En Son Emekli Haberleri

En Son Emekli Haberleri

Son dakika en son emekli haberleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan en son emekli haberleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını en son emekli haberleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

En Son Emekli Haberleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan en son emekli haberleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 151 en son emekli haberleri haberi bulunmuştur. Tüm en son emekli haberleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Emeklilere güzel haber! 5'li kazanç...
Emeklilere güzel haber! 5'li kazanç... Çalışan herkes nasıl ve ne zaman emekli olurum? diye merak ediyor. Emekli olan milyonlarca kişi ise emekli maaşına ne kadar zam yapılacağı ve 2020 yılı içerisinde emeklilerin eline kadar para geçeceğini merak ediyor. İşte en çok merek edilen soruların yanıtı...
17.12.2019 Emekli
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor…
Emeklilikte 18 yaş hesabı! Herkesi çok yakından ilgilendiriyor… Emekli olmayı hayal eden herkesi çok yakından ilgilendiren çok önemli emeklilik hesabı. Erken emeklilik hayali kuranlar ''18 yaş öncesi sigorta geçerli mi? 18 yaş öncesi emekliliğe sayılır mı? sorularını sık sık dile getiriyorlar. Peki, 18 yaş öncesi sigortalılığa eklenir mi? 18 yaşın altındaki çalışmalar, kişilerin SSK kapsamındaki sigortalılıkları hesaplanırken prim ödeme gün sayısına eklenir. Sigortalılık süresini belirleyen “ilk defa sigortalı olunan tarih” 18 yaşının doldurulduğu tarih olarak kabul edilecektir. 18 yaş öncesi sigortalılık konusunu yazarımız Mert Nayır yazdı.
15.11.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Malulen emekli olmak için...
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Malulen emekli olmak için... Bütün çalışanlar ne zaman emekli olacağını merak ediyor. Emeklilik zamanı işe giriş tarihi, prim ödemeleri ve yaşa göre değişiyor. Malulen emeklilik şartlarını ise pek çok kişi bilmiyor. Malulen emekli olabilmek için 10 yıl sigortalı olmak gerekiyor. Ayrıca en az da 5 yıl prim ödenmesi gerekli.
8.10.2019 Emekli
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi!
Emekli olamayana SGK'dan prim iadesi! Emeklilik yaşını dolduran ancak yeterli prim günü bulunmadığı için emekli olamayanlar SGK’dan primlerinin iadesini isteyebilir, böylece SGK'dan toplu olarak ödeme alabilirler.
13.03.2019 Ekonomi
Emekliye müjde! Bugün hesaplara yatıyor
Emekliye müjde! Bugün hesaplara yatıyor Emeklilere yapılan ocakta yapılan zammın ardından, ek ödeme dahil maaşı bin liranın altında olan 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına yeni artış devreye girdi. Emeklilere en az ödeme bin liraya çıktı. Zamlı maaşlar bugünden itibaren hesaplara yatmaya başlıyor.
18.02.2019 Ekonomi
Emekliye güzel haber! Devam edecek
Emekliye güzel haber! Devam edecek Ocak zammı ile birlikte emeklilerin maaşı en az 104 lira artmış oldu. 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise en düşük maaş 168 lira artışla bin 818 lirayı buldu. Emekli maaşlarına yapılan zamlar devam edecek. Malulen emekliye ayrılanlar ile 3 bin 600 günle kısmi emekli olanlara Ocak zammının ardından Şubat'ta bir artış daha olacak.
1.02.2019 Ekonomi
Emekliye çifte zam müjdesi! Maaş tablosu değişti, kuruşu kuruşuna hesaplandı: İşte refah payı dahil yeni kök maaş tablosu
Emekliye çifte zam müjdesi! Maaş tablosu değişti, kuruşu kuruşuna hesaplandı: İşte refah payı dahil yeni kök maaş tablosu Emekliye ek zam ve en düşük emekli aylığı ile ilgili son dakika gelişmesi! Emekli kök maaş zammı yüzde 5 refah payı ile yeniden yükselecek. SSK, Bağ-Kur en düşük emekli maaşı da Ocak-Haziran dönemi için 10 bin TL olarak belirlendi. Başkan Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası emekliye refah payı açıklamasını yaptı. İşte 4A, 4B, 4C ek zam ve ek ödeme ile kuruşu kuruşuna emekli kök maaş tabloları...
