Domuz Eti

Domuz Eti

Son dakika domuz eti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan domuz eti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını domuz eti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Domuz Eti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan domuz eti gelişmeleri de dahil olmak üzere 262 domuz eti haberi bulunmuştur. Tüm domuz eti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Polonya Bayrağı Anlamı Nedir? Polonya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Polonya, Orta Doğu'da bulunan bir ülkedir. Polonya'nın bayrağı iki yatay şerit halinde üstte beyaz, altta kırmızı renkten oluşur. 
14.09.2023 Eğitim
Pide, börek, lahmacundan numune alınmayacak mı? Bakanlık açıkladı
Pide, börek, lahmacundan numune alınmayacak mı? Bakanlık açıkladı Tarım  ve Orman Bakanlığı, bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan; taşraya gönderilen talimata göre pide, börek, lahmacun gibi ürünlerden artık numune alınmayacağı iddialarını yalanladı.
24.06.2023 Gündem
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var?
İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı! Bakan Soylu: Benim seçimimle ne ilginiz var? 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşan Bakan Soylu, 'Oy ve Ötesi' derneğinin sandıklarda anarşizme yol açtığını belirterek İsveç Konsolosluğu üzerinden yapılan yardımı açıkladı.
19.05.2023 Gündem
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri
En'am Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! En'am Suresi Okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de 6’ıncı sure olarak anılan En’am suresi toplamda 165 ayetten müteşekkildir. Sure adını 136, 138 ve 139’uncu ayetlerde geçen en’am (Müşriklerin bazı hayvanların etini helal, bazı hayvanların etini haram kılması) kelimesinden almaktadır. Sure Mekki bir suredir. Bir seferde inen bir suredir.
16.03.2023 Dini Bilgiler
Kurbanlarını 'hamburgere' dönüştürdü, müşterilere yedirdi! 'Çok zevk aldım'
Kurbanlarını 'hamburgere' dönüştürdü, müşterilere yedirdi! 'Çok zevk aldım' Seri katil ve tecavüzcü Metheny, kurbanları öldürüp, etli kısımlarını dondurucuda sakladı. Ardından onları öğüterek hem domuz eti hem de sığır eti ile karıştırdı ve hamburgere dönüştürdü. Hiçbir şeyden haberi olmayan masum müşteriler ise aklını kaçırmış bir katilin yaptığı 'insan hamburgerlerini' yedi...
23.01.2023 Dünya
Ayı eti yenir mi? Ayı eti haram mı? Ayı eti helal mi? Ayı etinin tadı nasıl?
Ayı eti yenir mi? Ayı eti haram mı? Ayı eti helal mi? Ayı etinin tadı nasıl? Ünlü şef Arda Türkmen’in katıldığı programda ayı eti yediğini açıklamasının ardından pek çok kişi ayı eti ile ilgili araştırma yapıyor. Arda Türkmen'in "Ayı eti yedim çok lezzetliydi" itirafı pek çok kesimde tartışmalara neden oldu. Peki, Ayı eti yenir mi? Ayı eti haram mı? Ayı eti helal mi? Ayı eti yemek günah mı? Ayı etinin tadı nasıl? Ayı eti yiyen ülkeler var mı? İşte ayı eti ile ilgili merak edilenler…
25.08.2022 Gündem
Pideciye domuz etli tuzak
Pideciye domuz etli tuzak Aydın’ın Buharkent ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5996 sayılı yönetmeliğine göre Gıda Tağşiş ayıplı ürünler listesinde yer alan ve pide iç malzemesinden yapılan denetimde domuz eti tespit edilen işletme sahibi Meryem Lek, kendilerine tuzak kurulduğunu iddia etti. Lek, "Tanımadığım bir şahıs pide yapılmak üzere iç malzeme bıraktı. Pideleri yaparken, ekipler şikayet üzerine denetime geldi. Yapılan kontrolde bırakılan pide iç malzemesinde domuz etine rastlandı. Bize tuzak kuruldu. Adalet yerini bulacak" dedi.
7.03.2022 Yaşam
Domuz eti var! Ölümcül tehlike
Domuz eti var! Ölümcül tehlike Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan ürünleri değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, “Listeye baktığımızda dikkatimizi çeken ilaç etken maddesi sildenafil oldu. Bu madde enerji içeceklerinde tüketildiğinde insanları kalp krizine, hatta ölüme kadar götürebiliyor" dedi.
5.03.2022 Yaşam
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler!
