Fındık

Fındık

Son dakika fındık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fındık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fındık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fındık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fındık gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.861 fındık haberi bulunmuştur. Tüm fındık haberleri aşağıda listelenmiştir.
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vaka
3 yıl boyunca denemediği tedavi kalmamıştı, nefes borusundan çıktı! Doktorları bile şaşırtan vakaİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı.
21.07.2024Gündem
Ulusal Fındık Konseyi fındık rekoltesini açıkladı: Bu yıl yüzde 14 artış bekleniyor
Ulusal Fındık Konseyi fındık rekoltesini açıkladı: Bu yıl yüzde 14 artış bekleniyorUlusal Fındık Konseyi (UFK) Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, “2023 yılında 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024 yılında yüzde 14 artış ile 738 bin 931 ton olarak gerçekleşeceği öngörülmektedir” dedi.
18.07.2024Gündem
Fındık rekoltesinde artış! Ordu ilk sırada
Fındık rekoltesinde artış! Ordu ilk sırada2023'te 650 bin ton olan tahmini fındık rekoltesinin 2024'te yüzde 14 artışla 738 bin 931 tonu bulması bekleniyor.
18.07.2024Ekonomi
Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı! "Kalitesiz fındık ortaya çıkar"
Fındık üreticilerine erken hasat uyarısı! "Kalitesiz fındık ortaya çıkar"Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, yaklaşan fındık hasat sezonu öncesinde üreticilere ‘erken hasat yapmamaları’ uyarısında bulunarak, “Erken toplanan fındıklarda aşırı su kaybı, fındık içerisinin boşalması, randıman kaybı ve kilo kaybı gibi problemler yaşanabiliyor. Bu, fındığı sattığımız zaman kilo kaybından, randıman kaybından dolayı hem cebimize girecek olan paranın ekonomik yönden azalması, hem de fındığımızın kalitesi açısından ihracatımız açısından da bir kalitesiz bir fındık oluşmasını ortaya çıkarır” dedi.
17.07.2024Ekonomi
Altınla yarışıyor! Gaziantep'in yeşil altını yüz güldürecek
Altınla yarışıyor! Gaziantep'in yeşil altını yüz güldürecekAntep fıstığı sadece Türkiye'nin değil dünyanın tadına doyamadığı bir lezzettir. Karadeniz için fındık ne ifade ediyorsa Gaziantep için fıstık odur. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan antep fıstığının efsanesi de duyanları şaşırtıyor. Hitit Uygarlığı döneminden bu yana üretimi yapıldığı düşünülen antep fıstığının kutsal kitaplarda geçen hikayesini okuyunca şaşıracaksınız.
21.07.2024Gaziantep
Giresun'da fındık hasadı öncesi harekete geçtiler! Yüksek yevmiyeye karşı yeni yöntem
Giresun'da fındık hasadı öncesi harekete geçtiler! Yüksek yevmiyeye karşı yeni yöntemGiresun'da fındık hasadı öncesi çiftçiler, artan maliyetler ve yüksek yevmiye ücretleri nedeniyle zorlanıyor. Serbest piyasada fındık fiyatları düşmeye devam ederken, başta yevmiye fiyatları olmak üzere maliyetlerin arttığını ifade eden fındık üreticiler tek umutlarının açıklanacak taban fiyat uygulaması olduğunu söyledi.
13.07.2024Giresun
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TL
Ordu'da fındıkta taban fiyat beklentisi 160 TLOrdu'da bir kilogram fındığın maliyeti, taban fiyat beklentisi ve fındık toplama işinde çalışacak işçilerin günlük yevmiyesi açıklandı.
12.07.2024Ekonomi
Ticaret borsalarında 379 bin tonu aşkın fındık işlem gördü
Ticaret borsalarında 379 bin tonu aşkın fındık işlem gördüTicaret borsalarında Ağustos 2023-Mayıs 2024 döneminde 379 bin 948 ton fındığın işlem gördüğü bildirildi.
4.07.2024Ekonomi
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışı ekili alanları vurdu
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışı ekili alanları vurduAdana'nın Feke ilçesi yüksek kesimlerinde kısa süreli etkili olan şiddetli sağanak ve dolu yağışı su taşkınlarına sebep oldu, ekili alanlara da zarar verdi.
10.06.2024Adana
Dolu ve sağanak yağış etkili oldu! Ev ve iş yerlerini su bastı
Dolu ve sağanak yağış etkili oldu! Ev ve iş yerlerini su bastıKastamonu’nun Devrekani ilçesinde dolu ve sağanak yağış etkili oldu. Dolu ve sağanak yağış sebebiyle bazı iş yerlerini ve evleri su bastı.
30.05.2024Gündem
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılar
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılarGaziantep Ticaret Odasının (GTO)mayısayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
30.05.2024Gaziantep
Gaziantepliler bile duymamıştır! Kutsal kitaplarda geçiyor: Antep fıstığı ve biberi efsanesi can yakıyor
Gaziantepliler bile duymamıştır! Kutsal kitaplarda geçiyor: Antep fıstığı ve biberi efsanesi can yakıyorAntep fıstığı sadece Türkiye'nin değil dünyanın tadına doyamadığı bir lezzettir. Karadeniz için fındık ne ifade ediyorsa Gaziantep için fıstık odur. Geçmişi yüzyıllar öncesine dayanan antep fıstığının efsanesi de duyanları şaşırtıyor. Hitit Uygarlığı döneminden bu yana üretimi yapıldığı düşünülen antep fıstığının kutsal kitaplarda geçen hikayesini okuyunca şaşıracaksınız.