17.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli maaşlarına büyük zam! Yeni oran verildi, en düşük emekli aylığı belli oldu
Emekli maaşlarına büyük zam! Yeni oran verildi, en düşük emekli aylığı belli oldu Emekli maaş zammı 2024 son dakika haberleri milyonların gündemindeki yerini koruyor. Zamlı aylıklar için geri sayım sürüyor. Aralık sonu yaklaşırken Emekli Sandığı, SSK ve Bağkur emekli maaşı hesaplama işlemleri hız kazandı. Son enflasyona göre emekli zam oranı yüzde 33,66 oldu. Net rakamlar Aralık ayı enflasyon oranı ile ortaya çıkacak. Peki en düşük emekli maaşı kaç lira olacak?
25.12.2023 Çalışma Hayatı
Emekliye dev zam! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emeklileri kapsıyor, oranlar belli oldu
Emekliye dev zam! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emeklileri kapsıyor, oranlar belli oldu Emekli zammı 2024 yılı için hesaplanmaya başladı. Emekli maaşı SSK ve Bağkur hesapları Ocak zammı ile netleşecek. 6 aylık enflasyon oranı ile şekillenen emekli zammı için 4 aylık oran belli olurken geriye sadece 2 veri kaldı. Enflasyon zammı ile hesaplanan maaş tahminleri de gündemdeki yerini aldı. Emekli zammı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emeklileri kapsıyor. İşte ocak zammı ile ilgili detaylar...
24.11.2023 Emekli
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş”
Kabus kliniğinden yaşananlar şok etti: “Kızıma ‘Anne-babandan kurtulacağız, az kaldı’ diyormuş” Türkiye geçen hafta psikiyatr Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu hakkındaki iddialarla sarsıldı. Haberlere göre Zoroğlu çocuklara hafıza kaybına da neden olan bir ilaç veriyor ve cinsel tacize uğradıkları yönünde telkinde bulunuyordu. Zoroğlu’na danışan üç aileye ulaştık, medyada çıkanlarla ilgili yorumlarını ve bu süreçte yaşadıklarını iddia ettikleri ‘inanılmaz’ olayları dinledik.
24.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan memur ve emekli maaşı açıklaması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni kapsayan Körfez turunu tamamladı. Özellikle ekonomi alanında yeni iş birliği anlaşmaları yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez turu dönüşünde gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.
21.07.2023 Gündem
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz
Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 14 Mayıs mesajı: Gereken cevabı siz vereceksiniz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, yaptığı konuşmada mitinge 1 milyon 700 bin kişinin katıldığını duyurdu. 14 Mayıs seçimlerine yönelik dünyaya mesajlar veren Erdoğan, "Avrupa'nın dergileri şimdi burayı izliyor, 'acaba Atatürk havalimanında ne oluyor?' diye soruyor. Buradan cevabı siz vereceksiniz" ifadelerini kullandı. Asgari ücret ve kamu işçilerinin zammı ile ilgili konuşan Erdoğan, "Asgari ücreti gözden geçireceğiz. Kamu işçileri için zammını da salı günü açıklayacağız" dedi.
7.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bayramın ilk günü yeni bir müjdeyi paylaşacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap Anahtar Teslimi ile 2. ve 3. Etaplarda Kentsel Dönüşüm Başlangıç Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi Açılış Töreni’ne katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "İFM yerli ve yabancı finans kuruluşlarının bölgede faaliyet göstermeye başlamasıyla ülkemiz ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. 3 kıtanın buluşma noktası olan İstanbul'da yeni bir finansal ekosistem oluşturacaktır. Kurumlarımızın bir araya gelmesi ekosistemin oluşmasının ilk adımıdır. İFM uluslararası sermaye akışını kolaylaştırarak yatırım çekme potansiyelimizi de artıracaktır" dedi. Erdoğan "Ömrünün 40 yılında meydanların nabzını tutan siyasetçi olarak Allah'ın izniyle sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum" ifadelerini kullandı.
