Ticaret Bakanlığı

Ticaret Bakanlığı

Son dakika Ticaret Bakanlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ticaret Bakanlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ticaret Bakanlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ticaret bakanlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 8.386 ticaret bakanlığı haberi bulunmuştur. Tüm ticaret bakanlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyor
Aldatıcı reklama caydırıcı ceza, saadet zinciri kuranlara son verecek yasa meclisten geçiyorTüketici ve e-ticaret kanunlarında değişiklik öngören yasa teklifi gece yarısı mesaisiyle komisyondan geçti. Teklifin yasalaşması halinde doğrudan satış şirketlerinin Dilan Polat kremlerinde olduğu gibi ‘saadet zinciri’ne dönüşmesinin önü kapanacak.
25.07.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokol
Ticaret Bakanlığı'ndan gümrük kaçakçılığı ile mücadelede yerli ürünü artıracak protokolTicaret Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı arasında, gümrük kaçakçılığına karşı kullanılan yerli sistemlerin genişletilmesine ilişkin protokol imzalandı. Bakan Ömer Bolat, "Ülkemizin güvenlik ve ticaret altyapısını güçlendireceğiz. Yerli üretim sayesinde, dışa bağımlılığımızı azaltarak kendi kaynaklarımızla daha güçlü ve bağımsız bir sistem oluşturmayı hedefledik" dedi.
24.07.2024Ekonomi
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğiz
Bakan Bolat'tan enflasyon açıklaması: Azalış trendi göreceğizTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Bundan sonraki aylarda ciddi bir azalış trendi göreceğiz enflasyonda. Vatandaşımızın hayat pahalılığı sıkıntılarının gerilemesini göreceğiz." dedi. Bakan Bolat otomobil piyasası ile ilgili detayları da anlattı.
23.07.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığından vatandaşlara uyarı!:Tatil ve tur dolandırıcılığına dikkat: İnternet alışverişlerinde mutlaka kontrol edilmeli
Ticaret Bakanlığından vatandaşlara uyarı!:Tatil ve tur dolandırıcılığına dikkat: İnternet alışverişlerinde mutlaka kontrol edilmeliTicaret Bakanlığı, tatil çıkacak vatandaşların paket tur ve konaklamalarda dikkat etmesi gereken hususları hatırlatarak, "Sosyal medya, kısa mesaj veya e-posta gibi iletişim kanalları üzerinden gelen teklifin içeriğinde yer alan tesis resimlerinin, kurumsal logo ve işaretlerin doğruluğuna dikkat etmeli" ifadelerine yer verdi.
23.07.2024Gündem
Usulsüz işlemlerle yurda sokulmaya çalışılan araçlar ele geçirildi
Usulsüz işlemlerle yurda sokulmaya çalışılan araçlar ele geçirildiTicaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince, usulsüz işlemlerle yurda sokulmak istenen 87 adet araç ele geçirdi. Araçların piyasa değerinin yaklaşık 72 milyon 425 bin lira olduğu belirtildi.
17.07.2024Ekonomi
Kuaförler pazar günü açık mı, pazar günleri kuaförler kapalı mı? Kuaförler hangi gün kapalı?
Kuaförler pazar günü açık mı, pazar günleri kuaförler kapalı mı? Kuaförler hangi gün kapalı?Kuaför, berber ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Her ilin sektörel yapısı baz alınarak berber, kuaför ve güzellik merkezleri haftanın bir günü kapalı olacak. Peki, kuaförler Pazar günü kapalı mı, kuaförler hangi gün kapalı?
13.07.2024Gündem
Ticaret Bakanlığı'ndan işletmelere 12,6 milyon lira ceza uygulandı
Ticaret Bakanlığı'ndan işletmelere 12,6 milyon lira ceza uygulandıTicaret Bakanlığı, piyasaya sürülen riskli ürünler ile etiketlerde olması gereken zorunlu bilgilere ilişkin yapılan denetimlerde, 2024 yılının ilk 6 ayında 12 milyon 695 bin 594 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.
