Eta

Eta

Son dakika eta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan eta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını eta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Eta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan eta gelişmeleri de dahil olmak üzere 258 eta haberi bulunmuştur. Tüm eta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri?
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri? Ramazan ayında müslümanların merak ettiği konuların başında tilavet secdesi geliyor. Günahlardan kurtulmak için bir fırsat olarak görülen on bir ayın sultanında herkes Kuran-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya gayret eder. Ancak tilavet secdesi hakkında da araştırmalar sürer. Peki tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi nedir?
25.03.2024 Gündem
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Taha Suresi okumanın fazileti nedir? Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Mekke döneminde inen Taha Suresi 135 ayettir. Adını birinci ayette yer alan harflerden alan Taha Suresinde, Allah’ın peygamberler aracılığıyla insanlara gösterdiği doğru yolun temel gerçeklerine işaret ediliyor. Ramazan ayı ile birlikte pek çok kişi de Taha Suresi faziletlerini, anlamını ve okunuşunu araştırıyor. Peki, Ramazan ayında Taha Suresi okumanın faziletleri ve yararları nelerdir? İşte Taha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
11.05.2023 Sureler
5 Mayıs ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 20233
5 Mayıs ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 20233 Ay, 5 Mayıs Cuma günü Dünya’nın dış gölgesine girerek gölgeli bir ay tutulması yaratarak kararacak, ancak tamamen yok olmayacak. Peki, 5 Mayıs ay tutulması Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 2023 ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Ay tutulması nereden görülecek?
5.05.2023 Astroloji
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri! Tekasür Suresi okumanın yararları ve faziletleri Bakara Suresi Medine döneminde inmiş, Kur’an-ı Kerim’in en uzun sûresidir. Bakara suresi 286 âyettir. Adını, 67-73. âyetlerde yer alan “bakara (sığır)” kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içerir. İşte Bakara Suresi Türkçe Arapça Okunuşu ve Tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Mü'minun Suresi 118 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “elMü’minûn” kelimesinden almıştır. “el-Mü’minûn”, mü’minler demektir. Müşriklere son uyarı niteliğindeki bu sûrede, mü’minlerin zafere ulaşacakları, kötülerin cezaya çarptırılacağı konu edilmektedir. Peki, Mü'minun Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Müminun Suresi neyi anlatıyor? İşte Mü'minun Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
3.05.2023 Sureler
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı”
Bakan Soylu: “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşları yetkilileriyle birlikte toplantıya katıldı. Bakan Soylu, “Diyarbakır Anneleri terör örgütünün partisini seçime sokmadı” şeklinde konuştu.
1.05.2023 Gündem
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu
Ahmet Özal Türkiye İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı oldu 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal Türkiye ittifakı Cumhurbaşkanı adayı oldu. Herkese eşit bir Cumhurbaşkanı olacağını ifade eden Özal, "Türkiye İttifakı beni Cumhurbaşkanı adayı gösterdi. Bana güvenen herkese teşekkür ederim" dedi.
17.03.2023 Gündem
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Ahzab Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Ahzab Suresi okumanın yararları ve faziletleri Ahzab Suresi, din alimleri ve Müslümanlar tarafından tefsir konuların üzerinde çalışma yapılmış konuların başında yer almaktadır. Ahzab suresinin bazı ayetlerinde emanet kavramı ve emanete rivayet gibi birçok konunun detaylı ile yardımcı olmaya çalıştığı görülmektedir. Emanet kavramı oldukça önemi olan, dikkat edilmesi gerekilen kavramların arasında yer almaktadır.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte?
Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte? NASA duyurdu! Tau Herculids meteor yağmuru geliyor. NASA, özel bir astronomik olayın gerçekleşebileceğini duyurdu. Tau Herculids adlı daha önce hiç görülmemiş bir meteor yağmurunun yaşanabileceğini belirten NASA, bu gökyüzü olayının çıplak gözle izlenebileceğini duyurdu. Peki, Tau Herculids meteor yağmuru ne zaman? Kuyruklu yıldız görülecek mi? Halley kuyruklu yıldızı meteor yağmuru hangi tarihte? Halley kuyruklu yıldızı parçaları görülecek mi? İşte detaylar…
29.05.2022 Bilim ve Teknoloji
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek?
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek? NASA 2019 yılının Kasım ayında 6 Mayıs 2022’de Dünya'ya Mısır Piramidi büyüklüğünde bir gök taşı çarpacağını söylemiş, bu göktaşı yağmurunda milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı hatırlayanlar arama motorlarına yönelerek Meteor yağmuru ne zaman 2022, 6 Mayıs meteor yağmuru gerçek mi? sorularına yanıt arıyor. İşte 6 Mayıs meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler…
6.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyorlar
Hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyorlar TEKNOFEST 2022’de yarışacak olan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri hazırladıkları projeyle hem çiftçilere hem de ülke ekonomisine katkı sunmayı hedefliyor.
