Ergenlik

Ergenlik

Son dakika ergenlik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ergenlik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ergenlik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ergenlik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ergenlik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.157 ergenlik haberi bulunmuştur. Tüm ergenlik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter?
Yarım gün oruç saat kaça kadar? Tekne orucu ne zaman başlar, ne zaman biter? Ramazan ayında büyüklerini taklit eden, oruç tutmak için can atan çocuklar için tekne orucu vardır. Buna yarım gün oruç da denir. Sahur heyecanın ve iftar bereketini yaşamak isteyen çocuklar, büyükler gibi oruç tutmak isteyince geleneğimizde böyle bir sonuç ortaya çıkmıştır. Ancak tam irade sahibi olmadıkları için de onlara yarım gün oruç (tekne orucu) tavsiye edilmiştir. Peki yarım gün oruç saat kaça kadar?
11.03.2024 Gündem
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor
AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum CNN Türk'te: Herkes 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir' diyor AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, CNN Türk yayınında Ahmet Hakan ve Fulya Öztürk’ün sorularını yanıtladı. Kurum, "Aylardır ziyaretlerimizi yapıyoruz. İstanbullular büyükşehirden neler bekliyor? Onları dinliyoruz. Gittiğimiz her yerde büyük bir sevgiyle coşkuyla karşılanıyoruz. Herkes şunu söylüyor 'İstanbul'da değişim vakti gelmiştir'" dedi.
26.01.2024 Gündem
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
'Bir Derdim Var' bugün başlıyor!
'Bir Derdim Var' bugün başlıyor! Kanal D’nin; Birce Akalay ve Mert Fırat’ın başrolünü paylaştığı, AyNA Yapım imzalı merakla beklenen dizisi ‘Bir Derdim Var’, bu akşam saat 20.00'de izleyiciyle buluşuyor. Dizinin oyuncuları, ilk bölüm öncesi projeyle ilgili duygularını dile getirdi.
9.11.2023 Televizyon
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor
Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı! Kız çocuklarında erken ergenliğe neden oluyor Uzman isim endokrin bozuculara karşı uyardı. Son yıllarda kız çocukları arasında erken ergenliğin daha sık görüldüğünü söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Elif Sağsak, maruz kaldığımız endokrin bozucuların giderek artmasının bu durumun nedenlerinden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Sağsak, endokrin bozucuların nerelerde bulunduğu ve maruziyeti azaltmak için neler yapılması gerektiği konusunda önemli uyarılarda bulundu.
11.10.2023 Sağlık
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var!
Okul çağındaki çocuklarda büyük tehlike! 10 çocuktan 1’inde işitme kaybı var! İşitme kaybı, doğuştan gelen bir rahatsızlık olup en sık görülen problemlerden biridir. Her bin canlı doğumdan 1 ila 3’ü sağırlık derecesinde, binde 30 ila 60’ı da değişik şiddetlerde işitme kaybı ile doğar. Okul dönemi, ergenlik, yetişkinlik ve yaşlılık dönemleri de hesaba katıldığında toplumdaki işitme kaybı oranı %50’leri geçiyor. Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt çocuklarda görülen işitme kaybı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunuyor.
2.10.2023 Sağlık
Bir Derdim Var nerede çekiliyor? Bir Derdim Var dizisi hangi diziden uyarlama mı?
Bir Derdim Var nerede çekiliyor? Bir Derdim Var dizisi hangi diziden uyarlama mı? Bir Derdim Var dizisi nerede çekiliyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kanal D'de yayın hayatına başlayacak olan Bir Derdim Var dizisinin başrollerinde Birce Akalay ve Mert Fırat yer alıyor. Ergenlik sorunlarının işleneceği dizinin konusu ve oyuncuları da şimdiden merak konusu oldu. Peki Bir Derdim Var hangi il, ilçede çekiliyor? İşte detaylar...
1.10.2023 Televizyon
Kuzenini ve nişanlısını öldürdüğü iddia edildi! Katil zanlısını idama iten ise en yakını çıktı
Kuzenini ve nişanlısını öldürdüğü iddia edildi! Katil zanlısını idama iten ise en yakını çıktı ABD’li Ivan Cantu'nun hikayesi, başta ülkesi olmak üzere tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Kendi kuzenini öldüren Cantu’nun işlediği bu cinayet ve hukuki dönemeçlerle dolu etkileyici hikaye, popüler bir suç podcastinin konusu oldu. Yakın zamanda Cantu'nun kaderini tamamen mühürleyebilecek önemli bir gelişme yaşandı.
