Gazete Vatan Logo

Ekmek Kaç Kalori? Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Gün içerisinde en çok tüketilen ve temel gıdalar içerisinde ekmek gelir. Hem sabah kahvaltılarda hem de öğlen veya akşam yemeklerinde yaygın olarak tüketilmektedir. Tabii aynı zamanda ekmeğin kaç kalori olduğu da önemlidir. Çünkü en fazla kilo aldıran yiyecekler içerisinde ekmek gelir.

Ekmek Kaç Kalori? Ekmek Besin Değerleri Ve Kalorisi...

100 gram üzerinden bakıldığında ekmek 264,6 kalori olarak öne çıkmaktadır. Bir tam ekmek üzerinden bakıldığı zaman ise 670 kcal olduğunu söylemek mümkün. Bu sebepten dolayı ekmek tüketirken mutlaka ne kadar kalori geldiğine bakarak değerlendirmek önemlidir.

Ekmek Kaç Kalori?

Ekmek özellikle en çok kilo aldıran unlu mamuller içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda yüksek kalorisinin yanı sıra birçok farklı yemeğin yanında mutlaka tüketilir. Çünkü karnı doyurmak için en önemli hamur ürünleri arasında öne çıkar. Bu doğrultuda kalorisi bakımından ele alındığında 100 gram içerisinde ekmek 264,6 kcal gelmektedir.

Tabii özellikle bir ekmek üzerinden bunun kaç kalori olduğu daha fazla merak edilir. Bu durumda tam ekmek üzerinden bakıldığında 670 kalori geldiğini söylemek mümkün. Bunu uygun şekilde gün içerisinde ne kadar ekmek tüketilebileceği ve ne kadar kalori alınacağı anlaşılabilir. 

Ekmek Besin Değerleri ve Kalorisi

Ekmek çok tüketmemek şartıyla aynı zamanda yenmesi gereken önemli besin kaynaklarından biridir. Bu doğrultuda 100 gram üzerinden bakıldığında belli besin değerleri ve aynı zamanda kalorisi öne çıkmaktadır.

Haberin Devamı

- 264,6 kcal

- Toplam yağ 3,2 gram

- Doymuş yağ 0,7 gram

- Sodyum 491 mg

- Potasyum 115 mg

- Karbonhidrat 49 gram

- Diyet lifi 2,7 gram

- Şeker 5 gram

- Protein 9 gram

- Demir 3,6 gram

- B6 0,1 mg

- Magnezyum 25 mg

- Kalsiyum 260 mg

Yukarıda verilen değerler doğrultusunda ekmek 100 gram üzerinden öne çıkar.

Ekmeğin Faydaları Nelerdir?

Ekmek bir hamur işi olması ile beraber aynı zamanda vitamin ve mineral kapsamında zengin bir yapıya sahip. Özellikle protein, lif, kalsiyum, B vitaminleri ile fosfor bakımından zengindir. Diğer yandan zihinsel ve fiziksel sağlığı korumak için doğal ekmek önemli. Bağırsak problemlerini çözer ve kabızlığı giderme noktasında da yine etkilidir.