İpek Yolu

İpek Yolu

Son dakika ipek yolu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ipek yolu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ipek yolu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İpek Yolu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ipek yolu gelişmeleri de dahil olmak üzere 778 ipek yolu haberi bulunmuştur. Tüm ipek yolu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor
Türkiye'den ticaret hamlesi! Yeni sınır kapısı açılıyor Türkiye ve Irak arasındaki dış ticaret hacminin yükselmesi amacıyla Yeni İpek Yolu için büyük önem taşıyan Ovaköy Sınır Kapısı açılacak. Proje, Avrupa’dan Körfez ülkelerine kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek.
13.04.2024 Ekonomi
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti
Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın da katıldığı Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı Bakü’de gerçekleşti T3 Vakfı’nın global arenada yer aldığı Uluslararası Uzay Federasyonunun (IAF) organize ettiği, Türkiye Uzay Ajansının (TUA) platin sponsoru olduğu Uluslararası Uzay Kongresinin açılışı bugün Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla Bakü’de yapıldı. Cumhurbaşkanı Aliyev, etkinlikte yaptığı konuşmasında, böyle bir organizasyona ev sahipliği yaptıkları için onur duyduklarını belirtti. Kongrenin açılış seremonisinde Mark Eliyahu’da sahne aldı.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon, faiz, asgari ücret açıklaması: Bu şekilde başarabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ziyarette bulunduğu Azerbaycan'da bir dizi temaslarda bulundu. Erdoğan, Azerbaycan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyon, faiz ve asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
14.06.2023 Gündem
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu
İki il arası 70 dakikaya düşecek! Dev projede tarih belli oldu Saatte 200 kilometre hıza uygun çift hatlı inşa edilen demiryolu ile Edirne-İstanbul arası 1 saat 10 dakikaya düşecek. Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Edirne’yi İstanbul’a bağlayacak Kapıkule Hızlı Tren Hattı Projesi'nin 2024 yılında Çerkezköy’den Kapıkule'ye kadar olan hattaki tüm çalışmalar bitmiş olacağını belirtti.
31.05.2023 Ekonomi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi
Güney Çin Denizi'nde 2 antik gemi enkazı keşfedildi Güney Çin Denizi’nin kuzeybatısında keşfedilen iki ticari gemi batığında 100 bin parçadan oluşan porselenler ve işlenmiş kütükler bulundu. Çinli yetkililer, yeni keşfin İpek Yolu'nun deniz bölümü hakkında önemli ipuçları sağlayacağını belirtiyor.
29.05.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremzedeye hakaret dibin dibidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Hükümet Meydanı'nda halka sesleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sinan Oğan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimi 2. tur desteği için "Türk dünyasına gayretlerimizi yakından bilen Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasının diliyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan muhalefeti depremzedelere hakaret konusunda eleştiren Erdoğan, "Depremzedelerimize hakareti, dibin dibi olarak görüyoruz" dedi.
23.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak
Bakan Karaismailoğlu: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "İkinci turda sesimiz daha da gür çıkacak. 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanımıza verilen destek daha da artacak. Türkiye'nin parlayan yıldızı olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
18.05.2023 Gündem
Yonca Evcimik neden çocuk yapmadığını açıkladı!
Yonca Evcimik neden çocuk yapmadığını açıkladı! 1990’lı yıllara damga vuran 'Abone' ve 'Kendine Gel' albümlerine imza atan Yonca Evcimik, İpek Açar'ın TRT Müzik'te ekranlara gelen 'İpek Yolu' programına konuk oldu. 1994 yılında dünyaevine girdiği Harun Özakıncı'dan 1997'de boşanan ünlü şarkıcı, çocuk sahibi olmak istememe nedenini anlattı.
17.05.2023 Magazin
MHP lideri Bahçeli: Kimse millet iradesine zincir vuramaz
MHP lideri Bahçeli: Kimse millet iradesine zincir vuramaz MHP lideri Bahçeli, Batı medyasının manşetlerine tepki göstererek, 'Batı 14 Mayıs seçimlerinde zillet ittifakından yana tarafını ortaya koymuştur. Hiç kimse milletimizin iradesine zincir vuramaz.' ifadelerini kullandı.
