Sit Alanı

Sit Alanı

Son dakika sit alanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sit alanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sit alanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sit Alanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sit alanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 771 sit alanı haberi bulunmuştur. Tüm sit alanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama
Arkeolojik sit alanında kaçak kazıya 4 tutuklama Eskişehir Alpu ilçesindeki birinci derece arkeolojik sit alanı olan Aktepe höyüğünde, kaçak kazı yapıp define ararken suçüstü yakalanan 6 şüpheliden 4’ü, tutuklandı.
5.01.2024 Gündem
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var...
Değeri 20 kat arttı! İstanbul'dan Balıkesir ve Eskişehir'e gidip satın alanlar var... Yoğun talep üzerine fiyatları 10 ila 20 kat artan arsalar yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Yoğun ilgiden dolayı fiyatlarda 10 kata varan artışlar var. İstanbul'un civar illeri tercih edilirken arsa almak için Balıkesir'e hatta Eskişehir'e gidenler bile var.
26.12.2023 Ekonomi
5 yıl hapis cezasıyla yargılanan CZN Burak savunmasını yaptı: Benim herhangi bir eylemim yoktur, babam ilgileniyordu
5 yıl hapis cezasıyla yargılanan CZN Burak savunmasını yaptı: Benim herhangi bir eylemim yoktur, babam ilgileniyordu CZN Burak hakim karşısında ifadesini verdi. CZN Burak lakaplı Muhammed Burak Özdemir ile babasının, ‘Kentsel Sit Alanı’ içerisinde bulunan yerde izinsiz inşaat yaptırdıkları iddiasıyla 5’er yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edildi. Duruşmada savunma yapan Özdemir, ‘’Babam tadilata geçildiğini, tüm izinleri aldığını söylemiştir. Benim tadilata ilişkin herhangi bir eylemim yoktur’’ dedi.
16.11.2023 Magazin
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış
Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' ilan edilen Hürmetçi Sazlığı'nın bir bölümüne sanayi bölgesi yapılmış Resmi Gazete'de 2 ay önce yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile 'Kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilen Kayseri'deki Hürmetçi Sazlığı Doğal Sit Alanı'nın bir bölümünün kurutulup sanayi bölgesi yapıldığı ortaya çıktı. Erciyes Üniversitesi'nden Prof. Dr. Cem Vural, "Sazlık, geçmişte çok daha büyük sulak alanları olan bir bölgeydi. Kurutma çalışmaları sazlığa ciddi zarar verdi. Sazlığın günümüze kadar ulaşan bölümü, aslında küçük bir kesimi kapsıyor. Bu alanın korumaya alınması sevindirici olmasına rağmen çok da yeterli değil" dedi.
2.10.2023 Gündem
İnşaat kazısında 'mezar odası' çıktı
İnşaat kazısında 'mezar odası' çıktı Samsun'da 3’üncü derece SİT alanındaki kazı alanında mezar odası ortaya çıktı. Mezar odası korumaya alındı.
13.05.2023 Gündem
Depremde en riskli bölge ama kentsel dönüşüm başvurusunda sonuncu! 'Kaçış yok çünkü sağlam bir yer'
Depremde en riskli bölge ama kentsel dönüşüm başvurusunda sonuncu! 'Kaçış yok çünkü sağlam bir yer' Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıkladığı "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyası sonrası Adalar’dan yapılan başvuru sayısı tartışmalara neden oldu.
4.05.2023 Gündem
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler?
Depreme hazırlıkta farklı ilçe aynı sorun! Beyoğlu’ndaki yapı stoğu ve olası riskli semtler nereler? İstanbul’un kalbi, binlerce eski yapının bulunduğu Beyoğlu’nun Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, depreme dayanıklı konutların inşası için 20 yıldır çaba sarf ettiklerini belirtirken ‘İmkânsızın üstünü deniyoruz’ dedi.
