Cunta

Cunta

Son dakika cunta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cunta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cunta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cunta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cunta gelişmeleri de dahil olmak üzere 430 cunta haberi bulunmuştur. Tüm cunta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin cuntacılarının 28 Şubat’ın bin yıl süreceğini ilan ettiğini belirterek, "Demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlük namına ne kadar değer varsa hepsinin çiğnendiği o kara günleri unutmadık, unutmayacağız. Allah güzel ülkemizi bir daha bu faşist zihniyetin eline düşürmesin” dedi.
29.02.2024 Gündem
Macron 'Büyükelçimiz rehin tutuluyor' demişti Nijer'in kovduğu Fransız Büyükelçi ülkeden ayrıldı
Macron 'Büyükelçimiz rehin tutuluyor' demişti Nijer'in kovduğu Fransız Büyükelçi ülkeden ayrıldı Afrika ülkelerinden Fransa'ya peş peşe darbeler gelmeye devam ediyor. En son Nijer'de askeri darbenin ardından ülkeden ayrılması istenen Fransa'nın Niamey Büyükelçisi Sylvain Itte, Nijer'den ayrıldı. Macron büyükelçisinin Nijer'den ayrılmayacağını açıklayıp diplomatlarını ülkede rehin tutuluduğunu belirtmişti.
27.09.2023 Dünya
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır
Bahçeli’den 15 Temmuz mesajı: Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “15 Temmuz, sadece ve sıradan bir darbe teşebbüsü değildir” diyen Bahçeli “Huzur cellatlarının sonu her daim hüsran olacaktır” ifadelerini kullandı
15.07.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı seçimlere tam manasıyla hazırdır
MHP lideri Bahçeli: Cumhur İttifakı seçimlere tam manasıyla hazırdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Kızılcahamam'da düzenlenen MYK, MDK ve Milletvekilleri Ortak Toplantısı'nın kapanışı sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Cumhur İttifakı seçimlere tam manasıyla hazırdır.' dedi.
15.01.2023 Gündem
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü?
25 Kasım ne günü? 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım ne günü, 25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü mü? 25 Kasım günü, BM tarafından 1999 yılında kadına karşı şiddete önlemek ve farkındalık yaratmak amacıyla "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" ilan edildi.
25.11.2022 Gündem
Myanmar’da konser alanına hava saldırısı: En az 50 ölü, 100 yaralı
Myanmar’da konser alanına hava saldırısı: En az 50 ölü, 100 yaralı Myanmar’ın Kaçin eyaletinde ayrılıkçı Kaçin Bağımsızlık Ordusu’nun (KIA) kuruluşunun 62’inci yıldönümü nedeniyle düzenlenen konsere ordu tarafından düzenlenen hava saldırısında en az 50 kişinin hayatını kaybettiği, yaklaşık 100 kişinin de yaralandığı bildirildi.
24.10.2022 Dünya
Kabine toplantısı sonrası dünyaya duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Montrö kararı
Kabine toplantısı sonrası dünyaya duyurdu! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş Montrö kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan,ana gündem maddesi Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri müdahalesi olan toplantı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Montrö Sözleşmesi'nin boğazlardaki gemi trafiği konusunda ülkemize verdiği yetkiyi, krizin tırmanmasının önüne geçecek şekilde kullanma kararındayız." dedi.
28.02.2022 Siyaset
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Rusya-Ukrayna savaşında son dakika gelişmesi! Kiev ateş altında, bomba yağıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyanın korktuğu oldu, Rusya Ukrayna'ya saldırdı. Dün başlayan savaş ile ilgili son dakika haberleri peş peşe geliyor. Ukrayna ordusu direniyor ama Rus ordusu Kiev bölgesine kadar ilerledi. Çok yoğun çatışmalar yaşanıyor. Rus ordusu uçaklarla ve füzelerle vuruyor. Ukrayna'da yaşananlarla ilgili ABD, NATO ve Batılı devletlerden Rusya'ya karşı art arda yaptırım kararları alınmaya başladı. Ukrayna'da halk daha güvenli bölgelere kaçıyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyuluyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev güne ağır bombardıman saldırılarıyla uyandı. Ukrayna lideri Vladimir Zelenski ise acı tabloyu paylaşarak ilk günde hayatını kaybeden insanların sayısını açıkladı. İşte dakika dakika Rusya Ukrayna savaşında yaşananlar...
