Günah

Günah

Son dakika günah haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan günah ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını günah haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Günah

haberleri sayfasında son dakika yaşanan günah gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.072 günah haberi bulunmuştur. Tüm günah haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akrep dolunayında tüm döngüler bitiyor! Astrolog Dinçer Güner: 12 burçtan patronla kavga eden de var, günah çıkartan da! 2 burç için müjdeli haber geldi
Akrep dolunayında tüm döngüler bitiyor! Astrolog Dinçer Güner: 12 burçtan patronla kavga eden de var, günah çıkartan da! 2 burç için müjdeli haber geldi Tüm döngülerin bittiğini haber veren astrolog Dinçer Güner, 24 Nisan Akrep burcu dolunayında odak noktasını da verdi. Patron ve yöneticilerle iyi geçinilmesi gereken bir zaman diliminin altını çizen Dinçer Güner'den 22-28 Nisan 2024 haftasında Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcu yorumları…
21.04.2024 Astroloji
Alec Baldwin yanlışlıkla yönetmeni vurmuştu! Rust filmi setindeki kazaya hapis cezası
Alec Baldwin yanlışlıkla yönetmeni vurmuştu! Rust filmi setindeki kazaya hapis cezası ABD'li ünlü aktör Alec Baldwin’in 2021’de yanlışlıkla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i vurarak ölümüne neden olduğu Rust filmi setindeki silah ve mühimmattan sorumlu Hannah Gutierrez-Reed, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gutierrez-Reed, davada ilk hüküm giyen kişi oldu.
15.04.2024 Magazin
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı?
Bayramın 3. günü oruç tutulabilir mi? Bayramda oruç tutmak günah mı? Mübarek Ramazan ayı bitti. Bugün Ramazan Bayramı'nın 3. günü kutlanıyor. Vatandaşlar bayramda oruç tutulur mu sorusuna cevap arıyor. Peki bayramın üçüncü günü oruç tutulur mu? Bayramda oruç tutmak günah mı?
12.04.2024 Gündem
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık kapıları kimseye kapatmadık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afeti takip eden haftalarda ve aylarda dünyanın en iyi iyileştirmesini gerçekleştirdik. Afetzedelerin yanında olduk, destek verdik. Taşınmadan kiraya, enkaz kaldırmadan geçici barınmaya her konuda 115 milyar liralık kaynakla 2 milyon kişiye ulaştık" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Mamak Yeşilbayır Mahallesi Sağduyu Caddesi'nde toplu açılış töreninde konuştu. Muhalefeti eleştiren Erdoğan, "Hizmet ederken kimsenin kökenine mezhebine bakmadık. Belediyemizin ve kamu kurumlarının kapılarını kimseye kapatmadık." dedi.
19.03.2024 Gündem
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı
Migren hastası oruç tutabilir mi? Oruç tutarken migren atağı gelirse ne yapılmalı? Nihat Hatipoğlu cevapladı İslam alimi Nihat Hatipoğlu köşesinde bu kez günlük telaşın içinde kaybolup giden insanları, bu insanların hayatlarını sadece dünyevi hazlar ve geçici tatminler üzerine kurduklarına değindi. Ahirette bekleyen sonsuz güzellikler ve nimetlerin varlığından bahseden Hatipoğlu oruca yönelik gelen sorulara da köşesinden yanıt verdi.
14.03.2024 Ramazan
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır?
Sahurda uyuya kalmak günah mı? Sahura kalkmadan oruç tutulur mu, sahura kalkmadan oruç tutmak günah mıdır? Sahura kalkmadan niyetlenmeden oruç tutulur mu, sahura kalkmamak günah mı? Ramazan ayıyla birlikte sahur ve iftar ile ilgili sorular bu senenin de gündemindeydi. Sahurun oruca dayanma gücü verdiğini, maddî-manevî bereketlere vesile olacağı bildirilmiştir. Peki, sahurda uyuya kalmak günah mı?
13.03.2024 Dini Bilgiler
Gıybet ile ilgili ayetler, hadisler! Nihat Hatipoğlu açıkladı: Gıybet (dedikodu) yapmak günah mı?
