İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar?
İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İlk ve orta dereceli okullar açıldı. Eylül ayı sonu itibariyle üniversitelerde de eğitim başlayacak. İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler toplu ulaşımdan indirimli faydalanmak için öğrenciler, İBB’nin öğrenci kartına nasıl başvuru yapacaklarını sıklıkla araştırıyor. Peki, İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İndirimli İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…
16.09.2022 Eğitim
İstanbul’da toplu ulaşıma zam! İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu?
İstanbul’da toplu ulaşıma zam! İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu? İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 40 zam geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) olağanüstü toplantısında, elektronik bilet, taksi, taksi dolmuş, minibüs ve servis ücretlerine yüzde 40 zam teklifi kabul edildi. Yeni zamla birlikte tek geçişlik İstanbulkart ücreti 7,67 TL oldu. Peki, İstanbulkart ücretleri ne kadar? İndirimli İstanbulkart ücreti kaç lira oldu? İstanbul ulaşım zammı ne zaman uygulanacak? Öğrenci, tam, aylık akbil ne kadar oldu? İşte İstanbulkart zammı ve İstanbulkart fiyat listesi!
7.04.2022 Ekonomi
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi?
İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, otobüs, metrobüs, marmaray, metro ve vapura zam mı geldi? Toplu taşıma ücretleri ne kadar oldu, İETT zam geldi mi? İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) bugün toplu ulaşıma ek zam gündemiyle toplandı. İstanbul'da toplu taşımaya en son üç ay önce yüzde 36 zam kararı alınmıştı. UKOME’nin zam gündemiyle toplanması nedeniyle vatandaşlar “İETT’ye zam geldi mi, İETT zammı 2022 ne zaman uygulanacak, İETT zam tarifeleri açıklandı mı? sorularına yanıt aramaya başladı.
23.03.2022 Ekonomi
UKOME toplantısı ne zaman, bugün mü? İBB UKOME toplantısı kararları ne?
UKOME toplantısı ne zaman, bugün mü? İBB UKOME toplantısı kararları ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu taşıma ücretlerine ek zammı gündemine aldı. Peki, UKOME toplantısı ne zaman, bugün mü?
23.03.2022 Ekonomi
İBB öğrenci kartına yaş sınırı mı geliyor? 25 yaş üstü ulaşımda öğrenci kartı kullanamayacak mı? İETT’ye zam mı geldi?
İBB öğrenci kartına yaş sınırı mı geliyor? 25 yaş üstü ulaşımda öğrenci kartı kullanamayacak mı? İETT’ye zam mı geldi? 25 yaş ve üzeri öğrencilere kötü haber! İBB öğrenci kartına yaş sınırı geliyor. İstanbul’da toplu ulaşıma zam gündemde! İstanbul Büyükşehir Belediyesi, otobüs, metrobüs, metro, tramvay, vapur gibi toplu taşıma araçlarını kullanan öğrencilere yaş sınırı ile ilgili yeni düzenleme yapılıyor. İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri (İETT) Genel Müdürü Alper Bilgili yaş düzenlemesi gelebileceğini söyledi. Peki, İBB öğrenci kartına yaş sınırı mı geliyor? 25 yaş üstü ulaşımda öğrenci kartı kullanamayacak mı? İETT’ye zam mı geldi? İşte tüm detaylar…
21.03.2022 Gündem
İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu? İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine zam yapıldı!
İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu? İstanbulkart'ın vizeleme işlem ücretine zam yapıldı! İBB, İndirimli İstanbulkart'ın vizeleme ücretine yüzde 160 zam yaptı. Peki, İstanbulkart vizeleme ücreti ne kadar oldu?
23.12.2021 Yaşam
Öğrenci akbil başvurusu nasıl yapılır? Öğrenci aylık akbil nasıl alınır?
Öğrenci akbil başvurusu nasıl yapılır? Öğrenci aylık akbil nasıl alınır? Okulların açılmasına kısa bir süre kala öğrenciler ve veliler hazırlıklarına başladı. Okul kayıtlarının ardından yapılan işlemlerden biri de aylık öğrenci akbil başvurusu oldu. Peki, Öğrenci akbil başvurusu nasıl yapılır? Öğrenci aylık akbil nasıl alınır? İşte öğrenci akbil başvurusu ve aylık akbil ücreti...
