Gazete Vatan Logo

Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...

Meteor taşı halk arasında göktaşı olarak da bilinmektedir. İnsanlar eski çağlardan beri meteor taşlarının iyileştirici enerjilerinden yararlanmaktadır.

Meteor Taşı Özellikleri Nelerdir? Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...

Meteoritler, uzaydan Dünya'ya düşen kaya veya metal parçalarıdır. Çok nadirdirler, ancak birçok insan olağandışı kayalar veya metal parçaları bulduğunda bunları meteor taşı ile karıştırır. Meteor taşları onları diğer kayalardan ayırmaya yardımcı olan çeşitli özelliklere sahiptir. Bu özellikler şunlardır:

Yoğunluk: Meteor taşları yoğun mineraller ve metalik demir bakımından zengindir. Bu nedenle meteor taşlarının ağırlığı boyutlarına göre fazladır.

Manyetik: Meteor taşlarının birçoğunun güçlü bir çekim enerjisi vardır ve metalik demir içeriğine sahiptirler. Bu nedenle meteor taşı genelde mıknatısa yapışmaktadır.

Füzyon kabuğu: Üzerinde taş bulunan meteor taşları atmosferden geçerken erirler bu neden kabukları incedir.

Olağandışı şekil: Meteor taşı nikel-demirden meydana gelir. Bu nedenle nadiren yuvarlak şekilde bulunur. Meteor taşlarının şekli daha çok yüzeylerinde parmak izi şeklinde bulunan çukurlardan oluşur.

Genellikle diğer taşlarda bulunan ve meteor taşında bulunmayan özelikler ise şunlardır:

Haberin Devamı

Açık renkli kristaller: Kuvars, yer kabuğunda yaygın olarak bulunan açık renkli bir kristaldir, ancak güneş sistemindeki diğer cisimlerde bulunmaz.

Kabarcıklar: Dünya üzerindeki volkanik kayaların içinde genellikle kabarcıklar veya veziküller bulunur, ancak meteor taşlarında yoktur.

Çizgi: Manyetit veya hematit demir mineralleri içeren siyah veya kırmızı bir çizgi bırakan yoğun kayaların hiçbiri tipik olarak meteor taşlarında bulunmaz.

Meteor Taşı Hakkında Gerçekler…

Dünya üzerinde göktaşının en yoğun olarak bulunduğu yer Antarktika kıtasıdır. Buzullar üzerindeki meteor taşları o kadar belirgindir ki çıplak gözle bile görülebilir.

NASA tarafından yapılan araştırmalara göre meteor taşları genellikle AY ve Mars’tan dünyamıza düşmektedir.

Dünyada yasa dışı meteor taşı satışının yapıldığı tek yer Güney Afrika’dır.

1992 yılında Amerika’nın New York eyaletinde bagaja düşen kocaman bir meteor taşı tespit edildi.

Meteor Taşının En Bilinen Faydaları...

Meteor taşı oldukça değerli ve güçlü bir enerjiye sahiptir. Bu nedenle meteor taşının iyileştirici gücünden kanser gibi ağır hastalıkların tedavisinde yararlanılmaktadır. Meteor taşının en bilinen faydaları şunlardır

Haberin Devamı

İçeriğinde bulunan iridyum bileşeninin kanserli hücreler üzerinde iyileştirici etkisi olduğu araştırmalara kanıtlanmıştır.

Kişiye enerji verir ve bedendeki elektriği dengeler.

Kalbin güçlenmesine ve korunmasına yardımcı olur.

Bağımlılık tedavisinde etkilidir.

Uykuyu düzenini sağlamaya yardımcı olur.

Çakraların dengelenmesini sağlar.

Kişiye dinginlik verir ve iç huzurunun yerine gelmesini sağlar.

Ruhsal açıdan gelişime oldukça katkısı vardır.

Eklem ağrılarının giderilmesinde etkilidir.