Gıybet ile ilgili ayetler, hadisler! Nihat Hatipoğlu açıkladı: Gıybet (dedikodu) yapmak günah mı? Kürsüye her çıktığında gönüllerde derin izler bırakan İslam alimi Nihat Hatipoğlu, yine manevi değerleri aydınlatan bir konuya değindi: dedikodu. Dedikodunun, gönülleri karartan bir günah olduğunu belirten Nihat Hatipoğlu İnsan ilişkilerini zedeleyen, kardeşliği gölgelleyen dedikodunun, manevi bir temizlikle bertaraf edilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte Hatipoğlu'nun Sabah Gazetesi’nde köşesine taşıdığı gıybet ile ilgili açıklamaları…
13.03.2024 Dini Bilgiler
Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda saat kaça kadar yiyebiliriz, sahurda su ne zamana kadar içilir?
Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda saat kaça kadar yiyebiliriz, sahurda su ne zamana kadar içilir? Sahur yemeği, oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemektir. Hz. Peygamber (s.a.s.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir. Ramazanın ilk haftası devam ederken oruç tutanlar ya da niyetini edip tutacaklar “Sahurda kaça kadar yemek yenir 2024, sahurda saat kaça kadar yemek yiyebiliriz?” sorularına yanıt arıyor. Peki, Sahuru saat kaça kadar yapabiliriz? Sahuru erken yapmak günah mı, sahurda su ne zamana kadar içilir?
12.03.2024 Dini Bilgiler
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Berat Kandili mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan Berat Kandili mesajı Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.
24.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oy versin vermesin her vatandaş başımızın üzerindedir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin her ne surette olursa olsun, bir güvensizlik ve huzursuzluk ortamına sürüklenmesine asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Son 21 yıldır olduğu gibi terör örgütleriyle, suç şebekeleriyle, çetelerle, şehir eşkıyalarıyla, milletimizin canına ve malına kasteden tüm alçaklarla mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu vesileyle dünkü hadise sonrasında farklı mecralardan geçmiş olsun dileklerini ileten tüm siyasi parti genel başkanlarına teşekkür ediyorum" dedi.
11.02.2024 Gündem
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlilik İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlilik İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslamiyet evlilik kurumunun kutsallığı ile ilgili Allah'ın sözleri olarak bilenen kutsal kitap Kuran-ı Kerimde yer alan ayetlerde belirtilmiştir. İnsan ilişkilerini düzenlemek ve hayırlı kadın erkek ilişkilerin ne şekilde olması gerektiğine Hz Peygamberimiz de hadisleriyle vurgu yapmıştır. Buna göre hem ayet hem de hadisler doğrultusunda evliliğin önemine vurgu yapılmış evlilik kurumunun nasıl işleyeceği ve özellikleri belirtilmiştir.
8.02.2024 Dini Bilgiler
Kibir İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kibir İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Kibir İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Kibir İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde kibir ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Özellikle insanların kibir yapmamaları gerektiği hadislerde ayrıntılı olarak anlatılmıştır. 
6.02.2024 Dini Bilgiler
'Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya vursunlar' diyen müşterisinden şikayetçi oldu
'Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya vursunlar' diyen müşterisinden şikayetçi oldu Aydın'ın Efeler ilçesinde taksiye binen M.Ç. adlı kadın tartıştığı şoför Mehmet Cihan'a "Senin gibi taksicileri arkadan vuruyorlar ya, vursunlar. Senin gibi adamları vursunlar" dedi. Polise gidip kamera görüntüleri ile şikayetçi olan şoför Cihan, "Bana ettiği küfürler değil; taksiden inerken söylediği sözler zoruma gitti. İzmir'de geçtiğimiz günlerde bir meslektaşımız öldürüldü" dedi.
5.02.2024 Gündem
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir?
Tekvin Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? İslam'da Tekvin Ne Anlama Gelir? Kevn kökünden türeyen tekvin, Allah'ın subuti sıfatlarından biridir. Halk arasında yaygın olarak kullanılan "Yaratmak Allah'a mahsustur." sözü ile tekvin sıfatı vurgulanır. Çünkü bir şeyi yoktan var etme kudreti sadece Allah'ta mevcuttur. İnsanların ise meydana getirdiği her şey önceden var olan bir şeyin devamı niteliğindedir. Bu nedenle insanlara yaratma gücü isnat edilemez. 
4.02.2024 Dini Bilgiler
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Evlat İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Evlat İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlıkta evlat çok önemlidir. Evlatlarla ilgili pek çok hadis-i şerif bulunur. Bu hadis-i şeriflerde evladın korunup kollanması gerektiği ifade edilir. Evlatların hayırlıları ve hayırlı evlat olmak için yapılması gerekenler de bu hadislerde anlatılır. 
