Firkateyn

Firkateyn

Son dakika firkateyn haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan firkateyn ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını firkateyn haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Firkateyn

haberleri sayfasında son dakika yaşanan firkateyn gelişmeleri de dahil olmak üzere 300 firkateyn haberi bulunmuştur. Tüm firkateyn haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gemilerimizle donanma gücümüz artıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemiz kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. Elektronik harp alanında öncü olan ülkemiz, İHA ve SİHA üretiminde de artık dünyanın ilk 3-4 ülkesinden biri. Bunu da öyle büyük güçlerin desteğini alarak değil, küresel tedarikçilerin çıkardığı zorluklara ve uyguladığı gizli açık ambargolara rağmen başardık. Hep söylediğim gibi kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Daha önce bize silah verenler, attığımız kurşunların çetelesini tutardı. Teröre karşı yürüttüğümüz mücadelede sürekli engellerle karşılaşırdık. Kendi geliştirdiğimiz silahları kullanarak tüm bu sorunları aştık. Sınırlarımız içinde ve dışında, terörle mücadele operasyonlarını rahatça yapabiliyoruz” dedi.
19.01.2024 Gündem
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: Son 1 haftada 114 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savuma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil 114'ü son 1 haftada olmak üzere, 1 Ocak 2023'ten bugüne kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2 bin 396'ya ulaşmıştır" diye konuştu.
18.01.2024 Gündem
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı
Türk askerinin Aden Körfezi'ndeki görev süresi 1 yıl uzatıldı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) deniz unsurlarının Aden Körfezi, Somali karasuları ve açıkları, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde görev süresinin 1 yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi TBMM Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edildi.
17.01.2024 Gündem
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj
Ege'de Yunanistan-Türkiye çatışma senaryosu! Fransız dergisi kazananı belirledi: İşte en önemli avantaj Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye karşıtı cephe oluşturarak gerilimi yükselten Yunanistan Dedeağaç Limanı'nı ABD ordusundan sonra Fransız ordusunun da hizmetine sunmuştu. İki ülke arasında esen olumlu rüzgarlara rağmen Fransız basınında dikkat çeken bir analiz geldi. Türkiye ve Yunanistan'ın olası çatışma senaryolarını yazan Fransız dergi donanma ve hava kuvvetlerine dikkat çekti ve avantajlı ülkeyi belirledi...
31.07.2023 Dünya
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı
Yerli ve milli firkateyn geliyor! İmzalar resmen atıldı Türkiye'nin Mavi Vatan'daki gücüne güç katacak 3 milli fırkateyn için imzalar atıldı. Fırkateynler, üç ayrı özel tersanede eş zamanlı olarak 36 ayda inşa edilecek.
6.04.2023 Ekonomi
Antalya açıklarında ticari gemi battı; 5 personel kurtarıldı, 9'u aranıyor
Antalya açıklarında ticari gemi battı; 5 personel kurtarıldı, 9'u aranıyor Antalya'nın Kumluca ilçesi açıklarında yabancı bandıralı ticari gemi battı. Gemideki 5 personel kurtarıldı, kayıp 9 personel için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.
5.04.2023 Gündem
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi
Bakan Akar: TCG İskenderun ile 545 kişinin nakli gerçekleştirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberindeki TSK komuta kademesi ile depremde yaralananlar için hastane hizmeti vermeye başlayan TCG Sancaktar gemisinde incelemelerde bulundu, tedavi gören vatandaşları ziyaret etti. Bakan Akar, "TCG İskenderun ile şu ana kadar 328’i yaralı olmak üzere 545 kişinin nakli gerçekleştirildi" diye konuştu.
12.02.2023 Gündem
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Ambargoları bir bir aşıyoruz!
Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir: Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya konu olan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, ilk kez yerli imkanlarla geliştirildi. Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.
30.01.2023 Ekonomi
'Anadolu Kartalı Tatbikatı'na, Bayraktar Akıncı TİHA ilk kez katıldı
'Anadolu Kartalı Tatbikatı'na, Bayraktar Akıncı TİHA ilk kez katıldı Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen 'Uluslararası Anadolu Kartalı Eğitimi', tatbikatına Bayraktar Akıncı TİHA ilk kez katıldı. Eğitim merkezindeki tatbikatı, yerli ve yabancı basın mensupları ilgiyle takip etti.
29.06.2022 Gündem
Türkiye ve KKTC'den Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat
Türkiye ve KKTC'den Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Doğu Akdeniz'de uluslararası sularda gerçekleştirdiği 'Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı' tamamlandı.
15.06.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı Yunanistan’da paniğe yol açtı! Canlı yayında skandal sözler, 'Önce köprüleri yıkacağız' Efes-2022 Tatbikatı’nı yerinde takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Yunanistan’a yaptığı uyarılar, hükümetin soğukkanlı görünme çabalarına rağmen Atina’da panik etkisi yarattı. Yunan başkentinde Ege’de ‘sıcak olay’ yaşanması ihtimaline dair korku iyice arttı. Bakanlardan peş peşe açıklamalar gelirken Yunan televizyonuna çıkan emekli koramiral, skandal sözlere imza attı.
