Devre Tatil

Devre Tatil

Son dakika devre tatil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan devre tatil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını devre tatil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Devre Tatil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan devre tatil gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 devre tatil haberi bulunmuştur. Tüm devre tatil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler
Bodrum'da devre tatil vaadiyle dolandırıldıklarını iddia ettiler Muğla'nın Bodrum ilçesinde 49 yıllığına satın aldıkları devre tatilde dolandırıldıklarını iddia eden vatandaşlar, basın açıklaması yaparak haklarının verilmesini istedi.
21.12.2023 Gündem
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri
Tatile çıkacakları bekleyen büyük tehlike: Çakma reklam siteleri Tatile çıkma planı yapanlara uzmanlarsan kritik uyarı geldi. Özellikle uygun fiyatlı tatil paketi satın almak isteyenler internet üzerinden karşılarına çıkan ilk siteleri değerlendiriyor. Ancak bu siteler çoğunlukla 'çakma' oluyor. Peki tatil satın alırken dolandırıcıların hedefi olmamak için neler yapılabilir.
21.08.2023 Gündem
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi
Kasalarca domatesi çöpe döktüler! Sosyal medyada gündem oldu, O market için harekete geçildi Sosyal medyada domateslerin kasa kasa çöpe atıldığı görüntüler bir andan gündem oldu. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, domateslerin çöpe döküldüğüne dair sosyal medyada yayınlanan görüntülerin ardından gerekli inceleme ve denetimleri gerçekleştirdi. Markette incelemelerde bulunan İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden konuya ilişkin açıklama yapıldı.
18.08.2023 Yaşam
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı
Ticaret Bakanlığı etiket denetimi! Ceza yağdı Ticaret Bakanlığı tüketicinin korunması ve piyasa gözetimi kapsamında yapılan denetimlerini gerçekleştirmeye devam ediyor. 2022 ve 2023 yıllarında toplamda 358 milyon 776 bin 876 lira ceza kesildi.
18.08.2023 Gündem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem
Tatil sezonu açıldı, uyarılar art arda geldi! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem Yaz tatili için plan yapanlara uyarılar art arda gelmeye başladı. Dolandırıcılar her sektörde olduğu gibi tatil sektöründe de adeta pusu kurdu. Ucuz tatil ile kandırılan vatandaşlar, sahte sitelerle tuzağa çekiliyor. Konuyla ilgili ise uzmanlar önemli uyarılarda bulundu.
15.05.2023 Gündem
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün
Tatil planlayanlara sahte site ve sosyal medya uyarısı! Paylaşım yaparken iki kez düşünün Yaz tatili için planlar başlarken uzmanlar, internet üzerinden rezervasyon yaptıracak müşterileri uyardı. Dolandırıcılar, otel sayfalarını birebir kopyalayıp onlarca kişinin hesabını boşaltmaya başladı. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü ise hem dolandırıcıların hem de hırsızların yeni yöntemlerini anlatarak, önemli tavsiyelerde bulundu.
5.05.2023 Gündem
Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede?
Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede? İstanbul'daki gayrimenkul projelerinde paraları topladığı halde inşaatı tamamlamadığı için dolandırıcılık iddiası suçundan yargılanan Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut davasında karar çıktı. Peki, Jet Fadıl tutuklandı mı? Jet Fadıl olayı nedir, Fadıl Akgündüz kimdir, nereli, şu an nerede?
27.01.2023 Gündem
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor
Devre mülk tatil satışıyla ilgili yeni karar! Hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Ekonomi
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor
Ön ödemeli devre tatil satışına hapis cezası geliyor İzmir Tüketici Hakem Heyeti Üyesi avukat Salih Emrah Ertan, tüketici kanununda önemli değişiklikler yapıldığını belirtti. Kanunda yasak olan ön ödemeli devre tatil satışlarına ağır para cezasının yanı sıra ilk kez hapis cezası getirildiğini açıklayan Ertan, "Yasağa uymayanlar ve buna aracılık edenlere 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor" dedi.
1.10.2022 Yaşam
Bayram tatili öncesi flaş açıklama! Fatura, kredi kartı, kredi...
