Çilek

Çilek

Son dakika çilek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çilek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çilek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çilek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çilek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.477 çilek haberi bulunmuştur. Tüm çilek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak
Marketlerde yeni dönem! Resmen değişti, artık etiketlerde yazılmayacak Marketlerde yeni dönem resmen başladı. Tarım ve Orman Bakanlığı yeni kararı açıkladı. Gıdanın adı artık rafta aynı punto, aynı stil ve karakterde yazılacak. Etiketlerde ve ambalajlarda tüketicinin yanıltılmasına izin verilmeyecek. İşte detaylar...
24.02.2024 Ekonomi
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı
Rektör Tuncel, laboratuvarları ziyaret etti! Projeler hakkında bilgi aldı Rektör Prof. Dr. Tuncel ilk olarak Prof. Dr. Ebru Yaşa Kafkas’ın kurmuş olduğu bitki fizyolojisi, meyve kalite, pestisit kalıntı ve doku kültürü laboratuvarları ile iklim odalarını ziyaret etti.
12.02.2024 Adana
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi
Nar ekşisinden sonra limon sosu da yasak! Harekete geçildi Geçen yıl yapılan düzenlemeyle içinde ‘eser’ miktarda nar olan ya da bazen hiç olmayan nar ekşisi görünümlü sosların yurtiçi piyasaya arzı yasaklanmıştı.
1.02.2024 Gündem
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi...
Kolajen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kolajen Barındıran Gıdalar Listesi... Bilindiği üzere vücutta birçok farklı protein yer almaktadır. Bunlar içerisinde kolajen olduğu da bilinir. Özellikle vücutta bol miktarda kolajen görmek mümkündür. Özellikle dokulara esneklik sağlayan kolajen aynı zamanda cilt ve dolaşım sistemi için son önemlidir. Tabi sadece bunlarla kalmayan kolajen daha birçok faydası ile dikkat çekmeyi başarmaktadır. 
12.01.2024 Sağlık
Antalya'da şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu
Antalya'da şiddetli yağış su baskınlarına neden oldu Antalya'da şiddetli yağış nedeniyle su baskınları yaşandı, yollar ve seralar suyla doldu.
9.01.2024 Gündem
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor
Güçlü beslenme solunum yolu hastalıklarını hafifletiyor Soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve boğaz enfeksiyonları gibi üst solunum yolu hastalıkları, kış mevsiminde sıklıkla görülüyor. Bu tür enfeksiyonlarla mücadelede ve iyileşme sürecini hızlandırmada sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemli rol oynadığını belirten Diyetisyen Deniz Pirçek, “Beslenme rutininde dikkat edilmesi gereken noktaları göz ardı etmeyen kişiler, mevsimsel solunum yolu hastalıklarının etkilerini daha hafif atlatabiliyor” dedi.
8.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Çilek Bacak Nasıl Geçer? Çilek Bacak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Çilek Bacak Nasıl Geçer? Çilek Bacak Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bacaklardaki tüyler ağda, makine ya da tüy dökücü ile alındıktan sonra meydana gelen kırmızı küçük lekeler hem görsel hem de fiziksel olarak rahatsız edici bir rahatsızlıktır. Bu kızarıklıkların meydana gelme sebebi ise bilinmemektedir.
1.01.2024 Sağlık
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor
Yaz meyvesi erik ve kirazın fiyatı altın ile yarışıyor Kayseri'de özellikle hamile kadınların tercih ettiği yaz meyveleri erik ve kirazın kilogram fiyatı, 3 bin ile 3 bin 200 TL arasında değişiyor. Kış aylarında yurt dışından getirilen mevsim dışı meyveler, şimdilerde çeyrek altın fiyatı ile yarışıyor.
19.12.2023 Ekonomi
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çilek Kaç Kalori? Çilek Besin Değerleri Ve Kalorisi... Çilek, gülgiller ailesinde yer alan meyve cinsidir. Tatlı ve hafif sulu ola çilek meyvesi, yaz aylarında yetişmektedir. Yaz aylarının bu güzel lezzetli meyvesi, kalori açısından da oldukça düşük, besin değeri açısından zengindir. Diyet programlarında da günlük meyve ihtiyacını gidermek ve gerekli vitamini almak için düşük kaloriye sahip, porsiyon olarak da küçük olan çilek tavsiye edilmektedir.
