Gazete Vatan Logo

İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar?

İlk ve orta dereceli okullar açıldı. Eylül ayı sonu itibariyle üniversitelerde de eğitim başlayacak. İstanbul’da öğrenim görecek öğrenciler toplu ulaşımdan indirimli faydalanmak için öğrenciler, İBB’nin öğrenci kartına nasıl başvuru yapacaklarını sıklıkla araştırıyor. Peki, İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İndirimli İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…

İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar?

2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı ilk ve orta dereceli okullarda başladı. Eylül ayı sonu itibariyle üniversitelerde de eğitimler başlayacak. Şehir dışından gelecek öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu toplu ulaşım hizmetinden indirimli faydalanabilmek için başvurularını gerçekleştiriyor. Peki, İBB öğrenci kartı başvurusu nasıl yapılır? İBB indirimli karttan kimler faydalanabilir? Öğrenci Kartı ücreti ne kadar? İndirimli İstanbulkart vizeleme işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar…

İNDİRİMLİ ÖĞRENCİ İSTANBULKART KİMLERE VERİLİR?

Öğrenci Kart; Yüksek Öğretim Kurumu Kanunu, Çıraklık Eğitim Kanunu, Temel Eğitim Kanunları ve diğer kanunlar kapsamında eğitim gören öğrenciler ile Kur’an Kursu, Açık İlköğretim, Açık Lise ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencilerinin alabileceği indirimli tip İstanbulkart'tır.

ÖĞRENCİ KARTI ÜCRETİ NE KADAR?

İndirimli öğrenci kartı ücreti, ilk başvuru için 60 TL, vizeleme işlemi 13 TL olarak belirlendi. Kartın yenileme ücreti ise 60 TL’dir. Kayıp bedeli ise 60 TL olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İBB ÖĞRENCİ KARTI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

MEB ve YÖK sisteminde aktif öğrenciliği doğrulanan tüm öğrenciler, kart alım şartlarını dikkate alarak https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ online işlemlerden veya İstanbulkart Başvuru Merkezlerine şahsen giderek kart başvurusu yapabiliyor.

ÖRGÜN EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN KART ALMA ŞARTLARI

Öğrenim görmekte olan İlkokul, Lise ve Üniversite öğrencileri, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile başvuru yapabilirler. Nüfus cüzdanında fotoğrafı olmayan öğrenciler; nüfus cüzdanı aslı ile fotoğrafa ek olarak, öğrenim gördüğü kurum tarafından verilen fotoğraflı öğrenci belgesi (ıslak imzalı, mühürlü ve 1 ay içerisinde alınmış olmalıdır.) ile başvuru yapmalıdır.

DUS, TUS ve Askeri öğrenciler güncel evraklarıyla birlikte Karaköy ve Kadıköy İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.

İntörn doktorlar için 6. sınıf öğrencisi olmaları şartı bulunmaktadır. Başvuru için kurumları tarafından Belbim’e resmi yazı (e-imza veya ıslak imzalı ve mühürlü 1 ay içerisinde alınmış olmalıdır.) ve liste ile talepte bulunulması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Entegre İstanbulkart türleri (Sabahattin Zaim Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi) için online başvuru hizmetimiz bulunmamaktadır. Öğrenciler nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile birlikte İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden bireysel başvuru yapabilirler.

İstanbul dışında eğitim gören öğrencilerin başvuruları birinci derece yakınları tarafından yapılamaz. İstanbulkart Başvuru Merkezine şahsen giderek, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile başvuru yapabilirler.

MESLEKİ EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLERİN KART ALMA ŞARTLARI

Mesleki eğitim merkezlerinde eğitim gören ve "Mesleki Eğitim Merkezi MEB" sorgusunda bilgileri doğrulanan 14 yaşını doldurmuş, 19 yaşından gün almamış öğrenciler başvuru yapabiliyor. 19 yaşından gün almış olan öğrenciler, daha önceden Çırak ya da Aday Çırak Eğitimi almamış olmaları şartı ile Çırak veya Aday Çırak Sözleşmesi’ne tabi olmaları durumunda kart başvurusu yapabilirler. MEB sorgusu doğrulanamayan öğrenciler için; öğrenim gördükleri mesleki eğitim merkezlerindeki kurum yetkilileri tarafından, İDTM Belbim Genel Merkezine kurumsal başvuru yapılması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Kur'an Kursu, Açık İlköğretim, Açık Lise ve Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri sadece nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile İstanbulkart Başvuru Merkezlerinden indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.

YENİ MEZUN ÖĞRENCİLERİN İNDİRİMLİ KART ALMA ŞARTLARI

İlgili Eğitim - Öğretim yılı içinde mezun olup üniversite sınavına girmiş gençlerimiz, indirimli Öğrenci Kart alma hakkına sahiplerdir. İstanbulkart Başvuru Merkezlerine giderek, nüfus cüzdanı aslı ve 1 adet güncel fotoğraf ile indirimli kart başvurusunda bulunabilirler.

ÖĞRENCİ KART KULLANIM SÜRESİ NE KADAR?

Ön lisans okuyanlar için ilk kayıt olunan tarih itibari ile 4 yıl, Lisans programı okuyanlar içinse 7 yıllık indirimli kart kullanım hakkı bulunmaktadır.

Haberin Devamı

İNDİRİMLİ İSTANBULKART VİZELEME İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

Biletmatik’lere indirimli kartınızı okuttuğunuzda, ekranda çıkan vizeleme onay butonuna basarak 10 saniye gibi kısa bir süre içinde vizeleme işleminizi yapabilirsiniz.

Ayrıca İstanbulkart dolum temsilcilerinden de vizeleme işlem talebinde bulunabilirsiniz.

Temsilcilerden ve Biletmatik’lerden kartınızı okutmanıza rağmen vizeleme işlemi yapamıyorsanız, bilgi için ALO 153 Beyaz Masa ile iletişime geçerek destek alabilirsiniz.