11.06.2022 Dünya
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı
Kurtaran-2022 Tatbikatı'nda basın safhası başladı Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın düzenlediği 'Kurtaran 2022 Tatbikatı'nın basın safhası başladı. Bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen 'Kurtaran-2022'de, senaryo gereği, 3 farklı sahada dibe oturmuş 3 denizaltıya milli kurtarma gemileriyle müdahale edilecek. Tatbikatta 12 ülkeden toplam 26 gözlemci de yer alıyor.
26.05.2022 Gündem
Deniz Aslanı 2022 başladı
Deniz Aslanı 2022 başladı Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen Deniz Aslanı-2022 Arama Kurtarma Davet Tatbikatı başladı.
12.05.2022 Gündem
Ukrayna dünyaya duyurdu: TB2 SİHA'sı ile Rus çıkarma gemisini yok ettik!
Ukrayna dünyaya duyurdu: TB2 SİHA'sı ile Rus çıkarma gemisini yok ettik! Ukrayna-Rusya savaşında kritik gelişmeler yaşanıyor. Ukrayna ordusu, Yılan Adası’nda demirli olan Rus donanmasına ait "Serna" sınıfı çıkarma gemisinin vurulduğunu açıkladı.
7.05.2022 Dünya
Doğu Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye dahil 5 ülke resmen harekete geçti
Doğu Akdeniz'de sıcak gelişme! Türkiye dahil 5 ülke resmen harekete geçti NATO üyesi beş ülkenin savaş gemileri, Doğu Akdeniz'de eğitim görevinde güç gösterisinde bulundu
10.04.2022 Gündem
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken...
Yunanistan'dan Fransa'ya tepki: Türkiye adaların egemenliğinden şüphe ederken... Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile eski Başbakan Aleksis Çipras parlamentoda Türkiye yüzünden tartıştılar. Yunanistan parlamentosunda 22 Fransız Rafale tipi savaş uçağı, 3 adet Belharra tipi fırkateyn ve denizaltılar için 44 adet Alman yapımı torpido satın alımını da içeren yasa tasarısının görüşüldüğü oturum, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (Syriza) lideri Aleksis Çipras’ın atışmasına sahne oldu.
16.02.2022 Dünya
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek!
Türk donanmasında geri sayım! Bu ay teslim edilecek! STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, Test ve Eğitim Gemisi ile Lojistik Destek Gemisi'nin ilkini bu ay içeresinde teslim etmeyi hedefliyor.
15.11.2021 Gündem
Ege Denizi'nde gövde gösterisi! Savaş uçağı, helikopteri, fırkateyn, hücum botu..
Ege Denizi'nde gövde gösterisi! Savaş uçağı, helikopteri, fırkateyn, hücum botu.. Anadolu Yıldızı 2021 Müşterek Arama Kurtarma Tatbikatı'nın Ege Denizi'nin uluslararası suları ve hava sahasında gerçekleştirilen ilk kısmı başladı.
13.10.2021 Gündem
Doğu Akdeniz'de facia! Tekne battı çok sayıda kayıp var...
Doğu Akdeniz'de facia! Tekne battı çok sayıda kayıp var... Doğu Akdeniz'de içerisinde 45 kişinin bulunduğu tekne battı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 2 fırkateyn ve deniz karakol uçağı ile bölgede arama kurtarma faaliyetleri sürüyor. Milli Savunma Bakanlığından, Kaş'ın 161 mil güneybatısında batan tekneden 37 kişinin kurtarıldığı, kayıp 8 kişiyi arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
23.07.2021 Dünya
Türkiye yaptı! Atmaca görücüye çıktı! 16 yıldız detayı
Türkiye yaptı! Atmaca görücüye çıktı! 16 yıldız detayı Seri üretim hattından çıkan ilk milli güdümlü füze Atmaca'nın test atışının yapıldığı TCG Kınalıada için özel olarak hazırlanan amblem, tarihte kurulan büyük Türk devletlerinden mavi vatandaki hak ve menfaatlerin korunmasına kadar birçok mesajı içinde barındırmasıyla dikkati çekiyor.
20.06.2021 Gündem
Türkiye'den dünyaya satılacak! Kara ve denizden sonra...
Türkiye'den dünyaya satılacak! Kara ve denizden sonra... Yurt dışından özel lisansla ihraç edilebilen ve ASELSAN'ın uzaktan komutalı silah sistemleri için yerlileştirilen esnek mermi yolu kara ve denizden sonra şimdi havada göreve başlıyor. Ürün Türk savunma sanayisinin yeni ihraç ürünlerinden biri haline geldi.
12.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Avrupa çalkalanıyor! NATO sırları sızdı, 'çok gizli' belgeler...
Avrupa çalkalanıyor! NATO sırları sızdı, 'çok gizli' belgeler... İtalya'da para karşılığı bazı gizli bilgileri Rusya'ya sızdırırken yakalanan İtalyan subay Walter Biot, sorgusunda konuşmadı ve cezaevine gönderildi.
1.04.2021 Dünya
Casusluk krizinde yeni hamle! İpler iyice gerildi
Casusluk krizinde yeni hamle! İpler iyice gerildi İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, Roma'da patlak veren casusluk skandalına karışan 2 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldıklarını bildirdi.
31.03.2021 Dünya
Gökçeada'da kayıp İlçe Jandarma Komutanı ölü olarak bulundu
Gökçeada'da kayıp İlçe Jandarma Komutanı ölü olarak bulundu Çanakkale'nin Gökçeada ilçesi açıklarında bir kişinin öldüğü, iki kişinin kaybolduğu batan teknedeki İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Musa Bulut'un cansız bedeni 22 metre derinlikte bulundu.
28.02.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli paylaşım! 'Geçen hafta ne yaptık?'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli paylaşım! 'Geçen hafta ne yaptık?' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından "Geçtiğimiz hafta neler yaptık?" başlıklı paylaşımda bulundu.
25.01.2021 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Firkateyn ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki firkateyn haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.