Kiev'deki sığınakta bir bebek dünyaya geldi!
Kiev'deki sığınakta bir bebek dünyaya geldi! Ukrayna’nın başkenti Kiev‘deki sığınak olarak kullanılan metro istasyonunda 23 yaşındaki bir kadın, bebek dünyaya getirdi.
26.02.2022 Dünya
Kiev halkı silahlanıyor! Ukrayna'da Polonya'ya büyük göç başladı
Kiev halkı silahlanıyor! Ukrayna'da Polonya'ya büyük göç başladı Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik operasyonu devam ederken halka silah dağıtımı gerçekleştirildi. Başkent Kiev’den ayrılanlar Polonya’ya geçerken son 24 saatte 29 bin kişi Polonya sınırını geçti.
26.02.2022 Dünya
İsveç askeri gücü ve ordusu! İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim?
İsveç askeri gücü ve ordusu! İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim? Finlandiya ve İsveç NATO üyesi olmamalarına rağmen Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ele alındığı dünkü NATO Olağanüstü Zirvesi'ne katılmıştı. RUSYA, Finlandiya ve İsveç'i NATO'ya katılmaları durumunda vurmakla tehdit etti. Finlandiya ve İsveç'ten ise yanıt gecikmedi. Söz konusu gelişmelerin ardından İsveç askeri gücü ve ordusu hakkında yapılan aramalar artarken “İsveç haritada nerede, Rusya ve Ukrayna’ya yakın mı? İsveç’in nüfusu kaç, başbakanı kim?” gibi sorulara da yanıt arandı.
26.02.2022 Dünya
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi
Tuzla Piyade Okulu'ndaki olay! MSB: Sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildi Tuzla Piyade Okulu'nda Atatürk fotoğrafı tartışmasıyla başlayan ve bazı askerin görevden uzaklaştırılmasına neden olan tartışmanın yankıları sürüyor. Konuya ilişkin bilgi veren Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu olayda gözetim ve denetim sorumluluğunu tam olarak yerine getirmeyen sıralı amirlerin görev yerleri değiştirildiğini belirtti. Kaynaklar ayrıca, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Sayın Bakanımızın (Yaşar Güler) Atatürk sevgisini ve Atatürk’e olan bağlılığını sorgulamaya çalışmak kimsenin haddi değildir” açıklamasını yaptı.
21.12.2023 Gündem
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Zambaklar Ülkesinde Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Beyaz Zambaklar Ülkesinde kitabı günümüzde popüleritesini koruyan ve hala tercih edilen oldukça başarılı kitaplardan biri olarak karşımıza çıkar. Özellikle, M. Kemal Atatürk'ün de askeri okulların müfredatında görmeyi emrettiği bu kitabın kısa ve uzunluğu özeti de oldukça fazla tercih edilmektedir. 
15.12.2023 Eğitim
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'i kabul etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'i Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti. Görüşmeye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İbrahim Kalın eşlik etti.
4.06.2023 Gündem
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor
Rusya'dan Türkiye ve Suriye açıklaması: Hazırlıklar yapılıyor Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov düzenlediği basın toplantısında Türkiye ve Suriye Savunma Bakanlarının Rusya'nın aracılığıyla görüştüğünü hatırlatarak, "Şimdi de dışişleri bakanlarının bir araya geleceği görüşmenin hazırlıkları yapılıyor" dedi.
18.01.2023 Dünya
Aristokrasi Nedir? Aristokrasinin Tarihi Ve Özellikleri...
Aristokrasi Nedir? Aristokrasinin Tarihi Ve Özellikleri... Aristokrasi, kelime anlamı olarak soylular sınıfı demektir ve bir yönetim şeklidir. Soylu sınıfın siyasi iktidarı elinde bulundurduğu yönetim biçimine aristokrasi denir.
7.11.2022 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'i nasıl ikna etti? İbrahim Kalın krizi çözen görüşmeyi CNN Türk'te anlattı Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın CNN TÜRK'te Gece Görüşü programında gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Kalın, Rusya ve Ukrayna savaşı devam ettiği sürece nükleer tehdidin de var olacağını söyledi.
