Deprem Fırtınası

Deprem Fırtınası

Son dakika deprem fırtınası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deprem fırtınası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deprem fırtınası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deprem Fırtınası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deprem fırtınası gelişmeleri de dahil olmak üzere 90 deprem fırtınası haberi bulunmuştur. Tüm deprem fırtınası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç: Rum Kesimi'nin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç: Rum Kesimi'nin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, CNN Türk'te canlı yayında soruları yanıtladı. KKTC'deki yol gerilimiyle ilgili açıklama yapan Kılıç, "KKTC vatandaşlarının temel ihtiyaçları var. Suyun ulaşımı, sağlık hizmetlerinin ulaşımın engellenmesi söz konusu. Bu askeri değil, insani bir proje, Rumlar aksini diyor. BM'ye bunun bildirimi yapılmıştı. Rum kesiminin tutumu sonrası karşı karşıya gelindi. Bu asla askeri bir proje değil. Bu yol. Soydaşlarımın adadaki haklarını korumak konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı. Kılıç, "Uluslararası alandaki haklarımızı çiğnetmeyiz" diye konuştu.
19.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi mesajı: 14 Mayıs'ta millet gereğini yapacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan seçim tarihi mesajı: 14 Mayıs'ta millet gereğini yapacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 bin 400'ün üzerinde artçı sarsıntının gerçekleştiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye bir çeşit deprem fırtınasına tutulmuş durumdadır." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vakit geliyor, bu millet inşallah 14 Mayıs'ta gereğini yapacaktır. Asla böyle kuru sıkı atanlara prim vermeyecektir." ifadelerini kullandı.
1.03.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz
Prof. Dr. Orhan Tatar: Olağanüstü bir durum yaşıyoruz AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından günlerdir süren artçı depremlere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
28.02.2023 Gündem
Deprem fırtınası! AFAD 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen deprem sayısını açıkladı
Deprem fırtınası! AFAD 6 Şubat'tan bu yana meydana gelen deprem sayısını açıkladı AFAD, 10 ili etkileyen merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrası 4.0'ın üzerinde olan 271 artçı deprem meydana geldiğini açıkladı.
7.02.2023 Gündem
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’
Uzmanlar deprem fırtınasını yorumladı: Tam anlamıyla ‘Kozmik Afet’ Uzmanlar 10 ili yerle bir eden depremlerin ivmesinin, yerçekimi ivmesinin 2 katı büyüklüğünde olduğunu söyledi. Bu yıkıcı etkinin ‘anormal büyük’ olduğuna dikkat çeken uzmanlar, “Pazarcık’ta böyle bir deprem 1500’de oldu. O zaman ‘kozmik afet’ denmişti. Bu depremler de tam anlamıyla öyle. 500 yıldır stres biriken fay parçaları kırıldı” yorumunu yaptı.
7.02.2023 Gündem
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı!
Dünyadan Türkiye'ye başsağlığı ve yardım mesajları yağdı! Türkiye'de meydana gelen büyük depremin ardından ABD, İsrail, Azerbaycan, Ukrayna, Yunanistan, Finlandiya ve Pakistan gibi ülkelerden peş peşe açıklamalar geldi. Azerbaycan, ilk yardım gönderen ülke oldu.
6.02.2023 Gündem
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı
Ege Denizi'nde yaşananlar büyük depremin ayak sesleri mi? 2 uzman 4 il için uyardı Son günlerde Ege Denizi'nde yaşanan deprem hareketliliği, özellikle İzmir ve çevresinde yaşayanları tedirgin etti. Prof. Dr. Ziyadin Çakır, "Yakın bir fayda oluşacak orta büyüklükte bir deprem dahi İzmir için yıkıcı sonuçlara neden olabilir" derken, Prof. Dr. Naci Görür ise İzmir Fayı'nın 7 ve üzeri deprem üretme potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekti. İşte o 4 il için önemli uyarı.