30.03.2023 Gündem
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı
‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan yargıya taşındı Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından İstanbul'da deprem tedirginliği başladı. Pek çok kişi yaşadığı konutun risk taşıdığını düşüyor. Yerel yönetimler ise kentsel dönüşüm faaliyetlerine hız veriyor. Fatih’in Belediye Başkanı Turan “Tarihi ilçede kat sınırlaması söz konusu. ‘Kata kat imkanı’ sağlayan plan notu getirdik. Depremden 15 gün önce bu çözüm mahkemeye taşındı. Fatih’te şu an bir insan gelip de, ‘Ben yasal evimi yıkıp aynısını yapacağım’ dese biz ona ruhsat veremiyoruz” dedi.
29.03.2023 Gündem
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu
Deprem en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu! Tarihi yer yok oldu Deprem Türkiye’nin en önemli tarihi sit alanlarını da vurdu. Nemrut, Zeugma, Göbeklitepe iki depremi hasarsız atlattı. Hatay Arkeoloji Müzesi kısmen hasar gördü. Tarihi Hatay Meclis Binası ve Anadolu’daki ilk cami olan Habib-i Neccar Camisi yıkıldı.
10.02.2023 Gündem
Bağcılar'da otobüs beklerken motosiklet çarptı, kemiği parçalandı
Bağcılar'da otobüs beklerken motosiklet çarptı, kemiği parçalandı Bağcılar'da Melek Nur Anıl otobüs beklediği sırada motosikletin çarpışması sonucu yaralandı. Kaza sonrası motosiklet sürücüsü kaçarken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Melek Nur Anıl, "O kişiden şikayetçiyim en azından kaçmasaydı bir nevi düşünebilirdik, şikayetçi bile olmayabilirdim ama o halde görüp direkt umursamadan kaçtığı için şikayetçiyim." dedi. Ameliyata alınan Melek Nur Anıl'ın femur kemiğinin parçalandığı tespit edildi. 
3.01.2023 Yaşam
Arkadaşını kalbinden bıçaklayarak öldürdü: Şakalaşıyorduk, ciddiye döndü
Arkadaşını kalbinden bıçaklayarak öldürdü: Şakalaşıyorduk, ciddiye döndü Elazığ'ın Palu ilçesinde, tartıştığı arkadaşı Erman Demiroğlu'nu (17) bıçaklayarak öldüren lise öğrencisi S.K. (17), polisteki ifadesinde, "Şakalaşıyorduk, birden ciddiye döndü ve kavga başladı" dedi.
3.01.2023 Yaşam
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli'
Küçükçekmece gölü'nün MR'i çekildi! '1. derece sit alanı ilan edilmeli' Küçükçekmece ile Avcılar ilçeleri arasında yer alan Küçükçekmece Gölü'nün eski sağlığına kavuşması için proje başlatıldı. 
3.01.2023 Yaşam
Antik kentte kazdıkları çukurun içinde yakalandılar
Antik kentte kazdıkları çukurun içinde yakalandılar Aydın’ın Kuyucak ilçesinde tarihi eser kaçakçıları antik kentte kazdıkları çukurun içinde suçüstü yakalandı.
21.11.2022 Gündem
Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi
Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, 'kesin korunacak hassas alan' ilan edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, İzmir'in Dikili ilçesinde yer alan ve doğal güzelliğiyle bilinen Aşıklar Şelalesi ve Mağaraları, korumaya alındı. Sit alanı kapsamına giren alanın, 'kesin korunacak hassas alan' olarak tescil ve ilan edilmesi kararlaştırıldı.
5.10.2022 Yaşam
Müze sayısı 2021 yılında yüzde 5,1 arttı
Müze sayısı 2021 yılında yüzde 5,1 arttı 2021 yılında müze sayısı 2020 yılına göre yüzde 5,1 artarak 519 oldu.
7.09.2022 Kültür Sanat
Emine Erdoğan'dan Van Gölü paylaşımı
Emine Erdoğan'dan Van Gölü paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, sosyal medya hesabında Van Gölü’ne ilişkin bir paylaşım yaptı.
3.08.2022 Siyaset
2 bin yıllık tarihe büyük saygısızlık! Define uğruna talan ettiler
2 bin yıllık tarihe büyük saygısızlık! Define uğruna talan ettiler Kocaeli'de yaklaşık 2 bin yıl önce inşa edilen tümülüs, define uğruna talan edildi. Bazı kişilerin taşları kazıyarak tarihi yapıya kendisinin veya sevdiğinin ismini yazdığı da görüldü.