10.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi
Bakan Karaismailoğlu: Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık, günaydın beyefendi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Tarihi İpek Yolu'nu canlandıracağız' sözlerine ilişkin, "Yeni İpek Yolları'nı zaten açtık; günaydın beyefendi, biraz gözünüzü açın. Şu anda bu açılan koridorların kapasitelerini daha da artırmak için bütün güzergahtaki ülkelerle oturuyoruz, toplantılar yapıyoruz, konuşuyoruz. Türkiye, tarih yazıyor" dedi.
7.05.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız
Bakan Karaismailoğlu: Zigana Tüneli ile yıllık 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon TL, akaryakıttan 180 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 272 milyon TL tasarruf sağlayacağız. Zigana Tüneli, Türk mühendisliğinin gurur ve yüz akı eserlerinden biridir. Bu gurur Türk mühendisliğinindir, hepimizindir” dedi.
2.05.2023 Ekonomi
Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı! Son hazırlıklar tamamlandı
Sivas'ta Yüksek Hızlı Tren heyecanı! Son hazırlıklar tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak olan Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında son hazırlıklar tamamlandı. AK Parti Milletvekili Abdullah Güler, "Bu yatırımla birlikte bölgemiz inşallah hem ticari hem sanayi kuruluşları açısından büyük bir etkiye sahip olacak. Ticari hayata büyük bir canlılık sağlayacağını düşünüyorum" dedi.
25.04.2023 Gündem
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz
Bakan Soylu: İlk kez yerli İHA'larımızı ve SİHA'larımızı yapıyoruz İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Beşiktaş Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuştu. Soylu, her seçimin kıymetli olduğunu ifade ederek "Seçimin kıymetli olmasının bir tek sebebi vardır. Seçime katılan vatandaşlar bir kişi dahi olsa, gider oyunu seçilecek kişiye yönelik bir emanet olarak verir" dedi.
16.04.2023 Gündem
Avrupa'nın en uzunu olacak! Mesafe 30 dakika kısalıyor, Zigana Tüneli’nde sona gelindi
Avrupa'nın en uzunu olacak! Mesafe 30 dakika kısalıyor, Zigana Tüneli’nde sona gelindi Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta dünyanın en uzun 3'üncü, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli 14,5 kilometrelik Zigana Tüneli’nde sona gelindi. Asfalt, havalandırma ve ışıklandırma çalışmaları tamamlanan tünelde, boya ve çevre düzenlemesi işlemleriyle son rötuşlara geçildi. Nisanda hizmete açılması için hazırlıkların sürdürüldüğü tünel; özellikle kış aylarında dik ve virajlı rampalarda kar, sis ve buzlanmanın yanında ulaşımı kısaltarak, heyelanla kaya düşmeleriyle korku yaşayan sürücüleri de rahatlatacak.
29.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na terörle mücadele mesajı: Her türlü iş birliğine hazırız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Irak Başbakanı'na terörle mücadele mesajı: Her türlü iş birliğine hazırız Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Irak Başbakanı Sudani ortak basın açıklaması yaptı. Erdoğan, "PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi terör örgütleri ile mücadelemizi ele aldık. Terörle mücadelede her türlü iş birliğine hazırız. Bu örgütlerin iki ülke için de tehdit olduğu açıktır. Iraklı kardeşlerimizden beklentimiz PKK'yı terör örgütü olarak tanımasıdır ve bu topraklarını bu eli kanlı terör örgütünden temizlemesidir." dedi.
21.03.2023 Gündem
Avrupa'nın en uzunu! 3 ay sonra ulaşıma açılıyor, mesafe 30 dakika kısalacak
Avrupa'nın en uzunu! 3 ay sonra ulaşıma açılıyor, mesafe 30 dakika kısalacak Doğu Karadeniz'i Orta Doğu, Kafkaslar ve İran'a bağlayan tarihi İpek Yolu'nun geçtiği güzergahta tamamlandığında, dünyanın en uzun 3'üncü, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak 14,5 kilometre uzunluğundaki Zigana Tüneli, nisan ayında ulaşıma açılıyor.
