Hiroşima

Hiroşima

Son dakika Hiroşima haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hiroşima ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hiroşima haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hiroşima

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hiroşima gelişmeleri de dahil olmak üzere 181 hiroşima haberi bulunmuştur. Tüm hiroşima haberleri aşağıda listelenmiştir.
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Bakan Bak açıkladı: Türkiye bir spor devrimi yaşamakta
Bakan Bak açıkladı: Türkiye bir spor devrimi yaşamakta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır. Bunun sonucunda da başarılar gelmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı için en önemli konulardan bir tanesi bağımlılıkla ve uyuşturucu ile mücadeledir. Gençlerimizi spor salonlarına, tesislere, gençlik kamplarımıza bekliyoruz" dedi.
25.03.2024 Şampiy10
İstanbul'dan 'vahşeti durdurun' çağrısı! Emine Erdoğan: Bu karanlığa asla teslim olmayacağız
İstanbul'dan 'vahşeti durdurun' çağrısı! Emine Erdoğan: Bu karanlığa asla teslim olmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da "Filistin İçin Tek Yürek" konulu zirvede lider eşleriyle bir araya geldi.
15.11.2023 Gündem
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.
31.10.2023 Dünya
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu
Gazze'de son dakika gelişmeleri... Kara harekatı planı ABD’li generalden! İsrail ordusu Suriye'yi vurdu Hamas-İsrail savaşından son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Gazze'de sivil katliamı yapan İsrail'e adeta koşulsuz destek veren ABD Başkanı Joe Biden günler sonra sessizliğini bozdu ve 'İsrail'in kara harekatına ABD freni' iddialarına yanıt verdi. İsrail ordusu Gazze'nin ardından Suriye'deki hedeflere de saldırı düzenledi. ABD'deki 'İsrail çatlağı' ise Senato'ya sıçradı. ABD’nin askeri danışman olarak Felluce’de görev yapan Korgeneral Glynn’i İsrail’e gönderdiği bildirildi.
25.10.2023 Dünya
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı!
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı! Eylül 2022’de NASA bir uzay aracını kasıtlı olarak Dimorphos asteroitine çarptırarak rotasından saptırdı. NASA’nın amacı, bir gök taşının gezegenimize doğru yönelmesi durumunda bu stratejinin Dünya’yı korumak için kullanılıp kullanılamayacağını değerlendirmekti.
14.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi
Robert Oppenheimer kimdir? Atom bombasının mucidi Oppenheimer neden öldü, kaç yaşında? J. Robert Oppenheimer hayatı ve eğitimi Cillian Murphy, Robert Downey Jr, Matt Damon gibi ünlü isimlerin rol aldığı Oppenheimer, 21 Temmuz’da gösterime girdi. Film gündemdeki yerini korurken ünlü fizikçinin bilim dünyasının önemli isimlerinden biri olan Feza Gürsey'e yazdığı mektup ortaya çıktı. 'İlk atom bombasının babası' olarak bilinen Oppenheimer hayatıyla da dikkat çekiyor. Peki, Robert Oppenheimer kimdir, neden, ne zaman ve kaç yaşında öldü? J. Robert Oppenheimer hayatı, boyu ve biyografisi…
21.07.2023 Dünya
Çavuşoğlu'ndan, Stuttgart'taki kundaklama girişimine tepki
Çavuşoğlu'ndan, Stuttgart'taki kundaklama girişimine tepki Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'nın Stuttgart kentindeki Türk seyahat acentesine yönelik kundaklama girişimine tepki gösterdi.
19.05.2023 Gündem
Devlet Bahçeli Niğde'de: Çözülmesi gereken ilk sorun muhalefet sorunudur
Devlet Bahçeli Niğde'de: Çözülmesi gereken ilk sorun muhalefet sorunudur MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Niğde'de "14 Mayıs'ta Aziz Milletim Sıra Sende" mitinginde konuştu. Bahçeli, "Türkiye’nin öncelikli çözülmesi gereken sorunu siyasi muhalefet sorunudur. Her güzel hizmeti karalamanın adı demokrasi değil, bal gibi muhalefet despotluğudur. Türkiye zillete müstahak değildir." dedi.
