Cemaat

Cemaat

Son dakika cemaat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan cemaat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını cemaat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cemaat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cemaat gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.389 cemaat haberi bulunmuştur. Tüm cemaat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayram namazına 'Örümcek Adam' kostümüyle gitmişti! Neden yaptığını açıkladı
Bayram namazına 'Örümcek Adam' kostümüyle gitmişti! Neden yaptığını açıkladı Hatay’ın İskenderun ilçesinde bayram namazı kılmak için cemaat arasına 'Örümcek Adam' kostümüyle giren ve polis ekipleri tarafından camiden çıkartılan Ayaz Koç, yaşadıklarını anlattı.
11.04.2024 Gündem
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti
İzmirliler bayram namazında tarihi Hisar Camii'ne akın etti İzmirli vatandaşlar, on bir ayın sultanı Ramazan’ın bitmesinin ardından bayram namazı için tarihi Hisar Camii'ne akın etti.
10.04.2024 Gündem
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti
Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta, kaç rekat? Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı?📿Tesbi namazı duası ile Kadir Gecesi tesbih namazı kılmanın fazileti Kadir Gecesi tesbih namazının kılınışı, ne zaman ve saat kaçta olduğu, kılınacak rekat sayısı ile ilgili yapılan aramalar arttı. Tesbih namazı nasıl kılınır, Kadir Gecesi olması nedeniyle Kadir Gecesi namazı kapsamında aranan konu başlıklarından biri oldu. Kadir Gecesi namazları arasında yer alan tesbih namazı ile ilgili olarak Kadir Gecesinde camide tesbih namazı kılınır mı, tesbih namazı nasıl kılınır, kaç rekat, Kadir Gecesi tesbih namazı ne zaman kılınır, saat kaçta? Sorularına aranan yanıt yoğunlaştı. Kadir Gecesi, İslam inancında son derece kutsal kabul edilen bir gecedir. Bu mübarek zaman diliminde, Müslümanlar Allah'ın rahmet ve mağfiretinin en yoğun olarak tecelli ettiğine inanır. Dolayısıyla, Kadir Gecesi'nde tesbih namazı kılmak, bu özel gecenin feyiz ve bereketinden istifade etmek için önemli bir fırsattır. Peki, Tesbih namazı nedir, neden kılınır?
5.04.2024 Yaşam
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar
Şişli’de oylarını kullanıp ayine katıldılar; Paskalya Bayramını kutladılar Şişli’deki Feriköy Ermeni İlkokulu ile Ortaokulu'nda oyunu kullanan seçmen, okulun bahçesindeki Surp Vartanans Kilisesi’nde düzenlenen ayine katılarak Paskalya Bayramı’nı kutladı. Ayine katılanlardan Nurhan Palakoğlu, "Bu sene ilginç bir rastlantı olarak Paskalya ve yerel seçimler aynı güne denk geldi. Şu an bulunduğumuz yerdeki bahçemiz, kilisenin ve okulun ortak kullandığı bir bahçe, mesafe açısından iyi oldu" dedi.
31.03.2024 Gündem
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024? İslam alemi mübarek Ramazan ayını bekliyor. Oruç ibadetini yerine getirecek Müslümanlar, Ramazan ayını teravih namazıyla karşılayacak. Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar ( fecrin doğuşuna) kılınabilen nafile namazdır. Ramazan ayı 2024 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
9.03.2024 Ramazan
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı
Sarıyer Santa Maria Kilisesinde maskeli saldırı! Açılan ateşle hayatını kaybeden Tuncer Cihan son yolculuğuna uğurlandı Sarıyer'de bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde pazar ayini sırasında içeri giren kar maskeli 2 kişi silahlı saldırıda bulundu. Cemaatteki Tuncer Cihan açılan ateşle hayatını kaybetti. Cihan’ın zihinsel engelli bir Müslüman olduğu açıklandı. Saldırıyı DEAŞ üstlenirken 2 katil zanlısı ile birlikte 51 kişi gözaltına alındı.
29.01.2024 Gündem
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni yapıldı.