Bayram tatili öncesi flaş açıklama! Fatura, kredi kartı, kredi... Tüketici Konfederasyonu (TÜKONFED) Başkanı Aydın Ağaoğlu, 13 Temmuz Çarşamba ve 14 Temmuz Perşembe günlerinin resmi tatil olmadığını, son tarihi bugüne denk gelen, fatura, kredi kartı, tüketici kredisi taksiti ve senetli borçlara ilişkin hukuki işlemlerle ilgili tüketicilerin dikkatli olmaları uyarısında bulundu.
4.07.2022 Ekonomi
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti...
Borcu olanlara güzel haber! Son dakika kredi ve kredi kartı kararı! Resmen duyuruldu ve değişti... Kredi çeken, kredi kartı kullanan, kredi borcu olan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişti. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda değişiklik yapıldı. Buna göre ön ödemeli olarak satılan konutların, sözleşmede belirlenen tarihte tüketicilere teslim edilmesi zorunlu olacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının 14 gün içinde erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici kredilerinde ve konut kredilerinde kredi ile ilgili olmayan sigortalar ve yan finansal ürün ve hizmetler yasaklandı. Sahte yetkili servis sorununa neşter vuruldu ve satış sonrası hizmetlerle ilgili tüketicilere yeni haklar getirildi. Tüm kararlar detaylarıyla bir bir açıklandı. İşte Resmi Gazete kararı...
1.04.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartı ile flaş karar! Ve değişti! Milyonları ilgilendiriyor
Kredi ve kredi kartı ile flaş karar! Ve değişti! Milyonları ilgilendiriyor Kredi ve kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları ilgilendiriyor. Meclisten geçen yeni yasaya göre, vatandaş fazla masraf ve sigortadan kurtuluyor. Ayrıca zamanında teslim edilmeyen eve 70 bin lira ceza gelecek ve faiz indirimi kredi kartlarına hemen uygulanacak. Buna göre, ön ödemeli olarak satılan konutlar sözleşmede belirtilen tarihte teslim edilmek zorunda olacak. Bu süre sözleşmeden itibaren 48 ayı geçemeyecek. Süresi içinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira para cezası uygulanacak. Tüketici kredilerinde kredi borcunun tamamının erken ödenmesi halinde bildirim aranmaksızın cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Tüketici ve konut kredilerinde, sözleşme öncesi bilgilendirme yükümlülüğüne aykırı hareket edenler hakkında, aykırılığı tespit edilen her bir işlem veya sözleşme için 200 lira olan idari para cezası bin liraya çıkarılacak. Kredili mevduat hesabı, kredi kartı gibi belirsiz süreli tüketici kredilerinde faiz oranında tüketici lehine değişiklikler hemen uygulanacak. Böylece faiz oranındaki indirimin, tüketici lehine olması dolayısıyla yürürlüğe girmesi için 30 gün öncesinde bildirim yapılması şartı kaldırılacak. Bu şart yalnızca faiz oranı artırımını kapsayacak şekilde değiştirilecek. İşte kredi ve kredi kartında milyonları ilgilendiren yeni detaylar...
26.03.2022 Ekonomi
Devre mülk ve devre tatil ile ilgili flaş gelişme! Satışı yasaklanıyor, artık zorunlu olacak...
Devre mülk ve devre tatil ile ilgili flaş gelişme! Satışı yasaklanıyor, artık zorunlu olacak... Devre mülk ve devre tatil ile ilgili son dakika gelişmesi. Tatile gidecekleri yakından ilgilendiriyor. Kabul edildi. Satışı yasaklanıyor. Artık zorunlu oluyor. Tüketicinin korunmasına yönelik kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Devre mülk satışlarında yaşanan mağduriyetleri gidermeyi amaçlayan değişiklikle ön ödemeli devre mülk ve devre tatil satışı yapılamayacak. İşte son dakika haberinin detayları...
24.03.2022 Ekonomi
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde...
