Gazete Vatan Logo

İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Temmuz ayı toplantısı İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce başkanlığında Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. İstanbulkart minibüslere entegre edilecek.

İstanbulkart minibüslere entegre edilecek! Düğmeye basıldı

Toplantıda minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi de görüşüldü. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni sistem için Arnavutköy ilçesi pilot bölge seçildi. Toplantıda minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi de görüşüldü. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi. Yeni sistem için Arnavutköy ilçesi pilot bölge seçildi. 

Milliyet'ten Gülden Çoktan'ın haberine göre; İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, mevcut İstanbulkart ücret tarifesinin (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacağını belirterek minibüslerde de artık aktarma yapılabileceğini duyurdu.

ÖNCE TAŞRADA

Yeni sistemle ilgili Milliyet’e konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, sistemin öncelikli olarak taşradaki yolcuların minübüsle taşınmasına yönelik planlandığını belirterek şunları söyledi: “Arnavutköy ilçesi özelinden başlayarak dolmuşları toplu ulaşım sistemine entegre etmeyi planlıyoruz. Başlangıçta kentin merkezindekileri kapsamayacak. Öncelikle Arnavutköy, Silivri, Çatalca, Şile gibi taşrası fazla olan ilçelerde hem dolmuşlar hem de otobüsler aynı güzergaha kilometrelerce gidiyorlar. Ve birlikte aynı yolcuya talip oluyorlar. Bizim bu yolculara ulaşım himeti sağlama zorunluluğumuz var. Engelli, yaşlı, dezavantajlı ve öğrenciyi taşımak için dolmuşları bu sisteme entegre ettiğimizde taşranın en ücra noktasından vatandaşlarımızı ilçenin merkezine getireceğiz. Onları, kentin merkezine taşıyacağız.”

Haberin Devamı

Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemelerin belediye tarafından sübvanse edileceğini ifade eden Gökce, “Biz de o kilometreleri otobüslerle yapmadığımız için kamu kaynaklarını etkin ve verimli kullanmış olacağız. Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında, TSE onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak. Başlangıç noktası Arnavutköy olacak. Oradaki minibüsleri kooperatif çatısı altında bir araya getirterek, rızasını alıyoruz. Sonra diğer taşra ilçelerine çok daha sonra da merkezdekilerde hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Araçlara GPS, kamera gibi donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine entegrasyonu sağlanacak” dedi.

Haberin Devamı