6.01.2024 Gündem
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız
Erdoğan'dan sokak hayvanları açıklaması: Mutlaka çözüme kavuşturacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da "Dünya İnsan Hakları Günü İnsanlığın Yüzü Programı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Müslümanlara yönelik saldırılar arttı. İslam düşmanlığı Batı'yı zehirli sarmaşık gibi sardı. Fikir özgürlüğü bahanesi ile İslam düşmanı eylemleri meşrulaştırdılar.' dedi. Öte yandan BM'nin reforme edilmesinin şart olduğunu belirten Erdoğan, 'Bu BM ile insanlığın bir yere varması mümkün değil. Adil bir dünya mümkün ama Amerika'yla değil.' dedi. Erdoğan, başıboş köpek sorununa ilişkin de net mesajlar verdi. "Başıboş köpek sorununu çözeceğiz" diyen Erdoğan, " Bu sorunu inşallah inancımıza, kültürümüze ve şefkat medeniyetimizin bize vazettiği ilkeler çerçevesinde mutlaka çözüme kavuşturacağız" açıklamasında bulundu.
9.12.2023 Gündem
Hamas'ın saldırısının detayları ortaya çıktı: Her şey 2 yıl önce başlamış
Hamas'ın saldırısının detayları ortaya çıktı: Her şey 2 yıl önce başlamış Hamas'ın üst düzey birkaç isminin 2 yıl önce hazırlamaya başladığı saldırı planı, 7 Ekim sabahına kadar bunu uygulayacak kişiler tarafından bile bilinmiyordu. Sabah 04:00'dan önce ilk talimat geldi ve her şey değişti...
7.11.2023 Dünya
Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti
Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti Yeşilçam'da Türkan Şoray, Filiz Akın, Belgin Doruk, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik, Emel Sayın, Gülşen Bubikoğlu ve Necla Nazır'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda ünlü ismi seslendiren 94 yaşındaki ses sanatçısı ve oyuncu Jeyan Mahfi Ayral Tözüm hayatını kaybetti. Usta ismin ölümü sevenlerini yasa boğdu.
29.10.2023 Magazin
Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu Maltepe Etkinlik Alanı'nda başladı
Cumhuriyetin 100. yıl coşkusu Maltepe Etkinlik Alanı'nda başladı  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Maltepe Etkinlik Alanı'nda 2 gün boyunca devam edecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl kutlama etkinlikleri başladı.  
28.10.2023 Gündem
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj
Erdoğan 2019'da temelini atmıştı! Cumhuriyet’in ilk kilisesinde Süryani Ortodoks Ruhani Liderinden ilk röportaj İstanbul’da Cumhuriyet tarihinde ilk kez sıfırdan yapılan bir kilise kapılarını açacak. İstanbul, Ankara ve İzmir Süryani Ortodoks Metropoliti ve Ruhani Lideri, Patrik Vekili Yusuf Çetin, ilk özel röportajını CNN Türk'e verdi. Serdar Korucu'nun sorularını yanıtlayan Çetin, “20 sene önce bu kiliseyi rüyamızda görsek inanmazdık. Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bize tüm kapıları açtı” dedi.
6.10.2023 Gündem
Ayakkabılarıyla camiye girip namaz kılanlara ve imama bağıran kişiye soruşturma başlatıldı
Ayakkabılarıyla camiye girip namaz kılanlara ve imama bağıran kişiye soruşturma başlatıldı Isparta'da cemaat namaz kılırken ayakkabılarıyla camiye girip, imam hatibe bağırdıktan sonra kaçan Ç.A. hakkında cumhuriyet başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.
28.09.2023 Gündem
Bayram namazı saati! İstanbul’da bayram namazı saat kaçta? 28 Haziran il ve ilçelere göre bayram namazı saatleri!
Bayram namazı saati! İstanbul’da bayram namazı saat kaçta? 28 Haziran il ve ilçelere göre bayram namazı saatleri! Kurban Bayramı namazı saati Müslümanlar tarafından araştırılıyor. Manevi açıdan rahatlatan dini vecibelerden biri olan bayram namazı sabahı erken saatlerinde cemaat ile birlikte kılınır. Bayramlarda kılınan namazın faziletleri önemlidir. Peki, Kurban Bayramı'nda namaz saat kaçta kılınır? Bayram namazında hangi dualar okunur? İşte 2023 İstanbul bayram namazı saati...
26.06.2023 Gündem
Ali Erbaş: Yaz Kuran kurslarında milyonlarca yavrumuza iman tohumları ekiliyor
Ali Erbaş: Yaz Kuran kurslarında milyonlarca yavrumuza iman tohumları ekiliyor Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Yaz Kuran kurslarımızı, milyonlarca yavrumuzun kalbine iman, hakikat ve merhamet tohumlarının ekildiği müstesna mekanlar olarak görüyor ve buralara böyle bir ehemmiyet atfediyoruz" dedi.
27.04.2023 Gündem
Cuma Namazı Saati 14 Nisan 2023: Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakti!
Cuma Namazı Saati 14 Nisan 2023: Diyanet İstanbul, Ankara, İzmir il il cuma namazı vakti! Cuma namazı saati, Diyanet İşleri Başkanlığı namazı vakitleri sayfasında her hafta yer alıyor. Mübarek cuma günü, öğle ezanı ile birlikte camilerde cuma namazı idrak ediliyor, cuma hutbesi okunuyor. Dualarla karşılanan cuma gününde il il cuma namazı saati kaçta? İşte, 14 Nisan 2023 Cuma Hutbesi...
13.04.2023 Ekonomi
ABD'de namaz kılan imamı bıçakladı! Detaylar ortaya çıktı: Zanlı Türk, polis Türk, savcı Türk
ABD'de namaz kılan imamı bıçakladı! Detaylar ortaya çıktı: Zanlı Türk, polis Türk, savcı Türk ABD'de korkunç bir olay yaşandı. ABD'nin New Jersey eyaletinde bir cami imamı, namaz kıldırırken secdeye gittiği sırada cemaatin arasına saklanan bir saldırgan tarafından bıçaklandı. Saldırı sonrasında saldırganın kimliği şoke etti. İşte haberin detayları...
12.04.2023 Dünya
Camide namaz kılan imamı bıçakladı! Kimliği şoke etti
Camide namaz kılan imamı bıçakladı! Kimliği şoke etti ABD'nin New Jersey eyaletinde bir cami imamı, namaz kıldırırken secdeye gittiği sırada cemaatin arasına saklanan Türk saldırgan tarafından bıçaklandı.
11.04.2023 Dünya
Cuma mesajları 31 Mart 2023! Ramazan'ın ikinci Cuma gününde en yeni resimli Cuma mesajları, sözleri...
Cuma mesajları 31 Mart 2023! Ramazan'ın ikinci Cuma gününde en yeni resimli Cuma mesajları, sözleri... Cuma mesajları 31 Mart 2023! Ramazan ayının ikinci Cuma günü öncesi müslümanlar sevdikleriyle bu mübarek günün feyiz ve bereketini paylaşmak için harekete geçti. Cuma günü camileri dolduracak cemaat, Cuma hutbesiyle bilgilenecek ve ardından imamın arkasında saf tutacak. Her Cuma günü sevdikleri ve dostlarıyla bu kutlu günün anlamını ifade eden mesajları paylaşan vatandaşlar, "31 Mart Cuma mesajları, resimli Cuma mesajlarını" araştırıyor.
30.03.2023 Gündem
İş ilanına başvurdu, hayatı kabusa döndü! Dolandırıldığı yetmedi bir de böyle para koparmak istediler
İş ilanına başvurdu, hayatı kabusa döndü! Dolandırıldığı yetmedi bir de böyle para koparmak istediler Dolandırıcılar bu kez de ev hanımlarını hedef aldı. Şişli'de iki çocuk annesi Hüsnegül Demirci, sosyal medyada, 'Evde Paketleme Acentesi' adı altında verilen sabun paketleme ilanını gördükten sonra para kazanmak için ilgili firma ile bağlantıya geçti. Her şey aylık 7 bin 500 lira kazanma hayali ile bu işe başvurması ile başladı. Dolandırılmadığı yetmediği gibi tehditlere de maruz kalan Hüsnegül Demirci, yaşadığı kabusu detayları ile anlattı.