3.11.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz
Bakan Çavuşoğlu'ndan AB'ye çağrı: Somut adımlar bekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, başkent Ankara’da 13. Büyükelçiler Konferansı açılış konuşmasında gündeme dair önemli açklamalarda bulundu. Çavuşoğlu konuşmasında, AB'ye seslenerek, "Avrupa Birliği'nden somut adımlar atmasını bekliyoruz. Türkiye'nin nasıl vazgeçilmez bir ülke olduğunu oluşturduğumuz bir programla yeniden anlatacağız. Türkiye, Avrupa'dır ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var. Avrupa güvenliğinin Türkiye'ye ihtiyacı var. 360 derece bakışla çevremizdeki her bölgede sürdürülebilir barış lisanıyla devam etmeyi diliyoruz." diye konuştu.
8.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında açıkladı! Enflasyonla ilgili tarih verdi, fiyatlar düşecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair soruları yanıtladı. İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üye olması süreciyle ilgili konuşan Erdoğan, "Her şeyden önce PKK/YPG ile FETÖ'ye destek verilmeyeceği, bunun kırmızı çizgimiz olduğunu kendilerine orada ısrarla anlattık. Kesinlikle Türkiye'den bu konuda taviz beklenmesinler" dedi. Tahıl anlaşmasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Fiyatlardaki düşüş devam edecek. En az gelişmiş ülkelerin üzerindeki baskı azalacak. Ortaya çıkacak kıtlıklar peşinen engellenecek." dedi. Enflasyonla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "Şubat-Mart ayı itibariyle düşüşü görürüz." dedi.
25.07.2022 Siyaset
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar...
Danimarka ile Kanada arasındaki 50 yıllık savaş bitti! Adayı yarı yarıya paylaştılar... Kanada ile Danimarka arasında 50 yıldır süren ada anlaşmazlığı sona erdi. Üzerinde yaşam olmayan yaklaşık 1 kilometrekarelik küçük ada için yarım asırdır verilen kavga sona erdi, Kanada ve Danimarka adayı yarı yarıya paylaştı.
15.06.2022 Dünya
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Miçotakis'e sert tepki: Yunanistan ateşle oynamaktadır
MHP lideri Devlet Bahçeli'den Miçotakis'e sert tepki: Yunanistan ateşle oynamaktadır Milliyetçi Hareket Partisi genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "Akdeniz ve Ege'de gerilimi tırmandıran Yunanistan ateşle oynamaktadır. ABD'nin Yunanistan'da kurduğu 9 askeri üs milli kimliğimize tehdittir. Miçotakis yönetimi denize dökülen vandal dedelerinden ders almamıştır. Bu gafil zihniyetin anlaşılan odur ki denizin dibini canı tekrar çekmektedir." dedi.
31.05.2022 Siyaset
Fransız jetleriyle Rus savaş uçakları böyle karşı karşıya geldi
Fransız jetleriyle Rus savaş uçakları böyle karşı karşıya geldi Avrupa'daki Rus toprağı Kaliningrad'a oldukça yakın konumda yer alan üsteki gövde gösterisinde, Amerikan büyükelçisi tankın üstünde poz verdi. NATO radarlarının verdiği alarm sonrası ise, Fransız ve Rus savaş uçakları karşı karşıya geldi.
21.05.2022 Dünya
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu
Kılıçdaroğlu Elmalılı Hamdi Yazır konferansında konuştu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam alimi Elmalılı Muhammed Hamdi Yazır'ın anıldığı panele katıldı.
19.03.2022 Siyaset
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...'
Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde Rusya paniği! 'Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir...' Rusya-Ukrayna savaşı Kuzey Avrupa ve Baltık ülkelerinde son dönemde büyük bir tedirginliğe neden oldu. Peki Ukrayna işgalinden sonra Rusya'nın Baltık ve Kuzey Avrupa coğrafyasını hedef alması yakın bir gelecekte söz konusu olabilir mi? Uzmanlar, "Bu durum yeni bir dünya savaşı anlamına gelir" diyerek çarpıcı yorumlarda bulundu.
