Deniz Seviyesi

Deniz Seviyesi

Son dakika deniz seviyesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan deniz seviyesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını deniz seviyesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Deniz Seviyesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan deniz seviyesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 381 deniz seviyesi haberi bulunmuştur. Tüm deniz seviyesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İzohips Nedir, Özellikleri Nelerdir? İzohips Haritası Nasıl Hazırlanır?
İzohips Nedir, Özellikleri Nelerdir? İzohips Haritası Nasıl Hazırlanır? İzohips çizgileri, yeryüzünde deniz seviyesinden başlayarak aynı yükseklik değerine sahip noktaların birleştirilmesiyle oluşturulan kapalı eğrilerdir. Deniz seviyesi 0 metre olarak kabul edilir ve konturun başlangıç ​​seviyesidir. Değerler deniz seviyesinden yüksekliğe göre artmaktadır. 
17.12.2023 Eğitim
Fırtına nedeniyle yük gemisi karaya oturdu; 11 mürettebat kurtarıldı
Fırtına nedeniyle yük gemisi karaya oturdu; 11 mürettebat kurtarıldı Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde gübre yüklü gemi, fırtına nedeniyle karaya oturdu. Gemideki personel, itfaiye merdiveni ile tahliye edildi.
27.11.2023 Gündem
Meteoroloji uyardı sağanak yağış Ordu’yu vurdu! Yollar göle döndü, evleri su bastı
Meteoroloji uyardı sağanak yağış Ordu’yu vurdu! Yollar göle döndü, evleri su bastı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden Ordu için yapılan gök gürültülü sağanak uyarısının ardından, kent genelinde etkili olan yağış, hayatı olumsuz etkiledi. Caddelerde, sokaklarda ve tarım arazilerinde su birikintileri oluşurken, birçok evi su bastı.
21.06.2023 Yaşam
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı
İstanbul’un 2050 yılına kadar süresi var! Herkes depremi beklerken başka bir gerçek ortaya çıktı İklim değişikliği ve buzullardaki erimeler, okyanus ve denizlerdeki suyun yükseklik seviyelerini her geçen gün artırıyor. Müsilaj felaketini hatırlatan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2050 yılını işaret etti ve İstanbul için kritik bir uyarıda bulundu.
16.04.2023 Yaşam
Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması! 'İki fay birden kırılırsa 7.6'yı bulabilir'
Naci Görür'den İstanbul depremi açıklaması! 'İki fay birden kırılırsa 7.6'yı bulabilir' Bilim Akademisi Üyesi Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Marmara'da deprem üretecek olan iki tane aktif fay kolu var. Bunlardan biri Adalar kolu, yaklaşık 45 kilometre uzunluğunda. Bu tamamen kırıldığı zaman 6'lar mertebesinde deprem üretir. Bir diğeri ise Kumburgaz fay koludur. Yeşilköy açıklarında Silivri açıklarına kadar uzanır. Bu da 65 kilometre uzunluğundadır. Kırıldığı zaman minimum 7.2 üretir. İkisi birden kırılırsa 7.5, 7.6'yı bulabilir." dedi.
10.03.2023 Gündem
Peş peşe açıklama gelmişti! Tsunami uyarısı kaldırıldı
Peş peşe açıklama gelmişti! Tsunami uyarısı kaldırıldı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesinde vatandaşları deniz seviyesinde 50 santimetreye kadar yükselme riskine karşı sahil şeridinden uzak durmaları konusunda uyardı. Daha sonra yapılan açıklamada uyarının önlem amaçlı olduğu ve kaldırıldığı belirtildi.
20.02.2023 Gündem
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 15. gün! Son durum açıklandı AFAD'ın verilerine göre, 6 Şubat Pazartesi saat 04:17'de 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan deprem, yerin 7 kilometre altında gerçekleşti. Aynı gün saat 13.24'te ise merkez üssü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi olan 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yapılan son açıklamaya göre; can kaybı 41 bin 156’ya yükseldi.
20.02.2023 Gündem
Tsunami ihtimali korkutmuştu! Uzman isim, deprem sonrası ortaya çıkan görüntülere açıklık getirdi
Tsunami ihtimali korkutmuştu! Uzman isim, deprem sonrası ortaya çıkan görüntülere açıklık getirdi Başta merkez üssü Kahramanmaraş olmak üzere 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükseldiği gözlemlendi. Ortaya çıkan görüntüler İskenderun'da tsunami ihtimali olup olmadığı soruları akıllara getirdi. Suların çekilmeye başladığını ifade eden Doç. Dr. Ergin Ulutaş korkutan görüntülere açıklık getirdi.
9.02.2023 Gündem
Deprem sonrası deniz taştı, şehri su bastı! Evler boşaltıldı
Deprem sonrası deniz taştı, şehri su bastı! Evler boşaltıldı Son dakika haberi... Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesi yükseldi. Sahil kesimindeki yollar, meydan ve iş yerleri, sular altında kaldı. Bulvardaki binalar ve iş yerleri, risk nedeniyle boşaltıldı.
