Bronşit

Bronşit

Son dakika bronşit haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bronşit ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bronşit haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bronşit

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bronşit gelişmeleri de dahil olmak üzere 511 bronşit haberi bulunmuştur. Tüm bronşit haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir?
Kafein Nedir, Ne İşe Yarar? Kafeinin Faydaları Ve Zararları Nelerdir? Kafein 63 çeşit bitkide yer alan uyarıcı bir maddedir. Yeterli miktarda tüketildiği zaman oldukça faydalıdır. Fakat kafein fazla tüketildiği zaman bası sorunlara yol açabilir. Kafeini bilerek ve haddini aşmadan tüketmek sağlığınız için önemlidir. 
30.01.2024 Gündem
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu
İşte kış aylarında direnç artırmanın yolu Kış aylarında vatandaşlar soğuk havalara karşı zencefil tüketerek önlem alıyor.
12.01.2024 Yaşam
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz
Uzman isimden riskli gruptaki kişiler ve yılbaşı kutlaması uyarısı: Maske takmak için en ideal dönemdeyiz Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, şu an Kovid dahil onlarca virüsün dolaşımda olduğunu ancak 2008'de büyük bir salgın yapan ve halk arasında Domuz gribi olarak bilinen H1N1'in baskın göründüğünü söyledi. Maske kullanmanın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yavuz, “Şu anda bile grip açısından riskli olan gruplar henüz aşılarını olmamışsa grip aşısı yaptırabilir. Henüz hastalanmamış olanlar açısından aşı olmanın yanı sıra maske takmak için de en iyi zaman. Yılbaşı kutlamaları toplanmalarında da hastalık belirtisi taşıyanların riskli gruptaki kişilerle aynı ortama girmemesi gerekli" dedi.
27.12.2023 Sağlık
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor
Uzmanlardan uyarı, klima zatürreye sebep oluyor Yaz aylarında serinlemek için kullanılan klimalar, artan sıcaklıklarda ev, iş yeri ve araçlarda daha uzun süre kullanılmaya başlandı. Ancak klimaların düşük sıcaklıklarda, uzun süre ve kontrolsüz kullanılması ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.
21.07.2023 Yaşam
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir?
Hardal Otu Nedir? Hardal Otu Faydaları Nelerdir? Hardal otu ülkemizde çok sık kullanılan bir bitkidir. Kullanan kişilere de çok fayda sağlamaktadır. Şifalı bir bitki olarak da biliniyor. Değerli bir bitki olan hardal otu, Akdeniz ikliminde yetişmektedir. 
14.07.2023 Sağlık
Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Erik Kaç Kalori? Erik Besin Değerleri Ve Kalorisi... En güzel yaz mevsimi meyveleri içerisinde erik gelir. Çok kısa süreliğine gelip hemen kalkan erik, ekşi yanıyla ve büyük lezzeti üzerinden tüketilir. Özellikle hafif şekilde tuzlamak suretiyle lezzetini çok daha yukarı çektiğini söylemek mümkündür. Tabii birçok meyvede olduğu gibi erik meyvesini de belirli bir kalorisi bulunur. 100 gram üzerinden bakıldığı zaman ise erik 45,9 kaloriye sahiptir. Ne zaman da 1 adet erik 20 gram etmesi ile beraber aynı zamanda 9 kaloridir. Bu kaloriye dikkat ederek yaz aylarında eriği tüketmek mümkündür. 
12.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir? Karabaş otu lavanta ailesine ait olan sevimli bir bitkidir. Karabaş otunun faydalarından özellikle geleneksel tıp alanında uzun yıllardır yararlanılmaktadır.
11.07.2023 Sağlık
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir?
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir? Halk arasında irbik, kazankarası ya da develangir olarak da bilinen ebegümeci otu meralık alanlarda yetişmektedir. Yaz aylarında toplanan ebegümeci otu vitamin ve mineral açısından zengindir.
11.07.2023 Sağlık
Çemen Otu Nedir? Çemen Otu Faydaları Nelerdir?
Çemen Otu Nedir? Çemen Otu Faydaları Nelerdir? Baklagiller familyasına ait olan bir ot türü olarak çemen otu öne çıkmaktadır. Farklı biçimlerde kullanılması ile birlikte aynı zamanda önemli faydaları bulunduğunu söylemek mümkün. Anavatanı Ortadoğu olmasıyla beraber aynı zamanda Avrupa, Çin ve Hindistan gibi ülkelere kadar uzanır. Hem içecek hem de yiyecek olarak farklı biçimlerde kullanılması üzerinden Türk mutfağının da önemli otları içerisinde yer almaktadır. Ülkenin dört bir tarafında özellikle faydaları ile beraber tüketilen lezzetli otlardan biridir.