17.04.2023 Gündem
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesi günlerce konuşulmuştu. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekilmişti. Öte yandan 6 yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında istismara uğrayan H.K.G.’den güzel haberler var. 2020 yılında savcılığa başvurmasının ardından yüksek koruma altına alınan H.K.G, 23 yaşında yeni bir hayata başladı. Adı değişti, adresi gizli tutuluyor, okuma-yazma öğrendi, ilk ve ortaokul diploması aldı, aşçılık kursuna gidiyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı!
XBB.1.5'in ardından flaş maske kararı! Dünya Sağlık Örgütü, koronavirüsün Omicron varyantının ABD başta olmak üzere birçok ülkede yeniden artması üzerine alarma geçti. DSÖ maske kararını açıkladı.
11.01.2023 Gündem
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri
EYT Emeklilikte Yaşa Takılanlar son durum! EYT hangi yılları ve kimleri kapsıyor? EYT son dakika haberleri EYT son dakika haberleri, son durum gelişmeleri yakından takip ediliyor. EYT düzenlemesi aralık ayında Meclis gündemine gelecek. EYT düzenlemesinden yararlanmak için Eylül 1999 öncesi SSK’lı, yani 4/A statüsünde, sigortalı olan kadın çalışanların 20 yıllık sigortalılık süresi ve 5 bin prim gün sayısını doldurmaları gerekiyor. Erkek çalışanların ise 25 yıllık sigortalılık süresini ve 5 bin prim gün sayısını tamamlamaları gerekiyor. Peki, EYT şartları nelerdir, EYT yaş sınırı kalktı mı? EYT ne zaman çıkacak, EYT düzenlemesi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte EYT son dakika haberleri…
17.11.2022 Emekli
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı
Lviv'deki tarihi üçlü zirvede Erdoğan'dan 'Zaporijya' vurgusu! Zelenski'nin isteğini açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti dönüşünde gazetecilerle söyleşi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Zaporijya konusu gerçekten rastgele bir konu değil. Ama birinci derecede Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu’nun bu işin yakın takibinde olması ve neler yapılması gerektiği hususunda belli bir yükü üstlenmesi lazım. Zelenski bizden şunu özellikle istedi; Rusya’nın buradaki bütün mayın ve benzeri döşemeleri söküp alması ve bu hususun süratle ürkütücü olmaktan çıkması. Çünkü bir tehdit unsuru. ‘Çernobil’i yaşamak istemiyoruz’ derken biraz da onu kastettim" ifadelerini kullandı.
19.08.2022 Siyaset
Staj mağdurları borçlanma talep ediyor
Staj mağdurları borçlanma talep ediyor 3600 ek gösterge düzenlemesinin netlik kazanmasının ardından Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili harekete geçildi. Farklı formüller üzerinde duruluyor. Hükümet tarafından EYT ile ilgili yapılan açıklamada aralık ayı işaret edildi. Çalışma hayatında birbiri ardına yapılan düzenlemelerin ardından staj mağdurları kendi durumlarının da gündeme gelmesini talep ediyor. Binlerce kişi stajın sigorta başlangıcı olarak kabul edilmesini bekliyor.
22.07.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün...
Asgari ücret zammında son dakika gelişmesi! Ve belli oluyor, tarih ve saat verildi, temmuz zammında kritik gün... Asgari ücret zammında son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Emekli ve memur maaşlarına gelecek temmuz zamları ve artan enflasyonla birlikte asgari ücrete de ara zam beklentisi oluştu. Açıklamalar art arda geldi, detaylar netleşmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘vatandaşı enflasyona ezdirilmeyeceğiz’ mesajı sonrası başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olmak üzere birçok ilgili kurumu harekete geçirdi. Bu doğrultuda Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 29 Haziran Çarşamba günü saat 14.00'te Çalışma Bakanlığı'nda toplanacak. Masada ise çeşitli formüller yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücret zammı ne zaman açıklanacak? Net ve brüt 2022 asgari ücret ne kadar olacak? İşte asgari ücret zammı 2022 temmuz son dakika gelişmeleri...