25.02.2022 Dünya
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var...
Savaş başladı! Rusya harekete geçti, son dakika gelişmesi, kentler bombalanıyor, çok sayıda ölü ve yaralı var... Dünyada korkulan oldu. Ukrayna'da savaş başladı. Kentler havadan ve karadan vuruluyor. Rusya Devlet Başkanı Putin, sabah saatlerinde Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rus güçleri doğuda Donbas, kuzeyde Belarus ve güneyde Kırım'dan Ukrayna'ya girdi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya’nın Ukrayna yönelik saldırılarının ilk gününde 137 kişinin hayatını kaybettiğini, 300’den fazla kişinin de yaralandığını açıkladı. Kiev yakınlarındaki havaalanı ve Çernobil'in Rus güçlerince ele geçirildi. Putin akşam saatlerinde yaptığı açıklamada "Parçası olduğumuz küresel ekonomik sisteme zarar vermeyeceğiz" mesajı verdi. İngiltere Başbakanı Johnson Rusya'yı İngiltere finansal sisteminin dışında bırakacak yeni yaptırımları duyurdu. ABD lideri Biden da Rusya'ya küresel ekonomik darbe vuracaklarını açıklayarak, çok ağır yaptırımlarda bulunacaklarını söyledi. Öte yandan Ukrayna'da genel seferberlik ilan edildi. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora!
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz direnmeye devam edeceğiz yeter ki Türkiye arkamızda dursun” dedi.
27.01.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Tayyip Erdoğan dün ne dediyse bugün de aynısını söyler. Yüksek faizden ne kadar rahatsız olduğumu cümle alem bilir. Hiç bir zaman faizci olmadım, yarın da asla faizci olmayacağım. Ama siz mandacı tayfasınız." dedi.
1.12.2021 Siyaset
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik
Şentop: 1960 darbecilerinin astığı devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, 12 Eylül Darbesi'nin 41'inci yıl dönümünde yayımladığı mesajında "Aradan geçen zaman içinde 12 Eylül darbecilerini yargıladık, 28 Şubat darbecilerini yargıladık, 15 Temmuz hainlerini yargıladık ve 1960 darbecilerinin astığı siyaset ve devlet adamlarımızın iade-i itibarını temin ettik" dedi.
12.09.2021 Siyaset
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü  açıkladı
Myanmar'da darbe karşıtı gruplar 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü açıkladı Myanmar'ın Çin sınırında askeri darbe karşıtı etnik silahlı gruplardan Myanmar Ulusal Demokratik İttifak Ordusu (MNDAA), 23'ten fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.
4.09.2021 Dünya
AK Partili Özkan: 104 amiralin bildirisine de aynı tepkiyi koymalıyız
AK Partili Özkan: 104 amiralin bildirisine de aynı tepkiyi koymalıyız AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, 27 Nisan 2007'de yayımlanan e-muhtıraya ilişkin, "Geçmişte çıkardığımız dersi eğer hakkıyla almamız gerekiyorsa; 104 amiralin bildiri yayımlamasına da tepkiyi net bir şekilde ortaya koymamız lazım. 15 Temmuz Yurtta Sulh Konseyi'nin yapmış olduğu açıklama gece yarısında olmuş, 27 Nisan e-muhtırası da gece yarısı olmuş 23.15'te, baktığınızda amirallerin bildirisi de gece yarısında 23.15'te gerçekleştirilmiş" dedi.
25.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
23.04.2021 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Darbe, cunta, vesayet girişimleri ve terör saldırılarına maruz kalan, son olarak da 15 Temmuz 2016'da hain FETÖ'cüler tarafından bombalanan yüce Meclisimiz, milli iradenin tecelligahı olarak ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir." ifadelerini kullandı.
