Egzoz Gazı

Egzoz Gazı

Son dakika Egzoz gazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Egzoz gazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Egzoz gazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Egzoz Gazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan egzoz gazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 173 egzoz gazı haberi bulunmuştur. Tüm egzoz gazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti
Taksiler için yeni tarife belirlendi! Ücret resmen değişti Ölçü ve ölçü aletleri için gelecek yıl alınacak muayene ve damgalama bedelleri yeniden düzenlendi. Resmi Gazete’den duyurulan ücret tarifelerinde taksimetrelerin 397 liraya muayene edileceği bildirildi.
30.12.2023 Ekonomi
Bakan Özhaseki, TOGG’un sürücü koltuğuna geçti: Milletimiz de ben de çok beğendik
Bakan Özhaseki, TOGG’un sürücü koltuğuna geçti: Milletimiz de ben de çok beğendik Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir dizi ziyaret için geldiği memleketi Kayseri’de Türkiye’nin yerli ve millî otomobili TOGG’un sürücü koltuğuna geçti. Bakan Özhaseki, resmî sosyal medya hesabında TOGG’un sürücü koltuğunda çekilen videoyu paylaşarak, “Yerli ve millî gururumuz #TOGG’la #Kayseri’de yollardaydık. Milletimiz de ben de çok beğendik” ifadelerini kullandı.
12.06.2023 Gündem
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır?
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır? Bir arabanın en önemli unsurlarından biri egzoz sistemidir. Egzoz sistemi emisyonları ve çevresel zararı azaltmada hayati bir rol oynayan çeşitli parçalar içermektedir. Tüm araçlarda egzoz sistemi bulunur ve EGR valfleri de bu unsurlardan biridir.
5.06.2023 Gündem
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir?
Dpf Nedir, Ne İşe Yarar? Dpf Nasıl Temizlenir? DRF, Django Rest Framework'in kısaltmasıdır. Django Rest Framework, Python programlama dilindeki Django web çatısını kullanarak RESTful API'ler oluşturmak için kullanılan bir paketti
4.06.2023 Gündem
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir?
Common Rail Nedir, Ne İşe Yarar? Common Rail Yakıt Sistemi Özellikleri Nelerdir? Common Rail, yakıt enjeksiyon sistemi olarak bilinmektedir. Dizel motorlarda kullanılmakta olan bir yakıt enjeksiyon sistemi olan common rail, ortak boru veya tutuculu püskürtme olarak da bilinmektedir. Egzoz gazı emisyonu düşünüldüğünde çalışma sisteminde ve gürültü oluşumunda daha üstün bir sistem olma özelliğine sahiptir. Günümüzde tüm dizel araçlarda kullanılmakta olan teknolojik bir dizel yönetim olarak ifade edilebilir. 
3.06.2023 Gündem
Egr Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Arızalı İse Ne Olur?
Egr Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Arızalı İse Ne Olur? EGR Türkçe üzerinden bakıldığında egzoz gazı devridaimi olarak ifade edilmektedir. Uluslararası düzeyde İngilizce anlamı ile birlikte yine aynı anlam doğrusunda araçlarda kullanılan bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Buradaki temel amaç motorun içerisindeki yanma işlemi neticesinde meydana gelen azot oksit miktarının azaltılması şeklinde ifade edilebilir.
2.06.2023 Gündem
Vanus Nedir, Ne İşe Yarar? Vanos Nasıl Çalışır?
Vanus Nedir, Ne İşe Yarar? Vanos Nasıl Çalışır? BMW'ler, tüm marka ve modellerde bulunmayan bazı özelliklere ve seçeneklere sahiptir, bunlardan biri VANOS veya değişken valf zamanlamasıdır. VANOS BMW tarafından üretilen ve 1992'den beri çeşitli otomotiv benzinli motorlarda kullanılan valf zamanlama sistemidir
1.06.2023 Gündem
Scr Nedir, Ne İşe Yarar? Scr Sistemi Nasıl Çalışır?
