Japonya

Japonya

Son dakika japonya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan japonya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını japonya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Japonya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan japonya gelişmeleri de dahil olmak üzere 10.140 japonya haberi bulunmuştur. Tüm japonya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Asya borsalarında karışık seyir
Asya borsalarında karışık seyirAsya borsalarında karışık bir seyir izleniyor.
22.10.2024Ekonomi
Bakan Kacır: TEKNOFEST'ler bir devrimdir
Bakan Kacır: TEKNOFEST'ler bir devrimdirSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin savunma sanayinde yazdığı başarılarının benzerlerini sanayi ve teknolojinin tüm alanlarında yazacağını belirtti.
19.10.2024Gündem
Deniz salyangozundan 14,4 milyon dolar gelir sağlandı
Deniz salyangozundan 14,4 milyon dolar gelir sağlandıTürkiye'den 9 ayda gerçekleştirilen deniz salyangozu ihracatı 14 milyon 428 bin 478 dolara ulaştı.
19.10.2024Ekonomi
Antarktika'daki 'gizemli kapı' nereye açılıyor? Bilim insanları son noktayı koydu
Antarktika'daki 'gizemli kapı' nereye açılıyor? Bilim insanları son noktayı koyduKoca Ayak'ın yazlığı mı, Star Trek'ten bir mekik mi, Boeing kapısı mı? Teorilere bilim insanları nokta koydu!
17.10.2024Yaşam
Dünya genelinde elektrik kullanım ihtiyacı artıyor: ulaşım sektöründe benzine meydan okuyor
Dünya genelinde elektrik kullanım ihtiyacı artıyor: ulaşım sektöründe benzine meydan okuyorKüresel elektrik talebinin ve temiz enerji teknolojilerinin büyümesiyle dünyanın hızla "elektrik çağı"na ilerlediği bildirildi.
16.10.2024Ekonomi
Misli’de günün en çok oynanan maçları
Misli’de günün en çok oynanan maçlarıİddaa programı içerisinde yer alan günün en çok oynanan bahislerini ve Misli yazarlarının bu maçlar için yaptığı yorumları sizler için derledik. Maçların heyecanını Misli’ye özel daha yüksek oranlarla yaşayın… “Şampiyon Oranlar” sadece Misli’de!
15.10.2024İddaa
Reynmen ablası düğüne gelemediği için ağladı! Gelinlik ve damatlığı giyip evine gittiler
Reynmen ablası düğüne gelemediği için ağladı! Gelinlik ve damatlığı giyip evine gittilerReynmen ve Emire Cansu Kurtaran İtalya'da evlendi. Reynmen, hamile olduğu için düğününe gelemeyen ablasına yaptığı sürprizle dikkat çekti.
14.10.2024Magazin
NATO tarihinde bir ilk yaşanacak
NATO tarihinde bir ilk yaşanacakJaponya hükümeti NATO Savunma Bakanları toplantısına ilk kez bakan gönderecek.
13.10.2024Dünya
2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli oldu
2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi belli olduKökeni Hiroşima ve Nagazaki'deki atom bombası saldırılarından kurtulanlara dayanan nükleer karşıtı Nihon Hidankyo grubu, 2024 Nobel Barış Ödülü'nün sahibi oldu.
11.10.2024Gündem
200 yıl yaşamak mümkün mü? 'İnsanlar hayat planlarını buna göre yapmalı'
200 yıl yaşamak mümkün mü? 'İnsanlar hayat planlarını buna göre yapmalı'Yeni bir araştırmaya göre, insanlık yaşam beklentisinin üst sınırına ulaştı. 100 yaşına ulaşan insan sayısının artması, genel yaşam süresinin uzadığı anlamına gelmiyor
9.10.2024Yaşam
Ukrayna'ya verilecek 50 milyar dolarlık krediye Macaristan engeli
Ukrayna'ya verilecek 50 milyar dolarlık krediye Macaristan engeliMacaristan Maliye Bakanı Mihaly Varga, G7 ile Avrupa Birliği’nin (AB) Ukrayna’ya tahsis edeceği 50 milyar dolarlık krediye ilişkin nihai kararı, ABD’de seçimlerin sonucunun belli olmasına kadar bekleteceğini açıkladı.
8.10.2024Dünya
Türk somonu 45 ülkede alıcı buldu
Türk somonu 45 ülkede alıcı bulduTürk somonu ihracatı yılın ilk 9 ayında yüzde 6 artışla 351 milyon 350 bin dolara ulaştı. Rusya Federasyonu başta olmak üzere 45 ülkeye Türk somonu satıldı.
8.10.2024Gündem
Küresel piyasalarda hafta pozitif başladı
Küresel piyasalarda hafta pozitif başladıKüresel piyasalar, ABD'de geçen hafta açıklanan istihdam verilerinin ardından ülkede ekonominin "yumuşak iniş" yapabileceğine yönelik beklentilerin öne çıkmasıyla haftanın ilk işlem gününe pozitif seyirle başladı.
7.10.2024Ekonomi
Türkiye 'Uzak Ülkeler Stratejisi' ile ihracatta sınır tanımıyor!
Türkiye 'Uzak Ülkeler Stratejisi' ile ihracatta sınır tanımıyor!Türk firmaların, "Uzak Ülkeler Stratejisi" kapsamında, aralarında ABD, Çin, Japonya, Pakistan, Hindistan ve Avusturalya gibi ülkelerin de olduğu 18 ülkeye yaptığı ihracat, bu yılın ocak-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 9,2 artarak 20,1 milyar dolara yükseldi.