13.07.2024Ekonomi
Bakanlık açıkladı! Fiyatlarını kapı önüne yazmayan işletmelere ceza
Bakanlık açıkladı! Fiyatlarını kapı önüne yazmayan işletmelere cezaTicaret Bakanlığı yeme içme sektöründe hizmet veren ve fiyat listesini kapı önünde bulundurmayan işletmelere 47 milyon lira ceza kestiğini açıkladı.
6.07.2024Ekonomi
Hibe desteği açıklaması! Başvuru tarihi belli oldu
Hibe desteği açıklaması! Başvuru tarihi belli olduKarşılıksız para desteği ile ilgili yeni açıklama geldi. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sosyal medya hesabından hibe destek programına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
4.07.2024Ekonomi
Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönem başladı!
Berber, kuaför ve güzellik salonlarında yeni dönem başladı!Berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması bugün itibarıyla başladı. Valiliklerce belirlenen günlerde kapalı olmadığı tespit edilen iş yerlerine idari yaptırım uygulanacak.
1.07.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektörüne 88.9 milyon lira ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan emlak sektörüne 88.9 milyon lira cezaTicaret Bakanlığı'nca, Ekim 2023'ten bugüne kadar, konut ilan fiyatlarında fahiş artış yaparak piyasayı ve serbest rekabeti bozan ve tüketici mağduriyetine sebep olan toplamda 889 emlak işletmesine 88 milyon 900 bin lira idari para cezası uygulandı.
28.06.2024Ekonomi
Araç satışında 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması uzatıldı! İndirim hareketi başladı
Araç satışında 6 ay-6 bin kilometre ve ilan kısıtlaması uygulaması uzatıldı! İndirim hareketi başladıTicaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe "6 ay-6 bin kilometre" ve "ilan kısıtlaması" uygulamalarının 1 Ocak 2025'e kadar uzatıldığını bildirdi. Araba piyasasında dikkat çeken gelişme yaşandı. Araç alma planı yapanların yakından takip ettiği düzenleme ile ilgili tarih değişikliği yapıldı. Genel Güvenlik Yönetmeliği kapsamına girmeyen araçların son satış tarihi 7 Temmuz 2024'ten 31 Ağustos 2024 tarihine ertelendi. Peki araba fiyatları düzenlemeden nasıl etkilenecek? Sıfır araç fiyatlarında kampanya dahilinde indirim oranları ne kadar oldu? İşte merak edilen detaylar...
27.06.2024Ekonomi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimi
Gaziantep Ticaret Borsası'ndan E-İhracat eğitimiGaziantep Ticaret Borsası (GTB), Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen ‘GTB Gıda Sektörü 2. UR-GE Projesi' kapsamında, gıda sektöründe faaliyet gösteren üye işletmelerine yönelik “E-İhracat " eğitimi düzenledi.
27.06.2024Gaziantep
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk ceza
Ticaret Bakanlığı'ndan fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara 2 milyar 331 milyonluk cezaTicaret Bakanlığı, İç Ticaret birimlerinin denetleme çalışmaları kapsamında, 2 milyar 331 milyon 949 bin 069 Türk Lirası idari para cezası uyguladı.
14.06.2024Ekonomi
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklama
Ticaret Bakanlığı'ndan yurtdışı plakalı araçlar hakkında açıklamaTicaret Bakanlığı, yaklaşan bayram ve tatil sezonu için yabancı plakalı taşıtıyla Türkiye'ye gelecek kişilerin dikkat etmesi gereken hususları sıraladı.
13.06.2024Gündem
Otomobil piyasasına Çin etkisi! Araç sahibi olmak isteyenler kritik tarihten önce bayiye koşuyor
Otomobil piyasasına Çin etkisi! Araç sahibi olmak isteyenler kritik tarihten önce bayiye koşuyorÇin'den ithal edilen otomobillere yüzde 40 vergi getirilmesine ilişkin kararın ardından tüketiciler bayilere koştu. 8 Temmuz'dan itibaren ortalama 500 bin liralık fiyat artışı öncesi araç almak için sıraya girdiler.