Scr Nedir, Ne İşe Yarar? Scr Sistemi Nasıl Çalışır? Dünya standartlarına uymak için motor üreticileri, yalnızca partikül madde (PM) emisyonlarını değil, aynı zamanda nitrojen oksit emisyonlarını da önemli ölçüde azaltmak zorunda kalıyor. Bir SCR katalitik konvertörü ile egzoz gazı son işlemini kullanmaktır.
1.06.2023 Gündem
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu?
2023 araç egzoz muayene ücreti! TÜVTÜRK motor egzoz muayenesi (Egzoz Emisyon Ölçümü) fiyatı ne kadar oldu? Araç egzozlarından çıkan zararlı gazlar insan sağlığı başta olmak üzere çevre sağlığı üzerinde birçok olumsuzluk yaratıyor. Bu kapsamda egzoz emisyon ölçümü tüm araçlar için zorunlu tutulmuştur. Trafikte araçlardan çıkan zararlı gazların hava kirliliği ve çevreye zarar vermemesi için Egzoz muayenesi yapılır. Egzoz muayene ise TÜVTÜRK ile yaptırılıyor. Peki, 2023 egzoz emisyon ölçümü fiyatı ne kadar? Egzoz muayenesi ücreti 2023 ile ilgili merak edilenler…
2.01.2023 Ekonomi
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası otomatik gelecek
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Cezası otomatik gelecek Arabası olan herkesi ilgilendiren son dakika gelişme! Tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ta da Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) sürücülere tanıtıldı, tanıtım uygulamasında emisyon oranı yüksek egzozlara ceza uygulanmadı.
19.09.2022 Otomobil
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder?
Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Araç sahiplerini ilgilendiriyor! Yapmazsanız cezası var! Egzoz muayenesi yaptırılmayan araçlar trafikte tespit ediliyor. Emisyon ölçümü yaptırmayana 2 bin 815 TL ceza kesiliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde hayata geçirdiği Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi (EGEDES) ile çevreyi kirleten araçları plaka okuma sistemiyle trafikte tespit edip, denetimlerin tek tek araç durdurarak belge kontrolü yapılması yoluyla yapılmasını sağlıyor. Peki, Egzoz muayenesi kaç yılda bir yapılır? Egzoz muayene ücretleri ne kadar? Egzoz muayenesi yaptırmayan ne kadar ceza öder? Egzoz muayenesi nasıl yapılır? İşte detaylar…
24.08.2022 Ekonomi
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama...
Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor! E-Devlet'ten yapılıyor! Ücretsiz ama... Arabası olan yüz binleri ilgilendiriyor. Arabası olan ve bayramda yola çıkacak yüz binlerce sürücüye peş peşe uyarılar geldi. Akaryakıt tasarrufu, trafik sigortası, araba bakımı, muayene ile ilgili yüz binleri ilgilendiren açıklamalar yapıldı. Öte yandan araba sahibi yüz binlerce kişiye kritik bir ikaz geldi. 30 Nisan Cumartesi saat 00.00’dan, 5 Mayıs Perşembe sabah 07.00’ye kadar Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki otoyollar ile İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ücretsiz. Bunun dışında kalan özel otoyol ve köprüler ücretli. 31 Mart’ta OGS dönemi kapandı artık sadece HGS kullanılıyor. Uzun yolda çok fazla geçiş yaşanacağından limitinizin yeterli olduğundan emin olun. Mağdur olmamak için belli bir bakiyenin altında otomatik bakiye yükleme, kredi kartı tanımlama gibi seçenekleri bankanızla görüşerek aktif hale getirebilirsiniz. Kaçak geçiş yaptığınızla ilgili şüphe oluşursa e-Devlet’ten ‘kaçak geçiş’ arama sonucundan sorgulayabilirsiniz. Kaçak geçişlerde 15 gün içinde yeterli bakiye yüklerseniz cezalı duruma düşmezsiniz.
