Tağşiş

Tağşiş

Son dakika tağşiş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tağşiş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tağşiş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tağşiş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tağşiş gelişmeleri de dahil olmak üzere 182 tağşiş haberi bulunmuştur. Tüm tağşiş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Balda şeker hilesine AB önlemi
Balda şeker hilesine AB önlemi Farklı ülkelerden Avrupa Birliği’ne (AB) giden balların yarısında uygunsuzluk tespit edilmesi üzerine kontroller artırılıyor. Türk bal üreticileri ve ihracatçılarının gerekli hazırlıkları yapması istendi.
13.04.2024 Gündem
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı
Sahte gıdalara karşı denetim ve caydırıcı ceza uyarısı Ramazan ayı öncesi Bayrampaşa'da 5 milyon lira değerinde sahte tereyağı ele geçirilirken, Gıda Yüksek Mühendisi Öğretim Görevlisi Eda Şensu Demir, denetimlerin artırılması gerektiğini belirterek, "Daha anlık denetim yapılması ya da caydırıcı cezalar olması lazım" dedi. Demir, ayrıca sahte tereyağının tüketiciyi aldattığını, üretim sırasında farklı toksik maddelerin gıdanın içerisine girebileceğini bunun da insan sağlığına zararlı olduğunu söyledi.
9.03.2024 Ekonomi
Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar! Resmen değişti
Süt ve yoğurt ürünleri için yeni karar! Resmen değişti Fermentasyon sonrası ısıl işlem görmüş fermente süt ürünü, çeşnili/aromalı yoğurt ve çeşnili/aromalı süzme yoğurt en fazla 500 gramlık ambalajlarda piyasaya arz edilebilecek
10.02.2024 Ekonomi
İstanbul'da zeytinyağında skandal! Tek tek tespit edildi
İstanbul'da zeytinyağında skandal! Tek tek tespit edildi Sultanbeyli’de İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, zeytin ve zeytinyağı satışı yapan toptancı ve şarküterilerde denetim yaptı. Denetimlere İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Yavuz Karaca da katıldı. Karaca, "İstanbul'da 131 bin gıda işletmesi var. Bu zamana kadar 206 bin denetim gerçekleştirdik. 28 Kasım'dan bugüne kadar 2 bin 521 gıda denetimi gerçekleştirdik. Zeytinyağı, bal, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri taklit ve tağşiş açısından sıkıntılı ürünler olduğu için biraz daha dikkatli davranıyoruz. " dedi. Karaca,"Bugüne kadar aldığımız zeytinyağında 8 numunede olumsuzluk tespit ettik. 28 Kasım'dan itibaren 39 ilçemizde 15 numune aldık." dedi.
5.12.2023 Gündem
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi
Ambalajı at paranı al! Yeni dönem için tarih verildi Zorunlu depozito için geri sayım başladı. Eğer bir erteleme olmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca 50 kuruş veya 1 lira gibi bir tutar hesaba geçecek. Sistemin yerli yazılım altyapısı, kopyalanamaz barkodları hazır. 30 bin iade makinesi kısa sürede Anadolu’ya yayılacak.
21.03.2023 Gündem
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi...
Kilosu 80 bin liraya kadar çıktı! Türkiye'de yetişiyor, dünyanın en değerlisi... Dünyanın en değerli baharatlarından safranın kilosu, 80 bin liraya ulaştı. Yaklaşık 450 bin dalının ve 150 bin çiçeğinin 1 kilo ettiği değerli baharat, gram ile satılıyor. Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, değeri nedeniyle safranda hileye başvurulabildiğini söyledi.
12.11.2022 Ekonomi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi
'Meyveli dondurma' yerine 'çeşnili dondurma' geldi TARIM ve Orman Bakanlığınca hazırlanarak Resmi Gazete'de yayımlanan 'Türk Gıda Kodeksi Dondurma Tebliği'ne, dondurmada meyve harici diğer çeşni maddeleri kullanımına da izin verildiğinden, 'meyveli dondurma' tanımı yerine 'çeşnili dondurma' tanımı eklendi. 
26.10.2022 Yaşam
Bakanlık harekete geçti! 24 işletmeye faaliyetten men
Bakanlık harekete geçti! 24 işletmeye faaliyetten men Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ekiplerince yılın ilk 7 ayında gerçekleştirilen 731 bin 648 gıda denetiminde 8 bin 321 firmaya 113 milyon 544 bin 482 TL ceza uygulandı; 24 işletme faaliyetten menedildi, 107 işletme hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Vatandaşımızın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyoruz, açtırmayacağız" dedi.
6.08.2022 Gündem
Baklavada fıstık yerine ıspanak! Ayırt etmesi imkansız
Baklavada fıstık yerine ıspanak! Ayırt etmesi imkansız Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, "Baklavada fıstık yerine yeşil renkli sebzeler, bezelye, ıspanak gibi ürünler kullanılabiliyor. Bu ürünler yeşil rengi nedeniyle ufalanıp fıstıkmış gibi satılabiliyor. Bunu ayırt etmek çok zor" dedi.
