Darbe Girişimi

Darbe Girişimi

Son dakika Darbe girişimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Darbe girişimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Darbe girişimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Darbe Girişimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan darbe girişimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.599 darbe girişimi haberi bulunmuştur. Tüm darbe girişimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Cumhur İttifakı seçimden alnının akıyla çıktı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Erdoğan, "Bu ülkenin en dinamik partisiyiz, üye sayısı olarak Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz seçmenin mesajını doğru okuruz, arızaları düzeltir tekrar yola koyuluruz. Gerekli değişimi yaparız. Biz bitti demeden bitmez" dedi.
17.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üst üste 14 çeyrek büyüme çok önemli bir başarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üst üste 14 çeyrek büyüme çok önemli bir başarı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Aydın mitinginde halka hitap etti. Türkiye ekonomisinin üst üste 14 çeyrekte büyüme gösterdiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete 'Hani 'yandık, öldük, bittik' diyordunuz. Ne oldu?' tepkisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz içerideki maşalarla mücadele ederken asıl büyük kavgayı emperyalistlere karşı verdik. Sürekli darbecilerle boğuştuk. Vesayete karşı dimdik ayakta durduk" dedi.
29.02.2024 Gündem
AK Parti 48 başkan adayları açıklandı! Erdoğan: 30 Ocak'ta seçim beyannamemizi sunacağız
AK Parti 48 başkan adayları açıklandı! Erdoğan: 30 Ocak'ta seçim beyannamemizi sunacağız AK Parti'de aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir 48 ildeki belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ankara adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İzmir adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Erdoğan, "1994'te İstanbul'da başladığımız belediyeler vasıtasıyla halkımıza hizmet yolculuğumuzu 'Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orban’a Togg sonrası ikinci hediye
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Orban’a Togg sonrası ikinci hediye Cumhurbaşkanı Erdoğan Macaristan Başbakanı Orban’a “Asırlık Gece” kitabının Macarca tercümesini hediye etti.
20.12.2023 Gündem
Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın FETÖ açıklamaları delil sayıldı
Hrant Dink’i öldüren Ogün Samast’ın FETÖ açıklamaları delil sayıldı AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast’ın tahliyesinin ardından, “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek” suçundan iddianame düzenlenmesi zamanaşımı gibi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Adalet Bakanı Tunç da bir soru üzerine “Son iddianamenin süreciyle ilgili olarak da aslında kamuoyunun bilmediği bazı hususlar var” dedi. Dink’in katili Ogün Samast hakkında hazırlanan yeni iddianamede, daha önce verdiği ifadeleri aleyhine delil olarak yer aldı. Savcılığa göre; Samast, FETÖ’nün emniyetteki üst düzey isimleri olan Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer’in cinayetin arkasında olduklarını biliyordu.
21.11.2023 Gündem
Gabon'da darbe girişimi
Gabon'da darbe girişimi Nijer'in ardından bir başka Batı Afrika ülkesinde daha ordu yönetime el koydu, televizyona çıkan askerler sivil idareye nokta koyduklarını duyurdu. AFP, başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğunu bildiriyor.
30.08.2023 Dünya
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Ziya Cemal Kadıoğlu Yeni Hava Kuvveti Komutanı oldu | Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? İşte Yeni Hava Kuvveti Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu…
Ziya Cemal Kadıoğlu Yeni Hava Kuvveti Komutanı oldu | Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? İşte Yeni Hava Kuvveti Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu… Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvvet Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu atandı. Peki, Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu kimdir, aslen nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde yer aldı? İşte Yeni Hava Kuvveti Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu…
3.08.2023 Gündem
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi
Bakan Tunç: Darbe girişimiyle alakalı 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’yi başta FETÖ, PKK, DHKP-C terörün her türlüsünden arındırmak için mücadeleye devam edeceklerini belirterek, "Şu ana kadar 122 bin 632 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi. 67 bin 893 soruşturma devam ediyor. 26 bin 167 ilk derece mahkemesinde devam eden, ceza soruşturmaları var" dedi.
15.07.2023 Gündem
Hande Fırat 15 Temmuz gecesine damga vuran tarihi görüşmeyi anlattı! CNN Türk'teki o facetime görüşmesi nasıl yapıldı?
Hande Fırat 15 Temmuz gecesine damga vuran tarihi görüşmeyi anlattı! CNN Türk'teki o facetime görüşmesi nasıl yapıldı? 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi yaşanan tarihi yayının perde arkasını gazeteci Hande Fırat, CNN Türk ekranlarında anlattı.
15.07.2023 Gündem
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır
TBMM'de 15 Temmuz anma töreni! Cevdet Yılmaz: Milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM'de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla canları pahasına meydanlara akın eden milletimiz karanlığı vatan sevgisiyle aydınlatmıştır. 27 gün boyunca demokrasi nöbetlerini sürdürmüşlerdir." dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise "15 Temmuz'u unutmadık ve unutturmayacağız. Bu darbe teşebbüsü milleti yok etmeye odaklandı" ifadelerini kullandı.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri
15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları ve memleketleri 15 Temmuz şehitleri isimleri, fotoğrafları ve memleketleri hain darbecilere karşı halkın kahramanca memleketi müdafaa ettiği bugün en çok araştırılan konulardan biri oldu. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) içindeki bir grup asker tanklar, helikopterler ve askeri birlikler bazı stratejik noktaları ele geçirmeye çalıştı. Halk büyük bir direniş göstermiş, sokaklara çıkarak tanklara ve askerlere karşı koyup darbe girişiminin başarısız olmasını sağlamıştır. Bu müdafaa sırasında 251 vatandaşımız hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Her yıl 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak bugünde şehitlerimizi anmak isteyenler kaç şehit verildiğini, isimlerini ve memleketlerini araştırıyor. Peki, 15 Temmuz şehitleri kaç kişi, 15 Temmuz şehitlerinin isimleri nedir? 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde kaç kişi öldü? 15 Temmuz'da ölen şehitlerin isimleri, yaşları, meslekleri ve memleketleri…
15.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz'un izleri duruyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otelde 15 Temmuz'un izleri duruyor Muğla'nın Marmaris ilçesinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ üyesi askerlerce basılan 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel, o gecenin izlerini taşıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışma ofisi olarak kullandığı oda ile şehit olan koruma polisi Mehmet Çetin'in kaldığı oda kapalı tutulup, o geceki haliyle korunuyor.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehidinin annesi: Oğlumu babasız büyütmüştüm
15 Temmuz şehidinin annesi: Oğlumu babasız büyütmüştüm Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz günü darbe girişimi esnasında, İstanbul'da görevli arkadaşlarına yardım için gittiği Çengelköy Sabancı Polis Merkezi Amirliğinde meydana gelen çatışmada şehit düşen polis memuru Fatih Dalgıç’ın Eskişehir’deki annesi oğlunun fotoğrafı ve odasıyla her gün hasret gideriyor.
15.07.2023 Gündem
Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir nasıl öldü, nerede, kaç kurşun yedi? Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in15 Temmuz hikayesi!
Ömer Halisdemir kimdir? 15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir nasıl öldü, nerede, kaç kurşun yedi? Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in15 Temmuz hikayesi! FETÖ'nün darbe girişimi sırasında, Ankara Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci General Terzi'yi vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Halisdemir bu yıl da unutulmadı. Her 15 Temmuz’da olduğu gibi Ömer Halisdemir anılıyor. 15 Temmuz darbe kalkışmasının seyrini değiştiren Ömer Halisdemir’in hayatı araştırılıyor. Peki, Ömer Halisdemir kimdir? Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir nereli, kaç yaşındaydı? Ömer Halisdemir kaç kurşun yedi?
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a
15 Temmuz hain darbe girişiminin tarihçesi: 1 Kasım 2015’ten 14 Temmuz 23.59’a 15 Temmuz darbe girişiminin ardından hazırlanan iddianameler, ortaya çıkan belge ve görüntüler, darbe girişimine nasıl hazırlanıldığını ve FETÖ’nün darbe çarkını nasıl çevirdiğini de gözler önüne serdi.
15.07.2023 Gündem
Erdoğan'ın konakladığı Marmaris'teki otelde 15 Temmuz'un izleri hala duruyor
Erdoğan'ın konakladığı Marmaris'teki otelde 15 Temmuz'un izleri hala duruyor Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ/PDY mensubu bir grubun 15 Temmuz 2016 günü darbe girişimi sırasında Marmaris ilçesinde saldırdıkları 5 yıldızlı Turban Grand Yazıcı Otel’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tatili süresince çalışma ofisi olarak kullandığı ve şehit edilen koruması Mehmet Çetin’in odası tarihin izlerini taşıyor.
14.07.2023 Gündem
Şehit babası Eker: "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez"
Şehit babası Eker: "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez" Muğla’nın Marmaris ilçesinde polis memuru olarak görev yaparken 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’nün darbe girişimi sırasında şehit olan polis memuru Nedip Cengiz Eker için satın alıp, "Bu ev torunlarımın torunlarına kadar kalacak diyen" babası Nihat Eker o gece oğlu ile yaptığı son konuşmayı anlatırken, "Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmez" dedi.
14.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehidi ikiz polislerin babası: Yaralarımız bir kere daha acıyor
15 Temmuz şehidi ikiz polislerin babası: Yaralarımız bir kere daha acıyor 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olan ikiz polisler Ahmet ile Mehmet Oruç'un babası Hacı Ali Oruç, Adana'da oğullarının kabrini ziyaret etti. Baba Oruç, "Her 15 Temmuz'da yaralarımız bir kere daha acıyor. Bu vatan için bizler de gerekirse canımızı vermeye hazırız" dedi.
14.07.2023 Yaşam
15 Temmuz gazisi: Darbecilere karşı vatanımı yine savunurum
15 Temmuz gazisi: Darbecilere karşı vatanımı yine savunurum İstanbul'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında durdurmak istediği tankın üstüne çıkan Halil Algan (52), buradaki askerlerin kurşunuyla ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Algan, 45 gün yoğum bakımda kaldı. Kurşunun koltuk altından girerek omuriliğine verdiği zarar sonucu belden aşağısı felç olan Algan, yaşamını yatağa bağımlı olarak sürdürüyor. Yaşadıklarını anlatan Algan, “Şükürler olsun Allah'ıma hiç pişmanlık duymadım. Yine olsa, aynısını yaparım. Zaman geriye gitse diyelim, o tanka çıkar mıyım? Evet, yine çıkarım, yine darbecilere karşı vatanımı savunurum” dedi.
14.07.2023 Gündem
15 TEMMUZ ŞİİRLERİ: Kısa, 1-2-3-4 kıtalık en güzel duygusal 15 Temmuz ile ilgili şiirler
15 TEMMUZ ŞİİRLERİ: Kısa, 1-2-3-4 kıtalık en güzel duygusal 15 Temmuz ile ilgili şiirler 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Şiirleri, 15 Temmuz’un yıldönümünün 7. Yılda gündeme geldi. 15 Temmuz 2016 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en karanlık ve en uzun gecelerinden birini yaşadı. Türk Silahlı Kuvvetleri içine sızmış olan FETÖ (Fethullahçı Terör Örgütü) mensuplarının halka ait silahlarla halka karşı gerçekleştirdiği terörist eylemleri, Türk halkı engellemiş, cesareti ve inancıyla birlikte, sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Bu tarih sonrasında15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü olarak kabul edildi. Biz de bu tarihi ve şehitleri anan 15 Temmuz şiirleri bir araya getirdik. İşte 1-2-3-4 kıtalık en güzel duygusal 15 Temmuz ile ilgili şiirler…
14.07.2023 Gündem
15 Temmuz darbe girişimi ne zaman oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl ve nerede oldu? 15 günü neler yaşandı?
15 Temmuz darbe girişimi ne zaman oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl ve nerede oldu? 15 günü neler yaşandı? Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) seçilmiş hükümete karşı kalkıştığı darbe girişiminin üzerinden 7 yıl geçti. 251 kişiyi şehit eden FETÖ'nün kanlı darbe girişimi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir tarafında demokrasiye sahip çıkmak adına meydanları dolduran vatandaşların desteğiyle bertaraf edildi. Darbe girişimin 7 yılında “15 Temmuz darbe girişimi ne zaman oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl ve nerede oldu?” sorularına bir kez daha yanıt arandı.
12.07.2023 Gündem
15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı?
15 Temmuz resmi tatil mi, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, yarım gün mü? 15 Temmuz’da özel sektör çalışacak mı? 15 Temmuz resmi tatil mi, yarım gün mü, özel sektör 15 Temmuz çalışacak mı? Resmi tatiller takviminde 15 Temmuz'un yer alıp almadığı çalışanlar tarafından sorgulanıyor. 15 Temmuz'un tatil olması için görüşülen kanun, karara bağlanarak Resmi Gazete'de yayımlanmıştı. Peki, özel sektörde 15 Temmuz tatil mi, 15 Temmuz resmi tatil mi?
12.07.2023 Gündem
Fulya Öztürk Moskova'dan aktardı... Rus halkı ne düşünüyor?
Fulya Öztürk Moskova'dan aktardı... Rus halkı ne düşünüyor? Rusya'da paralı askeri grup Wagner'in darbe girişimi ülkede paniğe neden olmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Moskova'da Rus halkına mikrofon uzatarak darbe girişiminin ülkedeki yansımalarını aktardı. Öztürk'e konuşan bir kadın "Askeri hareketlilik korku yaratıyor ama devlete güveniyoruz. Rusya'nın Türkiye gibi partnerlerinin olduğunu bilmek hoşumuza gidiyor." ifadelerini kullandı.
27.06.2023 Dünya
Petek Dinçöz, Rusya'da başına gelenleri anlattı: Film seti zannettik
Petek Dinçöz, Rusya'da başına gelenleri anlattı: Film seti zannettik Rusya'da darbe girişimi olduğu gün Moskova'da sahne şarkıcı Petek Dinçöz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada sağlık durumlarının iyi olduğunu, bölgede internet erişimin kesilmesiyle kimseye haber veremediklerini söylemişti. İstanbul'a dönen Dinçöz, yeni bir açıklamada bulundu.
27.06.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Darbe Girişimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki darbe girişimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.