Fazla Kilo

Fazla Kilo

Son dakika fazla kilo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fazla kilo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fazla kilo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fazla Kilo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fazla kilo gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.107 fazla kilo haberi bulunmuştur. Tüm fazla kilo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Topuk Dikeni Nasıl Geçer? Topuk Dikeni Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Topuk dikeni, özellikle gün içinde sürekli ayakta duran kişilerde oluşan ve yanlış ayakkabı tercihi, fazla kilo alıp verme gibi çeşitli nedenlerden ortaya çıkan ortopedik bir sorundur. Topuk dikeni, kişilere ayak üzerine basımda rahatsızlık ve diken batma hissi vermektedir. Oldukça rahatsız edici olan ve günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen bu sorun için çeşitli tedavi yöntemleri bulunmaktadır.
17.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karaciğer Yağlanması Nasıl Geçer? Karaciğer Yağlanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Tıp literatüründeki anlamı ile hepatosteatoz olarak bilinen karaciğer yağlanması insanın hayat kalitesini önemli ölçüde düşüren önemli sağlık sorunları içinde yer alır. Karaciğer hücrelerinde yağ birikmesi nedeni ile meydana gelen karaciğer yağlanmasına ise, metabolik sendrom ya da aşırı alkol tüketimi yol açabilir.
3.01.2024 Sağlık
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle!
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle! Galler Prensesi Kate Middleton'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile eşi Kim Keon-hee'yi karşılamak için düzenlenen törene damgasını vurdu.
23.11.2023 Magazin
İbn-i Sina'dan kıyamete kadar işe yarayacak tarif: Akşam sürüp yatın, sabaha ağrı kalmıyor! Evde kendiniz hazırlayın
İbn-i Sina'dan kıyamete kadar işe yarayacak tarif: Akşam sürüp yatın, sabaha ağrı kalmıyor! Evde kendiniz hazırlayın Pek çok kişi eklem ağrılarıyla yaşamanın zor olduğunu bilir. Diz ağrısı da bunlardan birisidir. İlerleyen yaş, fazla kilo sebeplerden birkaçıdır. Ancak tedavisi de kişiye göre değişiklik göstermektedir. Dayanılmaz diz ağrıları nasıl geçer? Size bu ağrıları anında kesecek bir besin olduğunu söylesek ne dersiniz? Tabiplerin piri İbn-i Sina yazdığı kitapta kıyamete kadar işe yarayacak tarifi vermiş. Dizleyre kuyruk yağı sarmak! Hadi dizlerde kuyruk yağının nasıl sarıldığına birlikte bakalım.
28.08.2023 Sağlık
Ekmek Kaç Kalori? Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Ekmek Kaç Kalori? Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Gün içerisinde en çok tüketilen ve temel gıdalar içerisinde ekmek gelir. Hem sabah kahvaltılarda hem de öğlen veya akşam yemeklerinde yaygın olarak tüketilmektedir. Tabii aynı zamanda ekmeğin kaç kalori olduğu da önemlidir. Çünkü en fazla kilo aldıran yiyecekler içerisinde ekmek gelir.
12.07.2023 Sağlık
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir?
Turp Otu Nedir? Turp Otu Faydaları Nelerdir? Turp otu antioksidan kaynağı olan besinlerden biridir. Sağlıklı kalmak isteyen herkesin sıkça tükettiği besin grubu içerisinde yer almaktadır. Turp otu hastalıklara şifa kaynağı olarak da bilinmektedir. Günümüzde oldukça fazla kişinin bunu tüketmesi hücrelerin yenilenmesine ve sağlıklı hareket edebilmeye de faydalıdır. Turp otu bitkisi yemeklerde ve salatalarda sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Sindirim sistemini düzenlemede etkisi bulunan turp otu aynı zamanda karaciğer dostudur. Karaciğerin daha aktif ve temiz bir şekilde çalışmasını destekler.
