Meteor

Meteor

Son dakika meteor haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meteor ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meteor haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meteor

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meteor gelişmeleri de dahil olmak üzere 275 meteor haberi bulunmuştur. Tüm meteor haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Cümlenin Ögeleri: Cümlenin Ögeleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin ögeleri, cümleyi oluşturan her bir unsurun genel adıdır. Cümle içinde ögeleri bulmak soru sorularak gerçekleşir. 8. sınıf Türkçe dersinin temel dil bilgisi konularından olan cümlenin ögeleri aynı zamanda lise geçiş sınavında en çok soru gelen konuların başında gelir.
26.12.2023 Eğitim
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
Atmosfer Nedir, Atmosferin Katmanları Nelerdir? Atmosferin Canlılar İçin Önemi Nedir?
Atmosfer Nedir, Atmosferin Katmanları Nelerdir? Atmosferin Canlılar İçin Önemi Nedir? Her gezegen ve gök cisminin etrafını saran bir yoğun hava tabakası vardır. Bu tabakaya atmosfer adı verilir. Atmosfer sayesinde Dünya'da 4 iklim görülür. Atmosfer toplamda 7 katmandan meydana gelir. En dıştan en içe doğru olacak şekilde katmanlar Egzosfer, İyonosfer, Termosfer, Mezosfer, Ozonosfer, Stratosfer, Troposter şeklinde sıralanır.
14.12.2023 Eğitim
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta?
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta? 12-13 Ağustos meteor yağmuru saat kaçta, Perseid Meteor yağmuru İstanbul’da nereden izlenir? Yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında NASA tarafından “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak kabul edilen Perseid meteor yağmuru Swift-Tuttle adlı bir kuyruklu yıldızın izlediği yörünge nedeniyle ortaya çıkıyor, dünya atmosferine giriş hızı saniyede 59 kilometreyi bulacak meteor yağmuru 2023 saat kaçta olacak, Perseid meteor yağmuru nereden izlenir, meteor yağmuru ne zaman 2023 nerede olacak? Meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Perseid Meteor yağmuru ilie ilgili detaylar…
12.08.2023 Gündem
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Meteor yağmuru başladı
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Meteor yağmuru başladı Yılda 8 kez gerçekleşen meteor (göktaşı) yağmurlarının en görkemlisi olan Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun zamanın 12-13 Ağustos gecesi olduğu açıklandı. Bugün ve yarın en yoğun olarak gözlemlenecek olan meteor yağmurunun Türkiye’nin her yerinde görüleceği belirtildi.
12.08.2023 Yaşam
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur?
Bilim insanlarından iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çılgın proje: Güneş ışınlarını azaltmak için bir gök taşına 'şemsiye' bağlasak nasıl olur? Dünya hızla ısınıyor ve bilim insanları iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak için çeşitli yöntemler geliştiriyor.
10.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmuru ne zaman, meteor yağmuru nereden görülecek? Meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir? 2023 meteor yağmuru saat kaçta?
Perseid meteor yağmuru ne zaman, meteor yağmuru nereden görülecek? Meteor yağmuru Türkiye'de nereden izlenir? 2023 meteor yağmuru saat kaçta? Perseid meteor yağmuru merakla bekleniyor. Her yıl 13 Ağustos'ta gözlemlenen meteor yağmuru sırasında saatte 60-90 meteor düşüşü gözlemlenebilecek. Meteorların dünya atmosferine giriş hızları ise saniyede 59 kilometreyi bulacak. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta? Perseid meteor yağmuru Türkiye’den izlenebilecek mi, nereden görülecek?
9.08.2023 Gündem
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek
Perseid meteor yağmuru başlıyor! Ateş topları gibi görünecek Halk arasında 'yıldız kayması' olarak nitelendirilen, yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurlarının en görkemlisi Perseid meteor yağmuru, 12-13 Ağustos gecesi en yoğun dönemine ulaşacak ve saatte 60- 100 adet arasında görülebilecek. Dünya atmosferine giriş hızları saniyede 59 kilometreyi bulacak meteorlar, ateş toplarını andıran görüntü verecek.