24.08.2023 Dünya
Saçkıran nedir? Sarımsak ile ilgili doğru bilinen gerçek ortaya çıktı
Saçkıran nedir? Sarımsak ile ilgili doğru bilinen gerçek ortaya çıktı İnsanların korkulu rüyalarından biri olan hastalık da 'Saçkıran.' Tıp dilinde alopesi areata olarak adlandırılan saç kıran sadece saçta değil kirpiklerde, sakallarda ve kaşlarda da görülüyor.Peki Saçkıran'ın belirtileri nelerdir? 'tanısı nasıl konuluyor?, 'risk fakörleri nelerdir?' 'tekrarlar mı?' Çoğu kişi bu sorulara yanıt arıyor. Uzman isimlerden saçkıran ile ilgili birçok detayı öğrendik.
29.07.2023 Sağlık
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı"
Çocuklar için oyun tehlikesi! "Bakanlık olaya el atmalı" Dünyanın en çok oynanan oyunları arasında yer alan Roblox, özellikle çocuklar tarafından tercih ediliyor. Oyunla ilgili kurgulanan ve milyonlarca kullanıcısı olan kanallardan paylaşılan videolar, özellikle çocuklar tarafından takip ediliyor. Uzmanlar ise oyunların çocuklar üzerine dikkat çekerek bakanlıkların düzenleme getirmesini savundu.
14.07.2023 Gündem
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir
Google’ın yeni kararı kumar bağımlılığında artışa neden olabilir Geçtiğimiz günlerde kumar uygulamalılarına Türkiye’de artık izin verileceğini duyuran Google’ın bu yeni kararının kumar bağımlılığını arttırabileceğini aktaran Psikiyatrist Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu, “Bu kumar oyunlarının elimizdeki cep telefonlarında serbest hale gelmesi ile gençlerimiz, evlatlarımız ve vatandaşlarımız bunun pençesine düşecektir. Kumar bağımlılığı kaçınılmaz bir şekilde artar ve tedavisi diğer bağımlılıktan daha zordur” diyerek uyarılarda bulundu.
16.06.2023 Yaşam
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor
Adet sancısını vitamin ve mineral eksikliği etkiliyor Kadınların yüzde 90’ının yaşamı boyunca en az bir kez karşılaştığı ve bazen 2-3 gün kadar süren adet ağrıları hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Cihan Deniz Keleş, gündelik hayatı sekteye uğratabilen bu ağrılara karşı egzersiz, sıcak su uygulaması ve yeterli uyku tavsiyesinde bulundu.
2.06.2023 Sağlık
Kadın seri katilinin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Son sözleri şaşırttı...
Kadın seri katilinin cinayetleri ülkeyi dehşete düşürdü! Son sözleri şaşırttı... Peş peşe işlediği cinayetlerle korku salmış ve ülkenin ilk kadın seri katili olmuştu. 1800'lerde Hindistan'ın Kolkata şehrini terörize eden bir kadın vardı. Troilokya, partneriyle birilikte birçok kadını ve erkeği dolandırmış, ancak bu suçlar zamanla yerini vahşi cinayetlere bırakmıştı.
19.05.2023 Dünya
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti...
Dünya tarihinin en korkunç seri katili! 10 yılda 52 kişiyi katletti motivasyonu şok etti... Ülkeyi dehşete düşüren olay 1982 yılında başlamış ve peş peşe işlenen cinayetler halkı korku ve dehşete düşürmüştü. Cinayet sayısı ve kurbanlarına yaptıklarından dolayı “Tarihin en korkunç seri katili” lakabını alan Andrei Chikatilo ismi aradan geçen yıllara rağmen halen ülkede korku ile anılıyor. İşlediği korkunç cinayetlerin detayları ortaya çıkan Chikatilo’nun vahşetleri işlemedeki motivasyonu ise duyanları şoke etti.
18.04.2023 Dünya
Yıldız De Bana’nın usta ismi Zafer Algöz’den çok özel açıklamalar!