Tavuk, domuz, at eti, kebap, yoğurt ve rakı... Türk mutfağında 3 bin yıllık şaşırtan gerçekler! Türk mutfağının arkasında Göktürk Devleti’nden Osmanlılar’a kadar Eski Türk devletlerini çerçeveleyen birçok kültürün izi bulunuyor. Dünyanın en eski mutfaklarından biri olarak kabul edilen Türk mutfağı, kadim bir tarihe sahip. Orta Asya'dan Anadolu'ya uzanan bu lezzet öyküsünün hikâyesi de çok ilginç. Bin yıl önce Anadolu'ya göçen Türklerin tavuk yememesi, çatalı hiç kullanmamaları hatta kabak yetiştirdikleri kocaman tarlalarının olması bunlardan yalnızca birkaçı.
4.12.2021 Gündem
Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler
Et ve tavuk dönerde tadarak anlaşılamayan hileler ET ve tavuk dönerde hile ya da tağşiş yapan işletmeler tüketicinin hem sağlığına hem de cebine zarar veriyor. Bazı tavuk döner işletmeleri 100 gram fiyatına 50 gram verip, içeriğinde de tavuk derisi kullanıyor. Et dönerde ise hileci işletmeler et dönerin içine kıyma, kırıntı et, sakatat hatta tek tırnaklı eti koyabiliyor. Üstelik bunları tadımla anlamak mümkün değil.
1.02.2021 Gündem
Sunucuyu canlı yayında kandırdılar! 6 dakikadan uzun sürdü
Sunucuyu canlı yayında kandırdılar! 6 dakikadan uzun sürdü ABD’de bir hayvan hakları savunucusu, Fox News sunucusu Maria Bartiromo’yu, kendisini domuz eti üreticisi bir firmanın CEO’su olarak tanıtarak canlı yayında kandırdı. Daha sonra ünlü sunucu, şirketten ve izleyicilerden özür dileyerek dikkatli olacaklarına dair söz verdi.
25.12.2020 Dünya
Almanya’da ilk kez rastlandı! Yeni salgın tehlikesi
Almanya’da ilk kez rastlandı! Yeni salgın tehlikesi Almanya’da ilk kez Afrika domuz vebası vakasına rastlandığı bildirildi. Almanya Gıda, Tarım ve Tüketici Koruma Bakanı Julia Kölckner yaptığı açıklamada, Afrika domuz vebasının Polonya sınırı yakınlarında Brandenburg eyaletinin Spree-Neisse bölgesinde ölmüş bir yaban domuzunda tespit edildiğini belirtti.
10.09.2020 Dünya
Bakan Pakdemirli: Küçükbaş hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz
Bakan Pakdemirli: Küçükbaş hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Anadolu'da hepimizin bildiği bir söz vardır. 'Buğdayla koyun, gerisi oyun'. Bu, bizim coğrafyamızı ve kültürümüzü en iyi ifade sözlerden biri. Çünkü Anadolu, buğdayın anavatanıdır. Ve koyunla keçi de bu coğrafyanın kültürüdür, tadıdır, tuzudur. 18 yıldır olduğu gibi bundan sonra da yeni projelerle küçükbaş hayvancılığı desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
10.07.2020 Ekonomi
81 ile yazı yollandı! TOBB'dan disiplin uyarısı...
81 ile yazı yollandı! TOBB'dan disiplin uyarısı... 81 il oda ve borsa yönetimine, gıdada taklit ve tağşiş yapan üye firmalara yönelik disiplin değerlendirmesi yapmaları için talimat gönderildi.
17.01.2020 Ekonomi
Tarım ve Orman Bakanlığı Tağşiş listesini açıkladı! Gıdada tağşiş nedir?