5.06.2022 Yaşam
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu...
Bal fiyatları uçuşa geçti! Kilosu... Bal fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme. Arıcılar, yaz sezonu için göç etmeye başlarken, yeni hasada hazırlanıyor. Bu kapsamda son dönemde artan girdi maliyetleri, iklimsel sorunlar gibi zorlu koşullara dikkat çekilirken; şeker ve mazot için sürdürülebilir destek talep ediyorlar. Mevcut balların geçen yılın mahsulü olduğunu anlatan Şahin, geçen yıl arıcıların 26 kilo tenekeyi 800 liraya verdiğini kaydetti. Şahin, “Bu yıl bir teneke maliyeti 1500 lirayı aşıyor. Taze bal piyasaya girince 90-100 liranın altındaki bal, bal olmaz. Bu gidiş, merdiven altı üretimi artırır: balı nişasta bazlı karışım, pancar şekeriyle besleme ya da enzimle çoğaltma yapılır. Bunlara bal dersek, arıya hakaret etmiş oluruz. Madem satılacak ve çözüm bulunamıyor, bunlara tatlandırıcı diyelim” diye konuştu.
4.06.2022 Ekonomi
Sahte zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Tehlike saçıyor, ölüme neden oluyor...
Sahte zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Tehlike saçıyor, ölüme neden oluyor... Zeytinyağı ile ilgili son dakika uyarısı! Merdiven altı zeytinyağları tehlike saçıyor. İçerisinde yeşil boya, zeytin esansı, pamuk yağı ve birçok tehlikeli madde tespit edilen sahte yağlar, ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Zeytinyağı uzmanı Ümmühan Tibet, ‘Yeşil zeytinyağı daha faydalıdır’ ve ‘Saf zeytinyağı donar, donmuyorsa karışıktır’ algıları yanlış. Zeytinyağı hiçbir bitkisel yağla karıştırılamaz” dedi.
7.05.2022 Gündem
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra...
Ayçiçek yağı ve zeytinyağında büyük tuzak! Fiyatlara da yansıyor, zamlardan sonra... Ayçiçek yağı ve zeytinyağı ile ilgili flaş açıklamalar geldi. Birçok üründe görülen hileler, zeytinyağı ve ayçiçek yağında da yapılıyor. Vatandaşların, gıda sahtekarlarının yeni gözdesi olan bu hileleri anlaması çok zor. Hileler sadece insanları kandırmakla kalmıyor, sağlıkla da oynuyor. Ayçiçek ve zeytinyağına, düşük kalite kanola, mısır, fıstık, pamuk, soya vb. yağlar karıştırılıyor veya daha önce kullanılmış yağlar piyasaya sürülüyor. Alerjisi olan insanlar için ciddi sağlık sorunları yaratabiliyor. Fiyatlarda artış olunca gramajlarda da oynamalar yapılıyor. 500 gram yazan bir paketten 450 gram ürün çıkıyor. Peki zeytinyağı ve ayçiçek yağı alırken nelere dikkat edilmesi gerekiyor? Hileli yağlar ayırt edilebilir mi? İşte detaylar...
18.04.2022 Ekonomi
Tüm dünyanın gözü bu skandalda! Türkiye'ye ilişkin çarpıcı bilgiler! "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür"
Tüm dünyanın gözü bu skandalda! Türkiye'ye ilişkin çarpıcı bilgiler! "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür" Tüm dünya önde gelen gıda üreticilerine ait ürünlerde art arda insan sağlığına zararlı bakteriler tespit edilmesinin şokunu yaşıyor. Kinder Sürpriz çikolatalarında yaşanan salmonella krizinin ardından şimdi de Nestle'nin donmuş pizzalarında tespit edilen E.coli bakterisi gözleri gıda güvenliğine çevirdi. "Kaynağı bulunmazsa tehlike büyür" diyen Gıda Mühendisleri Derneği Genel Başkanı Abdussamed Boyu, Türkiye'ye ilişkin de çarpıcı bilgiler paylaştı.
10.04.2022 Gündem
Pideciye domuz etli tuzak
Pideciye domuz etli tuzak Aydın’ın Buharkent ilçesinde Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 5996 sayılı yönetmeliğine göre Gıda Tağşiş ayıplı ürünler listesinde yer alan ve pide iç malzemesinden yapılan denetimde domuz eti tespit edilen işletme sahibi Meryem Lek, kendilerine tuzak kurulduğunu iddia etti. Lek, "Tanımadığım bir şahıs pide yapılmak üzere iç malzeme bıraktı. Pideleri yaparken, ekipler şikayet üzerine denetime geldi. Yapılan kontrolde bırakılan pide iç malzemesinde domuz etine rastlandı. Bize tuzak kuruldu. Adalet yerini bulacak" dedi.
7.03.2022 Yaşam
Domuz eti var! Ölümcül tehlike
Domuz eti var! Ölümcül tehlike Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yayımladığı taklit ve tağşiş listesinde yer alan ürünleri değerlendiren Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Ali Manavoğlu, “Listeye baktığımızda dikkatimizi çeken ilaç etken maddesi sildenafil oldu. Bu madde enerji içeceklerinde tüketildiğinde insanları kalp krizine, hatta ölüme kadar götürebiliyor" dedi.