13.01.2023 Gündem
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim
Bakan Kurum TOKİ konut müjdesi! Ödemelere yüzde 50 indirim Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen "Gölbaşı TOKİ Kura Çekimi"ne katıldı. Bakan Kurum "TOKİ Başkanlığımızdan ev alan kardeşlerimiz bu haberi sabırsızlıkla bekliyor. TOKİ memur maaş zammına göre artış yapıyordu. Bu yıl memur maaş zammı yüzde 30 oldu. TOKİ vade artış oranını yüzde 15.40'ta tuttuk. Vade artış oranında yüzde 50 indirim yapmış olduk' dedi. Öte yandan Bakan Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Deprem fırtınası devam ediyor! Uzman isim 'ciddiye alınmalı' dedi ve uyardı
Deprem fırtınası devam ediyor! Uzman isim 'ciddiye alınmalı' dedi ve uyardı Çanakkale'de korkutan bir deprem meydana geldi! Depremin merkez üssünün Ayvacık olduğunu belirtilirken AFAD ise Ege Denizi'ni işaret etti. AFAD; İzmir, Çanakkale, Bursa ve Ayvalık'ta net şekilde hissedilen depremin şiddetinin 5.0 olduğunu belirtti. Ayvalık'ta korku yaşayan halk dışarıya çıktı. Deprem sonrası uzman isim 'ciddiye alınmalı' diyerek korkutan uyarıda bulundu. İşte haberin detayları...
10.01.2023 Gündem
‘Suskun faylar aktif hale geldi’ deyip uyardı: 'Deprem fırtınasına neden olabilir'
‘Suskun faylar aktif hale geldi’ deyip uyardı: 'Deprem fırtınasına neden olabilir' İzmir’de art arda yaşanan depremin ardından son dakika uyarısı geldi. 2 yıl önceki 6.6'lık yıkıcı depremin, Tuzla fayının kuzeydoğu ucundaki 'çiçek yapısının’ aktif hale geçerek Buca fayı gibi binlerce yıldır suskun fayları aktifleştirdiğini söyleyen Deprem Uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Buca'daki 4.9'luk sarsıntı sonrası bölgede bir deprem fırtınası yaşandığına dikkati çekti.
9.11.2022 Gündem
Kuşadası Körfezi'nde peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve çevre illerde de hissedildi
Kuşadası Körfezi'nde peş peşe depremler! İzmir, Aydın ve çevre illerde de hissedildi AFAD'ın verilerine göre saat 12:59'da merkez üssü Kuşadası Körfezi olan 3.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Ardından saat 13.27'de 4.1 ve 13.29'da 4.0 büyüklüğünde yeni depremler oldu. Sarsıntıyı hisseden vatandaşlar kendilerini dışarı attı.
18.10.2022 Gündem
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde...
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! O bölgeleri işaret ederek ‘cehennemin içi' demişti. Balıkesir depreminden sonra deprem fırtınası uyarısı geldi. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden olurken, uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geliyor. Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'in Karesi ilçesindeki depremlere ilişkin, bölgede 7.2 büyüklüğüne varan deprem üretecek fay parçaları bulunduğu söyledi. Daha önce açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul’da bazı bölgeleri 'cehennemin içi' olarak tanımlamıştı. İşte depremle ilgili son uyarılar...
4.06.2022 Gündem
Datça'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin flaş açıklama!
Datça'da peş peşe meydana gelen depremlere ilişkin flaş açıklama! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Muğla'nın Datça ilçesinde 3-4 gün içerisinde deprem sayısının yaklaşık 300’ü geçtiğini belirtti. Prof. Dr. Sözbilir, “Bu bölgede bu büyüklükteki depremler sürekli oluyor. Korkmamıza ya da panik yapmamıza gerek yok" dedi.
4.08.2021 Gündem
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınası yaşanabilir
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınası yaşanabilir İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Bu bölgede depremlerin bitme olasılığı yok. Deprem fırtınasına dönecek deprem yoğunluğu var" dedi.
22.06.2021 Gündem
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı'
Prof. Dr. Ersoy'dan flaş açıklama! 'Her yerde deprem oldu, bir orada olmadı' Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında İzmir ve Kayseri-Gemerek depremlerini değerlendirdi ve çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Biz İstanbul’da bekliyoruz. Ama burada çeşitli sürprizler olabilir." diyerek İzmir'e dikkat çeken Ersoy, "Midilli depremleri önemli ve süreç devam ediyor. İzmir için 1 değil 100 deprem bekliyoruz. Her tarafında fay var. Her yerde deprem oluşturabilecek fay var." ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, "Koyu kırmızı yerler bizim kader çizgimiz. Her yerde deprem oldu, tek bir yerde olmadı." dedi ve açıkladı...
2.02.2021 Gündem
Uzmanlardan İzmir uyarısı! 'Deprem sağanakları ve gerginlik boşalımları olabilir'
Uzmanlardan İzmir uyarısı! 'Deprem sağanakları ve gerginlik boşalımları olabilir' İzmir'de peş peşe meydana gelen depremlerle ilgili  değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan Yazlıklarınıza gidin" açıklaması geldi.
1.02.2021 Gündem
İzmir Karaburun depremi 'deprem fırtınası' mı?
İzmir Karaburun depremi 'deprem fırtınası' mı? İzmir güne depremle başladı. Ege Denizi'nde Karaburun ilçesi açıklarında meydana gelen depremlerle sallanıyor. İzmir'de bugün saat 00.42 ile 09.34 saatleri arasında Richter ölçeğine göre, en küçüğü 1.9, en büyüğü ise 5.1 büyüklüğünde toplam 12 ayrı sarsıntı yaşandı. Deprem uzmanları İzmir ve çevresinde deprem fırtınası yaşandığı açıklamasında bulundu. Peki, İzmir Karaburun depremi deprem fırtınası mı? Deprem fırtınası nedir? Deprem fırtınası ne kadar sürer? İşte deprem fırtınası ile ilgili merak edilenler...
1.02.2021 Gündem
Ege'de peş peşe depremler! İstanbul'dan hissedildi
Ege'de peş peşe depremler! İstanbul'dan hissedildi İzmir güne depremlerle başladı. Sabah saat 08:03'te 4,1 büyüklüğünde depremle sarsılan İzmir saat 08:48'de ise 5.1 şiddetinde tekrar sallandı. AFAD açıklamasında saat 11.35'te İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Son dakika haberine göre ise Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında saat 16.10'da 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
1.02.2021 Gündem
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı!
'7 büyüklüğünde deprem bekleniyor' dedi ve uyardı! Antalya'da Jeofizik Mühendisi Atakan Yüklü, Akdeniz'de meydana gelen deprem fırtınaları nedeniyle Helen Yayı Girit Adası bölgesinde 7 büyüklüğünde deprem beklendiğini açıkladı. Leonardo da Vinci'nin kaynaklarında da Akdeniz'de büyük bir deprem beklendiğini hatırlatan Yüklü, denizde tsunami etkisi oluşturacağını ve Antalya'da en fazla Kumluca, Finike ve Kaş ilçelerinin etkileneceğini belirterek, 'Deprem Bilim Kurulu' oluşturulmasını talep etti.
9.06.2020 Gündem
Akdeniz'de şiddetli deprem!
Akdeniz'de şiddetli deprem! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Akdeniz'de Girit Adası açıklarında saat 15.51'de 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi.
2.05.2020 Yaşam
Manisa'da korkutan deprem!
Manisa'da korkutan deprem! Gelen bir son dakika haberine göre, Manisa’nın Akhisar ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.
23.02.2020 Gündem
Deprem uzmanından flaş Manisa depremi açıklaması
Deprem uzmanından flaş Manisa depremi açıklaması Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinde yaşanan depremlerin daha büyük bir depremin önleyicisi olarak değerlendirilebileceğini bildirdi.
19.02.2020 Gündem
Manisa'da peş peşe depremler! 3 bin 774'ü buldu...
Manisa'da peş peşe depremler! 3 bin 774'ü buldu... Manisa beşik gibi sallanmaya devam ediyor. 22 Ocak'ta meydana gelen 5.6'lık deprem sonrası dün 5.2 ile sallandı. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener 22 Ocak'tan bu yana 3 bin 774 adet deprem kaydedildiğini duyurdu.
19.02.2020 Yaşam
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınaları yaşanabilir
Prof. Dr. Sözbilir: Deprem fırtınaları yaşanabilir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde bugün sabah saatlerinde yaşanan depremlerin İzmir- Balıkesir fay zonunda gerçekleştiğini, bu fayın diğer fayları da tetikleyerek deprem fırtınalarına neden olabileceğini söyledi.
2.02.2020 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Deprem Fırtınası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deprem fırtınası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.