29.04.2022 Ekonomi
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de!
2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? Muhtar maaşlarına zam Resmi Gazete’de! Muhtar maaşlarına zam! Resmi Gazete’de yayımlandı ve belli oldu! Resmi Gazete’de yayınlanan 7394 sayılı Hazineye Ait Taşınmaz Malların Değerlendirilmesi Ve Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'la Muhtar Ödenek ve Sosyal Güvenlik Yasası’nda düzenleme yapıldı. Karar göre, muhtar maaşları asgari ücret seviyesine yükseltildi. Peki, 2022 muhtar maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar…
15.04.2022 Çalışan Hakları
Isınma giderleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu: Yüzde 30 düşecek
Isınma giderleriyle ilgili flaş açıklama! Bakan duyurdu: Yüzde 30 düşecek Yüksek doğal gaz faturası ödeyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren flaş açıklama! Bakan duyurdu, yüzde 30 düşüyor. Resmen açıklandı, konutlar artık bu yöntemle ısınacak. Proje hayata geçti, 25 bin personel göreve başladı. Bu sayede yeni iş fırsatları da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sanayi tesislerinden çıkan atık ısıyı geri kazanıp ev ve işyerlerinde ısıtma kaynağı olarak yeniden kullanılabileceğine işaret eden Bakan Kurum, "Bu yeni uygulamamızla, vatandaşlarımızın ısıtma giderlerini yüzde 30 oranında düşüreceğiz. Ülkemizdeki tüm termik santrallerin atık ısı potansiyelini hesapladığımızda, 4 milyon konutu ısıtabilecek atık ısıyla karşılaşıyoruz. Biz termik santrallerdeki atık ısı potansiyelinin tamamını kullanarak, yaklaşık 16 milyon vatandaşımızın ısıtma giderlerini yüzde 30 daha aşağı çekeceğiz" dedi.
6.02.2022 Ekonomi
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır?
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? 2022 yılı araç muayene ücreti 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılmıştı. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi. Peki, 2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK'te kredi kartı geçiyor mu? İşte tüm detaylar…
31.01.2022 Gündem
Türkiye denizcilik sektöründe atağa geçti!
Türkiye denizcilik sektöründe atağa geçti! Denizcilik sektörü toplam cirosunun yarıdan fazlasını oluşturan liman endüstrisi, Türkiye’nin dış ticaretinde önemli bir rol üstleniyor. Türk dış ticaretinin değer olarak yüzde 60’ı, tonaj olarak yüzde 88’i limanlar üzerinden geçiyor.
9.08.2021 Ekonomi
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki!  “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin!
Fare zehirinden siyanüre neler yok ki! “1 sigaradan bir şey olmaz” demeyin! Fare zehiri, aseton, amonyak, katran, karbonmonoksit (egzoz gazı)… Bu ve benzeri tam 7 bini aşkın kimyasal madde, her bir sigara ile birlikte vücuda giriyor! “Bir sigaradan bir şey olmaz!” diyenler dikkat! Sigara dumanında bulunan 7 bini aşkın kimyasal maddenin 250’si zararlı iken, en az 69 tanesi de kansere yol açıyor!
29.05.2021 Sağlık
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! 17 Mayıs'tan itibaren...
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! 17 Mayıs'tan itibaren... Araba sahiplerini ilgilendiren önemli detay. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü'nün valiliklere gönderdiği genelgeye göre, tam kapanma tedbirleri dolayısıyla egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptıramayan vatandaşlar, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 15 gün içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırabilecekler.
12.05.2021 Gündem
Araç sahibi olan vatandaşları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı
Araç sahibi olan vatandaşları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Tam kapanma tedbirleri dolayısıyla egzoz gazı emisyon ölçümünü gününde yaptıramayan vatandaşlarımız, 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren 15 gün içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırabilecekler." ifadelerini kullandı.