22.04.2021 Gündem
RTÜK: Milli iradenin yanında, darbecilerin karşısındayız
RTÜK: Milli iradenin yanında, darbecilerin karşısındayız Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'ndan (RTÜK) yapılan açıklamada, bildiri yayınlayan 104 emekli amirale ilişkin "Milli iradenin yanında, darbecilerin karşısındayız" denildi.
4.04.2021 Gündem
ABD'den flaş 'Myanmar' açıklaması: Dehşete düştük
ABD'den flaş 'Myanmar' açıklaması: Dehşete düştük ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Myanmar güvenlik güçlerinin 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan darbe karşıtı gösterilere müdahalesinden dehşete düştüklerini söyledi.
27.03.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Doğu Akdeniz resti! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Doğu Akdeniz'i bir rekabet alanı olmaktan çıkartıp uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet edecek bir iş birliği havzası haline getirmeliyiz. Hiçbir geçerliliği olmayan maksimalist haritalar üzerinden ülkemizin sahillerine hapsedilme girişimlerine itiraz ediyoruz. Doğu Akdeniz'de hakkımız olmayan bir şeyi talep etmiyoruz. Yunanistan'ı gerginliği tırmandırmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.
12.01.2021 Siyaset
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi!
Kıbrıs tarihi! KKTC ne zaman, nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlık tarihi! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 37. kuruluş yıl dönümü etkinliklerle kutlanıyor. Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşuna giden yolda bir yandan tüm diplomatik kanalları zorlarken diğer yandan diplomasi yanıtsız kaldığında Kıbrıs Türkü'nün varlığını güvence altına almak için Barış Harekatı ile sahada varlık gösterdi. Türkiye'nin garantörlüğü, KKTC'nin kuruluş sürecine olumlu yansıyan en önemli unsurlardan biri oldu. Peki, KKTC nasıl kuruldu? İlk devlet başkanı kimdi? KKTC bağımsızlığını ne zaman ilan etti? İşte Kıbrıs tarihi hakkında merak edilenler...
15.11.2020 Gündem
Mali'de devrik lider Keita'nın ülkeden ayrıldığı iddia edildi
Mali'de devrik lider Keita'nın ülkeden ayrıldığı iddia edildi Mali'de 18 Ağustos'ta yapılan darbeyle istifa eden Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita'nın tedavi için Mali'den ayrıldığı öne sürüldü.
5.09.2020 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketi sonrası yeni kararı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketi sonrası yeni kararı açıkladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası flaş açıklamalarda bulundu. Giresun'daki sel felaketiyle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020'den 30 Kasım 2020'ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz" dedi. Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var" ifadelerini kullandı. Yunanistan'ın NAVTEX ilanına sert tepki gösteren Erdoğan, "Bundan sonra bölgede yaşanabilecek her olumsuzluğun tek müsebbibi Yunanistan" açıklamasında bulundu. Öte yandan Joe Biden'ın skandal sözleriyle ilgili konuşan Erdoğan, "Cevap vermesi gereken muhalefet tepkisiz kaldı"dedi.
24.08.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Sokağa çıkma yasağı, 20 yaş altına izin...
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Sokağa çıkma yasağı, 20 yaş altına izin... Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Erdoğan, normalleşme süreci kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Erdoğan, "Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran'dan itibaren kaldırılmıştır. Olumsuz bir durum görmememiz halinde yeniden getirebiliriz. 1 Haziran itibariyle kamu personelleri iş başı yapacaklar. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlandırılmasını pazar günleri 14:00 saatleri arasında istisna kapmasında olması devam edecek" dedi.
28.05.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçaklar yayın yaparken CHP zevkten dört köşe izliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Alçaklar yayın yaparken CHP zevkten dört köşe izliyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle il başkanlarına hitap etti. Erdoğan, "İzmir'de camilerin hoparlörüne sızan alçaklar, saygısızca yayınlar yaparken, o ildeki CHP yöneticileri zevkten dört köşe bu rezilliği aktarıyor." dedi.
22.05.2020 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Cunta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cunta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.