11.06.2024Ekonomi
GTO, 30 girişimciyi geleneksel ticaretten e-ticarete taşıdı! Ücretsiz rehberlik sağlanacak
GTO, 30 girişimciyi geleneksel ticaretten e-ticarete taşıdı! Ücretsiz rehberlik sağlanacakGaziantep Ticaret Odası (GTO), Trendyol iş birliğinde gerçekleştirdiği eğitim programı ile geleneksel ticaret yapan 30 girişimciyi e-ticaret satışlarına başlattı. Trendyol, girişimcilere satışları 100 bin TL’ye ulaşana kadar sıfır komisyon uygulayacağı program kapsamında 1 yıl boyunca da ücretsiz rehberlik hizmeti sunacak.
13.06.2024Gaziantep
Gaziantepli halıcılar Japonya temaslarına Osaka’da başladı! Yoğun ilgi
Gaziantepli halıcılar Japonya temaslarına Osaka’da başladı! Yoğun ilgiGüneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği üyelerinden oluşan 31 kişilik heyet, Ticaret Bakanlığı tarafından desteklenen Sektörel Ticaret Heyeti kapsamında Japonya’daki ilk ikili görüşme programına Osaka’da başladı.
11.06.2024Gaziantep
Bayram öncesi harekete geçildi! Tek tek tespit edildi, fahiş fiyata geçit yok
Bayram öncesi harekete geçildi! Tek tek tespit edildi, fahiş fiyata geçit yokTicaret Bakanlığı ekipleri Ankara'da Kurban Bayramı öncesi market raflarında etiket ve fiyat denetimi gerçekleştirdi.
10.06.2024Ekonomi
Gaziantepli halıcıların yeni rotası Japonya! Temaslarda bulunuyorlar
Gaziantepli halıcıların yeni rotası Japonya! Temaslarda bulunuyorlarUzak Ülkeler Projesi kapsamında her kıtada pek çok ülkeyi ziyaret ederek Sektörel Ticaret Heyetleri düzenleyen Güneydoğulu halıcılar bu kez de Zeynal Abidin Kaplan Başkanlığında Japonya’ya gitti. Japonya’nın Başkenti Tokyo ve Osako’da çeşitli temaslar gerçekleştirecek olan heyetin 14 Haziran’da yurda dönmesi bekleniyor.
11.06.2024Gaziantep
Çin'den gelen araçlara ek gümrük vergisi kararı!
Çin'den gelen araçlara ek gümrük vergisi kararı!Ticaret Bakanlığı, Çin Halk Cumhuriyeti menşeli konvansiyonel (içten yanmalı) ve hibrit binek otomobillerde ilave gümrük vergisi düzenlemesi hakkında açıklamada bulundu.
8.06.2024Ekonomi
Bakanlık uyardı! Belgesiz emlakçıya ceza verilecek
Bakanlık uyardı! Belgesiz emlakçıya ceza verilecekTicaret Bakanlığı’ndan, yetki belgesiz faaliyet gösteren emlak alım satım platformlarına ceza uyarısı geldi.
8.06.2024Ekonomi
2024 hububat satış fiyatlarını belirlendi
2024 hububat satış fiyatlarını belirlendiToprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürlüğü, 2024 yılı hububat satış fiyatlarını; ton başına makarnalık buğdayda 10 bin TL, ekmeklik buğdayda 9 bin 250 TL ve arpada 7 bin 250 TL olarak belirledi.
6.06.2024Ekonomi
Adana'da yılın ilk çeyreğinde rekor ihracat! Dikkat çeken rakamlar açıklandı
Adana'da yılın ilk çeyreğinde rekor ihracat! Dikkat çeken rakamlar açıklandıTicaret Bakanlığı tarafından açıklanan dış ticaret verilerine göre Adana’da 2024 yılının ilk 4 ayında 1 milyar 412 milyon 527 bin 598 dolar tutarında ihracat yapıldı.
2.06.2024Adana
Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi teşvik ve avantajları tanıtıldı
Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi teşvik ve avantajları tanıtıldıAdana Sanayi Odası’nda (ADASO) yatırımcılara Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'ndeki (TAYSEB) teşvik ve avantajlar anlatıldı.
29.05.2024Adana

Benzer Haber Etiketleri

Ticaret Bakanlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ticaret bakanlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.