Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı?
Eris Virüsü belirtileri: EG.5.1 Eris Varyantı nedir, öldürür mü, Covid 19 Varyantı Eris Türkiye’de var mı, Eris Virüsü yayılır mı? İngiltere'de, Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris'in (EG.5.1) ülke genelinde yayıldığı duyuruldu. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı'na (UKHSA) göre, yeni varyant Eris, ülke genelindeki her 7 yeni vakadan birini oluşturuyor. Uzmanlar, ülkede Kovid-19 vakalarındaki artışın, Barbie ve Oppenheimer filmlerinin 21 Temmuz'da vizyona girmesinin ardından milyonlarca kişinin sinemaya akın etmesiyle bağlantılı olabileceğini öne sürdü. Öte yandan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Yeni varyant Türkiye’ye de yayılır mı?" sorusunu yanıtladı. Peki, Eris Varyantı nedir, Eris Virüsü belirtileri neler? Türkiye’de Eris Virüsü var mı, EG.5.1 Eris Varyantı yayılır mı?
9.08.2023 Sağlık
İngiltere’de bulaşıcı cinsel hastalıklar rekor seviyeye yükseldi
İngiltere’de bulaşıcı cinsel hastalıklar rekor seviyeye yükseldi İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) 2022 yılına ait bulaşıcı cinsel hastalıklar istatistiklerini bugün yayımlayarak geçmiş yıla oranla, bu hastalıklarda ciddi oranda artış olduğunu duyurdu.
6.06.2023 Sağlık
İngiltere’de bulaşıcı cinsel hastalıklar rekor seviyeye yükseldi!
İngiltere’de bulaşıcı cinsel hastalıklar rekor seviyeye yükseldi! İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA) 2022 yılına ait bulaşıcı cinsel hastalıklar istatistiklerini bugün yayımlayarak geçmiş yıla oranla, bu hastalıklarda ciddi oranda artış olduğunu duyurdu.
6.06.2023 Dünya
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat
Grip aşısının fiyatı belli oldu! 65 yaş üstü vatandaşlar dikkat 65 yaş üstü vatandaşları özellikle ilgilendiriyor. Grip aşısının fiyatı belli oldu. Bakanlığın Türkiye’ye geldiğini duyurduğu grip aşıları en geç 15 Ekim’de eczane raflarında yerini alacak. Uzmanlar 65 yaş üstü vatandaşlar, kronik hastalığı olanlar, bağışıklığı baskılanmış kişiler ile gebelerin de mutlaka grip aşısı yaptırması gerektiğinin altını çiziyor.
29.09.2022 Gündem
Avrupa'nın göbeğinde kriz üstüne kriz! İngiltere kıyamet senaryosuna hazırlanıyor: Gaz, su ve elektrik...
Avrupa'nın göbeğinde kriz üstüne kriz! İngiltere kıyamet senaryosuna hazırlanıyor: Gaz, su ve elektrik...   Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş sonrası yaşanan enerji krizi nedeni ile planlı elektrik kesintilerine hazırlanan İngiltere şimdi de kuraklık ve kaynakların azalması nedeni ile su kullanımında kısıtlama kararı aldı. İngiliz hükümeti bu kışa adeta bir' kıyamet senaryosu'na hazırlanır gibi hazırlanıyor. Acil durum planı kapsamında enerjinin karneye bağlanması, tren istasyonları ve hükümet binalarının kapatılması gündemde. Gıda endüstrisinden boş kalacak raflar için şimdiden plan hazırlamaları istendi.
10.08.2022 Dünya
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde...
Cinsel ilişki uyarısı geldi! Maymun Çiçeği virüsü 19 ülkeye yayıldı, dünya diken üstünde... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) maymun çiceği virüsü şu ana kadar 19 ülkede doğrulandığını ve toplam 131 vakanın tespit edildiğini duyurdu. Bununla birlikte, DSÖ yetkilileri, şu ana kadar yapılan araştırmaların, hastalığın ana yayılma nedeninin cinsel ilişki olduğunu gösterdiğini açıkladı. Ancak, uzmanlar virüsün, insan vücudu dışında kararlı olduğunu, battaniye ve kıyafet gibi eşyalarda hayatta kalabileceği konusunda uyardı. Bu tip bir bulaşmanın kalabalık nüfuslu şehirler için yıkıcı olabileceği belirtildi.
24.05.2022 Sağlık
Korkutan araştırma: Çocuklar ve gençler arasında yayılmaya başladı!
Korkutan araştırma: Çocuklar ve gençler arasında yayılmaya başladı! İmperial College London'ın İngiltere'de yaptığı yeni bir araştırma, son Covid-19 dalgasının çocuklar ve gençler arasında Mart ayında en üst seviyeye ulaştığına işaret ediyor.
6.04.2022 Sağlık
Omicron varyantıyla İstanbul'da Kovid vakaları patladı yoğun kar yağışı umut oldu!