8.02.2023 Gündem
Deniz suyu neden yükselir? Deniz suyu depremde neden yükselir?
Deniz suyu neden yükselir? Deniz suyu depremde neden yükselir? Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrası etkilenen bölgelerin başında Hatay ve İskenderun geldi. Depremde İskenderun'da deniz suyu seviyesinin yükselmesi ise vatandaşların merak konusu oldu. Peki deniz suyu deprem neden yükselir?
7.02.2023 Gündem
Hatay İskenderun'da deniz seviyesi yükseldi
Hatay İskenderun'da deniz seviyesi yükseldi Hatay'ın İskenderun ilçesinde deniz seviyesinin yükselmesi ve sahilden iç kısma doğru ilerlemesi ile su birikintileri oluştu. Öte yandan İskenderun Limanı'nda süren konteyner yangınına müdahale sürerken son durum görüntülendi. İskenderun'da ayrıca beton blok ve demirler arasında sıkışan Mune Rezzak’ı (4) kurtarmak için yoğun çalışma yapan ekipler, demirleri keserek çocuğu yaralı çıkardı
7.02.2023 Gündem
Papua Yeni Gine'de 7.6 büyüklüğünde deprem
Papua Yeni Gine'de 7.6 büyüklüğünde deprem Papua Yeni Gine'de 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Ülkede tsunami alarmı verildi.
11.09.2022 Dünya
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor
Bakan Kurum: Plastikler, deniz canlılarımızı tehdit ediyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, tek kullanımlık ürün tüketiminden kaynaklı deniz çöpü artışına dikkat çekerek, "Ne yazık ki deniz çöpleri ve özellikle tek kullanımlık plastikler denizlerimizin, deniz canlılarımızın geleceğini tehdit ediyor" dedi. Üretim, tüketim ve imha zincirinin kontrol altında tutulması gerektiğini belirten Kurum, BM çevre programı kapsamında 'Barselona Sözleşmesi' gibi sözleşme yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
9.12.2021 Gündem
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın...
Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Böylesi görülmedi, son 7 yılın... Dünya Meteoroloji Örgütü'nden kritik açıklama. Böylesi görülmedi. Dünyada "kayıtlardaki en sıcak 7 yıl" olacağı öngörülen son 7 yılda deniz seviyesi de zirveye çıktı.
31.10.2021 Dünya
Felaket kapıda! Göç dalgası tsunamiye dönüşecek
Felaket kapıda! Göç dalgası tsunamiye dönüşecek Türkiye hem Suriye hem de Afganistan’dan gelen göçleri tartışırken, korkutan bir açıklama geldi. Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike kapıda. Prof. Dr. Levent Kurnaz, küresel ısınma ile deniz suyu seviyesinin İstanbul'da 2 metre yükselmesinin ancak bu yüzyılın sonunda gerçekleşebileceğini söyledi. Kurnaz, Türkiye için en kötü senaryonun ise kuraklık ve Pakistan, Mısır, Etiyopya gibi ülkelerde yaşanan sıcaklık artışları sonrası Türkiye'nin 2 yıl içinde 20-30 milyonu bulacak göç dalgasıyla karşı karşıya kalması olduğunu belirtti.
15.10.2021 Gündem
Bilim adamlarından Akdeniz'de 6 santimetre uyarısı!
Bilim adamlarından Akdeniz'de 6 santimetre uyarısı! Son dakika haberi... ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nün "İklim Değişikliği, Ekosistem Servisleri ve Bölgesel Yönetim Stratejileri" başlıklı araştırmasına göre, küresel ısınma nedeniyle son 20 yılda Akdeniz'de deniz seviyesi 6 santimetre yükseldi ve önlem alınmazsa yükselme artarak devam edecek. Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Barış Salihoğlu, "Eğer önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yıllarda ek bir 6 santimetre üzerine deniz seviyesinin yükselmesini bekliyoruz. Su kalitesi özellikle Doğu Akdeniz'de düşük. Sıcaklık baskısı, av baskısı gibi nedenler üst üste bindiğinde bazı sıkıntılar ortaya çıkıyor. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için önlemler almamız, çeşitli yönetim politikaları geliştirmemiz gerekiyor" dedi
25.08.2021 Yaşam
İstanbul depremi ne zaman olacak, tahmin edilir mi? Olası büyük İstanbul depremi şiddetini Kandilli açıkladı!
İstanbul depremi ne zaman olacak, tahmin edilir mi? Olası büyük İstanbul depremi şiddetini Kandilli açıkladı! Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Olası Marmara Depremi'nin 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Burada önemli olan depreme ne kadar hazır olduğumuz " dedi.
17.08.2021 Gündem
Son dakika Marmara depremi açıklaması! Kandilli duyurdu
Son dakika Marmara depremi açıklaması! Kandilli duyurdu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, "Olası Marmara Depremi'nin 7'nin üzerinde olması bekleniyor. Burada önemli olan depreme ne kadar hazır olduğumuz " dedi.