24.08.2020 Eğitim
İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı
İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İstanbulkart minibüslere entegre edilecek.
29.07.2023 Ekonomi
İstanbul Havalimanı Metrosu açılıyor! Bilet ücretleriyle ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama
İstanbul Havalimanı Metrosu açılıyor! Bilet ücretleriyle ilgili Bakan Karaismailoğlu'ndan açıklama Türkiye'nin en hızlı metrosunun kullanılacağı hat, pazar günü hizmete giriyor. 8 durağın bulunduğu metro hattı sayesinde Kağıthane'den İstanbul Havalimanı'na 24 dakikada gidilebilecek. Peki ücretlendirme nasıl olacak? Bakan Karaismailoğlu metro hattı ile ilgili önemli bilgiler verdi.
20.01.2023 Ekonomi
İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi
İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, tramvay’da geçerli toplu taşıma kartı İstanbulkart’ın yıllık güncelleme işleminin yapılması gerekiyor. Özellikle yıl sonu ile yeni yılının ilk aylarına kadar kullanıcılara tanınan vize güncelleme için pek çok kişi kartları için uyarılar gelmeye başladı. Peki, İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İstanbulkart güncelleme işlemi nereden yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi
14.12.2022 Yaşam
İETT öğrenci akbil zammı geri mi alınacak? Öğrenci akbili aylık ne kadar oldu?
İETT öğrenci akbil zammı geri mi alınacak? Öğrenci akbili aylık ne kadar oldu? İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu’nun, "Dedik ki AK Parti olarak, Cumhur İttifakı olarak pazartesi günü İBB Meclisine bir teklif sunalım. Bu teklifte öğrencilerimiz için bu yüzde 40 zam geçersiz olsun ve bu yüzde 40'ı İBB sübvanse etsin" ifadeleri ardından öğrenciler “İETT öğrenci akbil zammı geri mi alınacak? Öğrenci akbili aylık ne kadar oldu?” sorularına yanıt aramaya başladı.
9.04.2022 Yaşam
İstanbulkart usulsüz kullanım cezası ne kadar? Başkasının kullanması halinde İstanbulkart iptal ediliyor mu?
İstanbulkart usulsüz kullanım cezası ne kadar? Başkasının kullanması halinde İstanbulkart iptal ediliyor mu? İBB’den İstanbulkart denetimi! 8 bin usulsüz kullanım tespit edildi! İstanbulkart’ı kart sahibinin dışında başka birinin kullanması halinde iptal ve para cezası uygulanıyor. İBB Ulaşım Daire Başkanlığı Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, usulsüz kart kullanımının önüne geçmek için denetimlerine başladı. Peki, İstanbulkart usulsüz kullanım cezası ne kadar? Başkasının kullanması halinde İstanbulkart iptal ediliyor mu? İşte detaylar…
23.03.2022 Gündem
İstanbulkart bitti mi? İstanbulkart sorunu devam ediyor mu? İstanbulkart satış noktalarında yoğunluk!
İstanbulkart bitti mi? İstanbulkart sorunu devam ediyor mu? İstanbulkart satış noktalarında yoğunluk! Okulların ve üniversitelerin açılmasıyla birlikte İstanbul’da toplu ulaşımda yoğunluk yaşanıyor. İstanbul'da toplu ulaşım için kullanılan İstanbulkart sıkıntısı ortaya çıktı. İstanbulkart satış noktalarında uzun kuyruklar oluştu. Satış yapan bletmatiklerde ise "İstanbulkart yoktur" uyarısı ile karşılaşılıyor. İBB konu ile ilgili açıklama yaptı. Peki, İstanbulkart bitti mi? İstanbulkart sorunu devam ediyor mu? İstanbulkart başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…
29.09.2021 Gündem
Otobüsler bugün ücretsiz mi? 30 Ağustos otobüsler bedava mı, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs…
Otobüsler bugün ücretsiz mi? 30 Ağustos otobüsler bedava mı, bugün toplu taşıma ücretsiz mi? Otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs… Toplu taşıma ücretsiz mi, bugün İETT otobüsleri bedava mı? sorusunun yanıtı sorgulanıyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın bu yıl haftanın ilk gününe denk gelmesi toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmadığının araştırılmasına neden oldu. Peki, 30 Ağustos otobüsler bedava mı, toplu taşıma bugün ücretsiz mi? Otobüs, metro, tramvay, vapur ve metrobüs 30 Ağustos’ta ücretli mi?