29.05.2024Gaziantep
Fıstıklı Nutella var mı, Fıstık ezmeli Nutella görüntüsü gerçek mi?
Fıstıklı Nutella var mı, Fıstık ezmeli Nutella görüntüsü gerçek mi?Sosyal medyada gündeme gelen Antep fıstıklı Nutella görüntüleri birçok kullanıcının dikkatini çekti. Peki, Antep fısıtklı Nutella gerçekten var mı, görüntüler gerçek mi?
22.05.2024Gündem
Çay bahçeleri kesilip bungalov yapılıyor! Hemen önlem alınması gerek!
Çay bahçeleri kesilip bungalov yapılıyor! Hemen önlem alınması gerek!Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki bungalov tesis trendi giderek büyümeye devam ederken, çay ve fındık bahçelerinin kesilerek bungalovların inşa edildiği bölgede kaçak işletme sayılarından artış yaşanıyor.
18.05.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağızCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024Gündem
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyor
Destek ödemeleri banka hesaplarına yatırılıyorToplamda 944 milyon liralık tarımsal destekleme ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, detayları sosyal medya hesabından paylaştı.
10.05.2024Ekonomi
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"
Kahverengi Kokarca Böceği bahçelerden sonra evlere dadandı! "Mikropları taşıyor"Daha önce sadece bahçelerde görünen ‘Kahverengi Kokarca Böceği’ artık evlerde de görülmeye başlanırken, Pandemi Bilim Kurulu Üyesi, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, böceklerin çeşitli mikropların taşıyıcı olduğunu bu nedenle önlem alınması gerektiğini söyledi.
25.04.2024Adana
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...
TMO’dan fındık satış kararı! İşte fiyatları...Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü.
16.04.2024Gündem
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var?
Ramazan Bayramı 1. gün TV'de ne var? 10 Nisan 2024 bayramın ilk günü hangi programlar var?Ramazan Bayramı'nın ilk günü olan 10 Nisan 2024 Çarşamba günü TV'de ne var sorusu merak ediliyor. Televizyonda hangi programların yayınlanacağını merak eden vatandaşlar, "Bugün TV'de hangi diziler var?" sorusuna yanıt aramaya başladı. Haftalık dizi ve programların bu hafta ekrana gelip gelmeyeceği merak konusu oluyor. İşte Ramazan Bayramı 1. günü TV yayın akışı ile 10 Nisan 2024 Çarşamba günü ekrana gelecek yapımlar.
10.04.2024Magazin
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!
Osmanlı’daki geleneği mahalle muhtarı yaşattı!Osmanlı’da ramazan ayında zenginlerin esnafı dolaşarak, ‘zimem defteri’ denilen borç defterinin bir kısmını ya da tamamını satın alması geleneğini yaşatarak, bayram öncesi, mahalle bakkalının veresiye defterindeki borçlarını ödeyen Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Dikkaldırım ve Hüdavendigar mahallelerinin eski muhtarı İsmail Yetim, Trabzon’daki fındık bahçesinin geliri ile arife günü 15 kişinin, 14 bin 250 liralık bakkal borcunu ödediğini söyledi.
10.04.2024Gündem
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışı
Adana'da fındık büyüklüğünde dolu yağışıAdana'da sıcak hava yerini bir anda sağanak yağış ve doluya bırakırken, fındık büyüklüğünde yağan doludan dolayı vatandaş aracının üzerini, kilim, battaniye ve halıyla kapattı.
8.04.2024Adana
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesin
Adanalılara önemli uyarı geldi! Yatmadan 1-2 saat önce yemek yemeyi kesinBeslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, uyku kalitesinin metabolizmaya sağladığı katkıya dikkat çekerek, "Her gün mutlaka 6 ila 8 saat uyuyun. Uyku probleminiz var ise yatmadan 1-2 saat öncesinde yemek yemeyi sonlandırmış olun. Çay, kahve yerine melisa ve papatya çayı için" dedi
6.03.2024Adana
Türkiye’nin başarılı kadın girişimcileri ödüllerine kavuştu
Türkiye’nin başarılı kadın girişimcileri ödüllerine kavuştuBu yıl 17.sini gerçekleşen Türkiye’nin Kadın Girişimcisi Yarışması sonuçlandı.
29.02.2024Ekonomi
Hamsileri çiğ yiyerek müşterilerine tazeliğini gösterdi! "Vitamini kılçığında"
Hamsileri çiğ yiyerek müşterilerine tazeliğini gösterdi! "Vitamini kılçığında"Ankara'nın Sincan ilçesinde halk pazarında hamsi satışı yapan pazar esnafı Yakup Öztürk'ün müşterileri ile sohbeti gülümsetti. Öztürk, "Balığın en tazesi Ankara'da yenir" şeklindeki yaygın kanaati sattığı balıkları çiğ yiyerek gösterdi.
16.02.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Fındık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fındık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.