Define Avcıları

Define Avcıları

Son dakika Define avcıları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Define avcıları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Define avcıları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Define Avcıları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan define avcıları gelişmeleri de dahil olmak üzere 39 define avcıları haberi bulunmuştur. Tüm define avcıları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı
Defineciler tarihi eser bulma hayaliyle 30 metre kuyu kazdı Denizli’de define bulma hayali ile kaçak kazı yapan define avcıları 30 metre derinliğinde kazdıkları kuyuda suçüstü yakalandılar.
25.02.2024 Gündem
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı
Sahte tarihi eser skandalı! 'Bu vatana ihanettir' diyerek ayrıntıları anlattı Tarihi eser kaçakçılarının akılalmaz oyunu ortaya çıktı! Define avcıları tarihi eser bulamayınca taklit eser üretmeye başladı. Konuya ilişkin detayları aktaran Uluslararası Strateji Kalkındırma Araştırma Derneği Genel Başkanı ve Koruma ve Restorasyon Uzmanı Cemil Karabayram, tarihi eser kaçakçılığını vatana büyük bir ihanet olarak değerlendirdiğini söyledi.
2.08.2023 Yaşam
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz'
Defineciler mahalleyi talan etti! 'Gece gündüz koşturuyoruz ama baş edemiyoruz' Kayseri'nin Yeşilhisar ilçesinde, 2011 yılında afet bölgesi ilan edilerek boşaltılan Başköy Mahallesi, define avcılarının hedefi oldu. Mahallede koruma altına alınan 21 kilise ile 14 tarihi ev defineciler tarafından tahrip edildi. Tarihçi Yusuf Ateş, "Mahalle halkı, 2014 yılından itibaren devletimiz tarafından imar ve inşa edilen yeni Başköy bölgesindeki afet evlerine yerleştirilmeye başlandı. O tarihten itibaren boşalan köyün yeni sakinleri ise tüm güvenlik önlemlerine rağmen izinsiz kazı yapan, tarihi eserleri talan eden define avcıları oldu" dedi.
11.06.2023 Yaşam
Defineciler 4 bin 58 metredeki tarihi mezarlığa dadandı
Defineciler 4 bin 58 metredeki tarihi mezarlığa dadandı Bitlis’in Adilcevaz ilçesi sınırında bulunan 4 bin 58 metre yükseklikteki Süphan Dağı’nın zirvesinde bulunan tarihi Kırklar Mezarlığı defineciler tarafından tahrip edildi.
14.07.2022 Yaşam
Arnavutköy’de define avcıları tarlaları delik deşik etti
Arnavutköy’de define avcıları tarlaları delik deşik etti Arnavutköy’de define avcıları tarlalarda define aramak amacı ile kazı yaptı. Yaklaşık 4 metre kazılan tarlalar ile ilgili konuşan Mahalle Muhtarı Halit Şenel, “Yüzyıllardır atalarımız burada, burada hiçbir şey yok boşuna mahsule zarar vermeyin” diyerek definecilere seslendi.
30.06.2022 Yaşam
Kaçak define avcılarına suçüstü baskın: 3 gözaltı
Kaçak define avcılarına suçüstü baskın: 3 gözaltı Kastamonu'da define bulmak amacıyla izinsiz kazı yapan 3 kişi jandarma ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan şahıslar hakkında adli işlem başlatıldı.
28.04.2022 Yaşam
Define avcıları kazdıkları tünelde suçüstü yakalandı
Define avcıları kazdıkları tünelde suçüstü yakalandı Aksaray’da define aramak için 9 metre derinliğinde 25 metre uzunluğunda tünel kazan 6 defineci, kazdıkları tünelde jandarma tarafından suçüstü yakalandı
14.01.2022 Yaşam
Tonlarca kayayı patlattılar! Kral mezarı...
Tonlarca kayayı patlattılar! Kral mezarı... Isparta'nın Yalvaç ilçesinde, Roma ve geç Bizans dönemine ev sahipliği yapan Yukarı Tırtar köyündeki tonlarca kaya, define uğruna dinamitle patlatıldı. Çektiği videoyla tahribatı ortaya koyan köyün eski muhtarı Süleyman Karakoyun, yetkilileri göreve davet etti.
15.07.2020 Gündem
Eski kilisede defineci talanı
Eski kilisede defineci talanı İstanbul Sarıyer’deki Gümüşdere Kilisesi’nin her tarafı defineciler yüzünden delik deşik olmuş durumda.
27.08.2019 Gündem
Dünyaca ünlü sahilde denize bir tek o girdi
Dünyaca ünlü sahilde denize bir tek o girdi Antalya’da yer yer kendini gösteren yağışlı hava, dünyaca ünlü Konyaaltı sahilini boşalttı. Define avcıları ile balık tutma meraklılarına kalan 7 kilometrelik sahil bandında, denize sadece Rus bir kadın turistin girmesi dikkat çekti.
