Gazete Vatan Logo

İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi

İstanbul’da otobüs, metrobüs, metro, tramvay’da geçerli toplu taşıma kartı İstanbulkart’ın yıllık güncelleme işleminin yapılması gerekiyor. Özellikle yıl sonu ile yeni yılının ilk aylarına kadar kullanıcılara tanınan vize güncelleme için pek çok kişi kartları için uyarılar gelmeye başladı. Peki, İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İstanbulkart güncelleme işlemi nereden yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi

İstanbulkart vizeleme nasıl yapılır? İşte adım adım İstanbulkart vize yenileme işlemi

İstanbul’da toplu taşımada kullanılan İstanbulkart’ın her yıl bir kere güncelleme işleminin yapılması gerekiyor. Özellikle öğrencilerin İstanbulkart vizeleme işlemini yıl sonu ve yıl başında yaptırması gerekiyor.

İSTANBULKART VİZELEME NASIL YAPILIR?

Kullanıcılar, İstanbulkart vizeleme işleminin Biletmatik'lerden yapabiliyor. İndirimli kart okutulduğunda ekranda çıkan vizeleme onay butonuna basarak vizeleme işlemini yapılabiliyor.

Ücretsiz Kartlar İçin;

- Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirilir ve 10 saniye beklenir.

- Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Kartınızı alıp bir sonraki güncelleme işlemine kadar ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

İndirimli Kartlar için;

- İndirimli kartlarda vizeleme yapılabilmesi için kartınızın içinde 5TL bakiye bulunması gerekmetedir. Kart, Biletmatik'in kart okuma kısmına yerleştirilir.

- Biletmatik ekranında "5TL karşılığında güncellemeyi kabul ediyor musunuz?" uyarısı çıktığında onay tuşuna basılır.

- Onay tuşuna basıldıktan sonra 10 saniye beklenir ve kart alınır.

Haberin Devamı

- Kart güncelleme işlemi tamamlanmıştır. Bir sonraki güncelleme işlemine kadar kartınızı