17.08.2021 Gündem
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar...
2100 yılında Türkiye kıyıları tamamen değişecek! İşte o haritalar... ABD'li bilim insanı Wallace Broecker, 1975 yılında "küresel ısınma" terimini bir bilimsel makalede ilk kez kullandığında çok kısa bir süre içinde dünyanın bu noktaya geleceğini kimse tahmin etmiyordu. Sadece 45 yılda işler "küresel ısınma" noktasından "küresel iklim krizi" aşamasına ulaştı. Son bir ayda ülkemizde yaşanan seller, yangınlar ve ardından bir kez daha gelen seller bile krizin büyüklüğünü anlayabilmek için yeterli.
14.08.2021 Yaşam
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek
BM'in küresel ısınma raporunu değerlendiren Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan korkutan sözler: Harita değişecek İstanbul 3 adaya bölünecek Gelen son dakika haberine göre; Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Birleşmiş Milletler'in en kapsamlı küresel ısınma raporunun ardından değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Kurnaz, "Dünyadaki deniz seviyesi yaklaşık olarak 70 metre yükselecek. Deniz seviyesi 70 metre yükseldiğinde şu an bulunduğumuz mekanların çoğu sular altında kalacak. İstanbul 3 adaya bölünecek. Bu durum yakın bir zamanda olmayacak, ama biz böyle devam edersek eninde sonunda karşımıza çıkacak" dedi.
11.08.2021 Yaşam
Son dakika uyarısı! Haftalarca sürecek, durum gittikçe kötüleşecek
Son dakika uyarısı! Haftalarca sürecek, durum gittikçe kötüleşecek Milyonlarca insanı ilgilendiriyor. Durum vahim. Yapılan açıklamalar endişe yarattı. Tehlike dönemi başlıyor. Daha önce de yaşandı fakat bu kez farklı. Bilim insanları insanlığı tehdit eden felaketlerle ilgili uyarılarına her gün bir yenisini ekliyor. Dün de NASA uzmanları endişelendiren açıklamalar yaptı. Anlaşılan o ki oldukça yakın bir süreçte kıyı şehirlerini zor günler bekliyor...
15.07.2021 Gündem
İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı
İlk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı Marmara Bölgesi'nde risk azaltma çalışmaları kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Büyükçekmece Belediyesi iş birliğiyle kurulan İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı.
14.06.2021 Bilim ve Teknoloji
Ölümcül sıcaklar geliyor! Flaş açıklama
Ölümcül sıcaklar geliyor! Flaş açıklama Hava sıcaklıklarıyla ilgili flaş açıklama. Ölümcül sıcaklar geliyor. Önümüzdeki yıllarda Türkiye'de görülecek. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kurnaz, dünyada hiç görülmediğini belirttiği sıcaklıklar nedeniyle Türkiye'de yaz turizmi yapılamayacağını söyledi. Kurnaz, "İstanbul'da yaşayanlar yaz turizm için Antalya, İzmir ve Bodrum'a gidemeyecek ve insanlar denize Aralık ayından girmeye başlayacak. Şu an için bizler soğuktan kaçıyoruz ancak ileride sıcaktan kaçacağız." dedi.
22.05.2021 Yaşam
Tehlike çanları çalıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterecek, sıcaktan insanlar ölecek...
Tehlike çanları çalıyor! Termometreler 50 dereceyi gösterecek, sıcaktan insanlar ölecek... Kış ayları boyunca yazın yaşanacak su sıkıntısı gündem oldu. Yağışlar ile barajlardaki su seviyesinin yükselmesi beklendi. Büyük kuraklık geliyor. Korkutan açıklama yapıldı. İklimler değişti. Kışın beklenen yağışlar görülmezken, iklim geçişlerinde beklenmeyen yağışlar yaşandı. İlerleyen dönemde kuraklığın çok daha fazla etkili olacağı, İstanbul'da hava sıcaklıklarının 50 dereceyi bulacağı açıklandı. Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu'na sunum yapan Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, Türkiye'nin 2050 yılında büyük kuraklık yaşayacağını belirtti. Kurnaz, İstanbul'da sıcaklığın 50 dereceyi bulacağını kaydetti. Kurnaz, "Antalya, Adana ve Mersin gibi bölgelerde ıslak termometre 35 dereceye ulaştığında dışarıda insanlar ölmeye başlayacak" dedi.
22.04.2021 Gündem
Meclis'te çarpıcı rapor! Boğaz'da başka binalar yalı olabilir
Meclis'te çarpıcı rapor! Boğaz'da başka binalar yalı olabilir Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, "Yüzyılın sonunda sıcaklıkların 3 derece artması durumunda deniz seviyesinin 5 metreye kadar artması söz konusu. Böyle olunca İstanbul Boğazı'ndaki su seviyesi de yükselecektir. Belki de İstanbul Boğazı'nda başka binaların yalı olacağını göreceğiz." dedi.
7.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Deniz Seviyesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki deniz seviyesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.