28.06.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3600 ek gösterge açıklaması! Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Kızılcahamam’da partisinin '30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuştu. Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunana Erdoğan memur ve çiftiçileri ilgilendiren müjdeleri art arda açıkladı. Memur ve emekliler tarafından yakından takip edilen 3600 ek göstergesi düzenlemesi ile ilgili yeni gelişmeyi paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yarınki kabine toplantısının ardından konunun detaylarının kamuoyu ile paylaşılacağını aktardı. Öte yandan çiftçilere de bir müjde duyuran Erdoğan, "Buğday alım fiyatlarını açıklamak istiyorum. Toprak Mahsulleri Ofisimiz, sert ekmeklik buğdaya bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve 1000 lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin 50 lira ödeme yapacaktır." diye konuştu.
5.06.2022 Siyaset
EYT ile ilgili kritik detay! Emekli ve çalışan herkesi ilgilendiriyor...
EYT ile ilgili kritik detay! Emekli ve çalışan herkesi ilgilendiriyor... Emekli ve çalışan herkesi ilgilendiren açıklama! Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili yeni gelişmeler gelmeye devam ediyor. Milyonların beklediği EYT düzenlemesinde yapılan açıklamalar dikkatle takip edilirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Şu anda gündemimizde bu yok” demişti, EYT’lilerin merak ettiği detaylar ortaya çıktı. Peki EYT kimleri kapsıyor? İşte EYT ile ilgili son gelişmeler...
22.04.2022 Uzmana Sor
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Tasarruf hesabı ile ilgili yeni uygulama
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Tasarruf hesabı ile ilgili yeni uygulama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Vatandaşlarımız 6'lı masanın her gün bir yenisi patlayan entrikalarını bir pembe dizi gibi kimi zaman gülerek, kimi zaman da utanarak takip ediyor. Sürekli kavga eden, sürekli kapris peşinde koşan 28 Şubat ittifakı Allah'ın izniyle 2023'ü bile göremeyeceklerdir." dedi. Öte yandan Yuvam hesabı ve emekli bayram ikramiyeleri ile ilgili de açıklamada bulunan Erdoğan, "Yuvam hesabı döviz cinsinden yüzde 4 getiri garantisi veriyor. TL olarak açılacak hesaplar için oldukça yüksek ve tatminkar gelir vadeden bu hesaplar vatandaşlarımızı ülkeleriyle bağlarını canlı tutmayı hedefleyecektir. Emekli bayram ikramiyesi Çalışma Bakanımızın dediği gibi 1100 TL olarak yatacak." ifadelerini kullandı.
20.04.2022 Siyaset
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu!
Rusya - Ukrayna savaşında flaş gelişmeler! Rusya'ya büyük darbe! Zelenskiy: Bize ilham oldu! Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşta 13. gün... Kritik bölgede Rus ordusunun bombardımanı sürerken Ukrayna ordusu ve halkının direnişi de sürüyor. Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Direktörlüğü, Rusya'nın önemli bir generalinin Harkiv yakınlarındaki çatışmada hayatını kaybettiğini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Rus güçlerinin ateşkes anlaşmasını ihlal ederek Mariupol kentinde mahsur kalan sivillerin tahliye rotasını bombaladığını söyledi. Rus kontrolüne geçen bölgede tank sivil aracı vurdu, görüntüler ise tüyler ürpertti. Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, Rusya'nın tahliyelere engel olduğunu iddia ederek, "Rusya, Mariupol'da 300 bin sivili rehin tutuyor. Yapılan anlaşmalara rağmen tahliyelere engel oluyor." dedi.
8.03.2022 Dünya
İngiltere’den Ukrayna hükümeti bütçesine 100 milyon dolar hibe
İngiltere’den Ukrayna hükümeti bütçesine 100 milyon dolar hibe İngiliz hükümetinin, Ukrayna hükümeti bütçesine savaş nedeniyle oluşan mali baskıları hafifletmek için 100 milyon dolar hibe edeceği açıklandı.
7.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

En Son Emekli Haberleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki en son emekli haberleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.