16.12.2023 Sağlık
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika
Yunan mitolojisinde tanrıları ölümsüzleştiren, ölümlülerin tüketmesine izin verilmeyen yiyecek; Ambrosia! Hazırlaması sadece 5 dakika Efsanevi ve mitolojik hikayelerle ilişkilendirilen birçok bitki var. Bu bitkilerin şifa dağıttığına dair inançlar ise günümüze kadar varlığını sürdürmüştür. Antik Yunan mitolojisine göre, tanrılar ve tanrıçalar ambrosia ile beslendikleri için ölümsüz ve güçlüydüler. Bu efsanevi yiyeceğin kaynağı ve içeriği hakkında net bilgiler olmasa da mitolojik anlatılarda, ambrosia'nın tanrılar arasında paylaşılan bir nimet olduğu ve ölümlülerin bunu tüketmelerine izin verilmediği belirtilir. O tarif deşifre oldu, işte Ambrosia tarifi…
29.11.2023 Gündem
Vatandaşlara korku yaşattı avcılar yakaladı: Tam 459 kilo ağırlığında
Vatandaşlara korku yaşattı avcılar yakaladı: Tam 459 kilo ağırlığında Vatandaşlara korku dolu anlar yaşatan yaban domuzu avcıları şaşkınlığa uğrattı.
15.11.2023 Gündem
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var"
Pazarda zam şampiyonu ‘üzüm’ oldu! Fiyatlarda yükseklik var" Haftanın her günü kentin farklı bölgelerinde kurulan semt pazarlarında zam şampiyonu üzüm oldu. Geçen hafta 35 TL’ye satılan üzüm, bu hafta 40 TL’den tezgahlardaki yerini aldı.
12.11.2023 Ekonomi
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar!
40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar! 40 yaşından sonra beyin sağlığı, yaşlanmayla birlikte azalma eğilimindedir. Bu azalma, hafıza, öğrenme ve düşünme gibi bilişsel fonksiyonları etkileyebilir. Beyin sağlığını korumak ve yaşlanmayla birlikte ortaya çıkabilecek bilişsel gerilemeyi önlemek için sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı önemlidir. İşte 40 yaşından sonra beyin sağlığına iyi gelen gıdalar...
27.10.2023 Sağlık
Mustafa ve Halil’in Hikayesi raflardaki yerini aldı
Mustafa ve Halil’in Hikayesi raflardaki yerini aldı Emek Servi’nin kaleme aldığı ve gizemli iki yol arkadaşının hikayelerini konu eden Mustafa ve Halil kitabı raflardaki yerini aldı.
17.10.2023 Kültür Sanat
15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde iğrenç istismar! Cezası belli oldu
15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde iğrenç istismar! Cezası belli oldu Gaziantep'te 15 yaşındaki kız çocuğuna asansörde taciz ve bıçaklı saldırı iddiasıyla tutuklanan Ali K.’nın yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı.
12.10.2023 Yaşam
Devlet desteği aldı, çilek bahçesi kurdu
Devlet desteği aldı, çilek bahçesi kurdu Osmaniye’de, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) çerçevesinde hibe destekli 2,5 dönüm alanda çilek bahçesi kurulumu yapıldı.
12.10.2023 Yaşam
6 ay sonra yürek yakan telefon! 'Size ne diyeceğimizi bilmiyoruz' deyip haberi verdi
6 ay sonra yürek yakan telefon! 'Size ne diyeceğimizi bilmiyoruz' deyip haberi verdi Hatay'ın Antakya ilçesinde yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, 250 daireden oluşan Rönesans Rezidans'ta yaşayan öğretmen Biray Beşerikli (35) ile kızı Nazende Dila Açıkgöz’den (6) deprem gününden sonra haber alınamadı. 17 gün boyunca enkaz başında bekleyen ve kızı ile torununun bulunması için DNA testi veren Mehmet Beşerikli (63), depremden 180 gün sonra DNA eşleşmesi ile hayatını kaybeden kızı ve torununun mezar yerini öğrendi. Aldığı telefonun ardından heyecanlandığını belirten Beşerikli, "O an için dünyanın en mutlu insanıydım. Hem buruk sevinç hem üzüntü var. Hepsini bir arada yaşıyorum” dedi.
10.08.2023 Yaşam
Yeni güzellik trendi: Çilek kız makyajı
Yeni güzellik trendi: Çilek kız makyajı Son dönemde güzellik trendlerinin doğmasında büyük bir rol oynayan TikTok, yeni bir makyaj trendi ile alışkanlıklarımızı değiştiriyor. İşte yeni güzellik akımı "çilek kız makyajı"na dair merak edilenler...
10.08.2023 Yaşam
Ev yapımı çilekli limonatayla yaz sıcağını yenin! Yapması 10 dakika ferahlığı dünyalara değer!
Ev yapımı çilekli limonatayla yaz sıcağını yenin! Yapması 10 dakika ferahlığı dünyalara değer! Yaz sıcağını yenmek için evde çilekli limonata tarifini deneyin. Bunaltıcı sıcakların tüm Türkiye'yi etkisi altına almasıyla yaz içecekleri de gündeme gelmeye devam ediyor. Ev yapımı limonata ise herkesin keyifle içeceği serinletici yaz içeceklerinin başında geliyor. Biz ona nane ve çilek ferahlığı da ekledik. Haydi gelin çilekli limonata tarifi ve malzemelerine geçelim.
14.07.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Çilek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çilek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.