Horasan

Horasan

Son dakika horasan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan horasan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını horasan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Horasan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan horasan gelişmeleri de dahil olmak üzere 505 horasan haberi bulunmuştur. Tüm horasan haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yüksek Seçim Kurulu 21 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazı karara bağladı
Yüksek Seçim Kurulu 21 seçim bölgesi için yapılan 22 itirazı karara bağladı Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin 21 seçim bölgesinde yaptığı 22 itirazı karara bağladı.
12.04.2024 Gündem
31 Mart Esenyurt ilçe seçim sonuçları 2024: Esenyurt ilçesinde kim kazandı? 2024 Esenyurt belediyesinde hangi aday yüzde kaç oy aldı?
31 Mart Esenyurt ilçe seçim sonuçları 2024: Esenyurt ilçesinde kim kazandı? 2024 Esenyurt belediyesinde hangi aday yüzde kaç oy aldı? 31 Mart 2024 yerel seçimleri bugün yapılıyor. Milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Yüksek Seçim Kurulu'nun seçim yasaklarını kaldırmasının ardından sayılan oylar canlı olarak aktarılmaya başlanacak. İstanbul'un 39 ilçesinde seçim sonuçları da merakla takip edilecek. Özellikle Esenyurt ilçe seçim sonuçları seçmenlerin takibinde olacak. Esenyurt belediye başkan adayları önümüzdeki 5 yıl boyunca başkanlık için yarışacak. Oy verme işleminin bitmesinin ardından sandık kurulları oy sayma işlemine geçecek. Büyükşehir belediye başkanlığı, il genel meclisi, ilçe belediye başkanı ve muhtar adayları için pusulular zarfa konacak. Peki Esenyurt ilçe seçim sonuçları belli oldu mu? Esenyurt ilçesinde hangi aday yüzde kaç oy aldı? İşte 31 Mart Esenyurt ilçe seçim sonuçları...
1.04.2024 Gündem
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Erzurum yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Erzurum aday listesi
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Erzurum yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Erzurum aday listesi Erzurum yerel seçim sonuçları için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Hızlı ve güvenilir sonuçlar gazetevatan'da takip edilebilecek. Oy kullanma saatinin bitmesinin ardından belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye meclis üyelerine ait veriler açıklanmaya başlanacak. İl il, ilçe ilçe seçim sonuçlarını haberimizden takip edin. Erzurum iline ait seçim sonuçları da bu ekrandan aktarılacak. 11 ilçenin olduğu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanan aday, partisi ve aldığı oy oranı haberimizde olacak. İşte Yüksek Seçim Kurulu Erzurum aday listesi
24.03.2024 Gündem
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı
Kilise saldırısıyla bağlantılı DEAŞ'lı 17 şüpheli yakalandı Santa Maria Kilisesi'ndeki saldırıyla bağlantılı olan terör örgütü DEAŞ üyesi 17 şüpheli, İstanbul merkezli düzenlenen operasyonla yakalandı.
3.02.2024 Gündem
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bu yazının ana konusu olan linyit hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Linyit ülkemizde çıkarılan bir madendir ve genellikle evleri ısıtmak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Fakat birçok sektörde linyit kullanımı devam etmektedir. Bir kömür türü olarak bilinen linyit kahverengi rengindedir. Kömür çeşitleri içerisinde en düşük sırada yerini almaktadır. En alt sırada yer almasının sebebi ise ısıtma potansiyelinin diğer kömür türlerine göre oldukça düşük olmasından kaynaklanmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink Yemeği, tadanlara farklı bir lezzet sunuyor.
31.12.2023 Gündem
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Kuzey Marmara Otoyolu'nda katliam gibi kaza! Çok sayıda ölü ve yaralı var Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı kazada 10 kişi öldü, 59 kişi yaralandı. Olay yerinde açıklamalarda bulunan Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz korkunç detayı açıkladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili 3 Cumhuriyet Savcısı'nın görevlendirildiğini söyledi. Kazaya karışan 6 aracın sürücüsü gözaltına alındı. Dehşet anlarını anlatan kazazede Hasan Horasan, "Çok sis vardı. Görüntü yoktu. 2-3 metre görüş alanımız yoktu. O kadar sisliydi" dedi.
28.12.2023 Gündem
Erzurum'da eşini 11 kurşunla öldüren sanığa haksız tahrik indirimi
Erzurum'da eşini 11 kurşunla öldüren sanığa haksız tahrik indirimi Erzurum'da 20 yıllık eşi Yasemin Sarıyıldız'ı (38) 11 el ateş ederek öldüren Ezalettin Sarıyıldız, haksız tahrik ve takdiri indirim ile birlikte 20 yıl hapis cezasıyla cezalandırıldı. Yasemin Sarıyıldız'ın babası Hanifi Kurt, "Benim çocuğumu vurdular. 11 kurşun, bu bir katliam. Çocuğum öldü içim yanıyor. Türkiye hukukuna ben çok güveniyorum. Buna el atmalarını istiyorum" dedi.