Yıldız De Bana’nın usta ismi Zafer Algöz’den çok özel açıklamalar! Kanal D'nin, oyunculuk sektörüne yeni yüzler ve yetenekler kazandıracak olan yarışma programı Yıldız De Bana her cuma akşamı canlı yayınla ekrana geliyor.
4.04.2023 Televizyon
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Kaza orucu nedir, ne zaman tutulur? Kaza oruçları kaç gündür?
Kaza orucu nedir, ne zaman tutulur? Kaza oruçları kaç gündür? Oruç kelimesi yeme ve içmenin yanı sıra bazı hallerden de uzak durulması gerektiğidir. Müslümanlar Ramazan ayı boyunca niyet ettikleri orucu 30 gün süre ile tutmaktadır. Bazı durumlarda oruç tutamayan kişiler daha sonra kaza orucu tutarak borçlarını ödemektedir. İslam dininin farz kıldığı Ramazan orucu 30 gün boyunca tutulmaktadır. Orucun oldukça geniş bir anlamı bulunmaktadır. Orucunu hakkı ile tutmak ve eda etmek isteyen kişiler yeme içmenin dışında uyulması gereken kurallara da uymaktadır. Ramazan orucu kazası da tüm Müslümanların merak ettiği konulardandır.
13.03.2023 Ramazan Haberleri
Onlyfans nedir? Onlyfans nasıl kullanılır? Aylık abonelik ücretleri ne kadar?
Onlyfans nedir? Onlyfans nasıl kullanılır? Aylık abonelik ücretleri ne kadar? Son dönemin en popüler platformlarından olan Onlyfans hakkında araştırmalar devam ediyor. İngiltere menşeli Onlyfans sitesi, kullanıcılara internet üzerinden ürettikleri içerikleri ücret karşılığında sergileyebilmesine olanak tanır. Artan ilgi sebebiyle de birçok kişi, "Onlyfans nedir, Onlyfans nasıl kullanılır?" sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar...
3.02.2023 Gündem
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı
Eşine 'Sen kadın değilsin, eşcinselsin' dedi! Gerçek hastanede ortaya çıktı Genç kadının hayatı kabusa döndü. Ergenlik döneminde regl görmeyince hastaneye gitti, doktorlar 'sağlıklısın dedi. Sonra evlenen genç kadın sadece 8 ay evli kalabildi. Eşinin "Sen kadın değilsin; erkeksin, eş cinselsin, beni kandırdın" diyerek boşanma davası açtı, gerçek hastanede ortaya çıktı. İşte haberin detayları...
3.02.2023 Yaşam
Tuğçe Tayfur önce müziği sonra da nişanlısını bıraktı!
Tuğçe Tayfur önce müziği sonra da nişanlısını bıraktı! Ferdi Tayfur ve Necla Nazır'ın kızı Tuğçe Tayfur, özel hayatıyla sık sık gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takipçilerine müziği bıraktığını duyurmuştu."Maneviyatım ağır basıyor" diyen Tayfur sosyal medya fotoğraflarının da çoğunu sildi. Tuğçe Tayfur'dan sürpriz bir hamle daha geldi. Bir süredir birlikte olduğu nişanlısı Burak Kalfa ile yollarını ayırdı.
8.01.2023 Magazin
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü
Küçük kız 61 yıl önce ortadan kayboldu! 'Ted Bundy' detayı dehşete düşürdü ABD'de sabahın erken saatlerinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan ve bir daha haber alınamayan küçük kız ile ilgili Ted Bundy detayı duyanları şoke etti. ABD ve dünya tarihinin en çok tanınan seri katillerinden biri olan Bundy'nin kurbanı ile ilgili söyledikleri kan dondurdu.
1.01.2023 Dünya
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın
Avatar uygulaması çılgınlığı sürüyor! Uzmanlar uyardı sakın bunu yapmayın Sosyal medyada yeni bir akım daha başladı. Yüklediğiniz selfieleri avatarlara dönüştüren uygulama Lensa, son haftalarda sosyal medyada yeni bir trend haline geldi. Yapay zeka fotoğraf uygulaması Lensa AI'ı kısa sürede milyonlarca kişi telefonuna indirdi. Peki bu yapay zeka uygulamaları ne kadar güvenli? Paylaşım rekoru kıran uygulamada kişisel bilgileriniz sızabilir mi? Tehlike çanları çalıyor mu? İşte detaylar...
22.12.2022 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Ergenlik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ergenlik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.