3.10.2024Ekonomi
İGA İstanbul Havalimanı liderliğini tescilledi
İGA İstanbul Havalimanı liderliğini tescillediNew York merkezli dünyaca ünlü seyahat dergisi Condé Nast Traveler’ın editör ve okuyucuları İGA İstanbul Havalimanı’nı “Dünyanın En İyi Havalimanı” seçti.
1.10.2024Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'daki 15 geçici üyenin etkisi yok, 5 üye yönetiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: BMGK'daki 15 geçici üyenin etkisi yok, 5 üye yönetiyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Şu anda Türkiye olarak biz de daimi üye olmanın gayreti içindeyiz ama şu ana kadar aldığımız bir netice yok. Daimi üyelerin de bizleri daimi üye yapma gibi bir hesapları yok. 15 tane geçici üyenin zaten hiçbir, bu noktada, yapacağı bir iş söz konusu değil." dedi.
27.09.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e Gazze tepkisi: Gereken dersi vermek en önemli görevdir
Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail’e Gazze tepkisi: Gereken dersi vermek en önemli görevdirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York'ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 79. oturumunda dünyaya önemli mesajlar verdi. Kritik zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2024Gündem
Japonya’daki şiddetli yağışta ölü sayısı 9’a yükseldi! Çalışmalar sürüyor
Japonya’daki şiddetli yağışta ölü sayısı 9’a yükseldi! Çalışmalar sürüyorJaponya’nın Ishikawa eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 9’a yükseldi. Kayıp 8 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
26.09.2024Gündem
Erdoğan, Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi: Yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdir
Erdoğan, Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi: Yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 79’uncu Genel Kurulu’na katılmak üzere bulunduğu New York’ta Türk-Amerikan İş Konseyi ev sahipliğinde düzenlenen 15’inci Türkiye Yatırım Konferansı çerçevesinde Amerikalı ve Türk iş adamlarıyla bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut projelerimizi ilerletmek, müşterek güvenliğimize katkı sağlayacak yeni ortaklıklar kurmak için sizlerin desteği mühimdir. Amerikan iş dünyasının gayretlerimizin desteklenmesi noktasında daha etkin roller üstlenebileceği kanaatindeyim" dedi. Erdoğan, "Savunma sanayi alanındaki işbirliğimiz son yıllarda kısıtlamalar nedeniyle maalesef potansiyelinin çok gerisinde kaldı. F-16 modernizasyon projesiyle yeni bir sayfa açtığımızı temenni ediyor, bu alandaki ihracat engellerinin kalıcı şekilde kaldırılmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
24.09.2024Gündem
Laptop üretiminin 20. yılına özel etkinlik
Laptop üretiminin 20. yılına özel etkinlik1986 senesinde bilgisayar bileşenleri üreterek faaliyetlerine başlayan MSI, 2004 senesinde başladığı laptop üretiminin 20. senesini özel bir etkinlikle kutlayacağını duyurdu.
23.09.2024Yaşam
Türkiye e-Devlet konusunda büyük aşama kaydetti
Türkiye e-Devlet konusunda büyük aşama kaydettiBirleşmiş Milletler (BM) tarafından gerçekleştirilen "e-Devlet Araştırması 2024" sonuçlarına göre Türkiye, 193 ülke arasında e-Devlet Gelişmişlik Endeksinde bir önceki döneme göre 21 sıra yükselerek 27. sıraya yerleşti.
19.09.2024Gündem
Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı 14'e çıktı
Lübnan'daki çağrı cihazı patlamalarında ölü sayısı 14'e çıktıLübnan'da telsizlerin patlatılması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 14'e yükseldi, yaralıların sayısı 450'yi aştı. Telsizlerin İsrail istihbaratı tarafından önceden tuzaklandığı iddia edildi. BM Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'daki gelişmeleri ele almak üzere cuma günü acil oturumla toplanacağı açıklandı.
18.09.2024Dünya
Bakan Şimşek'ten CNN TÜRK'te açıkladı: Enflasyonda kalıcı düşüş devam edecek
Bakan Şimşek'ten CNN TÜRK'te açıkladı: Enflasyonda kalıcı düşüş devam edecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınında Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan ve Hürriyet Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtladı. "En zor dönemi geride bıraktık" diyen Bakan Şimşek, "Türkiye'nin şu an en büyük problemi geçim sıkıntısı ve gelir dağılımının bozulmasıdır. Kalıcı refah artışı için enflasyonu tekrar tek haneye indireceğiz. Enflasyonda kalıcı düşüş başladı, devam edecek." ifadelerini kullandı.
16.09.2024Ekonomi
Türkiye'de yaz transfer dönemi bitti! İşte rakamlarla transfer dosyası
Türkiye'de yaz transfer dönemi bitti! İşte rakamlarla transfer dosyasıFutbolda Türkiye için 2024-25 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi kapandı. Yaz transfer döneminde Trendyol Süper Lig takımlarının yaptığı 158 transferden 101'i Türkiye dışından gerçekleşti. Süper Lig'de yaz transfer döneminde 19 milyon 500 bin avroluk bonservis bedeliyle en pahalı futbolcu Youssef En-Nesyri oldu. Süper Lig takımlarının yaptığı 158 transferin yaş ortalaması 26,5 oldu.
13.09.2024Futbol
Dünyaca ünlü yönetmenler, Adana izleyicisi karşısına çıkacak
Dünyaca ünlü yönetmenler, Adana izleyicisi karşısına çıkacak23 Eylül’de başlayacak 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin programından detaylar gelmeye devam ediyor.
10.09.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Japonya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki japonya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.