Beyaz Altın

Beyaz Altın

Son dakika beyaz altın haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan beyaz altın ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını beyaz altın haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Beyaz Altın

haberleri sayfasında son dakika yaşanan beyaz altın gelişmeleri de dahil olmak üzere 988 beyaz altın haberi bulunmuştur. Tüm beyaz altın haberleri aşağıda listelenmiştir.
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları
Kanserin bir numaralı düşmanı, kalp sağlığına iyi geliyor! İşte beyaz altının faydaları Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin, tam bir şifa deposu. Hafızayı güçlendiriyor, kabızlığa iyi geliyor. Kanser düşmanı bir besin, kalp sağlığını destekliyor. Cilt yapısını güçlendiriyor, kilo kontrolünde etkili oluyor. Bağırsak sağlığını koruyor, osteoporoz riskini azaltıyor. Mersin’de üretilen bu mucize besinin hasadına başlandı. Beyaz altın olarak bilinen meyve, 8 bin dekar alanda üretiliyor ve bu sene yaklaşık 30 bin ton rekolte bekleniyor.
26.07.2023 Sağlık
'Beyaz Altın'da hasat başladı! Ünlü Taşköprü sarımsağı tarlalarında okul harçlığı mesaisi
'Beyaz Altın'da hasat başladı! Ünlü Taşköprü sarımsağı tarlalarında okul harçlığı mesaisi Kastamonu’da iki okul öğrencisi, “beyaz altın” olarak adlandırılan ve dünyanın en kaliteli sarımsağı olarak gösterilen Taşköprü sarımsağının hasadı için çalışarak okul harçlıklarını kazanıyor.
12.07.2023 Yaşam
Türkiye'nin beyaz altınından ekonomiye büyük katkı: 3 milyarlık gelir
Türkiye'nin beyaz altınından ekonomiye büyük katkı: 3 milyarlık gelir Türkiye'nin pomza ve perlit rezervinin büyük kısmının bulunduğu Bitlis’te, beyaz altın olarak tabir edilen pomza madeni kent ekonomisine büyük katkı sağlıyor. İnşaat, ısı ve ses yalıtımında kullanılan bu iki madenin katma değeri yüksek endüstriyel ürünlere dönüştürülmesi ve kent ekonomisine katkısının artırılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.
19.05.2023 Ekonomi
'Beyaz altın'a yoğun talep! 3 saatte hazır hale geliyor
'Beyaz altın'a yoğun talep! 3 saatte hazır hale geliyor Elazığ’da her Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da kentin 'beyaz altını' olarak dillendirilen Osmanlı geleneğinden gelen bademin, badem şekerine yolculuğu başladı.
22.03.2023 Yaşam
'Beyaz altın' olarak bilinen pamukta rekolte sevinci
'Beyaz altın' olarak bilinen pamukta rekolte sevinci Türkiye’de yetiştirilen pamuğun yaklaşık yüzde 50’sinin üretildiği Şanlıurfa’da hasat dönemi başladı. Üreticinin yüksek verim aldığı pamukta bu yıl 1 milyon 400 bin ton rekolte hedefleniyor.
29.09.2022 Ekonomi
74 yaşındaki adam traktörden düşerek hayatını kaybetti
74 yaşındaki adam traktörden düşerek hayatını kaybetti Samsun'da traktörden düşen yaşlı adam hayatını kaybetti.
18.09.2022 Yaşam
'Beyaz altın' olarak biliniyor! Fiyatlar açıklanacak, 30 TL beklentisi hakim
'Beyaz altın' olarak biliniyor! Fiyatlar açıklanacak, 30 TL beklentisi hakim Türkiye’nin pamuk ambarı olarak nitelendirilen Söke Ovası’nda pamuk hasadı başladı. Rekolte ve üründeki kalite çiftçiyi mutlu ederken, 'beyaz altın'a verilecek fiyat ile pamuk üreticileri bayram yapmaya hazırlanıyor. Dekarda 450 kilogram civarında verim alan çiftçi olumsuz giden hava şartlarına rağmen durumdan memnun olduğunu belirtti.
18.09.2022 Yaşam
Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye'nin ambarı...
Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye'nin ambarı... Beyaz altın olarak biliniyor, Türkiye’nin tüm ihtiyacı bu ilden karşılanıyor. Edirne'de olgunlaşma sürecinin ardından çeltik tavalarındaki suyun çekilmesi ile birlikte biçerdöverler yoğun hasat mesaisi için tarlalara girmeye başladı.
17.09.2022 Ekonomi
Paraya para demiyorlar! 25 yıldır bu işi yapıyorlar, beyaz altına talep yağıyor
Paraya para demiyorlar! 25 yıldır bu işi yapıyorlar, beyaz altına talep yağıyor Türkiye'nin çeltik ambarı Edirne'de babadan kalma çiftçiliği sürdüren iki kız kardeş, Mayıs ayında başlayan beyaz altın mesaisinde, ilaçlamasından gübrelemeye, tarlalardaki suyun kontrol edilmesinden yabancı otla mücadeleye kadar birçok aşamada gösterdiği mücadele sayesinde yüksek verim bekliyor.
1.09.2022 Ekonomi
‘Beyaz altın’ hasadı başladı! Kilosu 30 lira, 4 bin ailenin gelir kapısı...
‘Beyaz altın’ hasadı başladı! Kilosu 30 lira, 4 bin ailenin gelir kapısı... Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde üretilen ve "beyaz altın" olarak adlandırılan sarımsağın hasadına başlandı. Bu sezon 25 bin ton rekolte elde edilmesi beklenen sarımsak yetiştiriciliğinden 4 bin aile, ekonomik kazanç sağlıyor.