17.11.2023 Gündem
Arkadaşları ile gezdiği için kızını 24 yerinden bıçaklayıp, cinsel istismarda bulunan babanın cezası belli oldu
Arkadaşları ile gezdiği için kızını 24 yerinden bıçaklayıp, cinsel istismarda bulunan babanın cezası belli oldu Dışarda arkadaşlarıyla gezen kızını bıçaklayıp, cinsel istismarda bulunan babaya ceza yağdı. Erzurum'da 14 yaşındaki kızı D.Ş.'yi 24 yerinden bıçaklayarak yaralayıp, cinsel istismarda bulunmakla suçlanan E.S.Ş. (38), toplam 61 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
12.10.2023 Gündem
Erzurum'da otobüs şarampole yuvarlandı! Ölü ve yaralılar var
Erzurum'da otobüs şarampole yuvarlandı! Ölü ve yaralılar var Erzurum'un Horasan ilçesinde yolcu otobüsü şarampole devrildi. Kazada 3 kişi yaşamını yitirirken, 21 kişi de yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.
24.09.2023 Gündem
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu
'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi Tunceli'nin gururu oldu Dünyada Alevilik inancına ait ritüeller, eserler, bilgi ve belgelerin sergilendiği ilk ve tek müze olan Tunceli Müzesi, 48 ülkenin başvurduğu 'European Museum Academy Luigi Micheletti Ödülleri'nde, 'Avrupa'nın en iyi 2'nci müzesi' seçildi. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, ödülün gururunu yaşadıklarını belirterek, "Tunceli'nin ve bizim bin yıl öncesi dediğimiz Horasan'daki inancımızı muhafaza eden Alevi inanç sergisi var. Bu yönüyle diğer müzelerden ayrılıyor, Avrupa müze organizasyonlarının dikkatlerini çekiyor" dedi.
20.09.2023 Kültür Sanat
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası'
Bakan Ersoy açıkladı! Anadolu’nun ahşap destekli camileri de 'Dünya mirası' Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un, sosyal medya hesaplarından Gordion Antik Kenti’nin Dünya Mirası ilan edildiği ve yeni bir müjdenin daha beklendiği paylaşımının ardından bugün Riyad’dan bir güzel haber daha geldi.
19.09.2023 Kültür Sanat
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor?
Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Konya, İzmir ve Erzurum'da peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Adıyaman Hakkari bindirme zonuna dikkat çekti. Görür, "Pınaryolu- Narman/Erzurum'da 4,0 deprem. Horasan batısı Göle arasında uzanan sol yönlü doğrultu fayı üzerinde (Çoban Dede). 6 Şubat depremleri sonucu sıkışan Doğu Anadolu'da bu depremler beklenebilir. Aynı beklenti Adıyaman-Hakkari arasındaki bindirme Zonu için de geçerli." ifadelerini kullandı. Söz konusu açıklamanın ardından Adıyaman Hakkari bindirme zonu nerede? Adıyaman Hakkari fay hattı haritası: Adıyaman Hakkari arası fay zonu hangi ilçeleri kapsıyor? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
3.08.2023 Gündem
Kars'ta yolcu otobüsü viyadükten uçtu; 7 ölü, 22 yaralı
Kars'ta yolcu otobüsü viyadükten uçtu; 7 ölü, 22 yaralı Karsın Sarıkamış ilçesinde, yolcu otobüsü Karakurt Viyadüğü'nden uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi yaralandı.
30.07.2023 Gündem
Davut Gül kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni İstanbul Valisi hangi görevlerde yer aldı, evli mi, çocuğu var mı? İşte biyografisi!
Davut Gül kimdir, nereli, kaç yaşında? Yeni İstanbul Valisi hangi görevlerde yer aldı, evli mi, çocuğu var mı? İşte biyografisi! İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından Yerlikaya’nın yerine gelen isim Gaziantep Valisi Davut Gül oldu. Peki, Davut Gül kimdir, Yeni İstanbul Valisi nereli, kaç yaşında?
7.06.2023 Gündem
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı Çorum'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nde, türbe denilen alanda rastlanan kemik parçalarının, 35 yaşlarındaki bir insan ile 3 koyun, 1 büyükbaş ve 1 tavuğa ait olduğu tespit edildi.
6.06.2023 Yaşam
İstanbul Valiliği'ne Davut Gül atandı
İstanbul Valiliği'ne Davut Gül atandı İletişim Başkanlığı, İstanbul Valiliği'ne Davut Gül'ün atandığını açıkladı. Yapılan duyuruda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Valisi olarak Sayın Davut Gül’ü atamıştır." denildi.