25.04.2023 Gündem
Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida'ya sis bombalı saldırı! Patlama sesi büyük panik yarattı
Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida'ya sis bombalı saldırı! Patlama sesi büyük panik yarattı Japonya Başbakanı Fumiyo Kişida, Wakayama vilayetindeki Saikazaki limanında konuşma yapmaya hazırlandığı sırada yanına sis bombası atıldı. Başbakan hızla olay yerinden uzaklaştırılırken şüphelinin yaka paça gözaltına alındığı görüldü.
15.04.2023 Dünya
İki kişiyi boğarak öldürdü! İdam cezasına çaptırılan kadının şaşırtan sonu
İki kişiyi boğarak öldürdü! İdam cezasına çaptırılan kadının şaşırtan sonu 2009 yılında borçlu olduğu iki kişiyi boğarak öldüren 49 yaşındaki kadın idam cezasına çaptırıldı. Suçlu kadın, tek yıllarca tek kişilik hücrede kaldı. Geçtiğimiz günlerde hücresinde yemek yiyen kadın kimsenin beklemediği bir sonla hayatını kaybetti. İşte haberin detayları...
17.01.2023 Dünya
Doktor Kıyamet, kâbus senaryosunu açıkladı! İşte nükleer füzenin hedefi olacak ilk kent
Doktor Kıyamet, kâbus senaryosunu açıkladı! İşte nükleer füzenin hedefi olacak ilk kent Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş son sürat devam ediyor... Rusya'dan gelen nükleer uyarıların yankıları sürerken ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Doktor Doom (Doktor Kıyamet) olarak da bilinen Nouriel Roubini, nükleer füzenin hedefi olacak ilk kenti açıkladı. Batı ile Rusya, Ukrayna'daki savaş nedeniyle tarihinin en gergin dönemini yaşıyor.
23.10.2022 Dünya
BM'den kritik uyarı: Herhangi bir saldırı intihar olur
BM'den kritik uyarı: Herhangi bir saldırı intihar olur Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hiroşima felaketinin 77. yıldönümü için geldiği Japonya'da, Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin saldırılara hedef olmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Nükleer santrale herhangi bir saldırı intihar olur. Umarım saldırılar biter ve aynı zamanda Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) santrale erişebilir" dedi.
8.08.2022 Dünya
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket...
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket... Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın altıncı ayında çatışmalar ülkenin güneyindeki Zaporojya bölgesinde nükleer santralın etrafında yoğunlaştı. Reaktörlerin kazara isabet alarak büyük bir nükleer felaketi tetiklemesi endişesi yaşanıyor, reaktörlerden bir acilen devre dışı bırakıldı.
7.08.2022 Dünya
BM Genel Sekreteri Guterres: Türkiye'ye liderliği için minnettarım
BM Genel Sekreteri Guterres: Türkiye'ye liderliği için minnettarım Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Ukrayna'dan ayrılan ilk tahıl gemisi Razoni için, "Bu çabaları takdir ediyorum ve Türkiye'ye liderliği için minnettarım" dedi.
1.08.2022 Dünya
New York'tan 'nükleer saldırı' uyarısı geldi! Sosyal medyada paniğe neden oldu...
New York'tan 'nükleer saldırı' uyarısı geldi! Sosyal medyada paniğe neden oldu... Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş devam ederken Rus devlet televizyonundan gelen nükleer tehdit sonrası New York'tan dikkat çeken bir paylaşım geldi. Kısa sürede paniğe neden olan paylaşımda nükleer saldırı anında yapılacaklar anlatıldı. İşte dünyanın gündemine oturan o görüntüler...
12.07.2022 Dünya
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı!
Rus devlet televizyonundan dünyaya duyurdu: 3. Dünya Savaşı başladı! Ukrayna'daki Rusya işgali devam ederken Rus devlet televizyonu çok konuşulacak bir yayına imza attı. Ukrayna'daki savaşı değerlendiren Rus sunucu '3. Dünya Savaşı başladı' dedi. Kremlin'in güdümündeki kanalın yayınında NATO'ya da tehdit gibi bir uyarıda bulunuldu.