24.07.2022 Yaşam
Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti
Muğla’da bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü değişti Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’na göre Muğla’nın Marmaris İlçesindeki bazı doğal sit alanlarının koruma statüsü, kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edildi.
22.07.2022 Gündem
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı
Bakan Ersoy İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılışına katıldı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, saat 20.00'de düzenlenen İstanbul Arkeoloji Müzeleri Yeni Sergiler açılış programına katıldı.
22.07.2022 Siyaset
Cüneyt Arkın’ın vasiyeti nedir, Cüneyt Arkın mirasını kime bıraktı?
Cüneyt Arkın’ın vasiyeti nedir, Cüneyt Arkın mirasını kime bıraktı? Türk sinemasının en önemli isimlerinden 85 yaşındaki ünlü oyuncu Cüneyt Arkın, dün gece evinde rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Kalbi duran usta oyuncu, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Peki, Cüneyt Arkın vasiyeti ne, Cüneyt Arkın mirasını kime bıraktı?
28.06.2022 Magazin
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı Dar gelirliler için konut müjdesi geldi. Teslim tarihi belli oldu. Isparta'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.
24.06.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık
Bakan Ersoy: 20 yılda 9 bin 31 eserimizin iadesini sağladık Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Afyonkarahisar'da yeni müze inşaatında inceleme yaptı. Bakanlığının kentteki toplantısına da katılan Ersoy, "Kültürel mirasın korunması adına tarihin en büyük başarılarından birini gerçekleştirerek son 20 yılda bakanlığımız girişimleriyle yurt dışından ülkemize 9 bin 31 tarihi eserimizin iadesini sağladık" dedi.
17.06.2022 Kültür Sanat
Salda Gölü’nde son durum ne? Bakan Murat Kurum Salda Gölü’nde koruma çalışmalarını anlattı!
Salda Gölü’nde son durum ne? Bakan Murat Kurum Salda Gölü’nde koruma çalışmalarını anlattı! Türkiye’nin nazar boncuğu olarak nitelendirilen Salda Gölü’nde yapılan çalışmalar merak ediliyordu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, zaman zaman gündeme gelen ve Maldivler’e benzetilen Salda Gölü’nün turizm potansiyeli ve yapılan çalışmalarla ile ilgili CNN Türk'te Hakan Çelik'in programında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Murat Kurum, Salda Gölü ile ilgili “NASA'daki görüntülere benzeyen kumsalımızı, gölümüzü koruyoruz.” dedi. Peki, Salda Gölü’nde son durum ne? İşte Salda Gölü’nde yapılan çalışmalar ile ilgili son durum…
28.05.2022 Yaşam
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu
Salda Gölü'yle ilgili flaş açıklama: Su seviyesinde 5 santim yükselme oldu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Hacı Abdullah Uçan, Salda Gölü ile ilgili açıklamada bulundu. Uçan "Bu bölgede kuyu açılmasına, su sondajlarına, yeni bir gölet veya baraj yapımına kesinlikle müsaade edilmemektedir. Bölgede buharlaşma oranının yüksek olmasına rağmen Salda Gölü'nün su seviyesinde ocak ayından bu zamana kadar 5 santim yükselme olmuştur" dedi.
17.05.2022 Gündem
Sahilde dedektör ile altın arama işi moda oldu! Sıra o bölgede, ilgi büyük...
Sahilde dedektör ile altın arama işi moda oldu! Sıra o bölgede, ilgi büyük... Ege ve Akdeniz sahillerinde dedektörle altın arama işi moda oldu. Giderek yaygınlaşan ziynet eşyası aramanın bu sene de Karadeniz sahillerinde moda olması bekleniyor. Vatandaşlar en çok sahilde düşürülen eşyaları aramak için kullanılan detektörlere ilgi gösteriyor. Dedektörü merak eden herkes alabiliyor; arabasında ve evinde bulundurabiliyor. Yıllardır dedektör satan esnaf, fiyatları hakkında da bilgi verdi.
11.05.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sit Alanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sit alanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.