Tarım ve Orman Bakanlığı Tağşiş listesini açıkladı! Gıdada tağşiş nedir? Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan 2020 yılına ait ilk tağşiş listesinden sonra vatandaşlar, Tağdiş nedir? Tağşiş ne demek sorularını sormaya başladı. İşte Tağşiş hakkında merak edilenler…
14.01.2020 Gündem
Domuz eti karıştıran firmalar 2020 listesi! 2020 yılının ilk tağşiş listesi yayımlandı
Domuz eti karıştıran firmalar 2020 listesi! 2020 yılının ilk tağşiş listesi yayımlandı Tarım ve Orman Bakanlığı 2020 yılına ait ilk tağşiş listesini yayınladı. Yayımlanan listeye bakıldığında Dana Eti'ne, Adana Kebap'a ve Sucuğa Domuz eti karıştıran firmalar olduğu görülüyor. İşte Domuz eti karıştıran firmalar 2020 listesi…
14.01.2020 Gündem
Hekimoğlu dizisindeki vaka gerçek oldu
Hekimoğlu dizisindeki vaka gerçek oldu Tüm dünyada izlenme rekorları kıran Dr. House dizisi ile geçen günlerde özel bir televizyon kanalında da yayınlanmaya başlanan Türkiye versiyonu 'Hekimoğlu' adlı dizinin ilk bölümünde işlenen vaka, Türkiye’de yaşandı. Domuz avına meraklı olduğu gençlik yıllarında avladığı hayvanla temas ettiği için vücuduna parazit bulaşan ve tam 25 yıl bundan habersiz yaşayan 62 yaşındaki bir erkek hastada, kişilik değişimleri ve unutkanlık başlayınca, önce Alzheimer sanıldı. Daha sonra çekilen beyin MR'ında domuzdan bulaşan tenyanın beyne yerleşerek birkaç bölgede tümör benzeri kitlelere neden olduğu anlaşıldı. Hasta, antibiyotik ve parazit ilaçlarıyla tedavi edildi
21.12.2019 Yaşam
Bakan Pakdemirli konuya açıklık getirdi: At, eşek eti ithalatı...
Bakan Pakdemirli konuya açıklık getirdi: At, eşek eti ithalatı... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye'nin Sudan'dan at, eşek eti ithal edeceği haberlerinin ardından konuya açıklık getirerek böyle bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.
16.12.2019 Ekonomi
Bu yıl 5 kat arttı! Sayıları 40 bini geçti
Bu yıl 5 kat arttı! Sayıları 40 bini geçti Bilim insanları, aşı karşıtlığı konusunda ortaya atılan iddialara tepki göstererek uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Mehmet Ceyhan önceki yıl 662 olan kızamık vaka sayısının 2019 Aralık itibarıyla yaklaşık 5 kat artarak 2 bin 666’ya yükseldiğini belirtti...
16.12.2019 Gündem
Az pişmiş ette parazit tehlikesi!
Az pişmiş ette parazit tehlikesi! Çin'de bir kişinin çiğ domuz eti yediği için beyninde ve göğsünde yüzlerce tenya olduğunun ortaya çıkması ve bilinç kaybı nedeniyle hastanede tedavi altına alınması, özellikle iyi pişmemiş etteki olası tehlikeleri akıllara getirdi.
3.12.2019 Sağlık
O görüntülerle ilgili ABD Konsolosluğu'nun Türk çalışanlarına gözaltı
O görüntülerle ilgili ABD Konsolosluğu'nun Türk çalışanlarına gözaltı Adana'da Cadılar Bayramı kutlamasında İslami değerlerle dalga geçilen görüntülerin sosyal medyada yayınlanınca tepki çeken ABD Adana Konsolosluğu'nun Türk çalışanları C.G. ile C.Y., gözaltına alındı. 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan hakkında soruşturma başlatılan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
20.11.2019 Gündem
Vatandaşa büyük tuzak! Sucuk diye satıyorlar ama...
Vatandaşa büyük tuzak! Sucuk diye satıyorlar ama... Türkiye’de üretilen bir dana sucukta domuz eti olduğunun açıklanması vatandaşı endişeye düşürdü. Türkiye’de domuz eti kullanımı yasak. Maliyeti düşürmek isteyen bazı üreticilerin ise istenilen protein miktarına ulaşmak için ürüne et yerine yasak olmasına rağmen yurtdışından ithal edilen ‘protein tozları’nı karıştırdığı, bu tozların bazılarının da domuz etinden elde edildiği ileri sürüldü.
16.10.2019 Sağlık
Kan donduran açıklama! En çok İstanbul'da rastlanıyor
Kan donduran açıklama! En çok İstanbul'da rastlanıyor Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde bir çok ilde alkollü içecekten bala, domuz etinden kuru yemişe kadar çok sayıda üründe hile yapıldığı belirlendi.
12.10.2019 Sağlık
Bakanlık sakıncalı ürünleri açıkladı! Vatandaşlar tedirgin...
Bakanlık sakıncalı ürünleri açıkladı! Vatandaşlar tedirgin... Tarım ve Orman Bakanlığı laboratuvar sonucuyla taklit veya tağşiş yapılan ürünleri üreten ya da ithal eden firmaları açıkladı.
12.10.2019 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Domuz Eti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki domuz eti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.