31.05.2022 Dünya
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek?
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek? NASA 2019 yılının Kasım ayında 6 Mayıs 2022’de Dünya'ya Mısır Piramidi büyüklüğünde bir gök taşı çarpacağını söylemiş, bu göktaşı yağmurunda milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı hatırlayanlar arama motorlarına yönelerek Meteor yağmuru ne zaman 2022, 6 Mayıs meteor yağmuru gerçek mi? sorularına yanıt arıyor. İşte 6 Mayıs meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler…
6.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı?
Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin emir erdi. Putin’in Rus ordusunun nükleer caydırıcı güçlerini özel savaş görevi durumuna geçirmesi emri vermesi, gözleri Rusya’nın nükleer silahları ve hipersonik füzelerine çevirdi. Pek çok kişi nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçlarını araştırıyor. Peki, Nükleer bomba nedir? Nükleer bombanın etkisi nedir? Nükleer bombalar ilk ne zaman kullanıldı? Nükleer bombanın etki çapı ne? Nükleer silah etkisi ne? Nükleer bombalar kullanılırsa ne olur? İşte nükleer bombanın etkilerini ve olası sonuçları…
28.02.2022 Dünya
Mazda'dan flaş karar! Resmen duyuruldu
Mazda'dan flaş karar! Resmen duyuruldu Japon otomobil üreticisi Mazda Motor, yarı iletken çip tedarik sıkıntısı sebebiyle 2 fabrikasında üretimi durduracak.
6.10.2021 Otomobil
Putin'in savaş makinesi! 30 yıl sonra bir ilk...
Putin'in savaş makinesi! 30 yıl sonra bir ilk... Rusya'nın son 30 yılda ürettiği en büyük denizaltı denize açıldı. İngiliz basını söz konusu denizaltının sabotaj ve gizli operasyonlar için geliştirildiğini yazdı.
27.06.2021 Dünya
15 atom bombasına eşdeğer enerji serbest kaldı!
15 atom bombasına eşdeğer enerji serbest kaldı! Uluslararası bilim insanlarından oluşan 50 kişilik bir ekip, Hindistan’ın Himalaya Dağları'nda 7 Şubat’ta meydana gelen buzul felaketinin sebeplerini araştırarak sonuç raporunu paylaştı. 200’den fazla kişinin öldüğü ya da kayıp olduğu felakette, 27 milyon metreküp buz ve kayalardan oluşan çığın serbest düşüşle vadiye çarptığı ve 15 atom bombasına eşdeğer enerjinin serbest kaldığı belirtildi.
14.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Felaket! 15 atom bombasına eşdeğer
Felaket! 15 atom bombasına eşdeğer Uluslararası bilim insanlarından oluşan 50 kişilik bir ekip, Hindistan’ın Himalaya Dağları'nda 7 Şubat’ta meydana gelen buzul felaketinin sebeplerini araştırarak sonuç raporunu paylaştı. 200’den fazla kişinin öldüğü ya da kayıp olduğu felakette, 27 milyon metreküp buz ve kayalardan oluşan çığın serbest düşüşle vadiye çarptığı ve 15 atom bombasına eşdeğer enerjinin serbest kaldığı belirtildi.
13.06.2021 Dünya
Joe Biden'ın skandal ifadesine Türkiye'den peş peşe tepkiler
Joe Biden'ın skandal ifadesine Türkiye'den peş peşe tepkiler ABD Başkanı Joe Biden'nın 1915 olayları için 'Soykırım' ifadesini kullanmasına Türkiye'den tepki yağdı.
24.04.2021 Gündem
Araştırma: Çernobil faciasına maruz kalan ebeveynler...
Araştırma: Çernobil faciasına maruz kalan ebeveynler... ABD’li bilim insanları, Çernobil Nükleer Santrali’nde meydana gelen patlama sonrası radyasyona maruz kalan ebeveynlerin dünyaya getirdiği çocuklarda "ek DNA hasarı" bulunmadığını ortaya koydu.
23.04.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Hiroşima ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hiroşima haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.