29.04.2021 Gündem
Arabası olan herkes için geçerli! Resmen değişti, artık...
Arabası olan herkes için geçerli! Resmen değişti, artık... Arabası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik yapıldı. Resmen yürürlüğe girdi o zorunluluk kaldırıldı. E-devlet üzerinden erişim sağlanabilecek. Artık araçların durdurulmasına gerek kalmayacak, fiziki belge kontrolü yapılmayacak. Belge bulundurma zorunluluğu kalkacak. Sonuçlar araç sahibinin telefonuna SMS ile bildirilecek. Egzoz emisyon denetimleri ile ilgili açıklama yapıldı. Egzoz emisyon denetimleri, Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) üzerinden gerçekleştirilecek.
23.04.2021 Ekonomi
Tehlike çanları çalıyor! İstanbul'da büyük risk... Haliç, Balat, Karaköy ve...
Tehlike çanları çalıyor! İstanbul'da büyük risk... Haliç, Balat, Karaköy ve... İstanbul tehdit altında. Rakamlar ortaya çıktı. Fazla nüfus, trafiğe çıkan araç sayısındaki artış ve sanayi tesislerinin yanlış konumlanması nedeniyle her geçen gün artıyor. Tarihi yapılar risk altında. Tarihi eserlerde kabuklanma, çiçeklenme ve zayıflama görülüyor. Dr. Fatma Sedes, "Haliç kıyısı, Fener ve Balat civarındaki yapılar, Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki bazı iş hanları tehdit altında" dedi.
29.03.2021 Gündem
Artık Mercedes C'de düz vites yok!
Artık Mercedes C'de düz vites yok! Tamamı 4 silindirli, benzinli ve dizel motorların tümünde 9G-TRONIC otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Manuel şanzıman seçeneğine son veriliyor.
26.02.2021 Otomobil
Egzos emisyon ücreti 2021! Egzoz emisyon cezası ne kadar? Egzos emisyon ölçümü fiyatı ve cezası…
Egzos emisyon ücreti 2021! Egzoz emisyon cezası ne kadar? Egzos emisyon ölçümü fiyatı ve cezası… Egzos emisyon ücreti 2021 ve cezaları hakkındaki aramalar devam ediyor. Egzoz emisyon ölçümlerinin ücretleri ve ölçüm yaptırmayanlar ile emisyon değerleri standartların üzerinde olan araçların sahiplerine uygulanan ceza miktarı artırıldı. Egzoz emisyon ölçüm ücreti 90 lira olurken, egzoz emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 1895 liralık idari ceza ise 2 bin 67 liraya çıkarıldı.
11.01.2021 Ekonomi
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! O ücretlere zam geldi
Araba sahiplerini ilgilendiriyor! O ücretlere zam geldi Arabası olan herkesi ilgilendiriyor ceza miktarı değişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetiminde 81 ilde gerçekleştirilen egzoz emisyon ölçümlerinin ücretleri ve ölçüm yaptırmayanlar ile emisyon değerleri standartların üzerinde olan araçların sahiplerine uygulanan ceza miktarı 4 bin 136 lira oldu. Egzoz ölçüm ücreti ise 90 lira olarak güncellendi.
9.01.2021 Ekonomi
Devegeçidi köprüsü nerede? Devegeçidi Köprüsü ne zaman açılıyor?
Devegeçidi köprüsü nerede? Devegeçidi Köprüsü ne zaman açılıyor? Devegeçidi Köprüsü hizmete açılıyor. Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı niteliğindeki Ergani-Elazığ yolu Devegeçidi Köprüsü güvenli ve konforlu bir ulaşım sağlayacak. Peki, Devegeçidi köprüsü nerede? Devegeçidi Köprüsü ne zaman açılıyor? Ergani-Elazığ yolu ne zaman açılacak? İşte Devegeçidi köprüsü ile ilgili merak edilenler...
9.01.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Egzoz Gazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki egzoz gazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.