Omicron varyantıyla İstanbul'da Kovid vakaları patladı yoğun kar yağışı umut oldu! İstanbul'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi ancak artan Kovid vakalarının düşmesine neden olabilir. Koronavirüsün Omicron varyantıyla Kovid vakalarının patladığı İstanbul'da günde ortalama 30 binden fazla yeni vaka tespit edilmesi endişeleri artırdı. Ancak uzmanlar, kentteki yoğun kar yağışı ve sömestir tatilinin vakaları düşüreceğini öngörüyor. Uzmanlar, 'Kar izolasyonu vaka sayılarını azaltacaktır' diyor.
28.01.2022 Gündem
Omicron araştırmasında şaşırtan sonuç! Omicron kapanların çoğu koronavirüs geçirmiş kişiler...
Omicron araştırmasında şaşırtan sonuç! Omicron kapanların çoğu koronavirüs geçirmiş kişiler... Omicron varyantıyla ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. İngiltere'de bu yeni varyantla ilgili olarak yeni yapılan bir araştırmanın sonuçları ise oldukça şaşırtıcı... Omicron'a yakalanan kişilerin büyük bir çoğunluğunun daha önce koronavirüs enfeksiyonu geçirmiş kişiler olduğu ortaya çıktı.
26.01.2022 Gündem
İngiltere’de 426 kişide Omicron’un alt mutasyonu tespit edildi
İngiltere’de 426 kişide Omicron’un alt mutasyonu tespit edildi İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), Covid-19’un Omicron mutasyonuna ait bir alt mutasyon tespit edildiğini bildirerek, mutasyonu BA.2 olarak adlandırdı.
22.01.2022 Dünya
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildi
İngiltere’de kuş gribi alarmı: Bir kişide tespit edildi İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), İngiltere'de bir kişide kuş gribine rastlandığını duyurdu.
6.01.2022 Dünya
Yeni kabusa dikkat! Çift virüs uyarıs: Ölüm oranı iki kat arttı
Yeni kabusa dikkat! Çift virüs uyarıs: Ölüm oranı iki kat arttı Koronavirüs tüm dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı başkanı Dr Jenny Harrie, hem grip hem de Covid-19'un bu kış pek çok kişiyi hedef alacağını açıkladı.
10.10.2021 Dünya
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler
G7 liderleri Putin'le dalga geçti! İşte zirveye damga vuran o sözler Dünyanın gözü kulağı Almanya'da başlayan G7 zirvesinde. Liderlerin Ukrayna savaşı dahil pek çok küresel konuyu masaya yatıracağı zirveye Putin şakası damgasını vurdu. İşte liderlerin Putin'i ti'ye aldığı o anlar...
27.06.2022 Dünya
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü?
Maymun çiçeği virüsü nedir, ilk vaka Türkiye’de görüldü mü? Maymun Çiçeği hastalığı belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, tedavisi var mı, öldürür mü? Maymun çiçeği virüsü Türkiye’de var mı, öldürür mü, bulaşıcı mı? İngiliz hükümeti yayınladığı bir bildiriyle halkı nadir görülen ve viral bir enfeksiyon olan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox ya da Monkeypoxvirus) hastalığına karşı uyardı. Fareler gibi enfekte kemirgenler veya hayvanlardan bulaşan hastalık, İngiltere’de tespit edildi. Tespit edilen kişinin yakın zamanda Nijerya’ya gittiği ve hastalığı muhtemelen oradan kaptığı aktarıldı. Enfekte kişi, Londra’da bir hastanede izolasyon odasında tedavi ediliyor. Yaklaşık 10 ülkeye yayılan virüs Dünya Sağlık Örgütü’nü de harekete geçirdi. Peki, Maymun çiçeği virüsü nedir, belirtileri nelerdir? Monkeypox (Maymun çiçeği virüsü) bulaşıcı mı, öldürür mü, tedavisi var mı?
21.05.2022 Sağlık
Karın ağrısı, kaşıntı, yorgunluk, ateş belirtileri varsa dikkat! Hastaneye başvurun, gizemli hepatit hastalığı...
Karın ağrısı, kaşıntı, yorgunluk, ateş belirtileri varsa dikkat! Hastaneye başvurun, gizemli hepatit hastalığı... Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları 12 ülkeye sıçradı, vaka sayısı 170'e yaklaştı. Bilim insanları çocuklarda ölüme varan ciddi sonuçlara neden olan bu hastalığın kökenlerini araştırmaya devam ederken, İngiliz uzmanlar F41 adlı bir adenovirüsten kaynaklanabileceğini açıkladı. Bununla birlikte, pandemi dönemindeki kapanmalar nedeniyle çocukların bu tür virüslerden uzak kaldığı, ancak kısıtlamaların sona ermesiyle bağışıklıklarının aşırı tepki vermeye başlayabileceği aktarıldı. Peki gizemli hepatit hastalığı şimdiye kadar hangi ülkelerde görüldü? Çocuklardaki hepatit hastalığının belirtileri ne? İşte detaylar...
