Gazete Vatan Logo

Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 

Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Varis Nasıl Geçer?

Varisin geçmesi için düzenli olarak egzersiz yapmak ve uzun süreli ayakta durmaktan da kaçınmak önemlidir. Eğer fazla kilo varsa bunların verilmesi, uzun süreli hareketsizlikten uzak durulması ve uzun süreli bacak bacak üstüne oturulmaması gerekir.

Kabızlık olmaması adına lifli gıdaları tüketmek, topuklu ayakkabı yerine daha rahat ayakkabıları tercih etmek ve çok dar giysilerden de uzak durmak gerekir. Uzun süre oturması gereken biri eğer varis sıkıntısı çekiyorsa ara ara yürümeli ve bacaklarını mutlaka hareket ettirmelidir. Bu sayede varisin hafiflemesi mümkündür.

Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Varisin engellenmesinde en etkili ve kalıcı çözüm varisli damarların çıkarılması olarak bilinmektedir. İyileşmesi uzun sürdüğünden ve zahmetli olduğundan son olarak tercih edilir. Lazerle tedavi yöntemi de variste oldukça tercih edilir. Bu yöntemde bir ışın gönderilir ve varisli damarlar yakılır. Günübirlik yapılan ve hemen sosyal hayata dönülen bir yöntem olduğundan lazerle tedavi daha sık tercih edilir.

Haberin Devamı

Varisin geçmesi ve ağrıların hafiflemesi için günlük yaşamda bisiklet sürmek, koşu ya da yürüyüşler yapmak önemlidir. Uzun süreli bacak bacak üstüne atmamalı ve sürekli oturuyorsanız kan akışı için ara sıra ayağa kalkarak hareket etmelisiniz. Çok dar kıyafetler giymek ve topuklu ayakkabı kullanmak da varise neden olabildiğinden bunlardan kaçınmak gerekir. 

Varis Neden Olur?

Varis şişmanlık, doğum kontrol haplarının kullanılması, hormon tedavileri, yaşlılık, kabızlık ve dar giysiler giymek durumlarında ortaya çıkabilen bir durumdur. Bacaklarda kan akışının olmaması varise neden olduğundan hareketsiz olan kişilerde varis meydana gelebilir. Varis genelde kendini bacaklarda şişlik ve ağrı ile belli eder. Eğer uzun süreli bu şikayetler varsa mutlaka bir doktora görülmek gerekir. 

Belirtileri Nelerdir?

Varis belirtileri genelde herkeste aynıdır fakat şiddetinde farklılıklar olabilir. Varis şikayetleri arasında kaşınma, bacaklarda uyuşukluk ve şişlik, ağrı vardır. Varisi olan kişiler genelde hareketsiz olan ve fazla kilosu bulunan kişilerdir. Eğer risk faktörleri mümkün olduğu kadar ortadan kaldırılırsa varis de iyileşir.

Haberin Devamı