5.06.2023 Gündem
Yıkılan türbeden çıkarılan kemik parçaları inceleme için Hitit Üniversitesi'ne gönderildi
Yıkılan türbeden çıkarılan kemik parçaları inceleme için Hitit Üniversitesi'ne gönderildi Çorum’da kaçak yapılan ve belediye ekipleri tarafından dün yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nden geriye moloz yığınları kaldı. Yıkım sırasında türbeden çıkarılan kemikler, inceleme için Hitit Üniversitesi Antropoloji Bölümü'ne gönderildi.
31.05.2023 Yaşam
Carpe Diem Bahar Ligi Engel Atlama Yarışmalarında ilk ayak müsabakası bu hafta sonu tamamlandı
Carpe Diem Bahar Ligi Engel Atlama Yarışmalarında ilk ayak müsabakası bu hafta sonu tamamlandı Binicilik dünyasının heyecanla beklediği, ilgiyle izlediği ve kıyasıya mücadele ettiği 2023 Bahar Ligi Engel Atlama Yarışmaları bu hafta sonu Carpe Diem Equestrian Team Ana Sponsorluğunda İlk ayak müsabakasını gerçekleştirdi.
22.05.2023 Diğer Sporlar
Çığ düşen 2 köy yolu, ulaşıma açıldı
Çığ düşen 2 köy yolu, ulaşıma açıldı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde çığ nedeniyle kapanan 2 köy yolu, 2 günlük çalışmayla yeniden ulaşıma açıldı.
23.03.2023 Yaşam
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden farklı tahminler
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Ekonomistlerden farklı tahminler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Foreks Haber'in anketine katılan 20 ekonomist, Merkez Bankası'nın kararına ilişkin öngörülerini paylaştı.
23.03.2023 Ekonomi
İstanbul'da tarihi yapılar ‘Horasan Harcı’ ile güçlendiriliyor
İstanbul'da tarihi yapılar ‘Horasan Harcı’ ile güçlendiriliyor İstanbul'da tarihi yapılarda güçlendirme çalışmaları sürüyor. Fatih'te bulunan Tarihi Atik Mustafa Paşa Camii'nde, 2021 yılında başlayan çalışmalar devam ediyor. Halk arasında 'Hazreti Cabir Cami' adıyla bilinen tarihi yapı, Kristos Pantepoptes Kilisesi olarak 1059'da inşa edilmiş, Sadrazam Koca Mustafa Paşa tarafından ise camiye dönüştürülmüştü. Uzmanlar, Mayıs ayı sonunda tamamlanması beklenen çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
23.03.2023 Gündem
Acılı annenin feryadı yürek sızlattı: Yüz bin dolar verdik oğlumun ölüsünü aldık!
Acılı annenin feryadı yürek sızlattı: Yüz bin dolar verdik oğlumun ölüsünü aldık! On yıl önce sağlam diye aldığı ev depremde yıkılınca bir oğlunu kaybeden acılı anne, evladının kırkında mezarı başında feryat etti. Anne Alev Demirok, “100 bin dolar para verdik, sağlam dedik. En güvenli dediğim yerde oğlumun ölüsünü aldım” derken, baba Serdar Demirok, “Müteahhit Hikmet Günsay ve oğlu Burak Günsay, birinci derecede suçlu onlardır” diyerek sorumluların bir an önce yakalanmasını istedi. Demirok çiftine evlatlarından geriye ölmeden önce çektikleri videoları kaldı.
19.03.2023 Gündem
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı
Depreme karşı Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı Olası İstanbul depremine karşı afet planı hazırlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, tarihi eserleri Mimar Sinan’ın kullandığı ‘Horasan harcı’yla güçlendirmeye başladı. Horasan harcı geçtiğimiz yıllarda çalışmaları tamamlanan Galata Kulesi’nin güçlendirilmesinde de kullanılmıştı...
19.03.2023 Gündem
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler
Mimar Sinan'ın yapıtlarındaki sırrı ortaya çıktı! İşte depreme karşı aldığı önlemler Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı ve ağır hasar alırken Mimar Sinan’ın eserleri ‘asrın felaketi’ne de meydan okudu. Hatay’da Mimar Sinan tarafından 1574 yılında hacı ve ticaret kervanlarının konaklaması için yaptırılan Payas Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ile Kanuni Sultan Süleyman’ın 1553 Mısır seferi sırasında yaptığı Belen Kanuni Külliyesi, son depremde de ayakta kaldı. İşte büyük ustanın yapılarında depreme karşı aldığı önlemler.
28.02.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Horasan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki horasan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.