29.03.2023 Yaşam
Yer: İzmir... Camiye gelen cemaat neye uğradığını şaşırdı!
Yer: İzmir... Camiye gelen cemaat neye uğradığını şaşırdı! İzmir'in Bornova ilçesinde görenleri şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Akşam namazı için camiye gelen cemaat, camiye giremedi. Bir süredir bunalımda olduğu ileri sürülen O.Ç. isimli genç, siper olduğu cami kapsını açtırmayarak cemaatin içeriye girmesine engel oldu. İlginç anlar anbean cep telefonu kamerasına yansıdı. İşte detaylar...
27.03.2023 Yaşam
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü...
İşlediği korkunç cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani tekrar gündemde! Detaylar dehşete düşürdü... Kadınları bodruma kapatıp işkencelerle öldüren ve işlediği cinayetler Kuzuların Sessizliği filmine konu olan cani Gary Heidnik tekrar gündemde. Pensilvanya'da yaşanan korkunç cinayetlerinden üzerinden yıllar geçmesine rağmen kurbanların anlattığı detaylar duyanları dehşete düşürmeye devam ediyor. Eyalette idam edilen son mahkum olması ve idamlara yönelik yeni yaptırımlar, Gary Heidnik davasını yeniden gündeme getirdi. Kurbanlardan birinin kardeşi ise Heidnik'in idam edilip edilmemesi konusundaki kararsızlığının hala sürdüğünü söylüyor.
22.03.2023 Dünya
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi?
Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi? Müslümanlar ramazanı karşılamaya hazırlanırken camilerde tervih namazları kılınacak. Ramazanda çeşitli nedenlerde oruçlarını tutamayacak ise Oruç tutmayan teravih namazı kılabilir mi? Ramazan orucunu tutamayan kişi teravih namazı kılabilir mi? sorularına yanıt arıyor.
21.03.2023 Ramazan
Cuma hutbesi 27 Ocak 2023 konusu! Diyabet Cuma hutbesini yayınladı: 27 Ocak 2023 haftanın Cuma hutbesi konusu ve tam metni
Cuma hutbesi 27 Ocak 2023 konusu! Diyabet Cuma hutbesini yayınladı: 27 Ocak 2023 haftanın Cuma hutbesi konusu ve tam metni 27 Ocak 2023 haftanın Cuma Hutbesi Diyanet tarafından yayınlandı. Üç ayların ilk Cumasında Müslümanlar, cemaatle namaz kılmak için camilere giderken haftanın Cuma hutbesi dinleyip ibadetlerini tamamlayacak. İşte, 27 Ocak 2023 Cuma hutbesi konusu ve tam metni...
27.01.2023 Gündem
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları
6 yaşında cinsel istismar skandalı! Adını değiştirdi, hepsi gizli tutuluyor, işte yeni hayatın detayları Türkiye'yi derinden sarsan 6 yaşındaki kız çocuğunun ‘evlilik’ yoluyla yıllarca istismar edilmesi günlerce konuşulmuştu. İstismar skandalda iddianame geçtiğimiz günlerde kabul edilirken, ilk duruşma tarihi ise 22 Mayıs 2023 olarak belirlenmişti. Kamuoyundaki tepkilerin ardından davanın ilk duruşması, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın talebi üzerine 30 Ocak 2023 tarihine çekilmişti. Öte yandan 6 yaşından itibaren ‘evlilik’ adı altında istismara uğrayan H.K.G.’den güzel haberler var. 2020 yılında savcılığa başvurmasının ardından yüksek koruma altına alınan H.K.G, 23 yaşında yeni bir hayata başladı. Adı değişti, adresi gizli tutuluyor, okuma-yazma öğrendi, ilk ve ortaokul diploması aldı, aşçılık kursuna gidiyor. İşte haberin detayları...
27.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cemaat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cemaat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.