12.07.2022 Ekonomi
'Beyaz altın' olarak biliyor, tozunu satan parayı kırıyor! ‘Kaçak toplamanın cezası 109 bin lira’
'Beyaz altın' olarak biliyor, tozunu satan parayı kırıyor! ‘Kaçak toplamanın cezası 109 bin lira’ Tazesinin kilosu 300, tozu ise bin 800 liraya satılıyor, kaçak toplayana 109 bin lira ceza uygulanıyor. ‘Beyaz altın olarak’ biliyor, dondurmanın hammaddeleri arasında yer alıyor. Mersin'de geçen yıl deneme amaçlı dikilen bu yıl ise 28 üreticinin ekimini yaptığı bitkide başladı.
25.05.2022 Ekonomi
Diyarbakır'da 'beyaz altın' pamuk hasadı başladı
Diyarbakır'da 'beyaz altın' pamuk hasadı başladı Diyarbakır Yenişehir ilçesi kırsalında 'beyaz altın' olarak bilinen pamuk hasadına başlandı. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçenin yüzde 70'nin sulanabilir alana sahip olduğunu belirterek, “Bunun 35 bin dekarı pamuk ekim alanıdır. Bu alanlarımızdan elde edilen pamuk ham madde olarak tekstil, çiğit yağ, küspesi ise yem sanayimiz için önemli bir yere sahiptir” dedi.
7.10.2021 Ekonomi
Taşköprü sarımsağı AB'den coğrafi işaret tescili aldı
Taşköprü sarımsağı AB'den coğrafi işaret tescili aldı Taşköprü sarımsağının Avrupa Birliğinden (AB) coğrafi işaret alarak tescillenmesi, Kastamonu'da sevinçle karşılandı.
16.04.2021 Yaşam
Çiftçinin 'beyaz altını' toprakla buluştu
Çiftçinin 'beyaz altını' toprakla buluştu Türkiye'nin yüzde 43 çeltik (pirinç) ihtiyacını karşılayan Edirne'de ekim mesaisi başladı. Üreticinin defalarca sürüp işlediği, suyla dolu toprağa bırakılan 'beyaz altın' da denilen çeltik, 140 günlük süreçten sonra hasat edilip işlenmesinin ardından sofralardaki yerini alacak.
14.05.2020 Ekonomi
Corona virüs, sarımsağın fiyatını yüzde yüz artırdı
Corona virüs, sarımsağın fiyatını yüzde yüz artırdı Uzmanların corona virüse karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek için önerdiği sarımsağa olan talep, corona virüs salgını ile birlikte arttı.
26.03.2020 Gündem
Otomobil üreticileri Çin'de işbaşı yaptı, paladyum rekorda
Otomobil üreticileri Çin'de işbaşı yaptı, paladyum rekorda Covid-19 salgını nedeniyle Çin'de üretime ara veren otomobil üreticileri, salgın ile ilgili endişelerin azalması üzerine üretime yeniden başlama kararı alınca, paladyum fiyatları ons başına 2 bin 817.22 dolar ile tüm zamanların rekor düzeylerine yükseldi.
19.02.2020 Ekonomi
"Beyaz altın" sofralar için hazırlanıyor
"Beyaz altın" sofralar için hazırlanıyor Türkiye'de üretilen çeltiğin büyük bölümünün karşılandığı Trakya'da, hasadın ve kurutmanın ardından çiftçinin "beyaz altın" dediği çeltik, fabrikalarda pirinç haline getirilmeye başlandı.
4.12.2019 Ekonomi
30'uncu yaşa 30 bin TL'lik hediye
30'uncu yaşa 30 bin TL'lik hediye Sinan Akçıl, geçtiğimiz hafta 30’uncu yaşını kutlayan eşi Burcu Kıratlı’ya Çeşme’deki doğum gününde soyadının yazdığı bir kolye hediye etti.
28.07.2019 Magazin
Türkiye, dünyanın 'beyaz altın'ının yüzde 50'sine sahip!
Türkiye, dünyanın 'beyaz altın'ının yüzde 50'sine sahip! Nevşehir’in beyaz altını Ponza'nın dünya rezervlerinin yüzde 50’si Türkiye’de... Türkiye’nin beyaz altını dünyada 75 ülkeye ihraç ediliyor.
1.07.2019 Ekonomi
İkinci el çanta 1 milyon lira!
İkinci el çanta 1 milyon lira! Londra'daki ünlü Christie's müzayede evinde, 10 yıllık bir Hermes çanta 217 bin dolara alıcı buldu.
13.06.2018 Dünya
Altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı... (3 Nisan)
Altın fiyatları ne kadar? Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı... (3 Nisan) Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Yeni haftaya 169 lira bandının üzerinde başlayan 24 ayar has altın fiyatı bugün 171 lirayı aştı. Peki çeyrek altın fiyatı kaç lira oldu? İşte en güncel altın fiyatları...
4.04.2018 Gündem
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 19 Şubat 2018 çeyrek altın fiyatı...
Altın fiyatları haftaya nasıl başladı? 19 Şubat 2018 çeyrek altın fiyatı... Altın fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Kapalıçarşı'da has altın 162,70 liradan işlem görüyor. İşte en güncel altın fiyatları...
19.02.2018 Gündem
3 Ocak altın fiyatları ne kadar oldu? 3 Ocak en güncel altın fiyatları...
3 Ocak altın fiyatları ne kadar oldu? 3 Ocak en güncel altın fiyatları... Altın fiyatlarındaki hareketlilik sürüyor. 3 Ocak tarihinde de altın fiyatları yükselişini sürdürdü. İşte en güncel altın fiyatları...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Beyaz Altın ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki beyaz altın haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.