Gastrit

Gastrit

Son dakika gastrit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gastrit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gastrit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gastrit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gastrit gelişmeleri de dahil olmak üzere 203 gastrit haberi bulunmuştur. Tüm gastrit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Ağrısı Nasıl Geçer? Mide Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide ağrısı karaciğer, üst bağırsak, safra kesesi ya da pankreas ile bağlantılı bir hastalık nedeni ile ortaya çıkabilir. Sindirim güçlüğü, bağırsak problemleri ve gaz da mide ağrısına neden olabilir.
7.01.2024 Sağlık
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler
Halsizliğinizin nedeni vitamin eksikliği olabilir! İşte yapılması gerekenler Uzun süreli halsizlik şikayetinin altında B12 vitamin eksikliğinin olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Rıdvan Sivritepe, “B12 vitamini enerji düzeyini arttırır, sinir sistemi sağlığını destekler, kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna katkı sağlar. Vegan veya vejetaryenler, mide ülseri, kronik gastrit gibi sindirim sistemi sorunları olanlara, yaşlı bireylere B12 vitamin iğnesini doktor kontrolünde yaptırmasını öneriyoruz” dedi.
10.08.2023 Sağlık
Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Dünyanın birçok farklı bölgelerinde yetişen ve kolay bir şekilde uyum sağlayan otlar arasındadır. Sarı kantaron otu, oldukça önemli bir şifa kaynağı olmaktadır. Oldukça eski zamandan günümüze kadar gelmiş olan sarı kantaronun her konuda büyük etkileri bulunmaktadır. Çayı, yağı ve kurusu genel olarak en çok kullanılanlar arasındadır. Daha birçok farklı kullanım şekilleri ile büyük rağbet görmektedir. 
25.06.2023 Sağlık
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı?
Ashton Kutcher’in hastalığı vaskülit nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Dünyaca ünlü aktör Ashton Kutcher’in 2 yıldır vaskülit hastalığı ile mücadele ediyor. Nadir görülen bir hastalık olan vakülit ile ilgili mücadelesini National Geographic’te yayınlanan “Running Wild With Bear Grylls: The Challenge” adlı programda anlatan ABD’li oyuncu Ashton Kutcher “Görme, duyma ve dengemi sağlama yetimi etkilendi” dedi. Peki, Vaskülit hastalığı nedir? Vaskülit belirtileri nelerdir? Vaskülit hastalığının tedavisi var mı? Vaskülit tanısı nasıl konur? Vaskülit tedavisi nasıl yapılır? İşte Vaskülit hastalığı hakkında bilmeniz gerekenler…
10.08.2022 Sağlık
Yılan zehrine panzehir, tam bir enerji deposu! Kalp sağlığında çok etkili, terleme sorununu da çözüyor...
Yılan zehrine panzehir, tam bir enerji deposu! Kalp sağlığında çok etkili, terleme sorununu da çözüyor... Enerji veriyor, insanı gün içerisinde daha zinde tutuyor. Mide rahatsızlıklarına iyi geliyor, gastrit ve ülser hastalıklarını tedavi ediyor. Hücre yenileyici özelliği bulunuyor, ciltteki kırışıklıkları yok ederek cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Diş ve diş eti hastalıklarına iyi geliyor, kan dolaşımını düzene sokuyor, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyor. İşte düzenli olarak tüketildiğinde terlemeyi azaltan bu meyvenin bilinmeyen faydaları...
24.07.2022 Sağlık
Sinir sistemini ve hafızayı güçlendiriyor! Unutkanlığı önlüyor, kanserli hücrelerle savaşıyor...
Sinir sistemini ve hafızayı güçlendiriyor! Unutkanlığı önlüyor, kanserli hücrelerle savaşıyor... Güçlü antioksidan bileşikleri içerdiğinden vücuttaki kanserli hücrelerle savaşıyor, sinir uyarıcılarının hasara uğramasını önleyerek vücut içindeki sinir sinyallerinin daha sağlıklı bir şekilde beyne ulaşmasını sağlıyor. Bu sayede, unutkanlığın yanı sıra iskelet sistemine de katkı sağlıyor. Sinir sistemine olduğu sindirim sistemini de olumlu etkiliyor, boğazdan mideye kadar olan tüm bölümlerde ortaya çıkan ülser hastalığı ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarının yaşanma riskini azaltıyor. İşte hamilelik ve ergenlik zamanında haftada en az iki defa tüketilmesi önerilen bu mucizevi besinin saymakla bitmeyen faydaları...
2.07.2022 Sağlık
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Çürük yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat!
Çürük yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat! Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ediyor. Op. Dr. A. Murat Koca, ağız kokusunu önlemek için tüketilen su miktarına dikkat edilmesini, mide asidini yükselten gıdalardan uzak durulmasını ve mutlaka bir uzmana danışılmasını tavsiye ediyor.
27.04.2022 Sağlık
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları! Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
19.04.2022 Sağlık
İnsülini dengeliyor, kan basıncını düzenliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Sütü ve yaprağı her derde deva...
