Gazete Vatan Logo

Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti!

Ocak ayı zammıyla birlikte ücretli öğretmen maaşı 2024 yılı için netleşecek. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte ücretli öğretmenlerin maaşı hesaplanmaya başlanacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında ücretli öğretmenlik ek ders ücretlerinde artış yaşanmıştı. Peki 2024 ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? Ücretli öğretmen ek ders ücreti arttı mı? İşte merak edilen detay...

Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti!

Ücretli öğretmen maaşı 2024: Ocak ayı memur ve emekli maaşlarında artışın ayı olacak. 3 Ocak 2024 Çarşamba günü TÜİK'in açıklayacağı Aralık ayı enflasyonu ile birlikte zam oranı belli olacak. Öğretmen maaşlarındaki artış hesapları da bundan sonra belirlenecek. Peki ücretli öğretmen 2024 maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı?

MEMUR ZAM ORANI BEKLENİYOR

Memur maaşlarında zam hesaplaması Temmuz- Aralık ayı arasındaki enflasyon verileri esas alınıyor. Toplu sözleşmeyle birlikte Ocak Temmuz arasındaki yüzde 15'lik zam garantilenmişti. Buna göre ücretli öğretmen maaş zammı hesaplaması yapıldı.

Öğretmen maaşlarında değişklenlik öğretmenlerin derecesine göre belirleniyor. Özellikle öğretmenlik bassamakları sınavlarına katılan, uzman öğretmen ya da baş öğretmen olanların maaşlarında belli oranda artış yaşanıyor. Ücretli öğretmenlerin maaşı da Aralık enflasyonuna göre belli olacak.

2023 yılında ücretli öğretmenlerin ders saati brüt 54,87 TL olarak hesaplanmaktadır. Ücretli öğretmenlerin 2023 ortalama maaşı ise 7000 TL ile 10.000 TL aralığında değişmektedir.

Haberin Devamı

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN 2024 MAAŞI NE KADAR OLDU?

3 Ocak 2024 Çarşamba günü TÜİK'in açıklayacağı enflasyon farkıyla birlikte 2024 Ücretli öğretmen maaşı ve ek ders ücretlerinde yaşanacak artış netleşecek.

Bilindiği gibi ek ders ücretlerinde Temmuz'da bir artış yaşanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL olmuştu.

Ocak zammıyla birlikte ek ders ücretlerine zam ve artış da belli olacak.