6.07.2023 Sağlık
Ölmez Otu Yağı Nedir? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir?
Ölmez Otu Yağı Nedir? Ölmez Otu Yağı Faydaları Nelerdir? Ölmez otu farklı coğrafi koşullarda yetişen bitki türlerinden biridir. Saman otu olarak da bilinen ölmez otu şifalı bitkiler arasında yerini almaktadır. Özellikle hastalıkları iyileştirici görevi bulunmaktadır. Günümüzde de ilaç yapımında sıkça tercih edilen ot çeşitlerinden biridir. Hem fizyolojik hem de psikolojik olarak kişilere iyi gelmektedir. Ölmez otu genellikle iyileştirici görevi ve gençleştirici özelliği ile bilinmektedir. Vücuda detoks etkisi sağlayan bu ot metabolizmayı hızlandırmaktadır. Sindirim sistemini çalıştırarak şişkinlik ve benzeri durumları tedavi etmektedir.
4.07.2023 Sağlık
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
İrfan Can Eğribayat: Ne bir menajerim vardı, ne bir yol gösterecek bir ağabeyim vardı
İrfan Can Eğribayat: Ne bir menajerim vardı, ne bir yol gösterecek bir ağabeyim vardı Fenerbahçe'nin başarılı file bekçisi İrfan Can Eğribayat, Türkiye Kupası şampiyonluğuyla tamamlanan sezonun ardından Fenerbahçe Televizyonu’nda ‘Günün Röportajı’ programının konuğu oldu.
14.06.2023 Fenerbahçe
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı...
Kolesterol ve kan şekerini dengeliyor, şeker hastalığına karşı şifa! İşte ışıl ışıl bir cilde kavuşmanın anahtarı... Kolesterol seviyesini dengeliyor, kanser ve diyabete karşı çok etkili! Güçlü bir antioksidan olduğu için ödem söktürücü ve şişlik giderici bir etki gösteriyor. Grip, nezle, bitmek bilmeyen öksürük, burun tıkanıklığı, hatta astım, bronşit, nefes darlığı gibi birçok solunum yolu hastalığı ile savaşıyor. Şeker hastalığında da önemli rol oynuyor, kan şekerinin dengelenmesini sağlıyor. Kabızlık tedavisinde önemli bir yere sahip, böbrek rahatsızlığı bulunanlara tavsiye ediliyor. İşte ciltte oluşan sivilcelere, akne ya da yara izlerine iyi gelen besinin tüm faydaları...
22.03.2023 Sağlık
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor
Tansiyon ve kolesterole iyi geliyor, doğal antibiyotik! Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor Enfeksiyonu bitiriyor, kuru öksürüğü bıçak gibi kesiyor, bilinen en güçlü antibiyotik! Kanser oluşturan etkenleri engelliyor, probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemine şifa oluyor. Sinirsel rahatsızlıklara, iştahsızlık ve uykusuzluğa karşı da fayda sağlıyor. Ülser yüksek tansiyon, bronşit ve astım hastalarının tedavisinde de kullanılıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor; tam bir A, B, C ve E vitamini ile kalsiyum, magnezyum zengini. Kolesterolü düşürüyor, ağrı kesici özelliği bulunuyor. İşte her biri insansa sağlığı için mucize etkileri olan besinler...
24.02.2023 Sağlık
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı
Kansere, obeziteye ve diyabete şifa! Kabukları bile her derde deva çıktı Kalp ve damar hastalıklarına, kansere, obeziteye, sindirim sistemi problemlerine ve tip 2 diyabete iyi geliyor, kabukları yüksek miktarda antioksidan, lif ve flavanoid içeriyor. Cilt problemlerini önlüyor, içesindeki potasyum, kramplara ve kas yorgunluğuna iyi geliyor. Güzel bir uyku sağlıyor, balgamı yumuşatmakla kalmıyor, bronşit gibi hastalıkların etkisini azaltarak boğaz hastalıklarına şifa oluyor. Antioksidan özelliği göstererek, ağız ve diş bakımı için etkili oluyor.