19.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri...  Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi
Rusya bombalıyor, Ukrayna direniyor! Savaş bölgesinden son dakika gelişmeleri... Havalimanı tamamen kullanılmaz hale geldi Tüm dünyanın endişe içinde takip ettiği Ukrayna-Rusya savaşında 11. güne girildi. Çatışmalar hız kesmeden devam ediyor. Rus güçleri Ukrayna'nın başkenti Kiev'e yaklaştı. Çatışmaların şehir şehrin girişine kadar dayandığı belirtiliyor. Başkentin girişlerine beton ve çelik bloklar kuruldu. Zelenski, Rus roketlerinin Vinnytsia bölgesindeki havaalanının tamamen yok ettiğini söyledi.
6.03.2022 Dünya
Ukraynalı kadınlardan tarihe geçecek hareket! Rus asker gözyaşlarına boğuldu
Ukraynalı kadınlardan tarihe geçecek hareket! Rus asker gözyaşlarına boğuldu Rusya’nın işgalinin ardından tüm dünyanın gözü kulağı Ukrayna’dan gelen haberlere çevrildi. Sivil halk Rusya bombardımanından kaçmak için metrolara saklanırken, ülkeden tarihe geçecek görüntüler gelmeye devam ediyor. Ukraynalı kadınlar, teslim olan bir Rus askerine sıcak yiyecek verip, teselli etti. Genç adam telefonda annesi ile konuşunca gözyaşlarına boğulurken, yetkililer Rus askerlerine 'teslim olun Ukrayna halkı sizi doyuracak' çağrısı yaptı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler viral oldu.
3.03.2022 Dünya
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor
Kovid-19'u yenebilecek aşı çalışmalarında ilk sonuçlar umut vadediyor Klinik denemelerde Pfizer ve Biontech'in aşı adayı yüzde 95, Moderna'nın aşı adayı yüzde 95,4, Oxford aşısı ise tek doz uygulamada yüzde 70, bir yarım ve bir tam doz uygulamada yüzde 90 etkili oldu.
23.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor
Koca Yusuf kimdir? Korkunç Türk lakaplı güreşçi ne zaman öldü? Koca Yusuf uçağı Çin’deki Türkleri almak için yola çıkıyor Koronavirüs salgınının ardından, Türk Silahlı Kuvvetleri, Dışişleri ve Sağlık Bakanlığı'nın yürüttüğü ortak operasyonla Çin'in Wuhan Eyaleti'nde bulunan 35 Türk ve 10 Azerbaycan vatandaşını almak için TSK'ya ait Koca Yusuf isimli A-400 kargo uçağı bugün yola çıkıyor. Çin’deki 45 kişiyi almak için yola çıkan Koca Yusuf uçağından sonra, Koca Yusuf kimdir? Koca Yusuf nerelidir? Gibi sorularda artış yaşandı.
30.01.2020 Gündem
İran'dan protestoları arttıracak hareket!
İran'dan protestoları arttıracak hareket! İran'da ev hapsindeki muhalif liderlerden Mehdi Kerrubi'nin oğlu Hüseyin Kerrubi, rejim karşıtı gösterilere verdiği destek nedeniyle gözaltına alındı.
14.01.2020 Gündem
ABD'den savaş sinyali... Açıklamalar peş peşe geldi
ABD'den savaş sinyali... Açıklamalar peş peşe geldi ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'dan İran gerilimiyle ilgili açıklama geldi. Pompeo, Trump'ın aldığı karar hukuka uygun açıklamasını yaptı. Pompeo ayrıca ''askeri ve ekonomik adımlar atabiliriz. 2020 yılı İran için kötü geçecek.'' ifadelerini kullandı. Bölgede sıcak gelişmeler yaşanırken, NATO kararını dünyaya duyurdu, Irak Başbakanı ise ABD askerleriyle ilgili son dakika açıklaması yaptı.
7.01.2020 Dünya
Zor bir test! Yemen'in imtihanı
Zor bir test! Yemen'in imtihanı Sana Stratejik Araştırmalar Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Macid el-Mizahci, "Limanlardan çekilme ve yeniden konuşlandırılma konusunda Husilere daha büyük görev düşüyor. Çünkü o limanlar fiili olarak Husilerin kontrolünde." dedi.
18.12.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri