Gazete Vatan Logo

Gabon'da darbe girişimi

Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.

Gabon'da darbe girişimi

Atlas Okyanusu'nun kıyısında yer alan Gabon'da askeri darbe gerçekleşti. AFP haber ajansı, başkent Libreville'de duyulan silah seslerinin ardından askerlerin televizyona çıktığını aktarıyor.

Televizyonda sivil yönetime son verdiklerini belirten darbeci askerler, Gabon sınırlarının da ikinci bir emre kadar kapatıldığını duyurdu.

Televizyonda beliren 12 asker, yanı geçen hafta önce gerçekleşen seçimlerin sonucunun iptal edildiğini ekledi. 26 Ağustos'ta sandığa giden ülkedeki son seçimi, Gabon lideri Ali Bongo Ondimba yüzde 64 oy alarak kazandı.

Seçimi kaybeden Ondo Ossa sandıkta hile yapıldığını iddia ederken, ekibinin kampanya yöneticisi Pazartesi günü Ali Bongo Ondimba'dan iktidarını kan dökmeden teslim etmesini isteyen bir tehdit savurdu.

Bir diğer Batı Afrika ülkesi Nijer'de de Temmuz ayı sonunda darbe gerçekleşti. Yönetime el koyan cunta halen ülkenin seçilmiş lideri Muhammed Barzoum'u gözaltında tutuyor.

Bölgede son yollarda Mali ve Burkina Faso gibi ülkelerde de sivil yönetimler askıya alındı ve cunta idareye el koymuş durumda.

Haberin Devamı