Ek Ders

Ek Ders

Son dakika ek ders haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ek ders ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ek ders haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ek Ders

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ek ders gelişmeleri de dahil olmak üzere 991 ek ders haberi bulunmuştur. Tüm ek ders haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan'da ek ders ücreti ödenir mi? Ek ders 23 Nisan'da kesilir mi?
23 Nisan'da ek ders ücreti ödenir mi? Ek ders 23 Nisan'da kesilir mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda öğretmenler, resmi tatil olmasından dolayı ek ders ödemelerini araştırmaya devam ediyor. 23 Nisan Salı öğretmenlere ek ders ödenir mi? Ek ders ücreti ne kadar?
22.04.2024 Gündem
Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi
Yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenler, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri nedeniyle eğitim kurumlarının tatil edildiği 1 Nisan 2024 Pazartesi günü üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim, hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklar.
28.03.2024 Gündem
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
Seminerler ek ders mi, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bayram tatilinin 9 gün olacağını açıkladı. Bu dönem ayrıca öğretmenlerin seminer dönemine denk geliyor. Öğretmenler idari izinli sayıldığı için Nisan ayı seminerleri online olarak gerçekleştirilecek. Peki, öğretmenlerin nisan ayı ek ders ücreti kesilecek mi? Ek ders ücreti hangi durumlarda kesilir?
26.03.2024 Gündem
Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi? Seçim eğitimine katılmak zorunlu mu, seçim eğitiminde ek ders kesilir mi?
Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi? Seçim eğitimine katılmak zorunlu mu, seçim eğitiminde ek ders kesilir mi? 31 Mart Yerel Seçimlerinde görev alan personelin seçim eğitimine katılması gerekmektedir. Hafta içi düzenlenmesi öngörülen seçim eğitimleri sırasında okulda ders görevi bulunan öğretmenlerin ek ders ödemelerinin kesilip kesilmediği ise merak konusu oldu. Peki, Seçim eğitiminde ek ders kesilir mi, seçim eğitimine katılmak zorunlu mu? Seçim eğitiminde ek ders ödenir mi?
20.03.2024 Çalışma Hayatı
Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi?
Seçim toplantısında ek ders kesilir mi 2024? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi, seçim toplantısına giden öğretmenin ek dersi kesilir mi? 31 Mart yerel seçimler için sayılı gün kaldı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerde görevli olan öğretmenlerin seçime bir kaç gün kala katılacakları seçim toplantısında ek derslerinin kesilip kesilmeyeceği ise merak konusu oldu. Peki, Seçim toplantısına katılan öğretmen ek ders alır mı, seçim toplantısında ek ders kesilir mi? Seçim toplantısında ek ders ödenir mi?
12.03.2024 Çalışma Hayatı
2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek?
2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek? Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı yarıyıl tatili 22 Ocak başladı, 5 Şubat’ta sona erecek. Öğretmenler ve öğrenciler yarıyıl tatiline girerken ikinci dönem için ücretli öğretmenlik başvuruları ile ilgili aramalar da arttı. Peki, 2. dönem ücretli öğretmenlik başvuruları 2024 ne zaman? Ücretli öğretmenlik başvurusu dönem bilgisi bulunamadı ne demek?
23.01.2024 Çalışma Hayatı
Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti!
Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti! Ocak ayı zammıyla birlikte ücretli öğretmen maaşı 2024 yılı için netleşecek. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte ücretli öğretmenlerin maaşı hesaplanmaya başlanacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında ücretli öğretmenlik ek ders ücretlerinde artış yaşanmıştı. Peki 2024 ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? Ücretli öğretmen ek ders ücreti arttı mı? İşte merak edilen detay...
3.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı: 4 milyon 689 bin emekli de tek seferlik 5 bin lira ödemeden faydalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "100 Yılı İnşa Edenler, 100 Yılı İnşa Edecekler" başlıklı Öğretmenler Günü Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimizin yükünü hafifletmek amacıyla 5 bin lira ilave ödeme kararı almıştık. Düzenlemeden yararlanamayan çiftçi ve esnaf emeklerinin de olduğu 4 milyon 689 bin emeklimizin de tek seferlik 5 bin lira ödeme imkânından faydalanmalarını sağlayacağız" dedi.
24.11.2023 Gündem
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders ücretleriyle ilgili yeni karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders ücretleriyle ilgili yeni karar Öğretmenlere kötü haber. Ek ders ücretleriyle ilgili flaş karar verildi. Yıllardır süre gelen öğretmenlerin ek ders ücretinin haczedilip edilemeyeceğine yönelik tartışmalara Yargıtay Hukuk Genel Kurulu son noktayı koydu. Ek ders ücretinin, ilgili yasada belirtilen 'her nevi ücret' kapsamına girdiğine dikkat çeken Yüksek Mahkeme, ek ders ücretinin haczedilebileceğine hükmetti. İşte detaylar...
19.11.2023 Memur
Ücretli öğretmenlere yüzde 25 kararı! Ek ders ücreti de artırıldı
Ücretli öğretmenlere yüzde 25 kararı! Ek ders ücreti de artırıldı Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında görevlendirilen öğretmenlerin ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış sağlandı.
11.11.2023 Ekonomi
Ek ders ücreti ne kadar? Ek ders ücretine zam gelecek mi, ek ders ücretlerine zam var mı? Öğretmen ek ders ücreti hesaplama
Ek ders ücreti ne kadar? Ek ders ücretine zam gelecek mi, ek ders ücretlerine zam var mı? Öğretmen ek ders ücreti hesaplama Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada ek ders ücretine zam yapıldığını açıklamış, 51.15 TL olan ek ders ücretinin yükseltildiğini duyurmuştu. Öğretmenler ek ders ücretine zam yapılmasını talep ederken, ek ders ücreti ne kadar 2023, 1 ek ders saati kaç TL, ek ders ücretlerine zam var mı? sorularına yanıt arıyor. İşte ek ders ücretine zam gelecek mi? sorusunun yanıtı ile ek ders ücreti hesaplama yöntemi…
4.10.2023 Memur
Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası; önce serbest bırakıldı sonra tutuklandı
Çekmeköy'de kız çocuğunu taciz iddiası; önce serbest bırakıldı sonra tutuklandı Çekmeköy'de geçtiğimiz hafta sonu okuldan çıkan 13 yaşındaki kız çocuğu, eve gitmek üzere bindiği takside, iddiaya göre taksi şoförünün sözlü tacizine uğradı. Ailenin şikayeti üzerine gözaltına alınan taksi şoförü ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Dün tekrar gözaltına alınan taksici tutuklandı
3.10.2023 Yaşam
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar
Öğretmenlere kötü haber! Ek ders mesai ücretiyle ilgili karar Özel eğitim kurumlarında çalışan yüz binlerce öğretmene, kötü haber Yargıtay'dan geldi. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmeninin fazla çalışmasının okulda kaldığı süreye göre değil; girdiği ders sayısına göre hesaplanması gerektiğine hükmetti. Emsal karara göre, özel kurumlarda çalışan öğretmenler, sadece girdikleri ders süresine göre mesai alabilecek. Zümre başkanı olan öğretmenler de sadece girdikleri derse göre mesai alabilecek.
30.09.2023 Ekonomi
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir
Eris varyantı Türkiye'de görüldü! Prof. Dr. Ceyhan: Bulaşı engellemezsek yeni varyantlarla pandemi devam edebilir Türkiye'de Eris varyantının görüldüğünü Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından duyurmuştu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Eris varyantına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Prof. Ceyhan, varyantın ağır hastalık yapma özelliği olmadığını, hastalığı önlemenin yolunun aşı ve hastaları izole etmek olduğunu söyledi. Ceyhan, "Eğer varyantın bulaşmasını engellemezsek, uzun süre yeni varyantlarla pandemi devam edebilir" dedi.
15.09.2023 Gündem
Ücretli öğretmenlik ek ders ücreti ne kadar oldu? Ücretli öğretmenlik ek ders hesaplama ve ücretli öğretmen ek ders saat ücreti 2023
Ücretli öğretmenlik ek ders ücreti ne kadar oldu? Ücretli öğretmenlik ek ders hesaplama ve ücretli öğretmen ek ders saat ücreti 2023 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada “ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz." İfadeleri kullanıldı.
15.09.2023 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
29 Mayıs mesai sayılır mı, idari izinde ek ders kesilir mi? İdari izinde maaştan kesinti olur mu?
29 Mayıs mesai sayılır mı, idari izinde ek ders kesilir mi? İdari izinde maaştan kesinti olur mu? İdari izinde maaş alınır mı, 29 Mayıs idari izinde mesai verilir mi? Türkiye 28 Mayıs Pazar günü Cumhurbaşkanlığı 2. tur için sandık başına gidecek, oy kullanarak 13. Cumhurbaşkanını seçecek. Oy kullanma işlemi okullarda gerçekleştiğinden 29 Mayıs Pazartesi günü tatil edilirken, öğretmenler de idari izinli olacak. Peki, İdari izinde maaştan kesinti olur mu? 29 Mayıs mesai sayılır mı?
28.05.2023 Çalışma Hayatı
İdari izinde ek ders ödenir mi? Ek ders ödemeleri idari izinde yatar mı, 15 Mayıs ek ders ödenir mi 2023?
İdari izinde ek ders ödenir mi? Ek ders ödemeleri idari izinde yatar mı, 15 Mayıs ek ders ödenir mi 2023? Seçime 1 hafta kala Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 15 Mayıs tarihinde eğitime ara verileceğini duyurdu. Öğretmenler de idari izinli sayılacak. Söz konusu açıklamanın ardından öğretmenler ek ders alıp almayacaklarını araştırmaya başladı. Peki, İdari izinde ek ders ödenir mi? Ek ders ödemeleri idari izinde yatar mı, 15 Mayıs ek ders ödenir mi 2023?
7.05.2023 Çalışma Hayatı
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması)
1 Mayıs'ta ek ders ödenir mi 2023, resmi tatillerde ek ders ücreti ödenecek mi? Öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecek mi? (1 Mayıs 2023 MEB ek ders açıklaması) 1 Mayıs'ta Destekleme Yetiştirme Kursu (DYK) ek ders ödemesi olup olmayacağı sorgulanıyor. Resmi tatillerde hizmete devam eden ya da eğitime ara vermek zorunda kalan öğretmenler DYK ek ders araştırmasına 1 Mayıs’a az bir süre kala araştırılıyor. Peki, 1 Mayıs'ta DYK ek ders ödemesi yapılacak mı?
29.04.2023 Çalışan Hakları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Hürjet açıklaması: Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Türkiye’nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet, ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya üzerinden paylaşımda bulundu.
25.04.2023 Gündem
Engelli öğretmen maaşı ne kadar 2023? Yeni atanan engelli öğretmen ne kadar maaş alınır?
Engelli öğretmen maaşı ne kadar 2023? Yeni atanan engelli öğretmen ne kadar maaş alınır? Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Nisan'da 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını bildirdi.  Millî Eğitim Bakanlığınca, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kapsamında 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı, 25 Nisan'da 3 bin 500 engelli öğretmen ataması yapılacağını, 2020 ve 2022 EKPSS'den 50 ve üzeri puan alanların 3-7 Nisan'da başvurabileceğini bildirdi. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "2020 veya 2022 yıllarında yapılan EKPSS sınavından 50 ve üzeri puan alan adaylar başvuru yapabilecek. Her iki yıla ait EKPSS puanı olan adayların yüksek olan EKPSS puanı ile başvuruları alınacak." bilgisini paylaştı. Söz konusu duyurusunun ardından engelli öğretmen maaşları için yapılan aramalar arttı.
31.03.2023 Memur
Şubat ayı ek ders bordrosu! Şubat ayı ek ders ücreti ne zaman yatacak, Şubat ek dersi ne kadar?
Şubat ayı ek ders bordrosu! Şubat ayı ek ders ücreti ne zaman yatacak, Şubat ek dersi ne kadar?   Şubat ek ders ne zaman yatar 2023, şubat ayı ek dersi ne kadar? Öğretmenlerin şubat ayı ek ders bordrosu belli oldu. 
25.02.2023 Memur
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Atama kararları Resmi Gazete'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na ilişkin atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.
24.02.2023 Gündem
Deprem bölgesi için 'ek ders' kararı
Deprem bölgesi için 'ek ders' kararı Depremler nedeniyle ek ders görevini yerine getiremeyenler, görevlerini yapmış sayılacak ve ek ders ücreti alabilecek.
24.02.2023 Eğitim
Eğitime ara verilen günler için ücret alacaklar: Bakan Özer duyurdu
Eğitime ara verilen günler için ücret alacaklar: Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, usta öğretici ve ek ders ücreti karşılığında çalışanların, depremler nedeniyle eğitim ve öğretime ara verilen günlerde görevlerini yapmış sayılarak ek ders ücretinden yararlandırılacağını açıkladı.
15.02.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Ek Ders ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ek ders haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.