8.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç...
Perseid meteor yağmurları! İstanbul'a gök taşı mı düştü? Sakın şaşırma, Bu daha başlangıç... İstanbul'da 6 Ağustos'un kapanıp 7 Ağustos'a girilen ilk saatlerde birçok insan, ilginç bir gök olayına tanıklık etti. Bir metropol olmanın da getirdiği bir sonuç olarak ışık kirliliğine maruz kalan ve parlak yıldızları görmenin dahi zorlaştığı İstanbul'da tanıklık edilen ışık patlaması anları bazı İstanbulluların kameralarına da yansıdı. Elbette akla gelen ilk soru “Ne oluyor şimdi?” sorusu oldu. Bu soruyu peş peşe birkaç soru daha takip etmekte: Bir gök taşı yağmuruna mı tanıklık ediyoruz? Yoksa bir yerlere bir meteor mu düştü? Korkmamız gerekir mi? Nasıl bu kadar net görebildik? Ve bir daha nasıl görürüz?
7.08.2023 Bilim ve Teknoloji
İstanbul'da gökyüzünde heyecanlandıran görüntü
İstanbul'da gökyüzünde heyecanlandıran görüntü  İstanbul'da gökyüzünde görülen parlak cisim heyecana yol açtı. Meteor izlenimi veren parlak cisim bir süre sonra gözden kayboldu.
7.08.2023 Yaşam
Yıldız kayarken dilek tutulur mu? Yıldız kayarken dilek tutmak günah mı?
Yıldız kayarken dilek tutulur mu? Yıldız kayarken dilek tutmak günah mı? Halk arasında yıldız kayması olarak bilinen meteor yağmuru 2023 yılında 12-13 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek. Ancak yüzyıllardır devam eden bir inanışa göre yıldız kayarken tutulan dilek gerçekleşir. Fakat İslam dininde yıldız kayarken dilek tutmanın yeri var mı sorusu da akıllarda. Peki yıldız kayarken dilek tutulur mu, dinimizde yeri var mı?
3.08.2023 Gündem
Meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?
Meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid meteor yağmuru, Perseus Takımyıldızı'nda gerçekleştiği için ismini buradan almıştır. Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında gözlemlenebilen meteor yağmurlar halk arasında yıldız kayması olarak adlandırılır. Yaklaşık 1 ay boyunca sürecek meteor yağmuru dünyada her yıl 8 kez yaşanmaktadır. Bu doğa olayına şahit olmak isteyen vatandaşlar, ışığın az olduğu yerlerde gözlem yapabilecek. Peki meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Meteor yağmuru Türkiye'den en iyi nerede gözlemlenecek? İşte detayları bilgiler
3.08.2023 Gündem
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...
Dünya’dan ayrılıp kendini uzayda bulan meteor binlerce yıl sonra geri döndü! Bi tur atıp gelmiş...   Her gidişin bir de dönüşü vardır. Bu deyişin meteorlara ithafen söylenmediği kesin olsa da şu an yaşananlara çok uyuyor.
18.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Vivo Y36 incelemesi
Vivo Y36 incelemesi Bir cep telefonundan beklentiniz nedir? Uzun pil ömrü, dayanıklılık, güçlü performans, uygun fiyat…
3.07.2023 Advertorial
İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu: Akşener kazanılamayacağını bildiği halde adaylığı engelleyemedi
İYİ Parti'den istifa eden Ağıralioğlu: Akşener kazanılamayacağını bildiği halde adaylığı engelleyemedi Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını eleştirdikten sonra İYİ Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu, İYİ Parti'ye dönüş şartını "Akşener'in bırakması" olarak açıkladı. Ağıralioğlu, Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığı için defalarca kez "Kazanılamayacak denklem" dediğini de belirtti.
