Göktaşı

Göktaşı

Son dakika göktaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göktaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göktaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göktaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göktaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 293 göktaşı haberi bulunmuştur. Tüm göktaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
2024'ün ilk Ay Tutulması geliyor! Ay Tutulması ne zaman?
2024'ün ilk Ay Tutulması geliyor! Ay Tutulması ne zaman? Bu yıl pek çok ay tutulması yaşanacak. Bu sene içerisinde ay tutulmaları, süper ay ve göktaşı yağmuru şeklinde birçok doğa olayı meydana getirecek. Mart ayında yılın ilk ay tutulması yaşanacak. Peki ilk ay tutulması ne zaman, saat kaçta olacak? İşte detaylar...
6.03.2024 Gündem
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...
Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları... Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur?
Göktaşı Nasıl Anlaşılır? Bir Taşın Göktaşı Olup Olmadığı Nasıl Belli Olur? Atmosfer sonrası sonsuz bir uzay boşluğu başlamaktadır Bu bağlamda gezegenlerin çevresinde boşlukta katı bir nesnenin koparak Dünya'ya düşmektedir. Göktaşı diğer bir ismi ise Meteorit olarak ifade edilmektedir.
29.01.2024 Gündem
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
7. Sınıf Güneş Sistemi Ve Ötesi: Güneş Sistemi Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Dünya ile beraber birçok farklı gezegen güneşin etrafında döner. Güneş çok güçlü bir yer çekimine sahiptir ve böylece gezegenleri etrafında döndürür. Aynı zamanda dünyanın ısı kaynağı olarak da öne çıkar. Bu sebepten dolayı ve dünyanın şekli ile dönüşüne bağlı olarak mevsimler ortaya çıkar.
26.12.2023 Eğitim
Stratosfer Nedir, Ne İşe Yarar? Stratosferin Özellikleri Nelerdir?
Stratosfer Nedir, Ne İşe Yarar? Stratosferin Özellikleri Nelerdir? Üzerinde yaşadığımız Dünya farklı katmanlardan oluşmaktadır. Bu katmanları tanımak dünyamızı tanımamıza oldukça yardımcı olmaktadır. Dünyamızı oluşturan önemli katmanlardan birisi de stratosferdir. Stratosfer, troposferin üzerinde ve mezosferin altında yer alır.
21.12.2023 Eğitim
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı!
Gök taşının yüzeyinden bir kaya bulutu fırladı! Eylül 2022’de NASA bir uzay aracını kasıtlı olarak Dimorphos asteroitine çarptırarak rotasından saptırdı. NASA’nın amacı, bir gök taşının gezegenimize doğru yönelmesi durumunda bu stratejinin Dünya’yı korumak için kullanılıp kullanılamayacağını değerlendirmekti.
14.08.2023 Bilim ve Teknoloji
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta?
12 Ağustos meteor yağmuru || Meteor yağmuru nerelerden görülecek 2023, Perseid meteor yağmuru İstanbul nereden izlenir? Meteor yağmuru ne zaman 2023, saat kaçta? 12-13 Ağustos meteor yağmuru saat kaçta, Perseid Meteor yağmuru İstanbul’da nereden izlenir? Yılda 8 kez gerçekleşen meteor yağmurları arasında NASA tarafından “yılın en iyi meteor yağmuru” olarak kabul edilen Perseid meteor yağmuru Swift-Tuttle adlı bir kuyruklu yıldızın izlediği yörünge nedeniyle ortaya çıkıyor, dünya atmosferine giriş hızı saniyede 59 kilometreyi bulacak meteor yağmuru 2023 saat kaçta olacak, Perseid meteor yağmuru nereden izlenir, meteor yağmuru ne zaman 2023 nerede olacak? Meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Perseid Meteor yağmuru ilie ilgili detaylar…
12.08.2023 Gündem
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Meteor yağmuru başladı
Bugün ve yarın Türkiye’de de görülecek: Meteor yağmuru başladı Yılda 8 kez gerçekleşen meteor (göktaşı) yağmurlarının en görkemlisi olan Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek için en uygun zamanın 12-13 Ağustos gecesi olduğu açıklandı. Bugün ve yarın en yoğun olarak gözlemlenecek olan meteor yağmurunun Türkiye’nin her yerinde görüleceği belirtildi.