17.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız
Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi gerçekçi davranırsa çalışmaya hazırız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi ile istihbarat örgütleri aracılığı ile görüşüyoruz. Rejim gerçekçi davranırsa terörle mücadele, siyasi süreç ve Suriyelilerin geri dönüşleri konusunda birlikte çalışmaya hazırız" dedi.
12.12.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir Ağrı-Patnos yolu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı bağlantı ile katıldığı törenle açıldı. Erdoğan, yaklaşık 2,5 milyar liralık yatırımla hayata geçirilen bu yol sayesinde, Ağrı ile Patnos arasındaki mesafenin 1 saatten 35 dakikaya ineceğini söyledi. Erdoğan, "2022 yılı 3. çeyrek büyüme rakamları, doğru istikamette yürüdüğümüzün en son işaretidir." dedi.
1.12.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık
Bakan Ersoy: Turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmde kişi başı gecelik ortalama harcamanın 90 dolara yükselmesini öngördüklerini belirtti. Turizmdeki en iyi yıl olan 2019'a göre İtalya, İspanya, Yunanistan gibi Akdeniz ülkelerinin gelirde geride kalırken, Türkiye'nin artış gösterdiğini ifade eden Bakan Ersoy, "İtalya yüzde 13, İspanya yüzde 6, Yunanistan yüzde 4 oranında 2019 rakamlarının gerisinde kalmış durumda. Biz Türkiye olarak turizm gelirlerinde 2019'a oranla yüzde 14 artış göstermeyi başardık. Eğer yıl sonu tahminlerimiz gerçekleşirse, ziyaretçi sayısında 2019'la farkı neredeyse kapatmış olacağız. Turizm gelirlerinde ise 2019'un çok üzerinde bir artış yakalayacağız" dedi.
24.11.2022 Yaşam
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Sivas hızlı tren hattı bittiğinde seyahat süresi 2 saate düşecek
Bakan Karaismailoğlu: Ankara-Sivas hızlı tren hattı bittiğinde seyahat süresi 2 saate düşecek Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Ankara-Sivas hızlı tren hattının altyapı yapım çalışmalarında yüzde 99,67 fiziki ilerleme sağladık. Kısmi olarak test ve sertifikasyon çalışmaları tamamlandı. Proje 2023 yılı Nisan ayında tamamlandığında seyahat süresi, 12 saatten 2 saate düşecek" dedi.
21.11.2022 Gündem
Asya Hun Devleti Özellikleri Nelerdir? Asya Hun Devleti Ne Zaman Kurulmuş, Nasıl Yıkılmıştır?
Asya Hun Devleti Özellikleri Nelerdir? Asya Hun Devleti Ne Zaman Kurulmuş, Nasıl Yıkılmıştır? Tarihte varlık göstermiş olan devletler içerisinde Asya Hun Devleti'nin ismi de sıkça geçmektedir. Özellikle hakim olduğu topraklarda büyük bir devlet olarak hüküm sürmüştür. Aslında ömrü çok uzun olmamıştır. Ancak tarihe büyük oranda damga vurmayı başardığı görülmüştür.
7.11.2022 Eğitim
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu!
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. Söz konusu gelişmenin ardından “Semerkant nerede, hangi ülkede?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu…
16.09.2022 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Taş üstüne taş koymaktan aciz olanlar, projelerimizi eleştiriyor
Bakan Karaismailoğlu: Taş üstüne taş koymaktan aciz olanlar, projelerimizi eleştiriyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yüreği vatan sevgisinden, millet aşkından yoksun, tek işi konuşmak olanlara baktığımızda, şunu çok net görüyoruz ki; proje yapmayı bırakın, taş üstüne taş koymaktan aciz olanlar, projelerimizi eleştirenlerin en ön safında yer alıyor" dedi.
1.09.2022 Siyaset
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır
Binali Yıldırım: İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Erzincan'ın Tercan ilçesinde düzenlenen 2’nci Bal Festivali’nde toplu açılış yaptı. 2023’ün sıradan bir yıl olmadığını belirten Yıldırım, "Bir yüzyılı geride bırakıp ikinci yüzyıla 2023'te başlayacağız. İkinci yüzyıl Türklerin yüzyılı olacaktır” dedi.
27.08.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İpek Yolu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ipek yolu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.