona virüsün ortaya çıkmasıyla uygulanan sosyal yaşam kısıtlamaları çocukların hayatını da olumsuz yönde etkiledi. Özellikle beslenme alışkanlıklarında olumsuz değişimler meydana geldiğini aktaran Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, “Okulların kapatılması, belirli saatlerde uygulanan sokağa çıkma yasakları çocuklarda hareketsizlik, asosyallik, daha fazla yeme eğilimiyle sonuçlandı” dedi.
21.12.2021 Sağlık
İltihabı tamamen bitiriyor, ağrıları kesiyor! Hepsi birer vitamin hazinesi...
İltihabı tamamen bitiriyor, ağrıları kesiyor! Hepsi birer vitamin hazinesi... İltihapları kökten kurutuyor, adeta bir vitamin hazinesi. Mineral bakımından da son derece zengin olan bu besin; bol miktarda A, B12, C vitamini, sodyum iyot, magnezyum, demir ve lif içeriyor. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı oluyor, düzenli bir şekilde tüketildiğinde kalıcı zayıflama sağlıyor. Guatr rahatsızlığına da iyi geliyor, zengin bir betain kaynağı olarak biliniyor. Ispanak sevmeyen çocuklara alternatif olarak verilmesini tavsiye ediliyor. İltihapları kurutmada hepsi birer şifacı olan bu besinler ağrı kesici özelliği de görüyor. Antioksidanlar çok zengin, düzenli kullanım ile eklem romatizmaya bağlı ağrıları azaltıyor. Hap gibi yutabilir ya da direk almak yerine yemeklerinizde kullanabilirsiniz.
10.12.2021 Sağlık
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor!
Sadece beslenmeyle o sorun çözülüyor! Dünya üzerinde iyot eksikliği problemi yaşayan 30 milyon insan olduğunu ve bu durumun beslenmeyle doğrudan ilişkili olduğunu söyleyen İç Hastalıkları Uzmanı ve Fitoterapist Prof. Dr. Murat Hakan Terekeci, “İyot eksikliğinin önlenmesi için beslenmeye dikkat edilmesi gereklidir. Brokoli, turp, şalgam, kara lahana, ıspanak, soya fasulyesi, karnabahar gibi besinleri iyot eksikliği olan bireyler kullanmamalıdır. Balık, taze meyve ve sebze, deniz yosunu ve süt ve süt ürünleri ise iyot bakımından zengin gıdalardır” dedi.
3.12.2021 Sağlık
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir
İyot eksikliği zeka geriliğine neden olabilir 21 Ekim Küresel İyot Eksikliği gününde İyot tüketiminin önemi hakkında bilgiler veren Endokrinoloji uzmanı Dr. Cafer Kaya, yeterli iyot alımının çocukların zeka gelişimi açısından önemli olduğunu vurguladı. Kaya, Dünyada iyot eksikliği nedeniyle yeterli seviyede zeka gelişimini tamamlamamış yaklaşık 30 milyon çocuk olduğunun altını çizdi.
21.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İyot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki iyot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.