30.11.2018 Yaşam
Define avcılarına, suç üstü
Define avcılarına, suç üstü Kayseri'de jandarma ekiplerinin yaptığı operasyonda, kaçak kazı yaptıkları iddiasıyla 4 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, tarihi değeri bulunduğu sanılan 2 heykele el konuldu.
29.09.2021 Gündem
Şehitliği talan etmişler!
Şehitliği talan etmişler! Erzurum’da 1916 yılında Rus işgaline karşı Kargapazarı dağlarında direnirken şehit düşen 350 subay ve erin naaşlarının bulunduğu şehitlik define avcılarının talanına uğradı. Jandarma ekipleri define arayan 4 şüpheliyi yakalayarak, gözaltına aldı.
29.09.2021 Gündem
Tire’de korkunç olay: Define uğruna 700 yıllık türbeyi kazdılar
Tire’de korkunç olay: Define uğruna 700 yıllık türbeyi kazdılar İzmir’in Tire ilçesinde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Gözü dönmüş define avcıları Balım Sultan Zaviyesi bahçesinde bulunan İsa Baba Türbesi’ne girerek türbe içerisindeki mezarı kazdı
20.02.2016 Yaşam
Define avcılarının feci sonu!
Define avcılarının feci sonu! Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Mazı köyünde define aramak için kuyuya giren 1 kişi metan gazından zehirlenerek hayatını kaybederken, kuyudaki diğer 2 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor
16.09.2015 Yaşam
30 metre derinliğinde kuyuya düşen köpeği AFAD kurtardı
30 metre derinliğinde kuyuya düşen köpeği AFAD kurtardı Diyarbakır'ın Kervanpınar Köyü'nde 30 metre derinliğinde 1 metre genişliğinde kuyuya düşen ve 18 saat mahsur kalan sahipli köpeği AFAD ekipleri kurtardı.
16.07.2015 Yaşam
Define avcılarına suçüstü
Define avcılarına suçüstü Silivri’de, tarihi mezar bulmak için ormanlık alanda 10 metre derinliğinde çukur kazan define avcıları, köylülerin şikayeti üzerine jandarma ekibi tarafından yakalandı.
1.06.2015 Yaşam
Bu kuyu jandarmayı bile şaşırttı
Bu kuyu jandarmayı bile şaşırttı Düzce'de definecilerin son icraatı parmak ısırttı. 35 metre derine kuyu kazan definecilerin çalışmasını Düzce Kaynaşlı jandarma ekiplerinin başarılı operasyonu ortaya çıkardı. Kuyudan çıkan malzemeler ise pes dedirtti.
29.09.2021 Gündem
Define avcılarına 'Ermeni köyü' yalanı
Define avcılarına 'Ermeni köyü' yalanı Bir dönem Ermeniler'in yaşadığı 700 yıllık Karsak köyüne komşu olan Güvenli köyündeki arazilerin satışı için internete "Ermeni köyünde satılık arazi" diye ilan verildi. Emlakçının arazileri özellikle define avcıları için cazip hale getirmeyi hedeflediği bu ilanına Güvenli köyü halkı tepkili...
29.09.2021 Gündem
Antik tiyatro koyun ağılı oldu!
Antik tiyatro koyun ağılı oldu! İzmir'in Kadifekale semti eteklerinde, yaklaşık 2 bin yıllık antik tiyatroyu ortaya çıkartmak için üzerindeki gecekondular yıkılarak kazıya hazır hale getirilen bölge, define arayanların tel örgüleri kesmesini fırsat bilen besiciler tarafından koyun ağılına dönüştürüldü.
27.09.2014 Yaşam
Defineciler bunu da yaptı! 12 bin yıllık...
Defineciler bunu da yaptı! 12 bin yıllık... Mersin’in Silifke İlçesi’ndeki Olba Antik Kenti’nde bulunan 12 bin yıllık tapınak kabartmalı kaya mezarı, define avcıları tarafından dinamitle patlatıldı...
3.05.2014 Yaşam
3400 yıl öncesinden 8 prenses bulundu
3400 yıl öncesinden 8 prenses bulundu Mısır’da daha önceden yağmalanmış bir yer altı mezarında bulunan ve M.Ö. 1400’lü yıllarda yaşamış aristokratlar olduğu düşünülen 50 mumyanın içinde kraliyet ailesine mensup bir prens ve prenses de yer alıyor.
3.05.2014 Dünya
Tarihi kaleden toplu mezar çıktı
Tarihi kaleden toplu mezar çıktı Çınar ilçesindeki tarihi Zervzevan kalesinde 20 kişiye ait kafatası ve kemik bulundu. Kemiklerin faili meçhul cinayet kurbanlarına ait olup olmadığı Adli Tıp'tan gelecek raporla belli olacak.
29.09.2021 Gündem
Eski Başbakan'a tişörtlü destek!
Eski Başbakan'a tişörtlü destek! Clooney, doğalgaz yolsuzluğundan hapiste olan Başbakan'a destek oldu
21.01.2014 Arşiv
Ülkeler yarışıyor
Ülkeler yarışıyor Kutupta buzlar eridi, define avcıları ortaya çıktı…
20.09.2012 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Define Avcıları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki define avcıları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.