12.08.2023 Yaşam
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor
Perseid göktaşı yağmuru yarın başlıyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Fen Fakültesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü DOSAP Araştırmacısı Dr. Cenk Kayhan, 12-13 Ağustos’ta gerçekleşecek olan Perseid göktaşı yağmurunun Türkiye’nin her yerinden gözlemlenebileceğini söyleyerek, “Bu yıl yeni ay etkisi dolayısıyla daha net gözlemlenebilecek” dedi.
11.08.2023 Yaşam
Meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi?
Meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Perseid meteor yağmuru Türkiye'den görülecek mi? Perseid meteor yağmuru, Perseus Takımyıldızı'nda gerçekleştiği için ismini buradan almıştır. Her yıl Temmuz ve Ağustos aylarında gözlemlenebilen meteor yağmurlar halk arasında yıldız kayması olarak adlandırılır. Yaklaşık 1 ay boyunca sürecek meteor yağmuru dünyada her yıl 8 kez yaşanmaktadır. Bu doğa olayına şahit olmak isteyen vatandaşlar, ışığın az olduğu yerlerde gözlem yapabilecek. Peki meteor yağmuru Ağustos'un kaçında? Meteor yağmuru Türkiye'den en iyi nerede gözlemlenecek? İşte detayları bilgiler
3.08.2023 Gündem
Bulduğu taş milyoner yapmasa da milyoner olarak anılmasını sağladı
Bulduğu taş milyoner yapmasa da milyoner olarak anılmasını sağladı Tokat'ta bir vatandaş tarlasında bulduğu taşı göktaşı olabileceği ihtimaline karşı analize gönderdi, komşuları ise ona "artık milyonersin" diyor.
12.06.2023 Yaşam
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor'
Orman fakültesinden yangın uyarısı: 'Sıkıntılı dönemler bizi bekliyor' Ege Bölgesi'nin tek orman fakültesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Orman Fakültesinde görevli Öğretim Üyesi Dr. İsmail Baysal, "Sıcaklıklardaki yükselişler ve bağıl nem değerlerindeki düşüşler, yangınların adedi ve alansal olarak büyüklükleri üzerinde önemli ölçüde etkilidir. Uzun süreli ortalama sıcaklıkları göz önüne aldığımızda bu sene ve önümüzdeki senelerde sıcaklıklardaki artışa bağlı olarak sıkıntılı dönemler bizi beklemekte. Sıcaklıkların artması ve tek yıllık otsu bitkilerin kuruması da yangınların başlangıcı ve gelişimi için oldukça elverişli bir zemin hazırlıyor" dedi.
19.05.2023 Gündem
Evin damını delerek içeri düşen cismin, 4,5 milyar yıllık bir göktaşı olduğu doğrulandı
Evin damını delerek içeri düşen cismin, 4,5 milyar yıllık bir göktaşı olduğu doğrulandı ABD’de 9 Mayıs’ta bir evin damını delerek içeri düşen yaklaşık 1 kiloluk cismin, 4,5 milyar yaşındaki bir göktaşı olduğu açıklandı.
13.05.2023 Gündem
Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Her yıl ağustos ayı başında izlenen Perseid Meteor yağmuru, meteorların en görkemli olanlarından biri. Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun en yoğun olanlarından Perseid meteor yağmurunu gözlemlemek isteyenler gökbilimcilerin verdiği tarihlere odaklandı. Peki, Perseid meteor yağmuru ne zaman? Perseid Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru 2022 nereden izlenir? İşte detaylar…
11.08.2022 Bilim ve Teknoloji
Tatil için köyüne gitti, tarlada gezerken buldu! Şimdi değer biçilemiyor
Tatil için köyüne gitti, tarlada gezerken buldu! Şimdi değer biçilemiyor Kayseri’de yaşayan bir vatandaş, tatil için gittiği köyünde gezerken tarlada göktaşı buldu. Bir üniversitede görev yapan öğretim görevlisine ulaşan Canpolat, bulduğu cismin Karaelmas cinsi bir meteroid olduğunu öğrendi. Canpolat, "Hacmine göre bayağı ağır. Taşı bulduğumuz için biraz heyecanlıyız” dedi.
21.06.2022 Yaşam
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi?
2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Gökyüzü meraklıları 2022 Perseid meteor yağmurunun ne zaman gerçekleşeceğini merak ediyor. Yılda bir kez gerçekleşecek Perseid meteor yağmuru yıldız kayması olarak biliniyor. Peki, 2022 Perseid meteor yağmuru ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenebilecek mi? Perseid meteor yağmuru neden olur? İşte detaylar…
20.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı
Tarlada çalışırken buldu! İnternette araştırınca gözlerine inanamadı Köyde inanılmaz olay. Tarla çalışırken buldu. Çankırı'nın Çatalelma köyünde çiftçi 45 yaşındaki Ramazan Şener, buğday ekili tarlasında bulduğu taşın gök taşı (meteor) olduğunu iddia ederek, incelenme yapılmasını istedi.