18.06.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun Dünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
19.03.2023 Sağlık
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu
İnternetten aldığı zayıflama ilacı hayatını kabusa çevirdi! Eşinin yaptığı karşısında ise perişan oldu Zayıflamak için internetten ilaç alan 40 yaşındaki Gül Sevim Turp, iddiaya göre 100'lü kilolardayken ilaç kullanımının ardından felç geçirip 350 kiloyu aşarak yerinden oynayamaz hale geldi. Eşinin bu zor süreçte yaptığı karşısında yıkılan Turp, internetten zayıflama ilacı almak isteyenleri de uyardı.
11.01.2023 Yaşam
Emily Ratajkowski frikik verdi! "Eteği hiç giymesen de olurmuş"
Emily Ratajkowski frikik verdi! "Eteği hiç giymesen de olurmuş" Emily Ratajkowski, yeni yıla arkadaşlarıyla sahilde parti yaparak girerken gümüş payetli bir elbiseyle resmen tüm dikkatleri üzerine çekti. Güzel model poz verirken minicik eteğinin yukarı kalkıp kalçasının görünmesini de umursamadı.
2.01.2023 Magazin
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor
Kahve beyazlatıcıları ölümcül hastalıklara yol açabiliyor Mardin Artuklu Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, kahve beyazlatıcılarının kullanımının sağlıklı beslenme açısından sorgulanması gerektiğini belirterek, “Kahve beyazlatıcılarının içinde bulunabilen palm yağı, margarin, glikoz şurubu ve yağ kaynaklı olan emülgatör gibi maddelerin hepsinin kalori yükü yüksektir. Aşırı işlenmiş kimyasal maddelerin glisemik indeksinin yüksek olacağı da dikkate alınmalıdır. Sürekli ve yüksek miktarda tüketim sonucunda fazla kilo, obezite, insülin direnci, kalp damar hastalıkları ve ilişkili birçok ciddi hastalık riskinde artış söz konusu olabilir” dedi.
18.12.2022 Sağlık
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül
Kışın daha hızlı kilo verebilirsiniz! İşte yeni formül İş temposunun yoğunlaşması, havaların soğuması, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku ve bazı hormonal sebeplerden dolayı kilo alımları hızlandı. Kış aylarının gelmesiyle insanlar egzersiz yapmamaya ve karbonhidrat ağırlıklı beslenmeye başladı. Halbuki uzmanlar kış aylarında yapılan sporun yağ yakımını hızlandırdığını söylüyor. Açık havada yapılan yürüyüş bile bağışıklık sisteminin güçlenmesine neden oluyor. Spor yapamadığımız zamanlarda ise diyete başvuruyoruz. Kısa sürede internetten bulunan diyetler de sağlığa zararlı olabiliyor.
11.12.2022 Sağlık
Hazal Filiz Küçükköse mini şortlu paylaşımıyla sosyal medyayı salladı!
Hazal Filiz Küçükköse mini şortlu paylaşımıyla sosyal medyayı salladı! Şimdilerde Bir Peri Masalı dizisinde rol alan Hazal Filiz Küçükköse, bir ödül töreni gecesine katılan ünlü isimler arasındaydı. Güzel oyuncu, cesur stiliyle sosyal medyayı ikiye böldü. Ünlü oyuncunun giyim tarzı bakın kime benzetildi.
2.12.2022 Magazin
Emily Ratajkowski: Kötü olduğumda çok fazla kilo veriyorum
Emily Ratajkowski: Kötü olduğumda çok fazla kilo veriyorum ABD'li model Emily Ratajkowski'nin dört yıllık eşi Sebastian Bear-McClard'dan ihanet yüzünden ayrıldığı ortaya çıkmıştı.Ayrılıktan sonra Brad Pitt ile anılmış ve bu iddialara da nokta koymuştu. Geçtiğimiz günlerde Kim Kardashian'ın eski sevgilisi Pete Davidson ile aşk yaşamaya başlamıştı. Şimdilerde yeni sevgilisiyle gündemde olan ünlü model, 'korkutucu' bir şekilde kilo kaybettiğini açıkladı.