Kredi kartı kullanan, kredi çeken, borcu olan herkesi kapsıyor! İade edilecek, taksitlerde... Kredi çeken, taksitlerini ödeyemeyen, kredi kartı kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Yeni düzenleme ile birlikte tamamen değişiyor. Tüketicileri korumaya yönelik kanunda düzenleme yapılacak. Taksitli satış sözleşmelerinde borcunu ödeyemeyenler için taksitler toplamının 10'da 1'ini oluşturma kriteri, sözleşmede yer alan satış bedelinin onda biri olacak şekilde değiştirilecek. Böylece tüketiciler, ilave vadeden yararlanmış olacak. Öte yandan 14 günlük cayma süresinde kredi borcunun tamamı ödenirse cayma hakkı kullanılmış sayılarak, iadesi gerekli olan ücretler geri ödenecek. Kredi kartı veya kredili mevduat hesabı gibi belirsiz süreli tüketici kredisi sözleşmelerinde yeni belirlenen faiz oranlarının yürürlüğe girmesi için tüketiciye 30 gün öncesinde bildirim şartı bulunuyordu. Bu şart da kaldırılacak ve tüketicilerin indirimli orandan bildirim süresi beklenmesine gerek olmadan yararlanması sağlanacak. Zorla yapılan sigortalar yasaklanacak. Devre tatil sözleşmelerinde de değişiklik yapılacak. Yenilenmiş ürünlerle ilgili düzenleme de yer alacak. İşte yeni düzenlemenin tüm detayları...
9.03.2022 Ekonomi
Tüketici Haklarına ilişkin teklif Meclis'te!
Tüketici Haklarına ilişkin teklif Meclis'te! Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM’ye sunuldu. Devre tatil satışlarında yaşanan mağduriyetlerin önlenmesi amacıyla devre tatil sözleşmelerinin kapsamı ile düzenleme usul ve esaslar açıklığa kavuşturulmakta, ön ödemeli devre tatil satışı yasaklanıyor.
8.03.2022 Ekonomi
Ev satışları, abonelikler, taksit ödemelerinde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, sınırlama geliyor...
Ev satışları, abonelikler, taksit ödemelerinde yeni dönem! Bakanlık harekete geçti, sınırlama geliyor... Ev satışları, abonelikler, taksit ödemeleri ile ilgili flaş karar! Düzenleme geliyor, artık değişecek. Taahhütler sınırlandırılıyor, 24 ay abonelik dönemi ortadan kalkıyor. Ticaret Bakanlığı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine tüketici koruma kanunda değişikliğe gidecek. Gayrimenkul satışları, abonelikler, taksit ödemelerine ilişkin tüketici lehine düzenlemeler yapılacak.
18.02.2022 Ekonomi
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı...
Meclis'e geliyor! Herkesi ilgilendiriyor, 10 Mart detayı... Türkiye'de yaşayan herkesi çok yakından ilgilendiren dörtlü paket Meclis'e geliyor. Meclis’teki 12 günlük aranın ardından çalışmalar başladı. Öncelik ekonomik altyapı düzenlemeleri içeren tekliflerde... Nükleer enerji alanında yapılacak yatırımlara ilişkin altyapı kuralları, endüstri bölgeleri, e- ticarette yeni cezalar ve tüketiciyi korumada yeni kuralları belirleyecek düzenlemeler Meclis’e taşınacak.
17.02.2022 Siyaset
Jet Fadıl’a Almanya'dan dava şoku! İşlem yapılacak
Jet Fadıl’a Almanya'dan dava şoku! İşlem yapılacak Türkiye’de birçok kişiyi dolandırdığı suçlaması ile yargılanan Fadıl Akgündüz’e, kötü haber Almanya’dan geldi. Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden Siirt’te kuracağı otomobil fabrikası için 350 milyon Euro toplayan ve kâr payı vaat eden Akgündüz aleyhine gurbetçi bir vatandaş dava açtı. Dava sonunda Akgündüz’ün ödeme yapmasına karar verildi. Kararı Bakırköy Asliye Hukuk Mahkemesi de tanıdı.
18.01.2022 Gündem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem
Ev alacak, araba kiralayacak, abonelik hizmetinden yararlanacak, taksitli alışveriş yapacak milyonları kapsıyor! Yeni dönem Taksitli alışverişten abonelik hizmetine, konut alımından devre tatil satışına kadar Tüketici aleyhine olan birçok başlık için teklif hazırlanıyor. Taslak üzerindeki çalışmalar başladı. Edinilen bilgiye göre, Ticaret Bakanlığı, bu alandaki eksik ve hatalı uygulamaları saptadı. Tüketiciden gelen şikâyetler ve dava konusu olan alanlarda yapılması planlanan yasal değişiklikler, AK Parti kurmaylarıyla masaya yatırıldı. Öte yandan Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan 'Elektronik Haberleşme Sektörüne İlişkin Tüketici Hakları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile; elektronik haberleşme abonelikleri e-imza, T.C. Kimlik Kartı veya İnternet Bankacılığı bilgileri ile e-Devlet kapısı üzerinden başlatılabilecek.
