Çığ Tehlikesi

Çığ Tehlikesi

Son dakika çığ tehlikesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çığ tehlikesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çığ tehlikesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çığ Tehlikesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çığ tehlikesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 435 çığ tehlikesi haberi bulunmuştur. Tüm çığ tehlikesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yoğun kar yağışı, sağanak yağmur, toz aşımı ve çığ tehlikesi uyarısı! Nisan ayının ilk hava tahmin raporunu Meteoroloji yayınladı
Yoğun kar yağışı, sağanak yağmur, toz aşımı ve çığ tehlikesi uyarısı! Nisan ayının ilk hava tahmin raporunu Meteoroloji yayınladı Yoğun kar yağışları yurdun doğu illerinde etkisini göstermeye devam ederken Meteoroloji'den çığ tehlikesi uyarısı geldi. Mart ayında beklenen kar yağışları yurdun genelde doğu bölgelerinde etkili olurken, Marmara bölgesinde etkili olan toz aşımı olayının Nisan ayının ilk günlerinde de etkili olması bekleniyor.
31.03.2024 Gündem
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek"
Adana’ya bahar gelmeden yaz geldi! "Bu mevsim için bu sıcaklıklar yüksek" Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Ne yazık ki bahar mevsimi bu süreçte sona ermiş görünüyor. Ancak bunlar iklim değişikliği sonuçları” dedi.
29.03.2024 Adana
Lapa lapa kar ve kuvvetli fırtına geliyor: Meteoroloji ve AFAD özellikle 16 kenti uyardı! Saatler kaldı
Lapa lapa kar ve kuvvetli fırtına geliyor: Meteoroloji ve AFAD özellikle 16 kenti uyardı! Saatler kaldı Hava sıcaklıkları tersine dönüyor! Meteoroloji, AFAD, İçişleri Bakanlığı ve uzmanlar art arda duyurdu. İstanbul dahil onlarca kent için sarı ve turuncu kodlu uyarılar yapıldı. İl ve ilçeler tek tek açıklanarak yağışın en yoğun olacağı saatler açıklandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, aşırı yağış ve fırtına uyarısını sosyal medyadan paylaştı. Öte yandan yurt genelinde hava sıcaklıklarında hissedilir derecede düşüş görülecek. Mart ayında yoğun kar yağışı da etkisini sürdürecek. Lapa lapa kar yağışı ile birlikte çığ tehlikesi de bulunuyor. İşte il il son dakika hava tahmin raporu...
4.03.2024 Gündem
Kar timleri görev başında! İki metrelik karda zorlu mesai
Kar timleri görev başında! İki metrelik karda zorlu mesai Hakkari’de etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle enerji arzında yaşanan aksaklıklar, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekiplerinin özverili ve gayretli çalışmalarıyla onarılıyor.
29.01.2024 Gündem
Kuvvetli ve yoğun kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte lapa lapa kar bu gece başlıyor
Kuvvetli ve yoğun kar yağışı geliyor! İstanbul dahil onlarca kentte lapa lapa kar bu gece başlıyor Kar, fırtına ve soğuk hava dalgası fena vuracak. İstanbul ile birlikte onlarca kent için son dakika uyarısı yapıldı. MGM vatandaşları ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyararak yeni hava durumunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Batı'da yağışlar ve don beklenirken Karadeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.
16.01.2024 Gündem
Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi! Lapa lapa yağacak: İstanbul, Ankara, İzmir
Kar yağışı ile ilgili son dakika gelişmesi! Lapa lapa yağacak: İstanbul, Ankara, İzmir Kar yağışı ile ilgili son dakika sürprizi... İstanbul, Ankara ile birlikte onlarca kent için uyarı yapıldı. MGM vatandaşları ulaşımda yaşanabilecek aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyararak yeni hava durumunu yayınladı. Yayınlanan rapora göre Batı'da yağışlar ve don beklenirken Karadeniz iç kesimleri ve Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunduğu ifade edildi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise tarih vererek İstanbul için sağanak yağış uyarısında bulundu.
14.01.2024 Gündem
Meteorolojiden Güneydoğu’da 5 il için kar ve sağanak uyarısı
Meteorolojiden Güneydoğu’da 5 il için kar ve sağanak uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 15. Bölge Müdürlüğü; Diyarbakır, Siirt, Mardin, Şırnak ve Batman için sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.
21.12.2023 Gündem
Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu
Meteoroloji uyarmıştı! İstanbul'da sağanak ve dolu etkili oldu Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi'ne sağanak yağış uyarsında bulunmuştu. İstanbul'da öğlen saatlerinde başlayan yerel yağışlar etkili olmaya devam ediyor.