1.02.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi
Geçmeyen öksürük herkesin kabusu oldu! Uzmanlardan uyarı geldi Son dönemde birçok virüsün üst üste hastalık yapması, hastalarda uzayan, inatçı bir öksürüğe neden oldu. Çok sayıda kişi haftalarca, hatta aylarca kesilmeyen öksürükten şikâyetçi. Uzmanlar uzayan öksürüklerde doktora gidilmesini önerirken, uyarılarda bulundu.
21.01.2023 Yaşam
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi
Virüs alarmı verildi! O tarihe kadar maske uyarısı geldi Türkiye genelinde geçtiğimiz kasım ayından bu yana birçok kişiyi hasta eden, ancak son on gündür azalma gözlenen viral hastalıklar yeniden tırmanışa geçti. Acil servisler ve polikliniklerde hasta yoğunluğu yine yükselişe geçerken, uzmanlar çocuklar başta olmak üzere, 65 yaş üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı olan kişileri etkileyen viral salgının mart ayının sonuna kadar devam edeceğini belirtiyor ve “Mart sonuna kadar maske, mesafe ve hijyene uyulmalı” diyor.
13.01.2023 Gündem
Grip, bronşit ve öksürüğe iyi geliyor! Aktardan 'grip macunu ve kış çayı' tavsiyesi
Grip, bronşit ve öksürüğe iyi geliyor! Aktardan 'grip macunu ve kış çayı' tavsiyesi Kış döneminin gelmesiyle birlikte aktarlarda hareketlilik başladı. Bitkisel ürünlerle bağışıklık sistemini güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak isteyen vatandaşlar, aktarların yolunu tutuyor. Aktarlar çok sayıda karışım yaparak grip, nezle ve soğuk algınlığına karşı doğal çözüm sunuyor. Türkiye genelinde son günlerde artan ve okulların kapanmasına neden olan grip vakalarına bir aktar ise 'grip macunu' ile çözüm üretti.
9.12.2022 Sağlık
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı!
Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken 'süper enfeksiyon' patladı! Koronavirüs, maymun çiçeği, grip derken korkutan bir gelişme daha yaşandı. Üst solunum yolu hastalıkları arttı. Öksürük, ateş, boğaz ağrısı, baş ağrısı gibi semptomlarla ortaya çıkıyor, bir türlü geçmiyor. Arka arkaya farklı virüslere maruz kaldığımızı belirten uzmanlara göre, süper enfeksiyonun etkisi altındayız. Peki süper enfeksiyon ne, belirtileri neler? İşte detaylar...
24.11.2022 Sağlık
Koronavirüs de değil, grip de değil! Uzmanlardan süper enfeksiyon uyarısı
Koronavirüs de değil, grip de değil! Uzmanlardan süper enfeksiyon uyarısı Koronavirüs pandemisi kış aylarında artışa geçti, uyarılar art arda geldi. Son günlerde çok sayıda kişiyi etkisi altına alan grip ve zatürre vakaları nedeniyle de hastanelerde yoğunluk yaşamasına neden oldu. Hastaların uzun süreli şikayetleri hakkında açıklamada bulunan uzmanlar, şu anda görülen virüsün klinik olarak ayırt edilmesinin zor olduğunu belirterek önemli uyarılarda bulundu.
23.11.2022 Sağlık
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Şifa deposu! Enerji veriyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kan şekerini düzenliyor!
Şifa deposu! Enerji veriyor, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kan şekerini düzenliyor! Kansere karşı vücudu korumakta çok etkilidir, kolesterol düzeyini dengeliyor. Antioksidan özelliği vardır, sindirim sistemini düzenliyor. Bronşit rahatsızlıklarına ve astım ataklarına iyi gelerek balgam sökücü görevi görüyor. İçerisindeki lifler sayesinde tüketen kişinin zayıflamasına destek oluyor. Tam bir enerji deposudur, erkeklerde sperm sayısını artırıyor, kemik gelişimine katkı sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, anemi ve kansızlığa iyi geliyor. Serbest radikalleri atıyor, bağırsakları, akciğeri ve karaciğeri temizliyor. Kan şekerini düzenleyerek kötü kolesterolü azaltıyor, antioksidan vazifesi görüyor. Vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı oluyor, uyku problemleri yaşayanların uykusunu düzenliyor. Sindirimi hızlandırıyor, mide ve bağırsakta oluşan rahatsızlıklara iyi geliyor.
27.09.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bronşit ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bronşit haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.