7.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Soylu: Tayyip Erdoğan olmasaydı Sivas'tan öteye geçemiyordu
Bakan Soylu: Tayyip Erdoğan olmasaydı Sivas'tan öteye geçemiyordu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak Van'ın Edremit ilçesinde Evliya Çelebi Teknik Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda düzenlenen partisinin ‘İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. Soylu, “Kılıçdaroğlu sana söylüyorum. Öyle HDP'nin kalabalıklarıyla gelip de Doğu ve Güneydoğu’da gezmek olmaz, milletle gezmek olur. Tayyip Erdoğan olmasaydı Sivas'tan öteye geçemiyordu. Huzur geldi, kardeşlik geldi, şimdi Türkiye'nin her tarafına rahat rahat gidebiliyor. Adam teşekkür eder. Adam der ki Allah razı olsun AK Parti'den, Tayyip Erdoğan'dan” dedi.
26.03.2022 Siyaset
Amenerrasulü duası nasıl okunur? Amenerrasulü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Amenerrasulü Duası yararları ve faziletleri...
Amenerrasulü duası nasıl okunur? Amenerrasulü duasının Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri... Ramazan ayında Amenerrasulü Duası yararları ve faziletleri... Amenerrasulü duası olarak bilinen dua Kuran'daki Bakara Suresi'nin son 2 ayetidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.s) Miraç gecesi vahyedilen Bakara Suresinin son iki ayeti hadis kaynaklarında da yer alınır. Önemi bir yere sahip olan bu dua yatsı namazının ardından okunur. Peki, Amenerrasulü duası anlamı, fazileti nedir? Amenerrasulü duası nasıl okunu?
1.04.2022 Arşiv
Doğa Koleji'nin yeni sahibi belli oldu
Doğa Koleji'nin yeni sahibi belli oldu Doğa Koleji, vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi’ni bünyesinde barındıran Can Eğitim Grubu’na katıldı.
8.02.2022 Ekonomi
AB’ye seyahatte kritik karar! Ücretli olacak, şartlar belli oldu
AB’ye seyahatte kritik karar! Ücretli olacak, şartlar belli oldu Avrupa Birliği'ne seyahat etmek isteyenleri yakından ilgilendiren son dakika gelişmesi! Ülkeler tek tek açıklandı, şartlar belli oldu. Schengen Bölgesi'ne seyahat etmek isteyenlerin 2022'den itibaren ödeyeceği miktar açıklandı.
16.11.2021 Dünya
Lise öğrencileri "nitinol" projesini tanıttı! Kayıplar önlenecek!
Lise öğrencileri "nitinol" projesini tanıttı! Kayıplar önlenecek! Lise öğrencileri Berfe Nur Biçer ve Dilay Gökçe, nitinol isimli alaşımla araçları kaplayarak trafik kazalarında can ve mal kaybını önleyen projelerini Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te sergiliyor.
26.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Japonya'da Eta varyantı tespit edildi
Japonya'da Eta varyantı tespit edildi Japonya'da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Eta varyantının ilk vakalarının saptandığı bildirildi.
10.09.2021 Sağlık
Delta uyarısı: Nisan vaka  sayılarını görebiliriz
Delta uyarısı: Nisan vaka sayılarını görebiliriz Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman, koronavirüsün Delta varyantının Türkiye'de de etkisini göstermeye başladığına dikkati çekerek, "Aşılarımızı olmaz ve tedbirlere uymazsak kısa sürede vaka artışları ve nisan ayı rakamlarına ulaşmamız kaçınılmaz olur." dedi.
22.07.2021 Sağlık
“Motivasyonumuz çocuklarımız, çocuklarımız yarınımızdır”
“Motivasyonumuz çocuklarımız, çocuklarımız yarınımızdır” İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Merkezini ziyaret ederek yeni yönetim kurulu ile bir araya geldi.
18.05.2021 Eğitim
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı… ABD Başkanı Joe Biden, Ramazan ayının başlaması nedeniyle yazılı bir açıklama yayımladı. Çin'deki Uygurlar, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlar ve tüm dünyadaki Müslüman toplumlar da dahil insan haklarını savunmaya devam edeceğini belirten Biden, "Müslümanlar hala zorbalığın, bağnazlığın ve nefret suçlarının hedefi oluyor. Bunlar kabul edilemez. Bunlar durmalı" dedi ve Kur'an-ı Kerim'den "Allah göklerin ve yerin nurudur" ayetini aktardı. Peki, Nur Suresi’nde kaç tane ayet var? Nur Suresi 35. Ayet ve Nur Suresi okunuşu, anlamı, Arapça ve Türkçe yazılışı…
13.04.2021 Ramazan
CIO ödülleri sahiplerini buldu
CIO ödülleri sahiplerini buldu Kurumlarının teknoloji ve dijitalleşme ile daha çevik bir organizasyona dönüşümüne önderlik eden CIO’lar ödüllendirildi.
2.04.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Eta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki eta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.