Gazete Vatan Logo

Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?

Dünyanın birçok farklı bölgelerinde yetişen ve kolay bir şekilde uyum sağlayan otlar arasındadır. Sarı kantaron otu, oldukça önemli bir şifa kaynağı olmaktadır. Oldukça eski zamandan günümüze kadar gelmiş olan sarı kantaronun her konuda büyük etkileri bulunmaktadır. Çayı, yağı ve kurusu genel olarak en çok kullanılanlar arasındadır. Daha birçok farklı kullanım şekilleri ile büyük rağbet görmektedir. 

Sarı Kantaron Otu Nedir? Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?

Sarı Kantaron Otu Nedir?

Halk arasında genel olarak üzerindeki küçük deliklerden dolayı binbirdelik otu olarak bilinmektedir. Sarı kantaron otunun özellikle çiçekleri ve kökü oldukça önemli derecede şifa kaynağı olmaktadır. Günümüzde kurusu, çayı ve yağı yoğun olarak bulunmaktadır.

Yıllardır birçok şeyde tedavi amaçla kullanılmaktadır. Doğanın en güzel otlarından olan sarı kantaron otu kendiliğinden yetişen bir türdür. Herhangi bir bakıma ihtiyacı olmayan doğal yollar ile mucize yetişen bir bitkidir.

Sarı Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?

Düzenli olarak tüketilen sarı kantaron otunun faydalarını saymakla bitmez. Faydalarından bazılarını şu şekilde sıralanabilir.

Antiseptik özellikler göstermektedir.

Vücudu dış etkene karşı fazlası ile koruma altına almaktadır.

İltihapları önleyerek hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar.

Hücrelerin olduğundan daha hızlı yenilenmesine destek verir.

Vücuttaki oluşan yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Egzama gibi cilt rahatsızlığında oldukça fazla etkilidir.

Çayı yapılarak tüketildiği sürece iştah açıcı bir özelliği sahiptir.

Haberin Devamı

Sindirimi kolaylaştırır ve gastrit sorunlarına destek çıkar.

Kansere karşı oldukça direnmektir, bu nedenle kanser hücrelerinin büyüyüp devam etmesinde etkilidir.

Bayanlarda özellikle adet sancılarının geçmişinde oldukça etkilidir.

Hormonları düzenli salgılanmasına yardımcı olmaktadır.

Doğal olması ile sinirleri yatıştırır.

Mutluluk hormonu salgılar.

Ciltteki sivilce ve benzeri lekelerde oldukça faydalıdır. 

Uçuk gibi yaralarda en iyi iyileştirici olmaktadır.

Besleyici etkisi bulunmaktadır.

Sarı Kantaronun Kullanımı Nasıldır?

Sarı kantaron otu farklı yöntemlerde ve şekillerde kullanılmaktadır. Özellikle 3 farklı şekilde günümüzde kullanılmaktadır. Kullanıldığı her çeşitte büyük bir rağbet görmektedir. Bunların başında ise yağ olarak kullanılmaktadır.

Yağının faydaları da oldukça fazla olması İle hemen hemen her alanda rahatlıkla sürülebilir ve kullanılmaktadır. Bir diğer kullanım türü ise çayı olmaktadır. Kuru olarak da tercih edilmektedir. Özel olarak yapılan ve hazırlanan yöntemler ile beraber hiç bir şekilde bozulmadan bir kaç sene rahatlıkla kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

Serin ve kuru ortamda olduğu sürece hiç bir sıkıntı olmadan sarı kantaron yağını kullanılmaktadır. Böylece her alanda ve birçok farklı yerde kullanılmaktadır. Bu mucize bitkinin faydalarından yararlanılmaktadır. 

Sarı Kantaron Yağı Nasıl Yapılır?

Sarı kantaron yağını elde edebilmek için birkaç farlı yöntem tercih edilmektedir. En bilineni ve yaygın olan yöntemlerden biri şu şekildedir. 100 gr olan sarı kantaronu çiçeğini taze veya kuru olarak hafifçe ezerek cam bir kavanozda 250 gr zeytinyağının içine eklenmektedir. Bu karışımı ise 30 gün boyunca aralıklı olarak çalkalanmaktadır. Bu 30 günün sonunda artık sürülmektedir. Artık kullanıma hazır hale gelmiştir.