İnsülini dengeliyor, kan basıncını düzenliyor, metabolizmayı hızlandırıyor! Sütü ve yaprağı her derde deva... Kanserli hücrelerin büyüyüp çoğalmasını önlüyor, yüksek oranda vitamin, protein ve mineraller içermesi sayesinde hücre yenilenmesinde etkili oluyor. Çıbanın olgunlaşıp büyümesini ve basuru önlüyor, kalp sağlığını olumlu etkiliyor. Tansiyonu düşürerek kalp krizi riskini azaltıyor, ülser, gastrit ve reflü gibi hastalıklarda faydalı oluyor. Potasyum bakımından zengin, kan basıncını düzene sokuyor, içerdiği yüksek oranda fosfor ve kalsiyumla kemik ve dişlere iyi geliyor. Menopoz sonrasında oluşabilecek meme kanserini önlüyor, insülin salınımını dengede tutarak diyabete iyi geliyor. Osteoporoz, sedef ve egzama hastalıklarına şifa, cildi yenileyerek daha güzel bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Sütü ve yaprağı her derde deva, vücuttaki mikropların öldürülmesini sağlıyor.
24.03.2022 Sağlık
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor
Sperm kalitesini düşürüyor! Cinselliği bitiriyor Alkol, sigara tüketimi, genetiği ile oynanmış gıdalarla beslenme, keyif verici madde kullanımı, uyku düzensizlikleri, stres, obezite, yüksek ısı altında çalışma ve sauna gibi sıcak ortamlarda uzun süreler bulunma, aşırı egzersiz yapmak, dar pantolon giymek de sperm sayısını bozan etkenler olarak sıralanıyor.
10.03.2022 Sağlık
Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü! Gastrit ya da ülser sanılıyor ama...
Mide kanseri için 12 önemli risk faktörü! Gastrit ya da ülser sanılıyor ama... Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor.
1.03.2022 Sağlık
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık!
Bu kan grubunda daha sık görülüyor! İlk belirtiler şişkinlik ve hazımsızlık! Mide kanseri meme, akciğer ve kalın bağırsak kanserlerinden sonra en sık rastlanan 4. kanser türü. Dünyada her yıl yaklaşık bir milyon, ülkemizde de 20 bin kişiye mide kanseri tanısı konuyor. Erken dönemde çoğunlukla herhangi bir şikayete neden olmadan sinsice ilerlediği için tehlikeli kanserler arasında yer alıyor. İlk dikkat çeken belirtileri de genellikle karın ağrısı, yemekten sonra gelişen hazımsızlık ve şişkinlik oluyor. Ancak yakınmaların ‘mide ülseri’ veya ‘gastrit’ hastalıklarından kaynaklandığı düşünülerek sorun ihmal edilebiliyor, bu durum da tedavide gecikmeye yol açabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Erman Aytaç, mide kanseri için 12 önemli risk faktörünü anlattı.
24.02.2022 Sağlık
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin Kanser riski var, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden oluyor, gastrit ve ülser olmak üzere midede birçok hasara yol açıyor. Kültürümüzdeki en önemli içeceklerden birisi. Tüm evlerde hemen her gün tüketilen çay, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden olabiliyor. Uzmanlar çay demlenmesi ile ilgili, hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor ve yapılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, çay demlerken nelere dikkat etmemiz gerekir? Çay demlemenin ne gibi kuralları vardır? İşte, çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Kanser ve şeker hastalığı ile savaşıyor! Tam bir vitamin deposu, balla karıştırıp saça ve yüze sürünce...
Kanser ve şeker hastalığı ile savaşıyor! Tam bir vitamin deposu, balla karıştırıp saça ve yüze sürünce... Kanserojen hücrelerin oluşmasını engelleyerek kanser riskini azaltıyor, şeker hastalığına iyi geliyor. Yüksek vitamin ve mineral değerlerine sahip olan bu bitki, içinde fosfor, kalsiyum, lif, potasyum, A ve C vitaminleri bakımından çok zengin. Midedeki sıvı oranının dengeleyerek, reflü ve gastrit gibi mide hastalıklarının önüne geçiyor. Kemikleri güçlendiriyor, çiçeğini ezip saçlarına sürenlere şifa oluyor. Balla karıştırıldıktan sonra yüze sürüldüğünde nemlendirici, doğal bir maske görevi görüyor.
9.02.2022 Sağlık
Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem
Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem Erkek veya kadın, genç veya yaşlı ayırt etmeksizin her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, insanların yaşam kalitesini etkiliyor. Yutma güçlüğü, midede şişkinlik, geğirme, bulantı, yiyeceklerin ağıza gelmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık tedavi edilmediğinde birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar ise reflü tedavisinde ise kişinin mide asidini baskılayan ilaçlar ya da beslenme düzeninde ciddi değişiklikler yapmasını belirtiyor.
4.01.2022 Sağlık
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık
Kahve hem sindirime hem de depresyona iyi geliyor
Kahve hem sindirime hem de depresyona iyi geliyor Gastronomi Bölümü Öğr. Gör. Gökhan Taşpınar, kahvenin sindirimi kolaylaştırıcı özelliğinin yanı sıra moral bozukluğu ve depresyon giderici özellikleriyle de günlük yaşantının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.
30.09.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir Dünya nüfusunun 4te 1inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir dedi.
13.09.2021 Sağlık
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer?
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? Milyonlarca insan gerek yaşam alışkanlıkları gerek kötü beslenme nedeniyle mide sorunları yaşıyor. Bunun en çok görüleni ise mide yanması. Sadece beslenme alışkanlıklarınızı veya uyku şeklinizi değiştirmek, mide yanması ve asit reflü semptomlarınızı önemli ölçüde azaltabilir, yaşam kalitenizi daha da iyileştirebilirsiniz. Peki, Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? İşte mide yanması çözümü için öneriler…
16.02.2022 Sağlık
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Çözüm için bunları yapın
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Çözüm için bunları yapın Kovid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Uzmanı, hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayeti sıralayarak, çözüm önerileri sundu.
17.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Gastrit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gastrit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.