1.12.2022 Magazin
Tim Roth'un evlat acısı! Oğlu Cormac Roth, 25 yaşında hayatını kaybetti
Tim Roth'un evlat acısı! Oğlu Cormac Roth, 25 yaşında hayatını kaybetti Son olarak bir dijital platform dizisinde rol alan aktör Tim Roth, evlat acısıyla sarsıldı. Ünlü ismin müzisyen oğlu Cormac Roth, kansere yenik düştü.i. Roth'un ailesi tarafından yapılan açıklamada, müzisyenin 'ailesinin kollarında ve huzurlu bir şekilde' öldüğü açıklanırken; Cormac'ın son Instagram paylaşımı gündeme geldi.
1.11.2022 Magazin
Kilo veremeyenler dikkat! Leptin direnci doyma hissini ortadan kaldırıyor
Kilo veremeyenler dikkat! Leptin direnci doyma hissini ortadan kaldırıyor Kilo fazlası olanların diyet yaparken en çok zorlandıkları konuların başında iştahın kontrol edilememesi geliyor. Özellikle kilo verme sürecine girildikten bir süre sonra gelen sürekli yeme isteği ile birlikte kilo kontrolünün giderek zorlaştığını söyleyen Uzm. Dyt. Buket Ertaş Sefer, bu durumun ortaya çıkmasına hormonlardaki değişimin neden olduğunu anlattı. Özellikle fazla kilo alımı sonrasında oluşan leptin direncinin doyma hissini ortadan kaldırdığına dikkat çekti.
27.10.2022 Sağlık
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat
Uzmanından tatil sonrası topuk ağrısına dikkat Ayak Sağlığı ve Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Zafer Atbaşı, topuk dikeninin ayak tabanında ağrıya neden olan ve yaşam kalitesini düşüren bir rahatsızlık olduğunu belirterek, “Sert zeminde yalın ayak yürümek, topuğa yapılan basıncın artmasına yol açarak o bölgenin zedelenmesine ve ödem oluşmasına sebep olur. Ayrıca, havuz kenarında çıplak ayakla dolaşılması da topuk dikenine neden olabilir. Havuz veya tatil sonrası topuk ağrısı varsa bunun nedeni topuk dikeni olabilir” dedi.
17.09.2022 Sağlık
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Doğum sonrasında en sık tercih edilen uygulamalar nelerdir?
Doğum sonrasında en sık tercih edilen uygulamalar nelerdir? Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Prof. Dr. Özgür Pilancı, kadınların sıklıkla merak ettiği doğum sonrası uygulanabilen yöntemleri tüm detayları ile anlatıyor.
26.05.2022 Sağlık
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk
Menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk Menopoz döneminde değişen tek şeyin adetlerin kesilmesi olmadığını dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek uzmanı Dr. Öğr. Ü. Melis Gökçe Koçer Yazıcı, hormon seviyelerinin menopozla birlikte düşmesi ile kadınların yeni sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak menopoz sonrası karşılaşılabilecek 5 risk hakkında bilgi verdi.
23.05.2022 Sağlık
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli
Çocuklarda hipertansiyon belirtilerine dikkat edilmeli Hipertansiyon hastalığının çocukluk döneminde ortaya çıkabildiğini belirten Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Duygu Övünç Hacıhamdioğlu, “Geceleri uyanıp idrara gitmek, uç organlarda (el, ayak gibi) soğukluk, yürüme sırasında kalça ya da bacaktaki bir ağrıdan dolayı aksama, çarpıntı, terleme, ateş basması hissi gibi belirtiler hipertansiyona bağlı yakınmalar olabilir. 3 yaşını doldurmuş tüm çocuklara sağlık kontrolleri sırasında tansiyon ölçümü de yapılması çok önemlidir” dedi.
16.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Fazla Kilo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fazla kilo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.