20.04.2023 Gündem
Şiddetli yağış başladı, yerler bembeyaz oldu! Saat verildi, Meteoroloji il il son dakika açıkladı
Şiddetli yağış başladı, yerler bembeyaz oldu! Saat verildi, Meteoroloji il il son dakika açıkladı Kuvvetli yağışlar etkisini göstermeye devam ediyor. Dolu, sağanak, toz taşınımı ve çığ tehlikesi uyarıları peş peşe gelirken; bazı illerde yerler beyaza büründü. Nisanın ilk haftasında havalar soğuk bir şekilde seyrine devam ediyor. Meteoroloji yeni tahminlerini duyurdu ve haritayı yayınladı. Çok sayıda kente sarı kodlu uyarı yapıldı. Önümüzdeki günlerde havanın nasıl olacağı da merak ediliyor. İşte son dakika hava durumu açıklamaları...
6.04.2023 Gündem
Kars gece eksi 21’i gördü
Kars gece eksi 21’i gördü Kars’ta soğuk hava etkisini sürdürüyor. Soğuk havanın etkili olduğu Kars’ta gece hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak ölçüldü.
26.02.2023 Yaşam
Kuvvetli kar yağışı ve lodos başlıyor! Meteoroloji son dakika 72 ili açıkladı, günü belli oldu
Kuvvetli kar yağışı ve lodos başlıyor! Meteoroloji son dakika 72 ili açıkladı, günü belli oldu Kar yağışı yeniden geliyor. Meteoroloji'den kar ve yağmura ilişkin son dakika açıklaması geldi. MGM yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Kar ve yağmur yeniden başlıyor. 72 ilde etkisini gösterecek. Günü de belli oldu. Bugün hava sıcaklıkları bazı bölgelerde artıyor. Özellikle kuvvetli rüzgar ve çığ tehlikesi uyarısı yapıldı. İşte 18 Şubat son dakika hava durumu tahminleri...
18.02.2023 Gündem
Kar yağışı ve yağmur tekrar başlıyor! 40 il için gün verildi, Meteoroloji son dakika duyurdu
Kar yağışı ve yağmur tekrar başlıyor! 40 il için gün verildi, Meteoroloji son dakika duyurdu Kar yağışı ve yağmur ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Meteoroloji yeni hava durumu tahminlerini paylaştı. Kar ve yağmur yeniden geliyor. 40 ilde etkisini gösterecek. Bugün ise hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Özellikle kuvvetli yağış ve çığ tehlikesi uyarısı yapılırken; 9 il için de sarı kodlu uyarı verildi. İşte son dakika hava durumu tahminleri...
16.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: 3 bin 858 artçı deprem oldu, 7,3 metre yer değiştirdi
Prof. Dr. Orhan Tatar: 3 bin 858 artçı deprem oldu, 7,3 metre yer değiştirdi AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Tatar, sahadan gelen bilgiler ışığında Kahramanmaraş merkezli depremlerde yer kabuğundaki yer değiştirmelerin 7,3 metre kadar olduğunun belirlendiğini bildirdi.
15.02.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Tatar: 2 dakika sarsıldı, 500 atom bombası etkisinde
Prof. Dr. Orhan Tatar: 2 dakika sarsıldı, 500 atom bombası etkisinde AFAD Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Bölge yaklaşık 2 dakika sarsıldı. Deprem 500 atom bombasının yarattığı etkiye sahip. Şu ana kadar 2 binin üzerinde artçı deprem gerçekleşti." dedi. Öte yandan sosyal medyadaki baraj ve volkanik patlama iddiaları hakkında da konuşan Tatar, " İddialar yalan, Ne olursunuz sosyal medyadan gördüğünüz bilgiye inanmayın." ifadelerini kullandı.
11.02.2023 Gündem
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat verip uyardı! 'Trafiğe çıkmayın'
İstanbul Valisi Ali Yerlikaya saat verip uyardı! 'Trafiğe çıkmayın' Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için yeni bir uyarıda bulundu. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ise sosyal medya hesabından saat verip uyardı, "19.00'dan sonra lütfen zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın" dedi.
7.02.2023 Gündem
Bakan Koca: Yolu kapanan köydeki engelli hastamız hastaneye nakledildi
Bakan Koca: Yolu kapanan köydeki engelli hastamız hastaneye nakledildi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yolu kapalı köyde mahsur kalan engelli hasta için sağlık ekiplerinin seferber olduğunu ve paletli ambulansla hastaneye kaldırıldığını duyurdu.
3.02.2023 Gündem
Yoğun yağış başlıyor! Meteoroloji son dakika duyurdu, sarı ve turuncu uyarılar art arda geldi, 37 ilde bugünden itibaren...
Yoğun yağış başlıyor! Meteoroloji son dakika duyurdu, sarı ve turuncu uyarılar art arda geldi, 37 ilde bugünden itibaren... Meteoroloji'den son dakika uyarısı! 37 ilde bugün başlıyor. Yoğun yağış ile ilgili vatandaşlar uyarıldı. İller tek tek açıklandı. Sarı-turuncu kodlu uyarının detayları yeni MGM raporunda açıklandı. Yağışlar yurt genelinde 3 gün boyunca etkisini sürdürecek. Yoğun yağış, kuvvetli rüzgar, çığ tehlikesi ve toz taşınımı riski devam ediyor. Peki 19 Nisan Salı günü yurt genelinde hava durumu nasıl olacak? İşte son dakika hava durumu haberinin detayları..
19.04.2022 Gündem
Kar kalınlığı 6 metreyi buldu! Nisanda şaşırtan görüntü
Kar kalınlığı 6 metreyi buldu! Nisanda şaşırtan görüntü Van-Bahçesaray yolunda çığ tehlikesi ve yer yer kar kalınlığının 6 metreyi bulduğu 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde zorlu kar temizleme mesaisi sürüyor. Karayolları ekipleri ekipleri 1 kilometrelik yolu, 1,5 saatlik çalışma sonucunda ulaşıma açabiliyor.
10.04.2022 Yaşam
Kar kalınlığı 6 metreyi buldu, ekipler yolu bulmakta güçlük çekiyor
Kar kalınlığı 6 metreyi buldu, ekipler yolu bulmakta güçlük çekiyor Van-Bahçesaray yolunda çığ tehlikesi ve yer yer kar kalınlığının 6 metreyi bulduğu 3 bin rakımlı Karabet Geçidi'nde zorlu kar temizleme mesaisi sürüyor. Karayolları ekipleri ekipleri 1 kilometrelik yolu, 1,5 saatlik çalışma sonucunda ulaşıma açabiliyor.
10.04.2022 Yaşam
Kar yağışı kuvvetli vuracak! Meteoroloji son dakika duyurdu ve tarih belli oldu! Tamamen değişiyor, günlerce sürecek...
Kar yağışı kuvvetli vuracak! Meteoroloji son dakika duyurdu ve tarih belli oldu! Tamamen değişiyor, günlerce sürecek... Kar yağışı ile ilgili Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Günlerce sürecek. Tarih verildi ve belli oldu. Kar esareti İstanbul'da sona erse de bazı ilçelerde aralıklarla yağmur yağıyor. Çok sayıda ilde ise yağışlarla birlikte kötü hava koşulları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Kar ve sağanak yağışların günlerce devam etmesi bekleniyor. Bugün de dahil 4 gün boyunca kar ve sağanak uyarısı yapıldı. Aynı zamanda bugün ve yarın için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapılan iller de belli oldu. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altında seyredecek. Sadece Trakya'da sıcaklıklar 2-4 dereceye kadar artacak. Vatandaşlar cumartesi ve pazar günü havanın nasıl olacağını merak ediyor. Peki hafta sonu hava durumu nasıl? Hafta sonu kar yağışı hangi illerde var? İstanbul'da kar bekleniyor mu? MGM haritayı paylaşarak duyurdu. Meteoroloji'den son dakika hava durumu açıklaması...
24.03.2022 Gündem
Meteoroloji'den yeni hava durumu tahmini geldi! Hafta sonu başlıyor...
Meteoroloji'den yeni hava durumu tahmini geldi! Hafta sonu başlıyor... Meteoroloji tarafından yeni rapor yayımlandı. Yayımlanan rapora göre hafta sonu sıcaklıkların artması bekleniyor. Yapılan açıklamada, "Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri altında seyredeceği, hafta sonunda batı bölgelerden başlayarak hissedilir derecede artacağı tahmin ediliyor." ifadelerine yer verildi.
22.03.2022 Gündem
18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!
18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!   18 Mart Cuma günü okullar tatil mi, kar yağışı nedeniyle okullar tatil ilan edildi mi? Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için flaş kar uyarısı yapınca okulların akıbeti hakkında yapılan aramalar arttı. Kuvvetli kar yağışı ve dondurucu soğuk kapıya dayandı. 18 Mart okullar tatil mi, kar nedeniyle Cuma günü okullar tatil ilan edildi mi? İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’dan kar açıklaması!  
17.03.2022 Eğitim
Yoğun kar yağışı geliyor! Yeni dalga radarda göründü, Meteoroloji son dakika duyurdu, alarm seviyesine geçiliyor, günlerce....
Yoğun kar yağışı geliyor! Yeni dalga radarda göründü, Meteoroloji son dakika duyurdu, alarm seviyesine geçiliyor, günlerce.... Kuvvetli kar yağışı başlıyor. Son dakika kar uyarısı Meteoroloji tarafından yapıldı. MGM tarih ve saat vererek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yeni kar dalgası geliyor. İller tek tek açıklandı. Alarm seviyesine geçildi. Meteoroloji, ülkemizde beklenen yeni soğuk ve yağışlı hava sistemine karşı uyarı yayınladı. Son hava durumu raporuna göre İstanbul'da beklenen kar yağışı yarın başlayacak. Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporunda İstanbul'da yağışın kaç gün süreceği ve en kuvvetli gün olacağı gün açıklandı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün verilerine göre; 18 Mart Cuma günü İstanbul’da aralıklı ve yerel olarak kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Kar yağışlarının Cumartesi günü etkisini artırarak devam etmesi öngörülüyor. Dikkatli olalım, tedbiri elden bırakmayalım” dedi. AKOM tarafından yapılan açıklamada “Soğuk ve kar yağışlı havanın yeni hafta başına kadar etkili olması beklenirken, kuvvetli rüzgâr ve kar yağışı nedeni ile yaşanacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı ve tedbirli olunması, mesai saatleri dışında nöbetçi personel görevlendirilmesi, AKOM tarafından yapılacak uyarılar doğrultusunda yollarda gerekli müdahalenin yapılması önem arz etmektedir.” denildi.
17.03.2022 Gündem
Çok kuvvetli kar sağanakları başlıyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Turuncu alarm verildi, İstanbul için flaş uyarı...
Çok kuvvetli kar sağanakları başlıyor! Meteoroloji son dakika açıkladı! Turuncu alarm verildi, İstanbul için flaş uyarı... Kar yağışı çok daha kuvvetli geliyor! Meteoroloji'den son dakika açıklaması yapıldı. İstanbul için turuncu kodlu alarm verildi. Yarın kar yağışı etkisini artırarak devam edecek. Bu gece ve yarın yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışı bekleniyor. Kuvvetli kar yağışları MGM haritasına göre çarşamba gününe kadar sürecek. Kara kış mart ayının ortasında geri geldi. Araçlar yolda kaldı, kazalar meydana geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden ise İstanbul için yeni uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi. Bugün olduğu gibi yarın için de turuncu uyarı yapıldı. AVM'lerin çalışma saatlerinde de değişikliğe gidildi. Cumartesi günü için 'Plan yapmayın, evinizden çıkmayın. Çıkacaksanız toplu taşımayı kullanın' uyarısı geldi. Yarın en yoğun karar beklenen gün olarak duyuruldu. İşte son dakika hava durumu açıklamaları...
11.03.2022 Gündem
Kar yağışı başladı! Kar günlerce sürecek! Meteoroloji'den son dakika peş peşe açıklamalar... İstanbul, Ankara...
Kar yağışı başladı! Kar günlerce sürecek! Meteoroloji'den son dakika peş peşe açıklamalar... İstanbul, Ankara... Son dakika kar açıklaması! Meteoroloji'den peş peşe uyarılar geldi. Kar yağışı başladı! 5 gün boyuncu kar yağacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul kar teyakkuzuna geçti. Valilik birçok tedbiri açıklarken Meteoroloji'den yeni uyarı geldi. İstanbul'da beklenen kar yağışı gece saatlerinden bu yana aralıklarla etkili oluyor. Bugün Güney Ege kıyıları dışında tüm yurtta yağış bekleniyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kırklareli, Yalova, Bursa, Bilecik, Tekirdağ'ın doğusu, Balıkesir'in kuzeyi, Konya, Karaman, Aksaray, Kayseri, Nevşehir, Niğde, Antalya’nın doğusu, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Muş, Bitlis, Şırnak, Van’ın güneyi, Hakkari, Adıyaman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da 5 gün sürmesi beklenen yağışla birlikte kar kalınlığının 20 santimi aşması bekleniyor. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen canlı yayında "Kalp hastaları olanlar için çok tehlikeli, onlar kesinlikle dışarı çıkmasınlar. Kalp krizini tetikler. Tedbirlerin hepsi alınmış durumda, iyi oldu bu başlangıç. Yarın daha yoğunlaşacak. Önemli olan yarın akşamı atlatmak" dedi. . İşte 10 Mart hava durumu raporu...
10.03.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çığ Tehlikesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çığ tehlikesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.