Son dakika... Dar gelirliye ucuz konut müjdesi! Kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün, sınırı geçen başvuramıyor
Son dakika... Dar gelirliye ucuz konut müjdesi! Kira öder gibi ev sahibi olmak mümkün, sınırı geçen başvuramıyor Milyonlarca kişi kendi evine sahip olmanın hayalini kuruyor. Belli bir birikimi olan konut kredisi kullanarak hayallerindeki evi satın alıyor. Ancak konut fiyatlarındaki fahiş artış ile birlikte kredi faizlerinin de yüksek oranlarda olması özellikle dar gelirlilerin ev sahibi olmasını engelliyor. Hükümet dar gelirli vatandaşın ev sahibi olabilmesi için Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini başlatıyor. 'Kira öder gibi ev sahibi olma' prensibi ile yola çıkılan projede detaylar netleşiyor. En çok merak edilen konu sosyal konut projesinden kimlerin yararlanabileceğiydi. Sosyal konut projesinden İstanbul'da geliri 16 bin lira, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar yararlanabilecek. Peki aylık taksitler ne kadar olacak? Dar gelirlli vatandaşlar bu proje ile ev sahibi olabilecek mi? İşte yeni sosyal konut projesi ile igili merak edilen tüm ayrıntılar...
24.08.2022 Ekonomi
Asgari ücretliye ucuz ev! 81 ilde başlıyor, konut sektöründe yeni dönem! Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi...
Asgari ücretliye ucuz ev! 81 ilde başlıyor, konut sektöründe yeni dönem! Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi... Milyonlarca dar gelirli vatandaşa güzel haber geldi. Ev fiyatlarının astronomik düzeye çıkması ile ücretli çalışanlar için ev sahibi olmak 'hayal' haline gelmişti. Özellikle gençler çalışarak ev ve araba sahibi olamayacaklarını düşünmeye başlamışken harekete geçildi. Asgari ücretli çalışanlar da ev sahibi olabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan 81 ilde başlatılacak sosyal konut projesinde hayata yeni atılan gençler için de kontenjan ayrılacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesiyle dar gelirli aileler 20 yıl vadeyle kira öder gibi ev sahibi olacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Projelerimizden hayata yeni atılan gençlerimiz de faydalanacaklar. Bununla ilgili kontenjanlarımız olacak” dedi.
31.07.2022 Ekonomi
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı Dar gelirliler için konut müjdesi geldi. Teslim tarihi belli oldu. Isparta'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.
24.06.2022 Siyaset
400 bin TL'ye satılık ev! Dar gelirliye ucuz ev müjdesi, 81 ilde geçerli, geliri 10 bin TL'nin altında olanlara 240 ay vade ile...
400 bin TL'ye satılık ev! Dar gelirliye ucuz ev müjdesi, 81 ilde geçerli, geliri 10 bin TL'nin altında olanlara 240 ay vade ile... Yeni konut müjdesi geldi. Düşük gelirli vatandaşlar da ev sahibi olabilecek. 81 ilde yaşayan tüm vatandaşlar için geçerli. Başvurularda gelir şartına bakılacak. Geliri 10.000 liranın altında olanlar için devreye alınan kampanyada yüzde 10 peşin ödeyerek 140 ay vadeli olarak ev sahibi olmak mümkün olacak. TOKİ tarafından toplam 150 bin yeni konut yapılacak. Ayrıca başvuru için TC vatandaşı olma şartı da aranacak.
11.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri