Propolis

Propolis

Son dakika propolis haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan propolis ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını propolis haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Propolis

haberleri sayfasında son dakika yaşanan propolis gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 propolis haberi bulunmuştur. Tüm propolis haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Aktardan, bağışıklığı güçlendirmenin yolları Aktarlar, kış aylarında hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere ya da hastalığa yakalananlara bitki çayları veya macun karışımları tüketmelerini tavsiye ediyor.
9.01.2024 Gündem
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı
Arıcılar hasat için gün sayıyor! Telaş başladı Zengin bitki örtüsüne sahip Bayburt’un yaylalarında ve köylerinde arıcılık yapan üreticiler, bal hasadı yapmak için gün sayıyor.
3.08.2023 Gündem
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Propolis Nasıl Kullanılır? Propolis Kullanırken Yapılması Gerekenler... Propolis işlenmemiş şekilde tüketilmesi tavsiye edilmeyen bir üründür. İşlenmiş şekilde damla haliyle ya da suda çözünür formda tüketilmesi önerilmektedir. 
2.07.2023 Sağlık
Emine Erdoğan'a Uluslararası Apiterapi Federasyonunca 'Dr. Beck Ödülü' takdim edildi
Emine Erdoğan'a Uluslararası Apiterapi Federasyonunca 'Dr. Beck Ödülü' takdim edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a, Uluslararası Apiterapi Federasyonunca, arı ürünlerinin tıp alanında kullanılması amacıyla apiterapi çalışmalarının Türkiye'de yaygınlaştırılmasındaki katkısı dolayısıyla 'Dr. Beck Apiterapi Ödülü' takdim edildi.
3.02.2023 Gündem
Türkiye dünyada 3.sırada..8 milyon koloni var
Türkiye dünyada 3.sırada..8 milyon koloni var Bursa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Orhaneli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa arıcılık kursu düzenlendi. Kursa vatandaşlar ilgi gösterdi.
22.10.2022 Yaşam
Kansere karşı çok etkili, antioksidan etkisi gösteriyor! En az 20 damla yetiyor
Kansere karşı çok etkili, antioksidan etkisi gösteriyor! En az 20 damla yetiyor Kanseri yenmede yardımcı oluyor, yetişkinler için en az 20 damla, çocuklar için ise günde en az 10 damla kullanılması tavsiye ediliyor. Antioksidan etkisi gösteriyor. Protein, A, C, E gibi vitaminleri, selenyum, çinko bakımından yönünden çok zengin. Kadınlarda en sık görülen meme kanserinin beslenmeyle yakından ilişkisi olduğunu belirten uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. İçeriğinde 15 farklı fenolik ve flavonoid bulunan besin ile ilgili açıklama yapan Dr. Ender Saraç, “Bu değerli bileşenler sayesinde, kanser hücrelerinin sayısını azaltıcı yönde etki gösterirken, sağlıklı dokuya hiçbir şekilde zarar vermez” dedi.
15.10.2022 Sağlık
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak...
Arıcı yetiştiricilerinden mucize buluş! Astım, bronşit ve KOAH'a çözüm olacak... Elazığlı sağlık çalışanı ve arıcı Erdal Çetinkaya, alternatif tıp çerçevesindeki arı ürünleriyle tedavi çalışmalarına destek olmak amacıyla, araştırmacıların yararlanması için "arı havası (api-air)" cihazı geliştirdi. Cihaz astım, bronşit ve KOAH hastalarının tedavilerinde kullanılabilecek.
10.08.2022 Ekonomi
Takviye gıda kullananlar dikkat: Satışı yasaklanıyor
Takviye gıda kullananlar dikkat: Satışı yasaklanıyor Tarım ve Orman Bakanlığı son yıllarda tüketimi artan takviye edici gıda ve vitaminlerle ilgili olarak bir çalışma başlattı. Düzenlemeye göre, iki yaşın altındaki çocuklar için takviye gıda satışı yasaklanacak. Peki bugüne kadar kan sayımı ya da gerekli tetkikler yapılmadan verilen çok sayıda takviye gıda ve vitamin ne olacak? Kullanılan takviye gıdalar çocuklarda sağlık sorunlarına yol açar mı? Uzmanlar dikkat çeken uyarılarda bulundu.
15.07.2022 Sağlık
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı
Vitamin ve takviye gıdalarla ilgili flaş karar! Bakanlık açıkladı, artık yasaklandı Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti. Takviye gıdalarla ilgili flaş karar verildi. Vitamin ve takviye gıdada yeni dönem başlıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taslağına göre, arı sütü, arı poleni ve propolis gibi gıdalara 2-4 yaş çocuklar için onay verilmeyecek. Bal, tahin ve pekmez etken madde olarak kullanılamayacak. Hangi düzenlemeler yapılacak, uzmanlar ne diyor, işte son dakika haberinin detayları...
7.07.2022 Gündem
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler...
'İnsanlığın sonunu getirecek' deyip büyük tehlikeyi açıkladı! Toplu ölümler... Arıların, ekosistem açısından son derece önemli olduğunu söyleyen Tıbbi Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Okan Yıllar, “Arılar ortadan kalkmaya başlarsa hem beslenme açısından hayati tehdidimiz olacak hem de balı, arı sütünü ve propolisi kaybedeceğiz. Eğer tedbir almazsak ana besin zinciri bozulabilir. Böylelikle besin bulmakta çok büyük güçlük çekeceğiz” dedi.
1.07.2022 Yaşam
Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi geliyor! Mucize besin! Kilosu 400 lira! Ve tezgahlara düştü
Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe, bağışıklık sistemine iyi geliyor! Mucize besin! Kilosu 400 lira! Ve tezgahlara düştü Menopoza, kansere, karaciğere, kalbe bağışıklık sistmine çok iyi geliyor. Mucize besin. Kilosu 400 lira! Türkiye’nin bal üretiminde ilk sıralarda yer alan ve 34 tane bal ormanı bulunan Mersin’de, milyonlarca arının gram gram topladığı, kilogram fiyatı 400 TL’ye kadar çıkabilen polende sezonun ilk hasadı gerçekleştirildi. Bal arıları çiçeklerden nektar toplarken çiçeklerin üreme aracı olan erkek üreme taneciklerini yani polenleri de toplarlar. Toplanan nektarlar arılar çiçekten çiçeğe dolaşırken bitkilerin çoğalmasına katkıda bulunur. Arı poleni doğrudan tüketileceği gibi farklı besinlerle karıştırılarak da kullanılabilir. Genellikle başka yiyeceklerle karıştırılarak tüketimi daha yaygındır. Yoğurtla karıştırarak, salatalara ekleyerek ya da farklı içeceklere katılarak tüketilmesi hem kolay hale gelir hem de sindirim sisteminizde daha hızlı aktive olur. Polen tüketmenin bir diğer yolu ise bal ve arı sütü, propolis gibi diğer arı ürünleriyle karıştırılmasıdır.
21.05.2022 Sağlık
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye!
Hamile ve emziren annelere önemli tavsiye! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, zengin antioksidan özelliğe sahip Anadolu Propolisinin hamile ve emziren annelerin beslenmelerinde mutlaka olması gerektiğini söyledi.
25.02.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
Kilosu 450 lira, siparişlere yetişemiyorlar! Bu karışımı yiyen hasta olmuyor! Alan bir daha istiyor...
Kilosu 450 lira, siparişlere yetişemiyorlar! Bu karışımı yiyen hasta olmuyor! Alan bir daha istiyor... Kilosu 450 liraya satılıyor. Talep resmen patladı. Yurt dışından da talep çok ancak Türkiye'deki sipariş yoğunluğundan dolayı yurt dışına yetişemiyorlar. Bu karışımı tüketenler hasta olmadıklarını söylüyor. Covid-19’dan sonra karışıma ilgi büyük ölçüde arttı. Günde bir tatlı kaşığı tüketiliyor. Kış aylarında soğuk algınlığı gibi birçok hastalığa iyi geliyor. İnsanlar aynı zamanda koronaya karşı bağışıklıklarını güçlendirmek istediği için bu karışımı tercih ediyor.
9.12.2021 Ekonomi
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir Kışın artan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde beslenmenin şart olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selin Nur Ünal, “Kahvaltı kışın en sık atlanan öğünlerdendir. Gece boyu açlık sonrası vücudumuzun yakıtı olan besinlerle sıkı bir kahvaltı ile güne başlamak hem vücut direncimizi artırır hem de metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlar. Kahvaltının eksikliğini sonraki saatlerde ek öğünlerle kapatmaya çalışmak kilo artışını tetikleyebilir” dedi.
2.11.2021 Sağlık
“Soğuk algınlığı ve Kovid ayrımında PCR testi şart”
“Soğuk algınlığı ve Kovid ayrımında PCR testi şart” Mevsimsel değişiklik ile soğuk algınlığı, sinüzit, alerjik rinit gibi hastalıklarda doğal olarak bir artış yaşanıyor. Soğuk algınlığı ile Kovid-19’un ayrımı noktasında açıklamalarda bulunan Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, “Mevsimsel soğuk algınlığı belirtileri yaşayan pek çok hasta, PCR testi yapılmasına gerek duyulmadan eve gönderiliyor ve bu şekilde hastalığı çevresine bulaştırıyor” dedi. Alver, soğuk algınlığı ve Kovid enfeksiyonun ayrımı için PCR testinin şart olduğunu söyledi.
6.10.2021 Sağlık
Arı ürünleri kemoterapinin yan etkilerini azaltıyor!
Arı ürünleri kemoterapinin yan etkilerini azaltıyor! Kanser hastalığının tedavisinde önemli rol oynayan kemoterapinin böbrek, karaciğer ve testis dokusunda yol açtığı hasarın kaliteli arı ürünleri kullanılarak en az seviyeye indirilebileceği bilimsel çalışmalarla ortaya konuldu.
25.09.2021 Sağlık
Propolis faydaları nelerdir? Propolis neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir?
Propolis faydaları nelerdir? Propolis neye iyi gelir, ne kadar tüketilmelidir? Propolis, arıların iğne yapraklı ağaçlardan, bitkilerin yaprak, tomurcuk, gövde ve salgılarından topladığı maddeleri başlarında yer alan salgı bezlerinden salgıladıkları enzimlerle özenle işleyerek ürettiği, reçineye benzeyen bir üründür.
16.02.2022 Sağlık
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor
Arı zehri ciltte yaşlanma karşıtı etki gösteriyor Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Doğal bitkisel yağlar, arı sütü ve arı zehri içeren katkısız formüllerin kullanımı cilt bariyerinin temizliği, sıkılaşması ve canlı bir görünüm kazanması açısından faydalı olacaktır." dedi.
13.07.2021 Sağlık
Migren tedavisinde kullanılan aşılar uygulanmaya başlandı
Migren tedavisinde kullanılan aşılar uygulanmaya başlandı Beyin Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Derya Uludüz, "Türkiye'de de iki firma geçen hafta kullanım onayı aldı ve ürün eczanelere girdi. Şu an için ürünler geri ödeme kapsamında bulunmuyor." dedi.
12.05.2021 Sağlık
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı
Erken ergenlik sorunu olan çocukla 5 önemli iletişim kuralı 'Çocuğumun boyu ya uzamazsa?', 'Henüz çok küçük, ruhsal olarak yıpranır mı?'... Ebeveynleri son yıllarda en çok kaygılandıran konuların başında, ‘erken ergenlik’ geliyor. Bunun nedeni ise ergenliğin daha erken yaşlarda başladığına yönelik çeşitli görüşlerin olması. Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Saygın Abalı, ülkemizde son yıllarda erken ergenlikle ilgili hekime başvuruların arttığını belirterek önemli açıklamalarda bulundu.
27.04.2021 Sağlık
'Post-Covid-Sendrom' doğal yollarla tedavi edilebilir
'Post-Covid-Sendrom' doğal yollarla tedavi edilebilir Kovid-19 geçirenlerde, birçok kalıcı hasar oluşabildiğini kaydeden Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, bu rahatsızlıkları doğal yollarla tedavi edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Öncelikle beslenme, uyku ve egzersiz düzenine dikkat ederek vücudun detoks yönünün harekete geçirilmesi gerektiğini dile getiren Koran, hem vücutta oluşan hasarları hem de psikolojik sorunları gidermek için tüketilebilecek yağ ve çay karışımları ile ilgili bilgi verdi.
26.04.2021 Sağlık
Arı ürünleriyle ilgili değişiklik! Bakanlık duyurdu
Arı ürünleriyle ilgili değişiklik! Bakanlık duyurdu Tarım ve Orman Bakanlığı, hazırladığı tebliğ taslağıyla arı sütü, arı sütü tozu, propolis ürünleri, arı poleni, kurutulmuş arı poleni ve arı ekmeği (perga) gibi arı ürünlerinin üretim ve piyasaya arz aşamasında taşıması gereken nitelikleri tespit etti.
26.04.2021 Gündem
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir
‘Post-Covid-Sendrom’ doğal yollarla tedavi edilebilir Kovid-19 geçirenlerde, birçok kalıcı hasar oluşabildiğini kaydeden Fitoterapi Uzmanı Serhat Koran, bu rahatsızlıkları doğal yollarla tedavi edebilmenin mümkün olduğunu söyledi. Öncelikle beslenme, uyku ve egzersiz düzenine dikkat ederek vücudun detoks yönünün harekete geçirilmesi gerektiğini dile getiren Koran, hem vücutta oluşan hasarları hem de psikolojik sorunları gidermek için tüketilebilecek yağ ve çay karışımları ile ilgili bilgi verdi.
25.04.2021 Sağlık
Propolisin suda kullanımında dikkat!
Propolisin suda kullanımında dikkat! Kimya Mühendisi Dr. Ebru Koç, sıvı propolis kullanırken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Koç, “Propolisin özellikle damla yani sıvı formunda kullanımında suda çözünmesi konusuna dikkat edilmesi gerekiyor. Böylece propolisin su ekstrakt mı yoksa alkol ekstrakt mı olduğunu anlayabiliriz” dedi.
8.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Propolis ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki propolis haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.