18.01.2022 Ekonomi
Yılbaşı öncesi düğmeye basıldı! Bin 72 kişi yakalandı
Yılbaşı öncesi düğmeye basıldı! Bin 72 kişi yakalandı Son dakika haberi... Yılbaşı öncesi ülke genelinde eş zamanlı “Güven Huzur” uygulaması gerçekleştirildi, İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 15 bin 381 noktada 57 bin 964 personelin görev aldığı uygulamada metruk bina, park-bahçe ve umuma açık yerlerin denetlendiği ve çeşitli suçlardan aranan 1.072 kişi yakalanırken 28 kayıp kişi bulunduğu ifade edildi.
30.12.2021 Gündem
Türkiye genelinde yapıldı! 1111 kişi yakalandı
Türkiye genelinde yapıldı! 1111 kişi yakalandı İçişleri Bakanlığı, ülke genelinde 56 bin 505 personelin katıldığı 'Türkiye Güven Huzur' uygulamasında, çeşitli suçlardan aranan 1111 kişinin yakalandığını, 816 aracın da trafikten menedildiğini açıkladı.
10.11.2021 Gündem
Ülke genelinde eş zamanlı operasyon! 813 kişi yakalandı
Ülke genelinde eş zamanlı operasyon! 813 kişi yakalandı Ülke genelinde eş zamanlı “Türkiye Güven Huzur ve Vale Uygulaması” gerçekleştirildi. 53 bin 67 personelin katılımıyla gerçekleşen uygulamada çeşitli suçlardan aranan 813 kişi yakalandı. Denetimlerde; 787 araç trafikten men edildi, 12 umuma açık iş yeri kapatıldı, vale hizmeti veren 9 işletme ve 1 vale personeline idari yaptırım uygulandı.
24.10.2021 Yaşam
Jet Fadıl iflas etti! Flaş karar!
Jet Fadıl iflas etti! Flaş karar! Yarım kalan bir dizi projesi ile gündemde olan işinsanı Fadıl Akgündüz’e ait Jetpa Holding AŞ için kritik bir karar çıktı. Mahkeme 24 yıllık şirketin iflasına karar verdi. İflas kararı sonrası 62 milyon TL sermayesi olan Jetpa’nın tasfiye sürecine başlandı.
30.07.2021 Ekonomi
Devre mülk ve tatil satışında flaş gelişme! Meclis'e sunuldu
Devre mülk ve tatil satışında flaş gelişme! Meclis'e sunuldu TBMM Dilekçe Alt Komisyonu, 'devre mülk' ve 'devre tatil' sektöründe yaşanan sorunları rapor haline getirdi. Raporda, 'hediye tatil', 'bedava yemek', 'ücretsiz yat gezisi' gibi vaatlerle tesise davet edilen tüketicilerin, söz konusu otel ya da tekneye gittiklerinde hiç beklemedikleri şekilde 'devre tatil' tanıtımına katılmaya mecbur bırakılıp, farklı pazarlama yöntemleriyle sözleşme imzalamaya zorlandıkları belirtildi. 'Saldırgan satışı durdurun' denilen raporda, devre mülk ve devre tatil satışının yapıldığı yerlerde polis ve jandarma kontrolü olması istendi.
1.06.2021 Ekonomi
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira...
Zam geldi, milyonları ilgilendiriyor! 2 bin 282 lira... Türkiye'de herkesi çok yakından ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. cezalara zam geldi. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da öngörülen idari para cezaları, 2021'de uygulanmak üzere yüzde 9,11’lik yeniden değerleme oranında yükseltildi. Aldatıcı ticari reklamlar için idari para cezaları, yerel düzeyde yayın yapan televizyon kanalı aracılığı ile yapılmışsa 22 bin 861, ülke düzeyinde yayın yapan televizyon kanalı aracılığıyla gerçekleşmişse 457 bin 308 liraya çıkartıldı. Tüketici kredisi ve konut finansmanı sözleşmelerinde kanunun cayma hakkı, faiz oranı, erken ödeme, temerrüt, sigorta yaptırılması hükümlerini ihlal eden ve belirli süreli kredi sözleşmelerine ilişkin açılan hesaplardan ücret ve masraf talep eden kredi veren kuruluşlara her bir işlem başına 2 bin 282 lira idari para cezası uygulanacak.
26.12.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Devre Tatil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki devre tatil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.