30.08.2021 Gündem
İstanbul'da yeni dönem başlıyor! Taksi ücretleri İstanbulkart ile ödenebilecek...
İstanbul'da yeni dönem başlıyor! Taksi ücretleri İstanbulkart ile ödenebilecek... İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin BiTaksi uygulamasıyla yaptığı anlaşmaya göre yolculuk ücretleri artık İstanbulkart ile ödenebilecek. Ayrıca İstanbulkartlı ödemelerde indirim fırsatı da yapılacak.
12.01.2021 Gündem
İBB resmen duyurdu: Kira alınmayacak
İBB resmen duyurdu: Kira alınmayacak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde alınan kararla İBB taşınmazlarındaki kira ve ecrimisil ücretlerinde düzenlemeye gidildi.
17.12.2020 Ekonomi
İndirimli kartların kapsamı genişletildi
İndirimli kartların kapsamı genişletildi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi liseden mezun olup, üniversite sınavına girmiş ancak herhangi bir bölüme yerleşmemiş öğrencilerin ve sözleşmeli öğretmenlerin de toplu ulaşım hizmetinden indirimli olarak yararlanması yönünde karar aldı.
12.09.2019 Gündem
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan İSPARK açıklaması
İBB Başkanı İmamoğlu'ndan İSPARK açıklaması İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSPARK'tan ücretsiz ve indirimli yararlanan araç sayısının 60 binin üzerinde olduğunu belirterek, "Tespitler yapılacak. Derhal talimat verdim, her kurumdan bu anlamda yenileyin, yazılarını isteyin ve azaltın. Böyle bir sayı nedir Allah aşkına? Bunları düzenleyeceğiz. Tümüyle elden geçireceğiz. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak." dedi.
2.09.2019 Ekonomi
Binali Yıldırım'dan 'sürücüsüz araçlar' müjdesi
Binali Yıldırım'dan 'sürücüsüz araçlar' müjdesi AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Böyle uzun vadede değil, görevimin ilk 1 yıllık döneminde metrobüsle seyahat etmek problem olmayacak." dedi.
22.06.2019 Siyaset
Sayıştay'dan yeni açıklama!
Sayıştay'dan yeni açıklama! Sayıştay'dan yapılan açıklamada, "İddia edildiği gibi denetim raporlarında, İBB tarafından sivil toplum kuruluşlarına yardım yapıldığına ilişkin değerlendirme yoktur" denildi.
18.06.2019 Gündem
İBB açıkladı! İstanbullulara müjde üstüne müjde
İBB açıkladı! İstanbullulara müjde üstüne müjde İstanbul genelindeki öğrencilerin kullandığı mavi kart öğrenci aylık abonman ücreti 40 liraya indirildi. 19 Mayıs ve Ramazan Bayramı boyunca toplu ulaşım ücretsiz oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, su fiyatlarında konutlarda yüzde 46'ya varan, iş yerlerinde yüzde 10 indirim sağlayan kararı kabul etti.
15.05.2019 Gündem
İstanbul'da ulaşım yarın yüzde 50 indirimli
İstanbul'da ulaşım yarın yüzde 50 indirimli Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yarın İstanbul'da toplu ulaşım araçları yüzde 50 indirimli olacak.
21.09.2018 Ekonomi
İstanbul’da o gün ulaşım indirimli
İstanbul’da o gün ulaşım indirimli İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 'Avrupa Hareketlilik Haftası' dolayısıyla kent genelinde toplum ulaşım araçlarının 22 Eylül'de yüzde 50 indirimli hizmet vermesi kararı verdi.
18.09.2018 Gündem
Pet şişe başına İstanbulkart'a kaç lira yükleneceği belli oldu
Pet şişe başına İstanbulkart'a kaç lira yükleneceği belli oldu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından geri dönüşüm kapsamında hayata geçirilen 'Akıllı Geri Dönüşüm Konteynerı'na atık pet şişe ve alüminyum içecek kutusu atan her İstanbulkart kullanıcısının kartına belirli miktar para yüklenecek.
7.09.2018 Gündem
Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi?
Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Bayramda toplu taşıma ücretsiz mi? Sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz. Kurban Bayramı'na az bir zaman kala vatandaşlar merakla araştırmalara başladı. Meclis'ten bayramda toplu taşıma kullanımıyla ilgili açıklama geldi.
14.08.2018 Gündem