5.03.2022 Yaşam
Süzme balda glikoz oyunu
Süzme balda glikoz oyunu Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından aralıklarla gerçekleştirilen taklit-tağşiş ürün denetimlerinde 13 firmaya ait çok sayıda marka süzme balın sahte olduğu tespit edildi. Listedeki sahte balların glikoz oranının yüksek olduğuna dikkat çeken İstanbul İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Onur Çilenk, "İklim koşulları nedeniyle rekoltemiz bir hayli düştü. Böylece glikozculara ve merdiven altı iş yapanlara gün doğdu. Bizden aldıkları balı karıştırarak sektöre satıyorlar. Bir teneke bal almışsanız bu 3 teneke oluyor" dedi.
4.03.2022 Yaşam
Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022! İfşa edilen taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi 2022...
Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022! İfşa edilen taklit ve tağşiş yapan firmalar listesi 2022... Tarım Bakanlığı tağşiş listesi 2022 açıklandı. Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapılan, aralarında et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, bitkisel yağ, bal, takviye edici gıdalar ile çikolataların yer aldığı, 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. İşte Tarım Bakanlığı hile yapan firmalar listesi 2022…
2.03.2022 Sağlık
Dolandırıcılar dur durak bilmiyor! Hedef bu kez de eski bakan Azimet Köylüoğlu oldu
Dolandırıcılar dur durak bilmiyor! Hedef bu kez de eski bakan Azimet Köylüoğlu oldu Telefon dolandırıcılarının son kurbanı 82 yaşındaki eski bakan Azimet Köylüoğlu oldu. Bankalardaki tüm birikimini kaptıran Köylüoğlu, 15 milyonluk evini vekalette sorun çıkınca kurtardı.
2.03.2022 Gündem
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım'
Prof. Dr. Ceyhan'dan Omicron açıklaması! '2 doz korumuyor, en az 3 doz aşılanmak lazım' Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 25 milyon civarındaki 3'üncü doz aşılama oranının çok düşük olduğunu belirterek, "Omicron'dan şu anda 2 doz aşılanma ile korunmuyor. En az 3 doz aşılanmak lazım" dedi.
2.03.2022 Gündem
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca'dan ilk mesaj geldi
Maske zorunluluğu kalkıyor mu? Bakan Koca'dan ilk mesaj geldi Türkiye'nin salgınla mücadelede yeni yol haritası bugün belli olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, Twitter'dan yaptığı paylaşım, 'maske' konusunda merak uyandırdı.
2.03.2022 Gündem
Tağşiş listesi 2022: PDF Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş listesi indir! Tağşiş yapan 371 firma ile 559 hileli ürün…
Tağşiş listesi 2022: PDF Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş listesi indir! Tağşiş yapan 371 firma ile 559 hileli ürün… Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. İşte PDF şeklinde tağşiş listesi 2022…
2.03.2022 Gündem
Tağşiş ne demek, kelime anlamı nedir? Tağşiş yapan firmalar yayımlandı!
Tağşiş ne demek, kelime anlamı nedir? Tağşiş yapan firmalar yayımlandı! Tağşiş nedir, demek? Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. Söz konusu gelişmenin ardından 'Tağşiş nedir?' ve 'Tağşiş ne demek?' gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
2.03.2022 Gündem
Natamisin nedir, nerelerde kullanılır? Gıda koruyucusu Natamisin kullanımı yasak mı, insan sağlığına zararı nedir?
Natamisin nedir, nerelerde kullanılır? Gıda koruyucusu Natamisin kullanımı yasak mı, insan sağlığına zararı nedir? Natamisin nedir? Tarım ve Orman Bakanlığı'nın açıkladığı tağşiş görülen ürünlerde natamisine de rastlandı. Gıdalarda küflenmeyi engelleyen koruyucu madde natamisin ile ilgili aramalar tağşiş listesinin açıklanmasıyla araştırılmaya başlandı. Peki, Natamisin nedir, nerelerde kullanılır? Gıda koruyucusu Natamisin kullanımı yasak mı? Natamisinin insan sağlığına zararı nedir?
2.03.2022 Sağlık
Tarım Bakanlığı ifşa listesi! Hangi markalar gıda ürünlerinde taklit veya tağşiş yaptı? İşte Bakanlık ifşa listesi!
Tarım Bakanlığı ifşa listesi! Hangi markalar gıda ürünlerinde taklit veya tağşiş yaptı? İşte Bakanlık ifşa listesi! Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı ifşa listesi…
2.03.2022 Gündem
Bakanlık, 371 firmaya ait 559 hileli ürünü kamuoyuna açıkladı
Bakanlık, 371 firmaya ait 559 hileli ürünü kamuoyuna açıkladı Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit veya tağşiş yapıldığı kesinleşen 371 firmaya ait 559 parti ürünü kamuoyuna açıkladı.
1.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tağşiş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tağşiş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.