3.02.2024 Dini Bilgiler
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Namaz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Namaz İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam'ın farzlarından biri olan namaz 5 ayrı zaman diliminde kılınır. Her Müslüman için namaz kılmak dini bir görevdir. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
İçki İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İçki İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İçki İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İçki İle İlgili Hadisi Şerifleri... Müslümanlar arasında içki en büyük günahların başında gelmektedir. İçki içmenin büyük kötülükler arasında olduğu bilinmektedir. İçki ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler her zaman için yol gösterici olmuştur. 
31.01.2024 Yaşam
Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Ahlak İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Ahlak İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde ahlak en temel değerlerin başında gelmektedir. Ahlaklı olmak ve insan ahlakı Müslümanlığın temel olgularındandır. Ahlak ile ilgili çok fazla hadis bulunmaktadır. Hadislerde güzel ahlakın önemi de ön plana çıkar. 
31.01.2024 Dini Bilgiler
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Yalan İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Yalan İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde yalan ile ilgili pek çok hadis söylenmiştir. Yalan da en büyük yalanlar arasında görülür. Bu nedenle her zaman yalan söylememek emredilir. Doğruları söylemek ve doğruluk zemininde birleşmek gerekir. Müslümanların da daima doğruları söyleyerek yalandan uzak durmaları belirtilmiştir.
30.01.2024 Dini Bilgiler
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İsraf İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İsraf İle İlgili Hadisi Şerifleri... İsraf etmek İslam dininde büyük günahlar arasında yer almaktadır. Müslümanlar tüketebilecekleri kadar gıda alarak bunları da israf etmemeliler. İsraf edilen her bir gıda maddesi büyük günah demektir. İsraf etmenin zararları ile ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Yıllar sonra gelen itiraf! Ailemiz Füsun Erbulak yüzünden dağıldı...
Yıllar sonra gelen itiraf! Ailemiz Füsun Erbulak yüzünden dağıldı... Yazar, oyuncu ve gazeteci Ayşe Erbulak yıllar sonra şaşırtan bir açıklama yaptı. Erbulak, babası Altan Erbulak’ın annesi Altan Aşkın’ı oyuncu Füsun Erbulak’la aldattığını ve ailesinin bu yüzden dağıldığını açıkladı.
23.01.2024 Magazin
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Faiz İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Faiz İle İlgili Hadisi Şerifleri... Faiz ve faizin zararları ile ilgili dinimizde pek çok hadis bulunmaktadır. Bu hadislerin anlamları doğru bilinirse faizden de bir o kadar uzak durulacaktır. Hz. Peygamber (s.a.v) şöyle buyurmuştur: "Faiz yiyen, veren, yazan ve şahitlik yapanların durumu birbirine benzer." (Müslim) en bilinen hadisler arasında yer almaktadır. 
16.01.2024 Dini Bilgiler
Rüyada Namaz Kılan Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Birinin Namaz Kılması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Namaz Kılan Birini Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Birinin Namaz Kılması Nasıl Yorumlanır? Rüyada namaz kılan birini görmek genellikle rüyayı gören kişinin sıkıntılı bir sürece gireceğini gösterir. Rüya sahibi bu sıkıntıların üstesinden gelmek için sabretmeli ve çalışmaya devam etmelidir.
14.01.2024 Eğitim
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu?
Seçil Erzan olayında yeni mesajlar ortaya çıktı: Yeni kurbanlar, pardon yeni müşteriler buldunuz mu? Seçil Erzan davasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 21 kişiyi milyonlarca dolar dolandırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan banka müdürü Seçil Erzan’ın kırık olan telefonunun bilirkişi incelemesi tamamlandı. İncelenen telefonda Seçil Erzan’ın 74 farklı kişiyle 181 bin 538 adet mesajlaşması bilirkişi raporuna yansıdı. Raporda, bir dönem Galatasaray’da tercümanlık yapan Musa Mert Çetin ve eski sevgilisi olduğu iddia edilen Avukat Candaş Gürol ile konuşmaları tespit edildi. Erzan’ın Mert Çetin’e Muslera’yı ikna etmesi için mesajlar attığı, Çetin’in de Muslera ve Podolski’yi ikna etmek için konuştuğunu söylediği mesajlar yer aldı.
3.01.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Günah ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki günah haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.