26.04.2022 Sağlık
Yeni salgın korkusu! Gizemli hastalıkta ilk ölüm gerçekleşti
Yeni salgın korkusu! Gizemli hastalıkta ilk ölüm gerçekleşti İlk olarak İngiltere'deki çocuklarda görülen gizemli hepatit vakaları ile ilgili Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) açıklama geldi. DSÖ, 11 farklı ülkede en az 169 kişide görülen virüsün bir kişinin ölümüne neden olduğunu duyurdu.
24.04.2022 Gündem
XE varyantı nedir, yeni varyant XE belirtileri nelerdir? XE varyantı daha mı bulaşıcı?
XE varyantı nedir, yeni varyant XE belirtileri nelerdir? XE varyantı daha mı bulaşıcı? Kovid-19 salgının etkisi devam ederken, İngiltere'de yeni varyant "XE" alarmı verildi. Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı'nın "XE" adı verilen yeni bir koronavirüs varyantını araştırdığı bildirirken, Dünya Sağlık Örgütü'nden de XE varyantına ilişkin açıklama geldi.
4.04.2022 Sağlık
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri...
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi... Rusya'nın kaybı belli oldu! 14 bin 700 Rus askeri... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 25. güne girildi. Savaş bölgesinde yaşananlar tüm dünya tarafından korku ve endişe ile takip ediliyor. Rusya'nın Ukrayna'nın deniz üssüne saldırısı dünyada şok etkisi yarattı. ABD'nin Ukrayna'ya yardım miktarı 1 milyar dolara ulaştı. Kiev'e gönderilecek askeri destek paketinin içinde İHA'lar, Stinger füzeler ve daha pek çok mühimmat ve silah bulunuyor. Rusya Ukrayna savaşında Kinjal füzelerini ilk kez kullandığını duyurdu. Ukrayna, Azak Denizi’ne bağlantısını kaybetti.
20.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu
Rusya - Ukrayna savaşında son dakika gelişmeleri! Yaptığı eylemle Rusya'ya damga vurmuştu cezası belli oldu Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 20. güne girildi. İşgal edilen Ukrayna topraklarında çatışmalar ve bombalamalar devam ediyor. Rusya'dan ABD'ye üst düzey misilleme geldi. Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını açıklandı. Ukrayna'nın güney komşusu Romanya'ya bir Orlan-10 drone'u düştü. Ukrayna'ya işgalin başlangıcından bu yana en üst düzey ziyaret gerçekleşiyor, Çekya, Polonya ve Slovenya başbakanları Kiev'de Zelenskiy ile buluşacak. Ukrayna lideri, Kiev'in muhtemel NATO üyeliğine ilişkin en karamsar açıklamasını yaptı. Rusya’da yayın yapan Kanal 1’de canlı yayın sırasında savaş karşıtı pankart açan editör Marina Ovsyannikov, gözaltına alınmasının ardından sorgusunun 14 saatten fazla sürdüğünü ifade ederken, editörün 30 bin ruble para cezasına çarptırıldığı aktarıldı.
15.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında...
Rusya - Ukrayna savaşında 4. gün! Müzakere masası kuruluyor, ön şartsız, Belarus sınırında... Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 4. gününde devam ediyor. Rus askerleri Harkov'dan geri püskürtüldü ve kent tamamen Ukrayna'nın kontrolüne geçti. Bununla birlikte Zelenski, Rusya'nın Belarus'ta müzakere teklifini reddetti ve İstanbul da dahil olmak üzere başka şehirlerde müzakereler için açık kapı bıraktı. Rusya ise Ukrayna'ya müzakere görüşmeleri için süre verdi. Müzakere için verilen sürenin dolmasının ardından Rusya'dan flaş açıklama geldi. Rus Medyası, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin Belarus Gobel kentine müzakereleri kabul ettiğini iddia etti. Rusya Devlet Başkanı Yardımcısı Medinskiy, "Ukrayna Gomel bölgesinde görüşme yapmayı kabul etti, Rus heyeti oraya gidiyor" açıklamasını yaptı.
27.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Deltacron kabusu başladı! Dünya diken üstünde, kötü haber geldi, Delta ve Omicron'un ardından....
Deltacron kabusu başladı! Dünya diken üstünde, kötü haber geldi, Delta ve Omicron'un ardından.... Dünya'nın Omicron ile mücadelesi son sürat sürerken İngiltere'den kötü bir haber geldi. İngiliz Ulusal Sağlık Güvenliği Ajansı Deltacron'un tespit edildiğini duyurdu.
13.02.2022 Gündem
Koronavirüs bitmeden Lassa virüsü kabusu başladı! İki haftada öldürüyor
Koronavirüs bitmeden Lassa virüsü kabusu başladı! İki haftada öldürüyor Koronavirüsten en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere'de Lassa virüsü paniği yaşanıyor. Tüm dünyada Omicron ve alt varyantlarıyla mücadele sürerken, ülkede iki kişide virüs tespit edildi, üçüncü bir kişide yüksek şüphe nedeniyle izole edildi.
10.02.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri