Gazete Vatan Logo

Ücretli öğretmenlik ek ders ücreti ne kadar oldu? Ücretli öğretmenlik ek ders hesaplama ve ücretli öğretmen ek ders saat ücreti 2023

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada “ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler saatlik ek ders ücretlerinde yaklaşık yüzde 25 oranında ilave bir artışa gidiyoruz." İfadeleri kullanıldı.

Ücretli öğretmenlik ek ders ücreti ne kadar oldu? Ücretli öğretmenlik ek ders hesaplama ve ücretli öğretmen ek ders saat ücreti 2023

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuşuyor. Canlı olarak yayınlıyoruz. Erdoğan, ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinin yüzde 25 artırıldığını duyurdu.

Ücretli öğretmen kimdir?

Ücretli öğretmen tanımı mevzuatta doğrudan yapılmamış olsa da aşağıda yer alan iki mevzuat metni kapsamında, bir ücretli öğretmen tanımı yapılabilir:

439 sayılı Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Yüksek ve Orta Dereceli Okullar Öğretmenleri ile İlkokul Öğretmenlerinin Haftalık Ders Saatleri ile Ek Ders Ücretleri Hakkında Kanun

2006/11350 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar

Ücretli öğretmene ilişkin esas hükümleri içeren Kanun’un 8’inci maddesi ile Karar’ın 9’uncu maddesi incelendiğinde, ücretli öğretmen tanımı şu şekilde yapılabilir:

Ücretli öğretmen; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğretmen sayısının yetersiz olması durumunda belirli şartları haiz kimseler arasından atanan, haftalık gireceği azami ders sayısı belli olan ve okuttuğu ek ders karşılığında ücret alan kimsedir.

Haberin Devamı