10.06.2022 Yaşam
Selçuk Bayraktar, MİG-29 AKINCI ile uçtu
Selçuk Bayraktar, MİG-29 AKINCI ile uçtu TEKNOFEST Azerbaycan'a katılmak için Bakü'ye giden T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan Hava Kuvvetleri'ne ait Rus yapımı savaş uçağı MiG-29 ile uçtu. Bayraktar'ın uçtuğu MiG-29, Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA ile kol uçuşu gerçekleştirdi.
25.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi
Dev göktaşı hızla Dünya'ya yaklaşıyor! NASA tarih verdi NASA, dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurdu.
24.05.2022 Dünya
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması!
Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? NASA’dan astroid açıklaması! Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) duyurdu! Burj Khalifa'nın iki katı büyüklüğündeki göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı. NASA, devasa göktaşının dünyaya yaklaşacağı tarihi açıkladı. Peki, Göktaşı dünyaya çarpacak mı? Göktaşı ne zaman dünyadan geçecek? 7335 (1989 JA) adlı asteroit dünyaya çarpacak mı? İşte detaylar…
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı
NASA tarih vererek duyurdu! Devasa göktaşı Dünya'ya doğru yola çıktı Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa'yı ikiye katlayan devasa bir asteroidin Dünya'ya doğru yola çıktığını duyurarak, gezenimize yaklaşacağı tarihi açıkladı. 1,8 km'lik bir çapa sahip olan 7335 (1989 JA) adlı uzay kayası, NASA tarafından "potansiyel tehlikeli' olarak sınıflandırdı.
24.05.2022 Bilim ve Teknoloji
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek?
6 Mayıs meteor yağmuru! Meteor yağmuru nedir, nasıl oluşur, ne zaman 2022? Meteor yağmuru 6 Mayıs’ta nereye düşecek? NASA 2019 yılının Kasım ayında 6 Mayıs 2022’de Dünya'ya Mısır Piramidi büyüklüğünde bir gök taşı çarpacağını söylemiş, bu göktaşı yağmurunda milyonlarca insanın hayatını kaybedebileceğini ifade etmişti. Söz konusu açıklamayı hatırlayanlar arama motorlarına yönelerek Meteor yağmuru ne zaman 2022, 6 Mayıs meteor yağmuru gerçek mi? sorularına yanıt arıyor. İşte 6 Mayıs meteor yağmuru ile ilgili merak edilenler…
6.05.2022 Bilim ve Teknoloji
İstanbul’a meteor mu düştü? Yeşil ışık saçan göktaşı nereye düştü, meteor düşmesi nedir?
İstanbul’a meteor mu düştü? Yeşil ışık saçan göktaşı nereye düştü, meteor düşmesi nedir? Meteor düştü mü, göktaşı nereye düştür? İstanbul'a meteor düştüğü iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu. İzmir, Bursa, Çanakkale ve Balıkesir'de görüntülendiği söylenen meteorun gerçekliği arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. Peki, İstanbul’a göktaşı mı düştü, meteor nereye düştü? İstanbul'a meteor mu düştü? Görülen yeşil ışık nedir?
1.02.2022 Gündem
İstanbul üzerinde görülen göktaşı, kameraya yansıdı
İstanbul üzerinde görülen göktaşı, kameraya yansıdı İstanbul’da semalarında gece saatlerinde yeşil ışık huzmesi gören vatandaşlar, şaşkınlığını gizleyemedi. Işık huzmesinin göktaşı olduğu anlaşıldı. O anlar bir araç kamerasına da yansıdı. Görüntülerde gökyüzünden hızla inen yeşil bir ışık göze çarpıyor.
1.02.2022 Gündem
Meteor nedir, meteor düşmesi sonucu ne olur? Göktaşı neden düşer, düşerken neden alev alır?
Meteor nedir, meteor düşmesi sonucu ne olur? Göktaşı neden düşer, düşerken neden alev alır? İstanbul'a göktaşı düştü iddialarının ardından vatandaşlar meteor hakkında yaptıkları aramaları çoğalttı. Sosyal medyada en çok konuşulan konu olan meteor düşmesi sonrası meteor düşmesi nedir, göktaşı düşerken neden alev alınır? sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Meteor nedir, neden düşer?
1.02.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Göktaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göktaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.