21.06.2023 Gündem
Yavuz Ağıralioğlu: 6'lı masa yanlıştı ve çöktü
Yavuz Ağıralioğlu: 6'lı masa yanlıştı ve çöktü 27. Dönem İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CNN Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Seçim sonuçlarını değerlendiren Ağıralioğlu, "Benim öngörebildiğim bir sonuçtu. Seçmenin beklentileri ve hassasiyetleri kırmızı çizgilerle ilgili hatırlatıcı olduğum bir dünya şey söyledim ama muvaffak olamadım." ifadelerini kullandı. "6'lı masa yanlıştı" diyen Ağıralioğlu, "Masa genel olarak hayata değmez, entelektüel tartışmalara sıkıştı. Millet böyle gördü. Masa ilk defa gerçek gündemle toplandı. Aday kim olsun diye ve çöktü." şeklinde konuştu.
7.06.2023 Gündem
5 Mayıs ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 20233
5 Mayıs ay tutulması saat kaçta? Ay tutulması nereden görülecek, Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 20233 Ay, 5 Mayıs Cuma günü Dünya’nın dış gölgesine girerek gölgeli bir ay tutulması yaratarak kararacak, ancak tamamen yok olmayacak. Peki, 5 Mayıs ay tutulması Türkiye’den görülecek mi? Ay tutulması 2023 ne zaman, saat kaçta gerçekleşecek? Ay tutulması nereden görülecek?
5.05.2023 Astroloji
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu!
Meteor yağmurunda göğe bakma kuyruğu! Astronomi tutkunlarının buluşma noktası olan Antalya Gökyüzü Gözlem Etkinliği tüm hızıyla sürerken meteor yağmuru katılımcılara heyecanlı dakikalar yaşattı. Astronomi meraklıları, etkinlik alanına kurulan teleskopların önünde ‘göğe bakma kuyruğu’ oluşturdu. Etkinlik boyunca 630 saatlik gözlem yapıldı.
21.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmuru böyle izlendi
Perseid meteor yağmuru böyle izlendi Yılda bir gerçekleşen, halk arasında "yıldız kayması" olarak da bilinen Perseid meteor yağmurunda saatte ortalama 50 ila 70 meteor kayması gözlemlenebildi.
13.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Her yıl ağustos ayı başında izlenen Perseid Meteor yağmuru, meteorların en görkemli olanlarından biri. Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek isteyenler gökbilimcilerin verdiği tarihlere odaklandı. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru 2022 nereden izlenir? İşte detaylar…
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Yüzüklerin Efendisi dizisinde geri sayım başladı! Güç Yüzükleri'nden yeni fotoğraflar...
Yüzüklerin Efendisi dizisinde geri sayım başladı! Güç Yüzükleri'nden yeni fotoğraflar... Tolkien'in unutulmaz fantastik romanı Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin dizi versiyonu olan 'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri' orta dünya hayranlarını tarafından heyecanla bekleniyor.
16.07.2022 Kültür Sanat
Tatil için köyüne gitti, tarlada gezerken buldu! Şimdi değer biçilemiyor
Tatil için köyüne gitti, tarlada gezerken buldu! Şimdi değer biçilemiyor Kayseri’de yaşayan bir vatandaş, tatil için gittiği köyünde gezerken tarlada göktaşı buldu. Bir üniversitede görev yapan öğretim görevlisine ulaşan Canpolat, bulduğu cismin Karaelmas cinsi bir meteroid olduğunu öğrendi. Canpolat, "Hacmine göre bayağı ağır. Taşı bulduğumuz için biraz heyecanlıyız” dedi.
21.06.2022 Yaşam
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Gökyüzü meraklıları 2022 Perseid meteor yağmurunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Yılda bir kez gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru yıldız kayması olarak biliniyor. Peki, 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru neden olur? İşte detaylar…
20.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı Köyde inanılmaz olay. Tarla çalışırken buldu. Çankırı'nın Çatalelma köyünde çiftçi 45 yaşındaki Ramazan Şener, buğday ekili tarlasında bulduğu taşın gök taşı (meteor) olduğunu iddia ederek, incelenme yapılmasını istedi.
10.06.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Meteor ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meteor haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.